X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja od jakiś 2 tygodni czuje łaskotania i bulgotania. Wczoraj poczułam pierwsze dwa kopniaczki, które było czuć nawet na dłoni. Liczyłam na to, że jak już się takie zdarzą to będą coraz częstrze, ale dzisiaj absolutna cisza :( Nie mogę doczekać się momentu, kiedy z dnia na dzień te ruchy będą mocniejsze. Bo większość z Was tak to opisuje :)

Baassiia - special for you :) http://bezalkoholowe.com/22-czerwone

o1483e5e2gt7h77w.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dlaczego zaraz zmieniac mieszkanie?:-) Jesli macie na tyle miejsca w pokoju to nie ma problemu z dokupieniem szafki czy duzej szafy dla maluszka teraz czy potem w kazdej chwili.

Hehe, nie mówię, że zaraz, ale kiedyś na pewno ;) nie jest ono jakieś bardzo duże, a jak mamy być we trójkę, a później może będzie nas więcej, to trzeba będzie zwiększyć metraż ;) No nic, chyba jednak zdecyduję się na szafkę, zmieścić się zmieści, tylko będzie ciaśniej... A to jest taka szafka, co u nas w rodzinie przechodzi z dziecka na dziecko, więc nic nas nie kosztuje ;)

Renka88, gratuluję zdrowej córy! :)

Dziewczyny, mam pytanie, czy pijecie coca-colę w ciąży czasem? Bo mam dzisiaj straszną ochotę i się zastanawiam, czy mogę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 18:46

Renka88 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ruchy poczułam od skończonego 16 tyg od 20 ruchy są już widoczne na brzuszku... a teraz to już są solidne kopniaki :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wybraliśmy dzisiaj wózek Bebetto Vulcano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:43

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka - tak, ja piję colę bo cipca na jej punkcie dostaje. Piję ją jakieś 1-2 razy w tygodniu. Uważam, że jak masz ochotę to nie zrobisz ani sobie ani maluchowi krzywdy jak wypijesz szklankę. Najzdrowsze to nie jest, ale myślę, że bez przesady :)

noelka lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki arien, czuję się rozgrzeszona :D bo lekarz to mi generalnie nie pozwolił pić, za dużo cukru...

• baassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien ooo :) ciekawe czy w miarę w smaku jest ok

noelka ja w 1 trymetrze sporo piłam słodkiego, gazowanego, bo bardzo mi na żołądek pomagało. Wydaje mi się, że jak od czasu do czasu się wypije to nie zaszkodzi :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka ja też wypiję raz na jakiś czas kilka łyków np dla odbekniecia jak sie najem i mi źle :P

Domiii cieszę się, że zostałaś :*

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    ja ruchy poczułam od skończonego 16 tyg od 20 ruchy są już widoczne na brzuszku... a teraz to już są solidne kopniaki :)

Madziu Ty ostatnio pytalas sie o opinie na temat wozkow firmy adamex? dobrze kojarze? Moje dwie kolezanki maja z tej formy tylko model pajera (a one sa bardzo do siebie wszystkie podobne) i sa bardzo zadowolone z nich, dobrze i latwo sie prowadzi i sa lekki w miare :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola - są super jakości :) siostra bardzo zadowolona i mam nadzieję, że i Ty będziesz :)

est - to Ksanka polecała ale ja z jej polecenia kupowałam i też jestem zadowolona :)

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia mam pytanie bo ty masz pessar czy tez masz takie mega uplawy bo ja jestem w szoku juz 5 razy wkladke zmieniałam

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia - mnie również w piątek przychodzi największy smak na coś alkoholowego, bo przed ciążą to przeważnie w piątek piłam lampkę/dwie wina. Teraz czasami zamoczę czubek języka w piwie męża :D Po porodzie czeka mnie nagroda - w barku czeka na mnie oryginalne chorwackie wino, przywiezione rok temu z wakacji. Jak się do niego dorwę do wypiję na jeden raz, do ostatniej kropelki :)

Vincent - nie mam nic przeciwko takim zakupom. Wręcz przeciwnie - często przeglądam olx, bo można tam dostać prawdziwe perełki. Body, pajacyki itp dostałam w spadku, ale w lumpku chcę uzupełnić szafę o ładne spodnie, sweterki. Jednakże szukam głównie nowych rzeczy, z metką i bardzo łatwo takie znaleźć :)

Renka88 - gratulacje pozytywnych wieści z usg :)

Noelka - piję puszkę coca-coli mniej więcej raz na dwa tygodnie i wszystko jest w porządku :)

Renka88, baassiia, Vincent lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia - no właśnie nie wiem jakie w smaku. Ale czasem za mną wino baaardzo chodzi. Białe półwytrawne, albo szampan (czyt wino musujące). Przed ciążą nie piłam prawie w ogóle alko, nawet na imprezach potrafiłam przy herbacie siedzieć a teraz mi odbiło :) I czasem naprawde kusi mnie, żeby zamówić takie bezalkoholowe :) Ale dość drogie są.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - a nie masz w planach piersią karmić?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    A.kasia mam pytanie bo ty masz pessar czy tez masz takie mega uplawy bo ja jestem w szoku juz 5 razy wkladke zmieniałam

Ja nie mam i właściwie mnie to ostatnio zastanawiało bo czytałam, że przy pessarze występują bardzo intensywne upławy. Pewnie ile kobiet tyle reakcji ale nie musisz się tym przejmować bo nawet ginek mnie przed tymi upławami uprzedzał :) Tylko kontroluj kolor i zapach żeby się żadna infekcja nie przypałętała.

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki bo jestem w szoku dzis moze to taka pierwsza reakcja na ciało obce w pipce

Est lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dziewczyny, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie % marzenia :P juz myślałam ze jakaś nienormalna jestem i wyrodna matka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 18:42

arien, A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Basiu , ja też nie odmowilabym bialego wina gdybym tylko mogła :-)

arien, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną też piwo czasem chodzi ;)

arien lubi tę wiadomość

‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ