X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie pewne na 100% ruchy poczułam w 19 tyg, były nieregularne bardzo, teraz w miarę codziennie są już mocniejsze, a od wczoraj wieczora widoczne dla nas :))))

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A mi właśnie kurier przywiózł ciuszki z next :D Super są, jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach w necie :) Jakość wydaje się też bardzo dobra. Kasia, z tego co pamiętam, to pisałaś, że Julek Twojej siostry ma coś z next... A wiesz jak po praniu, dalej spoko? Bo nie wiem czy zamawiać dalej ;)

ciuszki z next są bardzo dobrej jakości. Ja kupuje często w lumpkach ciuszki dla małej i przeważnie są to next i mimo, że są używane to i tak w super stanie :)

paola87 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi :)

Będę czekać, aż nadejdzie ten czas, gdy powiem "To napewno TO" :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=BtfGG8dhMNc

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=BtfGG8dhMNc

Uwielbiam! :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ją dzisiaj mój przysłał:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu , chyba to Ty polecalas Italian Fashion. Byłam wczoraj w ich outlecie i kupilam pizamke i legginsy ciążowe ( polecam) i jestem bardzo zadowolona.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co do ciuszków, ja nadal nie mam nic kupionego i przeglądałam ostatnio allegro i są tam takie całe wyprawki dla chłopczyka czy dziewczynki, tzn. używane ktoś odsprzedaję po swoim dziecku, a że ja nie mam od kogo dostać nawet skarpetki, pomyślałam, że kupie sobie taki zestaw i resztę dokupię, będę miała od czego zacząć. No i bardzo mi się podobał ten zestaw http://allegro.pl/ubranka-dla-dziecka-wyprawka-dla-niemowlaka-0-6-m-i5733489552.html , niestety nie wylicytowałam go, ktoś inny wygrał. Co myślicie o takich zakupach?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent , ja też o tym myślałam ale taką przyjemność sprawia mi chodzenie po sklepach i kupowanie po trochu, (no i od rodziny dużo dostanę), że zrezygnowalam. Ale fajne sa tez ciuszki w takich calych zestawach na olx.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincet,
    ja nie lubie kupowac uzywanych rzeczy wogole, ubran przede wszystkim. Nie ma niby w tym nic zlego, ale jakos mam opor. W koncu nie wiadomo od kogo to jest. Od "swojego" to co innego, bo to rodzina czy znajomy, wiem jak zyje i wogole. Jak ktos lubi to ok, ale ja nie przepadam za takimi zakupami. Smialismy sie nieraz z mezem, ze nawet nie umiemy szukac w lumpeksach np. Bo ile razy nam sie zdarzylo gdzies tam byc to wychodzilismy z niczym, a ludzie na dwa koszyki zakupow nosili:-P Wole kupic cos rzadzej moze, ale nowe.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent nie wiem jakoś do mnie nie przemawiają te aukcje, poza tym przesyłka - koszt, to wole się przejść po lumpkach i mam z tego radochę :)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja nie lubię tych licytacji, wole wiedzieć ile od razu wydam, bo wczoraj ta cena z 200 zł skoczyła do prawie do 400 z wysyłką, ale i tak dzielnie z mężem walczyliśmy do ostatniej sekundy...i później mi było smutno, bo już się nastawiłam na ten sweterek ze stworkiem-potworkiem :)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Hej dziewczyny, co do ciuszków, ja nadal nie mam nic kupionego i przeglądałam ostatnio allegro i są tam takie całe wyprawki dla chłopczyka czy dziewczynki, tzn. używane ktoś odsprzedaję po swoim dziecku, a że ja nie mam od kogo dostać nawet skarpetki, pomyślałam, że kupie sobie taki zestaw i resztę dokupię, będę miała od czego zacząć. No i bardzo mi się podobał ten zestaw http://allegro.pl/ubranka-dla-dziecka-wyprawka-dla-niemowlaka-0-6-m-i5733489552.html , niestety nie wylicytowałam go, ktoś inny wygrał. Co myślicie o takich zakupach?

Moja znajoma robiła tak do 3 roku życia córeczki - Mała zawsze była świetnie ubrana :) tylko trzeba bardzo uważać bo czasem zdjęcia są tak zrobione na tych laleczkach w otoczeniu kolorowych zabawek i jeden ciuszek w 10 odsłonach, że sprawia wrażenie piękniejszego niż jest - a my oglądając takie słodkie zdjęcia możemy stracić głowę ;) Trzeba dobrze czytać opis aukcji i starać się oglądać takie w których zdjęcia są robione bez zbędnych udziwnień :)
    A i jeszcze warto zerknąć co dana osoba sprzedaje jeszcze i jakie ma komentarze. Jak sprzedaje mnóstwo ciuszków w różnych rozmiarach to są to zwykle ciuszki z lumpków, albo z tzw "paczek" często zdrowo przechodzone.
    Nie uważam, że ciuszki z lumpków są gorsze - bo często są świetne! (sama pewnie wybiorę się na łowy;)) ale warto je wcześniej pomacać :) :)

Naprawdę żadna nie planuje zakupu stetoskopu, albo lepiej - sama nie ma już w domku? Na jednej z aukcji wyczytałam, że "coś" słychać koło 25tyg więc chyba już sama odpowiedziałam sobie na poprzednie pytanie :P

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lumpkach lubiłam grzebać, ale na studiach, teraz to brak czasu, a do tego trzeba mieć dobry dzień :P

Ja strasznie dużo ciuszków dostałam, a czasem coś tam pojedynczego sobie dokupię, więc u mnie już właściwie ciuchowa wyprawka jest :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, za rady, jak coś upaluje to się pochwalę, ja nie mam czasu chodzić i grzebać, najwyżej w internecie, prowadzę firmę cały czas, i muszę kursować Belgia-Polska

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent ja tam kupuje uzywane rzeczy i nie widze w tym nic zlego :) ostatnio czesto przegladam ogloszenia na olx i tam tez idzie fajne rzeczy znalezc :) poszukaj moze Ci cos sie spodoba :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę kompletować, sprawdzać czy mam wszystko z ciuszków, ale podejrzewam, że trójkę dzieci bym ubrała heh wtedy tylko jeszcze zostaną kosmetyki dla maleństwa, na pewno rożek, pościel, pieluszki aaa i z ubranek to kombinezonik jeszcze został do kupienia. Dla siebie do szpitala koszule i szlafrok, ew wkładki laktacyjne i podpaski, tak to mam reszte z kosmetyków itd

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stetoskop i w poniedziałek będę mieć detektor :P

Co do lumpex też nie potrafię szukać i nie lubię. Mam bujną wyobraźnie :P Chyba nawet zbyt.
    Często kupuje na wyprzedażach :P za bezcen a nowe i z metką i wiem że nie ma tam nic :P

Tunia.a, Est, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało dziś popołudniu piszecie a mi się nudzi, bo mąż w pracy :P Sprzątać mi się nie chce :P eh co tu robić, pewnie jakieś seriale odpale :P

A najchętniej to bym winka się napiła :D piwo 0% jest ale winka nie ma :(

A tak w ogóle to ja przed ciąża, wino dość często piłam, tzn takie ilości typu 1 lampka, przy weeknedzie więcej i myślałam, że będzie problem z abstynencją. Na szczęście było łatwiej niż się spodziewałam, ciąża jednak stawia do pionu :) Czasem tylko u męża zmoczę język jak sobie naleje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:57

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Wróciłam z połówkowego - Jest dziewczynka Baśka :) wszystko w porządku. Mała waży 370g :) Serduszko przepływy prawidłowe, Karmiona dobrze, leży główką w dół i pępowina trójnaczyniowa czy jakoś tak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:42

Madzialena90, baassiia, Est, M+M+?, ryjkek, Karolina@, Tunia.a, A.Kasia, skowroneczka87, Karka, edyś, kateee, Martita88, d'nusia, Kate84, Hannia123, aleksandrazz, Kajola, Magda lena lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ