Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa, ja od jakiś 2 tygodni czuje łaskotania i bulgotania. Wczoraj poczułam pierwsze dwa kopniaczki, które było czuć nawet na dłoni. Liczyłam na to, że jak już się takie zdarzą to będą coraz częstrze, ale dzisiaj absolutna cisza
Nie mogę doczekać się momentu, kiedy z dnia na dzień te ruchy będą mocniejsze. Bo większość z Was tak to opisuje
Baassiia - special for youhttp://bezalkoholowe.com/22-czerwone
-
skowroneczka87 wrote:Dlaczego zaraz zmieniac mieszkanie?
Jesli macie na tyle miejsca w pokoju to nie ma problemu z dokupieniem szafki czy duzej szafy dla maluszka teraz czy potem w kazdej chwili.
Hehe, nie mówię, że zaraz, ale kiedyś na pewnonie jest ono jakieś bardzo duże, a jak mamy być we trójkę, a później może będzie nas więcej, to trzeba będzie zwiększyć metraż
No nic, chyba jednak zdecyduję się na szafkę, zmieścić się zmieści, tylko będzie ciaśniej... A to jest taka szafka, co u nas w rodzinie przechodzi z dziecka na dziecko, więc nic nas nie kosztuje
Renka88, gratuluję zdrowej córy!
Dziewczyny, mam pytanie, czy pijecie coca-colę w ciąży czasem? Bo mam dzisiaj straszną ochotę i się zastanawiam, czy mogę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 18:46
Renka88 lubi tę wiadomość
-
noelka - tak, ja piję colę bo cipca na jej punkcie dostaje. Piję ją jakieś 1-2 razy w tygodniu. Uważam, że jak masz ochotę to nie zrobisz ani sobie ani maluchowi krzywdy jak wypijesz szklankę. Najzdrowsze to nie jest, ale myślę, że bez przesady
noelka lubi tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:ja ruchy poczułam od skończonego 16 tyg od 20 ruchy są już widoczne na brzuszku... a teraz to już są solidne kopniaki
Madziu Ty ostatnio pytalas sie o opinie na temat wozkow firmy adamex? dobrze kojarze? Moje dwie kolezanki maja z tej formy tylko model pajera (a one sa bardzo do siebie wszystkie podobne) i sa bardzo zadowolone z nich, dobrze i latwo sie prowadzi i sa lekki w miareAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualny
-
Baassiia - mnie również w piątek przychodzi największy smak na coś alkoholowego, bo przed ciążą to przeważnie w piątek piłam lampkę/dwie wina. Teraz czasami zamoczę czubek języka w piwie męża
Po porodzie czeka mnie nagroda - w barku czeka na mnie oryginalne chorwackie wino, przywiezione rok temu z wakacji. Jak się do niego dorwę do wypiję na jeden raz, do ostatniej kropelki
Vincent - nie mam nic przeciwko takim zakupom. Wręcz przeciwnie - często przeglądam olx, bo można tam dostać prawdziwe perełki. Body, pajacyki itp dostałam w spadku, ale w lumpku chcę uzupełnić szafę o ładne spodnie, sweterki. Jednakże szukam głównie nowych rzeczy, z metką i bardzo łatwo takie znaleźć
Renka88 - gratulacje pozytywnych wieści z usg
Noelka - piję puszkę coca-coli mniej więcej raz na dwa tygodnie i wszystko jest w porządkuRenka88, baassiia, Vincent lubią tę wiadomość
-
Baassiia - no właśnie nie wiem jakie w smaku. Ale czasem za mną wino baaardzo chodzi. Białe półwytrawne, albo szampan (czyt wino musujące). Przed ciążą nie piłam prawie w ogóle alko, nawet na imprezach potrafiłam przy herbacie siedzieć a teraz mi odbiło
I czasem naprawde kusi mnie, żeby zamówić takie bezalkoholowe
Ale dość drogie są.
-
nick nieaktualnykasieńka 1985 wrote:A.kasia mam pytanie bo ty masz pessar czy tez masz takie mega uplawy bo ja jestem w szoku juz 5 razy wkladke zmieniałam
Ja nie mam i właściwie mnie to ostatnio zastanawiało bo czytałam, że przy pessarze występują bardzo intensywne upławy. Pewnie ile kobiet tyle reakcji ale nie musisz się tym przejmować bo nawet ginek mnie przed tymi upławami uprzedzałTylko kontroluj kolor i zapach żeby się żadna infekcja nie przypałętała.