X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Widzę, że szalejecie z ciuszkami, dziewczyny :D My jesteśmy na etapie projektowania sypialni (maluch będzie z nami w pokoju) na nowo - masakra :P a wy ile planujecie przeznaczyć miejsca na dziecięce rzeczy? Początkowo chciałam, żeby rzeczy dziecka aktualnie używane były w komodzie, a te rzadziej używane lub na przyszłość w naszej szafie. Ale zewsząd słyszę rady, że się nie pomieścimy i muszę mieć jeszcze jedną szafkę...

Gośśś, ale sukienka komunijna :D szok! Ja jestem za tym, żeby wszyscy mieli takie same alby i tyle.

Kasienka, oszczędzaj się teraz!

Kate84, będziesz miała małą modelkę, jak takie długie nogi ;)

Aleksandra, mnie w nocy bolał brzuch, aż się obudziłam :/ ale dzisiaj już jest ok

Mietka30, cieszę się, że wizyta udana :)

Co do zwierząt, to my nie mamy żadnego - za mało miejsca. Chociaż były kiedyś plany, żeby kupić kota, ale jednak się nie zdecydowaliśmy. Może w kolejnym, większym mieszkaniu. Tylko nie wiem, kiedy to będzie :P

Jusia, może zadzwoń do ZUS-u i zapytaj? Będziesz spokojniejsza :)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONIECCCCCCC !!!! CISZA JUŻ !

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Nikt nie powie wprost "a dobrze, że sobie poszłaś" bo nikt nie chce być otwarcie niegrzeczny ( co jest zrozumiałe ). Jestem mądrą dziewczyną, tylko czasem za bardzo ekspresyjną w niektórych kwestiach. Nie potrzebny Wam ktoś taki tutaj.
    Ale serio już mam dość negatywnych komentarzy kierowanych pod kątem mojej osoby - jak pisałam wcześniej - nie najlepiej znoszę krytykę. Nie mam po prostu ochoty czytać więcej " przemyśl co napiszesz, idź na psychoterapie etc" - może i moje odpowiedzi w tej kwestii są dojrzałe ale gdzieś w głębi to trochę zaboli. Już została mi przypięta metka " rozchwianej emocjonalnie psychopatki " bo okazałam słabość i otwarcie poprosiłam o kilka miłych słów.
    Z milszych wieści to już we wtorek dowiem się, co z serduszkiem mojej córeczki.
    Nie przyspieszyłam wizyty połówkowego ( mam je nadal w przyszły piątek ) - tak się sprawy same potoczyły - w sumie się cieszę. - i dowiem się wcześniej :-)

Bo nikt tak nie mysli. To forum nie jest niczyja wlasnoscia wiec nikt nie moze Cie stad wyprosic:-) Z reszta chyba nikt tak nie mysli. A to milczenie to wlasnie po to zeby znow nie dyskutowac bez sensu bo po co? Zeby znow ktos sie obrazil? Wystarczy. Ja jestem choleryczka i jak mam cos do powiedzenia to powiem i potem znow wszystko wraca do normy i jestem w stanie z kims gadac jakby nigdy nic. ,oj maz nieraz sie zloscil, ze sie z nim kloce, potem mi przechodzi i wszystko jest jak wczesniej, a on musi dochodzic do siebie jeszcze dlugo:-P Wiec naprawde nie bierz niczego do siebie:-)

Fajnie, ze wczesniej bedziesz wiedziec co i jak:-) Uspokoisz sie ze wszystko ok i nie bedziesz nam tu strzelac fochow;-):-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moj brzuszek w 23 tc :-)

Kurde, chcialam zmniejszyć i mi wcielo:(
    Później spróbuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:07

Karolina@, ryjkek lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est jaki zgrabny brzuszek, ja to mam już wielki brzuchal. ;)

Est lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Nikt nie powie wprost "a dobrze, że sobie poszłaś" bo nikt nie chce być otwarcie niegrzeczny ( co jest zrozumiałe ). Jestem mądrą dziewczyną, tylko czasem za bardzo ekspresyjną w niektórych kwestiach. Nie potrzebny Wam ktoś taki tutaj.
    Ale serio już mam dość negatywnych komentarzy kierowanych pod kątem mojej osoby - jak pisałam wcześniej - nie najlepiej znoszę krytykę. Nie mam po prostu ochoty czytać więcej " przemyśl co napiszesz, idź na psychoterapie etc" - może i moje odpowiedzi w tej kwestii są dojrzałe ale gdzieś w głębi to trochę zaboli. Już została mi przypięta metka " rozchwianej emocjonalnie psychopatki " bo okazałam słabość i otwarcie poprosiłam o kilka miłych słów.

POWIEM OD SIEBIE KILKA SłÓW i może znowu nie będą one miłe... Jeżeli oczekujesz tego wprost to ja mogę Ci to powiedzieć... Tylko daj znać czy już czy za chwilkę.
    Niczyje posty nie rzucają się tak w oczy jak Twoje - ciągle tylko jęczysz, marudzisz, narzekasz, panikujesz itd itd... Dziewczyny dają Ci naprawdę delikatnie już do zrozumienia żebyś troszkę coś przemyślała, ochłonęła, wrzuciła na luz itd.. ale NIE, Ty jak zwykle zaraz jęczysz jaka jesteś zła - ze już odchodzisz, że Cię krytykują, że tu nie pasujesz bo jakaś tam słabość okazałaś... Jak masz taki dylemat czy odejść czy nie - no to odejdź jak masz taka potrzebę - nikt tu nikogo na siłę nie trzyma, jeżeli masz ochotę zostać to zostań. Oczekujesz w tym momencie żeby ktoś Cię na siłę błagał żebyś została?
    Skoro piszesz sama o sobie bardzo skromnie, że jesteś mądra to okaż tą mądrość = wg mnie człowiek mądry potrafi przyjąć na klatę krytykę i zastanowić się na swoim zachowaniem, a nie odbijać piłeczkę w stylu "Wszyscy się na mnie uwzięli, a ja jestem taka biedna".
    Dziewczyno do jasnej ciasnej... potrzebowałaś wsparcia - dziewczyny na rzęsach prawie stawały aby Cię pocieszyć. Nie zauważyłaś tego?! Ty oczekujesz, że każdy tu będzie srał kwiatkami w postach do Ciebie?!

Śmiało możecie zwrócić mi uwagę, że jestem niekulturalna czy coś. I owszem macie do tego prawo - ja zwyczajnie tylko mówię szczerze co myślę, ostro? Wiem... ale ja już inaczej nie potrafię, starałam się jakiś czas nie odzywać bo mnie ch*j strzelał czytając niektóre posty.

Pozdrawiam!

muminka83, A.Kasia, Est, arien, Karolina@, Lilou1984, Lucky, MeAmerie, Martita88, Hannia123, domiii lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est bardzo zgrabny brzuszek :)

Est lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kooooońca nie widać hehehe

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png

Wysłany: 30 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    POWIEM OD SIEBIE KILKA SłÓW i może znowu nie będą one miłe... Jeżeli oczekujesz tego wprost to ja mogę Ci to powiedzieć... Tylko daj znać czy już czy za chwilkę.
    Niczyje posty nie rzucają się tak w oczy jak Twoje - ciągle tylko jęczysz, marudzisz, narzekasz, panikujesz itd itd... Dziewczyny dają Ci naprawdę delikatnie już do zrozumienia żebyś troszkę coś przemyślała, ochłonęła, wrzuciła na luz itd.. ale NIE, Ty jak zwykle zaraz jęczysz jaka jesteś zła - ze już odchodzisz, że Cię krytykują, że tu nie pasujesz bo jakaś tam słabość okazałaś... Jak masz taki dylemat czy odejść czy nie - no to odejdź jak masz taka potrzebę - nikt tu nikogo na siłę nie trzyma, jeżeli masz ochotę zostać to zostań. Oczekujesz w tym momencie żeby ktoś Cię na siłę błagał żebyś została?
    Skoro piszesz sama o sobie bardzo skromnie, że jesteś mądra to okaż tą mądrość = wg mnie człowiek mądry potrafi przyjąć na klatę krytykę i zastanowić się na swoim zachowaniem, a nie odbijać piłeczkę w stylu "Wszyscy się na mnie uwzięli, a ja jestem taka biedna".
    Dziewczyno do jasnej ciasnej... potrzebowałaś wsparcia - dziewczyny na rzęsach prawie stawały aby Cię pocieszyć. Nie zauważyłaś tego?! Ty oczekujesz, że każdy tu będzie srał kwiatkami w postach do Ciebie?!

Śmiało możecie zwrócić mi uwagę, że jestem niekulturalna czy coś. I owszem macie do tego prawo - ja zwyczajnie tylko mówię szczerze co myślę, ostro? Wiem... ale ja już inaczej nie potrafię, starałam się jakiś czas nie odzywać bo mnie ch*j strzelał czytając niektóre posty.

Pozdrawiam!

Kasiu spokojnie, nie denerwuj siebie i maleństw :) Nie warto ;)

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja jestem bardzo spokojna, nie denerwuje się - maleństwa mają się dobrze ;) - tak myślę bo dawno ich już nie widziałam. Ja tylko mówię co myślę. Szczerze - odkąd się pojawiła Vira niestety ale wprowadziła masę jakiegoś dziwnego napięcia na forum - skoro wszyscy to zauważają i nie potrafi przyjąć krytyki to niech się zastanowi zanim znowu napisze coś przykrego. Tak to właśnie przez nią przestałam się odzywać - teraz sporadycznie tylko przeglądam forum i nie zaglądając tu od jakiegoś czasu czuję się o niebo lepiej ;).

Też popełniam błędy, ale jak ktoś mi zwróci uwagę - próbuje zastanowić się nad sobą. I nie nad tym jaka jestem biedna, tylko pod kątem tego, że może faktycznie dziewczyny mają rację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:17

Martita88, domiii lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png

Wysłany: 30 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekceważę takie posty , bo nie chcę się denerwować. Chyba lekceważenie to jest wg. mnie najlepszy sposób.
    Piszę dalej np z Kamką i innymi o dużo przyjemniejszych rzeczach :)

kamka, muminka83, Est, Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja lekceważę takie posty , bo nie chcę się denerwować. Chyba lekceważenie to jest wg. mnie najlepszy sposób.
    Piszę dalej np z Kamką i innymi o dużo przyjemniejszych rzeczach :)
    niecierpliwa mistrzu:D ja właśnie kończe układać mojej myszce ciuszki na półce...
    któraś pisała o osobnej komodzie... u nas mała ma półkę na ciuszki kombinezoniki powieszone i w komodzie szuflade na skarpetki czapeczki itp...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pisałam o komodzie ;) Kamka, i wszystko się zmieści? a kosmetyki, pieluchy i inne akcesoria?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno też nie odzywała się jagoog. Kochana napisz co u Ciebie <3

A.Kasia, Est, M+M+?, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 30 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka dziękuje :D
    No ja tak jak już wspominałam z powodu braku miejsca kupuję komodę :)

• kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    To ja pisałam o komodzie ;) Kamka, i wszystko się zmieści? a kosmetyki, pieluchy i inne akcesoria?
    na kosmetyki i kilka pieluch mam koszyczek przykrywany i ma stać na komodzie a na zapas pampersów mam szuflade pod łóżeczko:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwę się później, bo siedzę tu a obiad nie zrobiony :D

Do potem kochane ;)

• kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kamka dziękuje :D
    No ja tak jak już wspominałam z powodu braku miejsca kupuję komodę :)
    ja nie mam miejsca na dodatkową komode więc jest motywacja i mamusia ma tylko 1 półkę na ciuchy...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - a powiedz mi kochana jak te bóle co ostatnio o nich pisałaś i te twardnienia? I kiedy masz teraz wizytę na tą szyjkę? Mam nadzieję, że dbasz tam o siebie tak jak Cię prosiłyśmy ;)

ryjkek - dobrze, że jesteś już w domu :) Nie ma nic gorszego jak weekend w szpitalu :/ Ale właśnie dobrze mówisz o tym, że taka wizyta to dobre doświadczenie, można być przygotowanym na przyszłość i jakoś tak później w razie konieczności pobytu w szpitalu człowiek się mniej tym stresuje :) To jak z oswojeniem smoka hehe ;)

Teresa1992 - nie przejmuj się tak tą wagą, niektórym kobietom jakoś łatwiej te kilogramy nabija nawet jak nic nie jedzą :/ Na pocieszenie powiem Ci, że moja przyjaciółka w ciąży przytyła 30 kg a teraz jest laseczka lepsza niż wcześniej :) Połowa zeszła z niej razem z wodą, część wyssała z niej córa a to co zostało wybiegała na bieżni :) Ja tu z resztą widzę wiele aktywnych dziewczyn na forum i bardzo dobrze bo będziemy się wzajemnie dopingować po porodzie do ćwiczeń i powrotu do formy ;)

Est - gdzie ten brzuch ja się pytam ;) wstawiaj od nowa fotkę!

Ja dla młodego nie mam miejsca zupełnie. Mam jedną komodę tą co stoi w sypialni ale ona to raczej na kosmetyki i inne pielęgnacyjne rzeczy. Muszę kupić komodę i szafę, w listopadzie znajomi jadą do Ikei i mają mi te mebelki razem z meblami do łazienki zakupić :) A gdzie to postawię to dalej nie wiem bo na temat przeprowadzki szwagierki cisza :D

A jeszcze chciałam dodać, że jeśli któraś się nudzi to polecam ten film:

http://www.kinoman.tv/film/inna-kobieta-2-4-8-1

Właśnie skończyłam oglądać i mimo, że średnio lubię tego typu produkcje to tu uśmiałam się jak fretka :D

Est, Teresa1992, Kate84 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja sie tez domkiem Piotrusia pochwale :)

out.php?i=1048296_brzu-.jpg

A.Kasia, Tunia.a, edyś, Jacqueline, Est, arien, Karolina@, Vincent, d'nusia, Karka, M+M+?, Renka88, Madzialena90, krówka_muffka, Martita88, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ