X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    To ja pisałam o komodzie ;) Kamka, i wszystko się zmieści? a kosmetyki, pieluchy i inne akcesoria?

Na komodzie mozna postawic koszyki i tam poupychac co sie da. My tak robilismy przy Wiktorze. Mielismy jedna komode, dwie polki z szuflada i dalo rade, przynajmniej na poczatku. Dzidziusiwe rzeczy sa malutkie wiec troche sie ich upcha do takiej szafki:-) A reszta do koszyka siup:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, na początku, tylko co potem? Przez najbliższe 3 lata raczej nie zmienimy mieszkania... Chyba jednak ta szafka jest nieunikniona.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu teraz mam wizyte w przyszly czwartek - USG polowkowe i po wizycie tego samego dnia mam przyjsc do mojego prowadzacego. Zobaczymy jak to wyglada po badaniach. A bole i twardnienia hmm wczoraj znow mnie dopadlo, wzielam no spe i polezalam, to przeszlo. Bede sie obserwowac :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Laski, podejście nr 2, jak zdjecie jest gigantyczne to dajcie znac.

<juz usuwam :-)>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 00:51

edyś, Tunia.a, Gośśś, A.Kasia, paola87, niecierpliwaa, arien, Jacqueline, Lilou1984, Vincent, d'nusia, Karka, Kasia24, kateee, M+M+?, Renka88, Madzialena90, krówka_muffka, Martita88, wiewiórka17, Kate84, Hannia123, domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly mi naklejki na sciane do pokoju dla malucha i dupy nie urywaja :/ Zobaczymy jak po naklejeniu.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est Piękny zgrabny brzunio :):)

Dziewczyny myślicie, że na tym etapie kupno stetoskopu ma jakiś sens? usłyszę już coś? Mężulek mówi, że coś tam słyszy - dzisiaj powiedział, że słyszał zbliżającego się kopniaka, ale nie zegnę się i nie sprawdzę ;)

Est lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie kurier przywiózł ciuszki z next :D Super są, jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach w necie :) Jakość wydaje się też bardzo dobra. Kasia, z tego co pamiętam, to pisałaś, że Julek Twojej siostry ma coś z next... A wiesz jak po praniu, dalej spoko? Bo nie wiem czy zamawiać dalej ;)

Est, M+M+?, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do miejsca w szafie... Ja myślałam, że wygospodarowałam w swojej garderobie dużo miejsca, ale jak widzę ile już tego jest, a ile jeszcze dojdzie, to nie wiem gdzie ja to będę trzymać ;) Już się z szafy wylewają te rzeczy dla Małego ;) I nie mówię tu o ciuchach, bo z tymi dopiero się rozkręcam ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A mi właśnie kurier przywiózł ciuszki z next :D Super są, jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach w necie :) Jakość wydaje się też bardzo dobra. Kasia, z tego co pamiętam, to pisałaś, że Julek Twojej siostry ma coś z next... A wiesz jak po praniu, dalej spoko? Bo nie wiem czy zamawiać dalej ;)

Polka a kupowałaś nówki sztuki? Ja wczoraj oglądałam się w lumpeksie za ciuszkami dla malucha i min. z next była tego cała masa...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka - mnie strasznie bolała jedna pierś po ciąży z córką, dostałam zapalenia. Nie była może jakaś bardzo twarda, lekko zaczerwieniona, ciepła i boląca bardziej z jednej strony, miałam sporą gorączkę. Pojechałam do lekarza, przyszła położna i na zbicie gorączki to tylko przeciwbólowe żebym coś brała a na pierś może wydawać się śmieszne, ale kazała liście białej kapusty schłodzić, można do zamrażarki na pare minut, lekko tłuczkiem ubić, ale nie żeby papke od razu i okłady robić, lekko masować pierś też. I wiesz co - przeszło po 3 dniach ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 30 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    kamka - mnie strasznie bolała jedna pierś po ciąży z córką, dostałam zapalenia. Nie była może jakaś bardzo twarda, lekko zaczerwieniona, ciepła i boląca bardziej z jednej strony, miałam sporą gorączkę. Pojechałam do lekarza, przyszła położna i na zbicie gorączki to tylko przeciwbólowe żebym coś brała a na pierś może wydawać się śmieszne, ale kazała liście białej kapusty schłodzić, można do zamrażarki na pare minut, lekko tłuczkiem ubić, ale nie żeby papke od razu i okłady robić, lekko masować pierś też. I wiesz co - przeszło po 3 dniach ;)

Potwierdzam ze kapusta dziala. Sama nie mialam problemu z piersiami, ale siostra miala zapalenie i wlasnie oklady z kapusty stosowala.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Polka a kupowałaś nówki sztuki? Ja wczoraj oglądałam się w lumpeksie za ciuszkami dla malucha i min. z next była tego cała masa...
    Tak, zamawiałam nowe, ale wiem, że w lumpach można dużo tego znaleźć, bo też kiedyś trafiłam :) Zresztą tam zawsze jest masa wszystkiego co z Anglii ;)

Wysłany: 30 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    No właśnie, na początku, tylko co potem? Przez najbliższe 3 lata raczej nie zmienimy mieszkania... Chyba jednak ta szafka jest nieunikniona.

Dlaczego zaraz zmieniac mieszkanie?:-) Jesli macie na tyle miejsca w pokoju to nie ma problemu z dokupieniem szafki czy duzej szafy dla maluszka teraz czy potem w kazdej chwili.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny, przeczytałam jeszcze kilka postów wczoraj i naprawdę się wzruszyłam, że nie chcecie żebym odchodziła... ja też nie chcę :(
    ale jestem osobą, która otacza się ludźmi którzy dają energię a nie ja odbierają i wpływają negatywnie na samopoczucie.
    skoro coraz więcej nas rzadziej wchodzących to może to znak... dlaczego inni maja nam ta radość zabierać?
    Postanowiłam, ze zrobię sobie po prostu kilka dni przerwy - może atmosfera się jakoś oczyści i będzie tu znowu fajnie.. bardzo bym chciała!
    Cudnego dnia i weekendu! :)
    Cieszę się domii z Twojej decyzji. No bo kto by nam przypominał aby nie jeść owoców na wieczór???? Wracaj, wracaj

arien, Martita88, Kate84, domiii lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Tak, zamawiałam nowe, ale wiem, że w lumpach można dużo tego znaleźć, bo też kiedyś trafiłam :) Zresztą tam zawsze jest masa wszystkiego co z Anglii ;)

Pochwal się co kupiłaś. Może mnie zainspirujesz do jakiegoś zakupu? :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , mam pytanie do tych, które są troszkę dalej w swoich ciążach.

Otóż pierwsze ruchy dziecka poczułam w 16 tyg. Były to tak jakby skrzydła motyla, ale dosyć mocne. Było to ze 2 razy. Potem cisza z tydzień . Ruchy zmieniły się na bulgotanie jakby. Ale bardzo słabe i to też nie codziennie.

Kiedy u was ruchy stały się prawdziwymi kopniakami ? :) Przez to , że jest to tylko bulgotanie to już mam mętlik kiedy jest to dziecko, a kiedy jelita :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja poczulam mojego w skonczonym 15tyg i na poczatku bylo to co kilka dni, pozniej byla cisza dosyc dluga i raz na jakis czas czulam smyranie, ocieranie sie, a od 19 skonczonego tyg tak sie rozbrykal, ze teraz niezle daje czadu :P tylko ze to jest moja 4 ciaza, a trzecia taka wysoka to tez inaczej...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś no właśnie a u mnie to pierwsza ciąża...

No cóż pozostaje czekać :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Pochwal się co kupiłaś. Może mnie zainspirujesz do jakiegoś zakupu? :)
    http://pl.nextdirect.com/pl/g41534s12
    http://pl.nextdirect.com/pl/g412540s6#367862
    http://pl.nextdirect.com/pl/g663732s3#120355
    Kupiłam na początek to co w linkach żeby jakość sprawdzić i wiedzieć czy mogę zamawiać dalej ;) Kolorki dużo ładniejsze niż na zdjęciach :)

Karolina@, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny , mam pytanie do tych, które są troszkę dalej w swoich ciążach.

Otóż pierwsze ruchy dziecka poczułam w 16 tyg. Były to tak jakby skrzydła motyla, ale dosyć mocne. Było to ze 2 razy. Potem cisza z tydzień . Ruchy zmieniły się na bulgotanie jakby. Ale bardzo słabe i to też nie codziennie.

Kiedy u was ruchy stały się prawdziwymi kopniakami ? :) Przez to , że jest to tylko bulgotanie to już mam mętlik kiedy jest to dziecko, a kiedy jelita :(

Kochana u mnie też pierwsza ciąża. U mnie zaczęło się od takiego przelewania, potem było pukanie, ale nie byłam pewna czy to dziecko czy jelita. Pierwsze ruchy poczułam w 18tc, a takie mocne kopniaki około 20tc. I z każdym dniem te kopniaki są coraz bardziej intensywniejsze. Ale u każdej jest inaczej. Nic się nie martw, na pewno wszystko jest okej :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ