Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
noelka wrote:To ja pisałam o komodzie
Kamka, i wszystko się zmieści? a kosmetyki, pieluchy i inne akcesoria?
Na komodzie mozna postawic koszyki i tam poupychac co sie da. My tak robilismy przy Wiktorze. Mielismy jedna komode, dwie polki z szuflada i dalo rade, przynajmniej na poczatku. Dzidziusiwe rzeczy sa malutkie wiec troche sie ich upcha do takiej szafki:-) A reszta do koszyka siup:-) -
A.Kasiu teraz mam wizyte w przyszly czwartek - USG polowkowe i po wizycie tego samego dnia mam przyjsc do mojego prowadzacego. Zobaczymy jak to wyglada po badaniach. A bole i twardnienia hmm wczoraj znow mnie dopadlo, wzielam no spe i polezalam, to przeszlo. Bede sie obserwowacjusiakp
-
Dobra Laski, podejście nr 2, jak zdjecie jest gigantyczne to dajcie znac.
<juz usuwam>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 00:51
edyś, Tunia.a, Gośśś, A.Kasia, paola87, niecierpliwaa, arien, Jacqueline, Lilou1984, Vincent, d'nusia, Karka, Kasia24, kateee, M+M+?, Renka88, Madzialena90, krówka_muffka, Martita88, wiewiórka17, Kate84, Hannia123, domiii lubią tę wiadomość
-
Est Piękny zgrabny brzunio
Dziewczyny myślicie, że na tym etapie kupno stetoskopu ma jakiś sens? usłyszę już coś? Mężulek mówi, że coś tam słyszy - dzisiaj powiedział, że słyszał zbliżającego się kopniaka, ale nie zegnę się i nie sprawdzęEst lubi tę wiadomość
-
A mi właśnie kurier przywiózł ciuszki z next
Super są, jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach w necie
Jakość wydaje się też bardzo dobra. Kasia, z tego co pamiętam, to pisałaś, że Julek Twojej siostry ma coś z next... A wiesz jak po praniu, dalej spoko? Bo nie wiem czy zamawiać dalej
Est, M+M+?, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
A co do miejsca w szafie... Ja myślałam, że wygospodarowałam w swojej garderobie dużo miejsca, ale jak widzę ile już tego jest, a ile jeszcze dojdzie, to nie wiem gdzie ja to będę trzymać
Już się z szafy wylewają te rzeczy dla Małego
I nie mówię tu o ciuchach, bo z tymi dopiero się rozkręcam
Kate84 lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:A mi właśnie kurier przywiózł ciuszki z next
Super są, jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach w necie
Jakość wydaje się też bardzo dobra. Kasia, z tego co pamiętam, to pisałaś, że Julek Twojej siostry ma coś z next... A wiesz jak po praniu, dalej spoko? Bo nie wiem czy zamawiać dalej
Polka a kupowałaś nówki sztuki? Ja wczoraj oglądałam się w lumpeksie za ciuszkami dla malucha i min. z next była tego cała masa... -
kamka - mnie strasznie bolała jedna pierś po ciąży z córką, dostałam zapalenia. Nie była może jakaś bardzo twarda, lekko zaczerwieniona, ciepła i boląca bardziej z jednej strony, miałam sporą gorączkę. Pojechałam do lekarza, przyszła położna i na zbicie gorączki to tylko przeciwbólowe żebym coś brała a na pierś może wydawać się śmieszne, ale kazała liście białej kapusty schłodzić, można do zamrażarki na pare minut, lekko tłuczkiem ubić, ale nie żeby papke od razu i okłady robić, lekko masować pierś też. I wiesz co - przeszło po 3 dniach12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:kamka - mnie strasznie bolała jedna pierś po ciąży z córką, dostałam zapalenia. Nie była może jakaś bardzo twarda, lekko zaczerwieniona, ciepła i boląca bardziej z jednej strony, miałam sporą gorączkę. Pojechałam do lekarza, przyszła położna i na zbicie gorączki to tylko przeciwbólowe żebym coś brała a na pierś może wydawać się śmieszne, ale kazała liście białej kapusty schłodzić, można do zamrażarki na pare minut, lekko tłuczkiem ubić, ale nie żeby papke od razu i okłady robić, lekko masować pierś też. I wiesz co - przeszło po 3 dniach
Potwierdzam ze kapusta dziala. Sama nie mialam problemu z piersiami, ale siostra miala zapalenie i wlasnie oklady z kapusty stosowala. -
Karolina@ wrote:Polka a kupowałaś nówki sztuki? Ja wczoraj oglądałam się w lumpeksie za ciuszkami dla malucha i min. z next była tego cała masa...
Zresztą tam zawsze jest masa wszystkiego co z Anglii
-
noelka wrote:No właśnie, na początku, tylko co potem? Przez najbliższe 3 lata raczej nie zmienimy mieszkania... Chyba jednak ta szafka jest nieunikniona.
Dlaczego zaraz zmieniac mieszkanie?Jesli macie na tyle miejsca w pokoju to nie ma problemu z dokupieniem szafki czy duzej szafy dla maluszka teraz czy potem w kazdej chwili.
-
domiii wrote:Dziewczyny, przeczytałam jeszcze kilka postów wczoraj i naprawdę się wzruszyłam, że nie chcecie żebym odchodziła... ja też nie chcę
ale jestem osobą, która otacza się ludźmi którzy dają energię a nie ja odbierają i wpływają negatywnie na samopoczucie.
skoro coraz więcej nas rzadziej wchodzących to może to znak... dlaczego inni maja nam ta radość zabierać?
Postanowiłam, ze zrobię sobie po prostu kilka dni przerwy - może atmosfera się jakoś oczyści i będzie tu znowu fajnie.. bardzo bym chciała!
Cudnego dnia i weekendu!arien, Martita88, Kate84, domiii lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny , mam pytanie do tych, które są troszkę dalej w swoich ciążach.
Otóż pierwsze ruchy dziecka poczułam w 16 tyg. Były to tak jakby skrzydła motyla, ale dosyć mocne. Było to ze 2 razy. Potem cisza z tydzień . Ruchy zmieniły się na bulgotanie jakby. Ale bardzo słabe i to też nie codziennie.
Kiedy u was ruchy stały się prawdziwymi kopniakami ?Przez to , że jest to tylko bulgotanie to już mam mętlik kiedy jest to dziecko, a kiedy jelita
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Niecierpliwa ja poczulam mojego w skonczonym 15tyg i na poczatku bylo to co kilka dni, pozniej byla cisza dosyc dluga i raz na jakis czas czulam smyranie, ocieranie sie, a od 19 skonczonego tyg tak sie rozbrykal, ze teraz niezle daje czadu
tylko ze to jest moja 4 ciaza, a trzecia taka wysoka to tez inaczej...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Karolina@ wrote:Pochwal się co kupiłaś. Może mnie zainspirujesz do jakiegoś zakupu?
http://pl.nextdirect.com/pl/g412540s6#367862
http://pl.nextdirect.com/pl/g663732s3#120355
Kupiłam na początek to co w linkach żeby jakość sprawdzić i wiedzieć czy mogę zamawiać dalejKolorki dużo ładniejsze niż na zdjęciach
Karolina@, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny , mam pytanie do tych, które są troszkę dalej w swoich ciążach.
Otóż pierwsze ruchy dziecka poczułam w 16 tyg. Były to tak jakby skrzydła motyla, ale dosyć mocne. Było to ze 2 razy. Potem cisza z tydzień . Ruchy zmieniły się na bulgotanie jakby. Ale bardzo słabe i to też nie codziennie.
Kiedy u was ruchy stały się prawdziwymi kopniakami ?Przez to , że jest to tylko bulgotanie to już mam mętlik kiedy jest to dziecko, a kiedy jelita
Kochana u mnie też pierwsza ciąża. U mnie zaczęło się od takiego przelewania, potem było pukanie, ale nie byłam pewna czy to dziecko czy jelita. Pierwsze ruchy poczułam w 18tc, a takie mocne kopniaki około 20tc. I z każdym dniem te kopniaki są coraz bardziej intensywniejsze. Ale u każdej jest inaczej. Nic się nie martw, na pewno wszystko jest okej