Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny mam pytanie, być może już o tym było, ale nie jestem w stanie być na bieżąco z każdym wpisem
córka miała straszne kolki mimo karmienia tylko piersią
teraz też się nastawiam na kp ale na wszelki wypadek chcę mieć jakieś butelki w domu, bo po cc to różnie bywa z pokarmem
jakie butelki polecacie?
wiem że są jakieś antykolkowe, ale ze względu na słaby internet nie jestem w stanie poprzeglądać wielu + ich recenzje
macie jakieś typy?
co kupujecie?
z góry dziękuję -
Ja mam okolo +4kg, ale ja jestem niska 158cm i zaczynam sie jak hipopotam czuc:p przy takim wzroscie, kazdy kilogram widac. Ja jeszcze chodze do pracy i w miare chce jeszcze wygladac, a coraz trudniej cos z szafy wybrac:/ po domu, czy do rodziny mozna na luzaka, w pracy gorzej:/
Jestem caly czas jakos tak okolo 1kg ponizej sredniej wagi i oby tak do konca:) u mni bardzo stabilnie waga rosnie, ale to tez zasluga braku wymiotow na poczatkuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:25
-
Lucky wrote:dziewczyny mam pytanie, być może już o tym było, ale nie jestem w stanie być na bieżąco z każdym wpisem
teraz też się nastawiam na kp ale na wszelki wypadek chcę mieć jakieś butelki w domu, bo po cc to różnie bywa z pokarmem
jakie butelki polecacie?
wiem że są jakieś antykolkowe, ale ze względu na słaby internet nie jestem w stanie poprzeglądać wielu + ich recenzje
macie jakieś typy?
co kupujecie?
z góry dziękujęLucky lubi tę wiadomość
-
Lucky wrote:dziewczyny mam pytanie, być może już o tym było, ale nie jestem w stanie być na bieżąco z każdym wpisem
jakie butelki polecacie?
macie jakieś typy?
co kupujecie?
z góry dziękuję
DR Brown's - najlepsze na kolki! Ja odciągałam i podawałam moje mleczko w butelce i tylko po tych butelkach nie było kolek.Lucky lubi tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:Ja się już boję ile do konca ciąży przytyje ale napewno bardzo dużo bo już 15 kg a gdzie tam do końca... Lekarka nie widzi nic złego mówiła tylko że jak chce to mogę ograniczyc słodycze i pieczywo
a ja nic tylko same słodkie bym mogła jeśc.. Będę musiała po porodzie się mocno zmobilizowac
Ile? A ja myślałam że przytyłam najwięcej -
A.Kasiu wiem, że Cię to zabolało i jeszcze raz przepraszam i zakończmy ten temat ok, bo już też mnie to męczy.
OGÓLNIE TO PRZEPRASZAM WAS WSZYSTKIE ZA TEN POST - CZASAMI CZŁOWIEK NIE POMYŚLI ZANIM COŚ ZROBI.
Vira a Ty się nie wygłupiaj, bo teraz mam wyrzuty sumienia, że przeze mnie tyle osób chce odejść albo i już odeszło. Także nie róbcie jaj i wracajcie
Ja dziś po zaprowadzeniu Synka do szkoły zrobiłam przeprawę po lumpkach i kupiłam całą siatę fajnych rzeczy za co zapłaciłam 16 zł heh a za to mam 4 pajacyki, 2 body i polarek misiowaty z uszkami na kapturku, tak więc jestem zadowolona z zakupów. Trafiłam na promocję -40%
Ogólnie to nie wiem co z moim chorobowym, bo jestem na Nim od 15 września a mamy zaraz listopad, a nie dostałam ani listu z ZUSU, nic.. nie wiem jak to działa tylko że ZUS daje sobie czas na takie sprawy, ale już jakiś grosz by się przydał.
Ogólnie to pisałyście o kilogramach.. hmm.. ja mam już +8ale jakoś się tym nie przejmuje póki co, bo zaczynałam z wagą 50kg przy wzroście 170cm, więc podejrzewam, że przytyję tak do 70kg jak w poprzedniej ciąży a mój gin za każdym razem będzie mi prawił kazania, że mam mniej jeść
Mąż wraca jutro i myślę co by tu zrobić na obiadek który zjemy u mnie, a potem już przenosimy się do niego - dom z teściową (pamiętacie) heh teściówka miała w środę urodziny, więc pewnie jutro będzie jakieś posiedzenie wieczorem, ehh już na samą myśl nie chce mi się jechać, ale na szczęście to tylko tydzień, więc dam rade, potem mąż wyjeżdża, więc wracam na trzy tyg do rodziców a potem już od 1 grudnia na mieszkankonie mogę się doczekać
wreszcie będę mogła robić kącik dla maleństwa
co prawda mieszkanie nie jest duże, jest jeden pokój i większa kuchnia, którą można przerobić na pokój z aneksem, tylko pytanie, czy będzie czas na to, bo mąż później wraca dopiero tydzień przed Bożym Narodzeniem, a po Sylwestrze zaraz wyjeżdża, więc cienko to widze
no i nie wiem, jak to ogarnąć, bo noworodek, Synek 7 lat i ja w jednym pokoju hmmm.. myślałam, żeby jakoś przedzielić ten pokój i zrobić kącik dla Synka, nie wiem sama, musimy z mężem pomyśleć.
Aaaa prawko odpuściłamLilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Lucky, ja kupiłam butelkę antykolkową z chicco. Miała bardzo dobre opinie, jakaś nowość czy coś
Ma kształt piersi. Oprócz tego 2 butelki jakieś dostałam na warsztatach i jeszcze na szkole rodzenia mają dawać, więc więcej nie kupuję, zobaczę co ewentualnie będzie Małemu odpowiadać
Lucky lubi tę wiadomość
-
kamka wrote:ja dopiero 19.11:( najchęniej to bym ją codziennie podglądała:P
Do mnie ostatnio lekarz powiedział, że jakby się coś działo to oczywiście zaprasza wcześniej. Już nic mu nie powiedziałam , ale pomyślałam sobie "Najchętniej byłabym codziennie , ale kto za to będzie płacił"Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
kamka wrote:dziewczyny która zna dobry sposób na ból piersi?? mam je nabrzmiałe jak nie wiem ciągle mi sie mleko saczy i nie moge ich nawet dotknąć...
niestety nie pomogęmnie piersi bolały w poprzedniej ciąży dopiero po porodzie jak miałam zawał pokarmu, były twarde, więc wtedy tylko pomagało odciąganie pokarmu, ale przecież nie będziesz jeszcze tego robić bo to za wcześnie hmm.. nie wiem, nie mam pojęcia, żeby ci się jakieś zapalenie nie zrobiło, ale to też tylko wtedy gdy jest nawał. No nie wiem, poczekaj, może któraś z dziewczyn ci odpowie
jusiakp