X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie pewne na 100% ruchy poczułam w 19 tyg, były nieregularne bardzo, teraz w miarę codziennie są już mocniejsze, a od wczoraj wieczora widoczne dla nas :))))

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A mi właśnie kurier przywiózł ciuszki z next :D Super są, jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach w necie :) Jakość wydaje się też bardzo dobra. Kasia, z tego co pamiętam, to pisałaś, że Julek Twojej siostry ma coś z next... A wiesz jak po praniu, dalej spoko? Bo nie wiem czy zamawiać dalej ;)

ciuszki z next są bardzo dobrej jakości. Ja kupuje często w lumpkach ciuszki dla małej i przeważnie są to next i mimo, że są używane to i tak w super stanie :)

paola87 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi :)

Będę czekać, aż nadejdzie ten czas, gdy powiem "To napewno TO" :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=BtfGG8dhMNc

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=BtfGG8dhMNc

Uwielbiam! :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ją dzisiaj mój przysłał:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu , chyba to Ty polecalas Italian Fashion. Byłam wczoraj w ich outlecie i kupilam pizamke i legginsy ciążowe ( polecam) i jestem bardzo zadowolona.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co do ciuszków, ja nadal nie mam nic kupionego i przeglądałam ostatnio allegro i są tam takie całe wyprawki dla chłopczyka czy dziewczynki, tzn. używane ktoś odsprzedaję po swoim dziecku, a że ja nie mam od kogo dostać nawet skarpetki, pomyślałam, że kupie sobie taki zestaw i resztę dokupię, będę miała od czego zacząć. No i bardzo mi się podobał ten zestaw http://allegro.pl/ubranka-dla-dziecka-wyprawka-dla-niemowlaka-0-6-m-i5733489552.html , niestety nie wylicytowałam go, ktoś inny wygrał. Co myślicie o takich zakupach?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent , ja też o tym myślałam ale taką przyjemność sprawia mi chodzenie po sklepach i kupowanie po trochu, (no i od rodziny dużo dostanę), że zrezygnowalam. Ale fajne sa tez ciuszki w takich calych zestawach na olx.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincet,
    ja nie lubie kupowac uzywanych rzeczy wogole, ubran przede wszystkim. Nie ma niby w tym nic zlego, ale jakos mam opor. W koncu nie wiadomo od kogo to jest. Od "swojego" to co innego, bo to rodzina czy znajomy, wiem jak zyje i wogole. Jak ktos lubi to ok, ale ja nie przepadam za takimi zakupami. Smialismy sie nieraz z mezem, ze nawet nie umiemy szukac w lumpeksach np. Bo ile razy nam sie zdarzylo gdzies tam byc to wychodzilismy z niczym, a ludzie na dwa koszyki zakupow nosili:-P Wole kupic cos rzadzej moze, ale nowe.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent nie wiem jakoś do mnie nie przemawiają te aukcje, poza tym przesyłka - koszt, to wole się przejść po lumpkach i mam z tego radochę :)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja nie lubię tych licytacji, wole wiedzieć ile od razu wydam, bo wczoraj ta cena z 200 zł skoczyła do prawie do 400 z wysyłką, ale i tak dzielnie z mężem walczyliśmy do ostatniej sekundy...i później mi było smutno, bo już się nastawiłam na ten sweterek ze stworkiem-potworkiem :)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Hej dziewczyny, co do ciuszków, ja nadal nie mam nic kupionego i przeglądałam ostatnio allegro i są tam takie całe wyprawki dla chłopczyka czy dziewczynki, tzn. używane ktoś odsprzedaję po swoim dziecku, a że ja nie mam od kogo dostać nawet skarpetki, pomyślałam, że kupie sobie taki zestaw i resztę dokupię, będę miała od czego zacząć. No i bardzo mi się podobał ten zestaw http://allegro.pl/ubranka-dla-dziecka-wyprawka-dla-niemowlaka-0-6-m-i5733489552.html , niestety nie wylicytowałam go, ktoś inny wygrał. Co myślicie o takich zakupach?

Moja znajoma robiła tak do 3 roku życia córeczki - Mała zawsze była świetnie ubrana :) tylko trzeba bardzo uważać bo czasem zdjęcia są tak zrobione na tych laleczkach w otoczeniu kolorowych zabawek i jeden ciuszek w 10 odsłonach, że sprawia wrażenie piękniejszego niż jest - a my oglądając takie słodkie zdjęcia możemy stracić głowę ;) Trzeba dobrze czytać opis aukcji i starać się oglądać takie w których zdjęcia są robione bez zbędnych udziwnień :)
    A i jeszcze warto zerknąć co dana osoba sprzedaje jeszcze i jakie ma komentarze. Jak sprzedaje mnóstwo ciuszków w różnych rozmiarach to są to zwykle ciuszki z lumpków, albo z tzw "paczek" często zdrowo przechodzone.
    Nie uważam, że ciuszki z lumpków są gorsze - bo często są świetne! (sama pewnie wybiorę się na łowy;)) ale warto je wcześniej pomacać :) :)

Naprawdę żadna nie planuje zakupu stetoskopu, albo lepiej - sama nie ma już w domku? Na jednej z aukcji wyczytałam, że "coś" słychać koło 25tyg więc chyba już sama odpowiedziałam sobie na poprzednie pytanie :P

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lumpkach lubiłam grzebać, ale na studiach, teraz to brak czasu, a do tego trzeba mieć dobry dzień :P

Ja strasznie dużo ciuszków dostałam, a czasem coś tam pojedynczego sobie dokupię, więc u mnie już właściwie ciuchowa wyprawka jest :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, za rady, jak coś upaluje to się pochwalę, ja nie mam czasu chodzić i grzebać, najwyżej w internecie, prowadzę firmę cały czas, i muszę kursować Belgia-Polska

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent ja tam kupuje uzywane rzeczy i nie widze w tym nic zlego :) ostatnio czesto przegladam ogloszenia na olx i tam tez idzie fajne rzeczy znalezc :) poszukaj moze Ci cos sie spodoba :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę kompletować, sprawdzać czy mam wszystko z ciuszków, ale podejrzewam, że trójkę dzieci bym ubrała heh wtedy tylko jeszcze zostaną kosmetyki dla maleństwa, na pewno rożek, pościel, pieluszki aaa i z ubranek to kombinezonik jeszcze został do kupienia. Dla siebie do szpitala koszule i szlafrok, ew wkładki laktacyjne i podpaski, tak to mam reszte z kosmetyków itd

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stetoskop i w poniedziałek będę mieć detektor :P

Co do lumpex też nie potrafię szukać i nie lubię. Mam bujną wyobraźnie :P Chyba nawet zbyt.
    Często kupuje na wyprzedażach :P za bezcen a nowe i z metką i wiem że nie ma tam nic :P

Tunia.a, Est, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało dziś popołudniu piszecie a mi się nudzi, bo mąż w pracy :P Sprzątać mi się nie chce :P eh co tu robić, pewnie jakieś seriale odpale :P

A najchętniej to bym winka się napiła :D piwo 0% jest ale winka nie ma :(

A tak w ogóle to ja przed ciąża, wino dość często piłam, tzn takie ilości typu 1 lampka, przy weeknedzie więcej i myślałam, że będzie problem z abstynencją. Na szczęście było łatwiej niż się spodziewałam, ciąża jednak stawia do pionu :) Czasem tylko u męża zmoczę język jak sobie naleje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:57

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Wróciłam z połówkowego - Jest dziewczynka Baśka :) wszystko w porządku. Mała waży 370g :) Serduszko przepływy prawidłowe, Karmiona dobrze, leży główką w dół i pępowina trójnaczyniowa czy jakoś tak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:42

Madzialena90, baassiia, Est, M+M+?, ryjkek, Karolina@, Tunia.a, A.Kasia, skowroneczka87, Karka, edyś, kateee, Martita88, d'nusia, Kate84, Hannia123, aleksandrazz, Kajola, Magda lena lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ