Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    To ja pisałam o komodzie ;) Kamka, i wszystko się zmieści? a kosmetyki, pieluchy i inne akcesoria?

Na komodzie mozna postawic koszyki i tam poupychac co sie da. My tak robilismy przy Wiktorze. Mielismy jedna komode, dwie polki z szuflada i dalo rade, przynajmniej na poczatku. Dzidziusiwe rzeczy sa malutkie wiec troche sie ich upcha do takiej szafki:-) A reszta do koszyka siup:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, na początku, tylko co potem? Przez najbliższe 3 lata raczej nie zmienimy mieszkania... Chyba jednak ta szafka jest nieunikniona.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu teraz mam wizyte w przyszly czwartek - USG polowkowe i po wizycie tego samego dnia mam przyjsc do mojego prowadzacego. Zobaczymy jak to wyglada po badaniach. A bole i twardnienia hmm wczoraj znow mnie dopadlo, wzielam no spe i polezalam, to przeszlo. Bede sie obserwowac :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Laski, podejście nr 2, jak zdjecie jest gigantyczne to dajcie znac.

<juz usuwam :-)>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 00:51

edyś, Tunia.a, Gośśś, A.Kasia, paola87, niecierpliwaa, arien, Jacqueline, Lilou1984, Vincent, d'nusia, Karka, Kasia24, kateee, M+M+?, Renka88, Madzialena90, krówka_muffka, Martita88, wiewiórka17, Kate84, Hannia123, domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly mi naklejki na sciane do pokoju dla malucha i dupy nie urywaja :/ Zobaczymy jak po naklejeniu.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est Piękny zgrabny brzunio :):)

Dziewczyny myślicie, że na tym etapie kupno stetoskopu ma jakiś sens? usłyszę już coś? Mężulek mówi, że coś tam słyszy - dzisiaj powiedział, że słyszał zbliżającego się kopniaka, ale nie zegnę się i nie sprawdzę ;)

Est lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie kurier przywiózł ciuszki z next :D Super są, jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach w necie :) Jakość wydaje się też bardzo dobra. Kasia, z tego co pamiętam, to pisałaś, że Julek Twojej siostry ma coś z next... A wiesz jak po praniu, dalej spoko? Bo nie wiem czy zamawiać dalej ;)

Est, M+M+?, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do miejsca w szafie... Ja myślałam, że wygospodarowałam w swojej garderobie dużo miejsca, ale jak widzę ile już tego jest, a ile jeszcze dojdzie, to nie wiem gdzie ja to będę trzymać ;) Już się z szafy wylewają te rzeczy dla Małego ;) I nie mówię tu o ciuchach, bo z tymi dopiero się rozkręcam ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A mi właśnie kurier przywiózł ciuszki z next :D Super są, jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach w necie :) Jakość wydaje się też bardzo dobra. Kasia, z tego co pamiętam, to pisałaś, że Julek Twojej siostry ma coś z next... A wiesz jak po praniu, dalej spoko? Bo nie wiem czy zamawiać dalej ;)

Polka a kupowałaś nówki sztuki? Ja wczoraj oglądałam się w lumpeksie za ciuszkami dla malucha i min. z next była tego cała masa...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka - mnie strasznie bolała jedna pierś po ciąży z córką, dostałam zapalenia. Nie była może jakaś bardzo twarda, lekko zaczerwieniona, ciepła i boląca bardziej z jednej strony, miałam sporą gorączkę. Pojechałam do lekarza, przyszła położna i na zbicie gorączki to tylko przeciwbólowe żebym coś brała a na pierś może wydawać się śmieszne, ale kazała liście białej kapusty schłodzić, można do zamrażarki na pare minut, lekko tłuczkiem ubić, ale nie żeby papke od razu i okłady robić, lekko masować pierś też. I wiesz co - przeszło po 3 dniach ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 30 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    kamka - mnie strasznie bolała jedna pierś po ciąży z córką, dostałam zapalenia. Nie była może jakaś bardzo twarda, lekko zaczerwieniona, ciepła i boląca bardziej z jednej strony, miałam sporą gorączkę. Pojechałam do lekarza, przyszła położna i na zbicie gorączki to tylko przeciwbólowe żebym coś brała a na pierś może wydawać się śmieszne, ale kazała liście białej kapusty schłodzić, można do zamrażarki na pare minut, lekko tłuczkiem ubić, ale nie żeby papke od razu i okłady robić, lekko masować pierś też. I wiesz co - przeszło po 3 dniach ;)

Potwierdzam ze kapusta dziala. Sama nie mialam problemu z piersiami, ale siostra miala zapalenie i wlasnie oklady z kapusty stosowala.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Polka a kupowałaś nówki sztuki? Ja wczoraj oglądałam się w lumpeksie za ciuszkami dla malucha i min. z next była tego cała masa...
    Tak, zamawiałam nowe, ale wiem, że w lumpach można dużo tego znaleźć, bo też kiedyś trafiłam :) Zresztą tam zawsze jest masa wszystkiego co z Anglii ;)

Wysłany: 30 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    No właśnie, na początku, tylko co potem? Przez najbliższe 3 lata raczej nie zmienimy mieszkania... Chyba jednak ta szafka jest nieunikniona.

Dlaczego zaraz zmieniac mieszkanie?:-) Jesli macie na tyle miejsca w pokoju to nie ma problemu z dokupieniem szafki czy duzej szafy dla maluszka teraz czy potem w kazdej chwili.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny, przeczytałam jeszcze kilka postów wczoraj i naprawdę się wzruszyłam, że nie chcecie żebym odchodziła... ja też nie chcę :(
    ale jestem osobą, która otacza się ludźmi którzy dają energię a nie ja odbierają i wpływają negatywnie na samopoczucie.
    skoro coraz więcej nas rzadziej wchodzących to może to znak... dlaczego inni maja nam ta radość zabierać?
    Postanowiłam, ze zrobię sobie po prostu kilka dni przerwy - może atmosfera się jakoś oczyści i będzie tu znowu fajnie.. bardzo bym chciała!
    Cudnego dnia i weekendu! :)
    Cieszę się domii z Twojej decyzji. No bo kto by nam przypominał aby nie jeść owoców na wieczór???? Wracaj, wracaj

arien, Martita88, Kate84, domiii lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Tak, zamawiałam nowe, ale wiem, że w lumpach można dużo tego znaleźć, bo też kiedyś trafiłam :) Zresztą tam zawsze jest masa wszystkiego co z Anglii ;)

Pochwal się co kupiłaś. Może mnie zainspirujesz do jakiegoś zakupu? :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , mam pytanie do tych, które są troszkę dalej w swoich ciążach.

Otóż pierwsze ruchy dziecka poczułam w 16 tyg. Były to tak jakby skrzydła motyla, ale dosyć mocne. Było to ze 2 razy. Potem cisza z tydzień . Ruchy zmieniły się na bulgotanie jakby. Ale bardzo słabe i to też nie codziennie.

Kiedy u was ruchy stały się prawdziwymi kopniakami ? :) Przez to , że jest to tylko bulgotanie to już mam mętlik kiedy jest to dziecko, a kiedy jelita :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja poczulam mojego w skonczonym 15tyg i na poczatku bylo to co kilka dni, pozniej byla cisza dosyc dluga i raz na jakis czas czulam smyranie, ocieranie sie, a od 19 skonczonego tyg tak sie rozbrykal, ze teraz niezle daje czadu :P tylko ze to jest moja 4 ciaza, a trzecia taka wysoka to tez inaczej...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś no właśnie a u mnie to pierwsza ciąża...

No cóż pozostaje czekać :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Pochwal się co kupiłaś. Może mnie zainspirujesz do jakiegoś zakupu? :)
    http://pl.nextdirect.com/pl/g41534s12
    http://pl.nextdirect.com/pl/g412540s6#367862
    http://pl.nextdirect.com/pl/g663732s3#120355
    Kupiłam na początek to co w linkach żeby jakość sprawdzić i wiedzieć czy mogę zamawiać dalej ;) Kolorki dużo ładniejsze niż na zdjęciach :)

Karolina@, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny , mam pytanie do tych, które są troszkę dalej w swoich ciążach.

Otóż pierwsze ruchy dziecka poczułam w 16 tyg. Były to tak jakby skrzydła motyla, ale dosyć mocne. Było to ze 2 razy. Potem cisza z tydzień . Ruchy zmieniły się na bulgotanie jakby. Ale bardzo słabe i to też nie codziennie.

Kiedy u was ruchy stały się prawdziwymi kopniakami ? :) Przez to , że jest to tylko bulgotanie to już mam mętlik kiedy jest to dziecko, a kiedy jelita :(

Kochana u mnie też pierwsza ciąża. U mnie zaczęło się od takiego przelewania, potem było pukanie, ale nie byłam pewna czy to dziecko czy jelita. Pierwsze ruchy poczułam w 18tc, a takie mocne kopniaki około 20tc. I z każdym dniem te kopniaki są coraz bardziej intensywniejsze. Ale u każdej jest inaczej. Nic się nie martw, na pewno wszystko jest okej :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ