X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam obiad, sok z marchewki, jabłek i jarmużu i kopiec kreta ( z pudełka, bo tylko taki umiem ) ale i tam jestem najlepsza żona na świecie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/838b312735bd.jpg

ksanka, arien, Renka88, muminka83, baassiia, A.Kasia, Est, Tunia.a, Falon, Kate84, Izoleccc, kasieńka 1985, krówka_muffka lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira cała wizyta z 20-25min a USG 10-15 minz tego filmik 4 min śmiech na sali, ale wychodzę z założenia, że było okej to co miał mnie dusić i się doszukiwać.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Vincent - powiem Tobie, że to mnie najbardziej boli. Co roku zimą piłam przynajmniej jednego grzańca dziennie - aż mnie mąż posądzał o alkoholizm. A teraz przegwizdane.... a o czerwonym winie bezalkoholowym niestety nie słyszałam :-(

Muszę się pochwalić. Zrobiłam dziś pierogi ruskie - od podstaw. Bawiłam się pół dnia i cała kuchnia w mące ale efekt zadowalający - mężowi smakowało :-)

Kiedyś robiłam często pierogi ale u mnie to syzyfowa praca. Mój mąż jak nawiedzony potrafi zjeść całą porcję :P je przez cały dzień tak lubi :D i tak pierogi które mają być na 2 dni są na jeden. Nie wspomnę o moim syneczku kochanym co też uwielbia pierogi ruskie. Tak sobie myślę że może jak zrobię z szpinakiem to będę sama jadła je tydzień bo nikt mi ich nie zje :P

PS. Cieszę się że jesteś. Czasem jestem dosadna choć staram się milczeć i wiem że czasem stawiam do pionu za ostro ale to wynika z zawodu jaki wykonywałam przez wiele lat. Mój idealny mąż mówi że jestem jego żmiją i muszę uważać bo jak się sama ukąszę to zaraz umrę :P a też nie ma ze mną łatwo bo jestem bardzo wymagająca :P

Mała się rusza... mnie napad kaszlu chwycił więc denerwuje mnie to ale ja już sobie z nim poradzę. Czuję się ogólnie rewelacyjnie.

A jutro mam nie dość że pełny 19 tydzień :D to jeszcze przyjeżdża mamusia z tatusiem numer 2 z całym garem domowych gołąbków a mówię wam laseczki nikt tak świecie nie robi tak wspaniałym gołąbków jak moja mama.

Mąż jeszcze jest na meczu :P jak to mówi ma wychodne a dziś na kolacje bardzo niezdrowe jedzonko. Jakoś wyjątkowo mam ochotę na zapiekankę z pieca więc oczekuję na zamówienie :P i akurat będzie jak mąż wróci :D

Potem posłuchamy bicia serduszka Judytki :D i mogę iść spać.

PS. Mój synek do brzuszka dziś: Ja cię nauczę wszystkiego......

ksanka, Renka88, Vira, Vincent, Martita88, A.Kasia, Est, d'nusia, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - mam być Twoim królikiem doświadczalnym ? :-P

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka zmian nie widzę :) ale to chyba na plus :)
    Ogólnie dzisiaj mam dzień trola i siedzę w łóżku jeszcze od rana :D spałam chyba z 14 h i teraz nie wiem co w nocy będę robić :P chyba męża zmolestuje jak wróci z Halloweenowego piwka :D

Odnosząc się do postów
    - mamy dwie sunie ratlerka i kundelka i stwierdzam (tak jak Miminka) że kundelki są kochane a ratlerki to wredoty i obrażalskie :D
    - co do wydzieliny to ja się zastanawiam bo mam bardzo skąpo
    - alkohol- jak tylko urodzę to chyba wypije z litr wina :D różowego pół słodkiego albo Soplicy orzechowej z mlekiem (MNIAM!!!)
    - colę piję raz w tygodniu i nie umiem bez niej żyć :D tak samo jak bez pikantnych potraw (burger, tortilla) ale robie sama więc nie są aż tak kaloryczne ;)
    - na wadze nic się nie zmieniło a brzucho jak 8 miesiącu ;) jutro fotę wrzucę :) A Wy Dziewczyny macie takie pięlniusie brzucholki że aż miło.

Aleksandra jak przed ślubem? Stresik jest? :) jak w ogóle się czujesz?
    Noooo to tyle chyba :D ależ się rozpisałam :P

baassiia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka! Aż zaniemówilam przy ostatnim zdaniu! To takie piękne :) <3
    I wnoszę co by nie gadać o jedzeniu. Pierogi ruskie uwielbiam, ale nie mam cierpliwości do robienia ich, gołąbki też kocham! Ale jestem cwaniak i nigdy ich nie zawijam. Wychodzi danie jednogarnkowe o smaku gołąbków :D
    Jaki zawód wykonywałaś?
    Martita, też mam meeega bęca! Nie mogę doczekać się Twojego! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:41

Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - mój mąż mówił to samo - że skoro nic tam złego nie widział to czemu miał się spuszczać dodatkowo nad każdym narządem. Może dla wprawnego oka i 15 minut wystarczy.
    A płytę masz z całego USG ? Moje USG trwało może z 10 minut a płyta mam z 4 minutowym filmem :-(

• arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, zaraz tam królik doświadczalny :) po prostu szlaki nam przetrzesz :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • noelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - jak tak, to rozumiem. Fajnie mieć takiego znajomego lekarza :)

Muminka, hihi, dobre z tą żmiją :D

muminka83 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Arien to wrzucę speszjali for ju mojego giganta :D

arien lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głodna się przez Was zrobiłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko do mnie się to ciasto Vincent uśmiecha :>

Tunia.a, Est, Vincent lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka - masz przekochanego synka. Można by się martwić, że będzie zazdrosny ( tak zwykle jest jak sie pojawia drugie dziecko ) no ale taka jego postawa chyba całkowicie niweluje ten lęk ( jeśli oczywiście takowy miałaś ). Na pewno Ci sporo będzie pomagać jako przykładny brat.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    muminka! Aż zaniemówilam przy ostatnim zdaniu! To takie piękne :) <3
    I wnoszę co by nie gadać o jedzeniu. Pierogi ruskie uwielbiam, ale nie mam cierpliwości do robienia ich, gołąbki też kocham! Ale jestem cwaniak i nigdy ich nie zawijam. Wychodzi danie jednogarnkowe o smaku gołąbków :D
    Jaki zawód wykonywałaś?
    Martita, też mam meeega bęca! Nie mogę doczekać się Twojego! <3

Pracowałam w Telekomunikacji Polskiej. Byłam kierownikiem działu Obsługi Klienta. Pracowałam potem w firmie medycznej i tam istny horror. Zawsze stanowisko nadzorujące. Miałam pracowników bardzo pracowitych ale też takich co strajk włoski normalnie i generalnie wszystko mieli w dupie. Niestety jak pracuje się z ludźmi nie można sobie dać wejść na głowę.
    Zrezygnowałam z pracy kiedy przebywałam w niej 20 h na dobę. Zarobki były rewelacyjne ale zachorowałam i musiałam coś wybrać. Nie byłam po radio już w stanie pracować nawet 12 h dziennie bo bardzo się męczyłam. Potem zaszłam w ciążę i postanowiłam z mężem skupić się na jego wychowaniu i być z nim jak najdłużej i tak jestem mamusią i gospodynią domową. Dodatkowo jestem wolontariuszem i zajmuje się doradztwem prawnym z zakresu Prawa Rodzinnego, piszę pozwy itd. Czasem jestem opiekunek osoby niepełnosprawnej ale to już charytatywnie by nie zapomnieć że w tym wszystkim liczy się też człowiek.

ksanka, baassiia, arien, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam obiad, sok z marchewki, jabłek i jarmużu i kopiec kreta ( z pudełka, bo tylko taki umiem ) ale i tam jestem najlepsza żona na świecie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/838b312735bd.jpg

Poslinilam telefon :-(:-(...

Kasia... Ja tez widzę uśmiech... Aż za dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:52

Vincent, A.Kasia lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Muminka - masz przekochanego synka. Można by się martwić, że będzie zazdrosny ( tak zwykle jest jak sie pojawia drugie dziecko ) no ale taka jego postawa chyba całkowicie niweluje ten lęk ( jeśli oczywiście takowy miałaś ). Na pewno Ci sporo będzie pomagać jako przykładny brat.

Bo on bardzo pragnie rodzeństwa. Ma siostrę 18 letnią co ma go w dupie szeroko w odbytnicy. Nie toleruje go, nie odwiedza, nie bawi się. Bardzo tęskni za nią. Kocha ją.
    Dużo z nim rozmawiamy na temat dziecka co się zmieni a co zostanie takie jakie jest i codziennie powtarzamy że kochamy go jak milion dolarów i nigdy nie przestaniemy. Widzę jak lgnie do małych dzieci. Mam koleżankę wpada do mnie z roczną córeczką- ten zawsze siedzi i patrzy na nią jak w obrazek. Podaje chusteczki , butelkę ... śmieje się do niej. Ma 5 lat a jest tak bardzo dojrzały że to bardzo mnie przeraża czasem.

baassiia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny dzięki za miłe słowa.
    Wiem, że pewno nie wszystkie są zachwycone moim powrotem ale może uda mi się zaskarbić waszą przychylność za jakiś czas :-) jestem dobrej myśli.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie tylko momenty, a może to całość. Wiesz co byłam w takiej euforii, że nawet nie wiem. Tylko śmieszne jest to, że np przepływy było na ekranie kolorowe, a filmik jest czarno biały :P Jak w starym kinie :D hihihihi

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie do alko nie ciągnie. Ale tak mi sie jarac chce :/ papierosow bez nikotyny i innych swinstw chyba jeszcze nie wymyslili...

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko , Twój synek mnie rozwalił :-) super :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ