Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam obiad, sok z marchewki, jabłek i jarmużu i kopiec kreta ( z pudełka, bo tylko taki umiem ) ale i tam jestem najlepsza żona na świecie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/838b312735bd.jpg

ksanka, arien, Renka88, muminka83, baassiia, A.Kasia, Est, Tunia.a, Falon, Kate84, Izoleccc, kasieńka 1985, krówka_muffka lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira cała wizyta z 20-25min a USG 10-15 minz tego filmik 4 min śmiech na sali, ale wychodzę z założenia, że było okej to co miał mnie dusić i się doszukiwać.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Vincent - powiem Tobie, że to mnie najbardziej boli. Co roku zimą piłam przynajmniej jednego grzańca dziennie - aż mnie mąż posądzał o alkoholizm. A teraz przegwizdane.... a o czerwonym winie bezalkoholowym niestety nie słyszałam :-(

Muszę się pochwalić. Zrobiłam dziś pierogi ruskie - od podstaw. Bawiłam się pół dnia i cała kuchnia w mące ale efekt zadowalający - mężowi smakowało :-)

Kiedyś robiłam często pierogi ale u mnie to syzyfowa praca. Mój mąż jak nawiedzony potrafi zjeść całą porcję :P je przez cały dzień tak lubi :D i tak pierogi które mają być na 2 dni są na jeden. Nie wspomnę o moim syneczku kochanym co też uwielbia pierogi ruskie. Tak sobie myślę że może jak zrobię z szpinakiem to będę sama jadła je tydzień bo nikt mi ich nie zje :P

PS. Cieszę się że jesteś. Czasem jestem dosadna choć staram się milczeć i wiem że czasem stawiam do pionu za ostro ale to wynika z zawodu jaki wykonywałam przez wiele lat. Mój idealny mąż mówi że jestem jego żmiją i muszę uważać bo jak się sama ukąszę to zaraz umrę :P a też nie ma ze mną łatwo bo jestem bardzo wymagająca :P

Mała się rusza... mnie napad kaszlu chwycił więc denerwuje mnie to ale ja już sobie z nim poradzę. Czuję się ogólnie rewelacyjnie.

A jutro mam nie dość że pełny 19 tydzień :D to jeszcze przyjeżdża mamusia z tatusiem numer 2 z całym garem domowych gołąbków a mówię wam laseczki nikt tak świecie nie robi tak wspaniałym gołąbków jak moja mama.

Mąż jeszcze jest na meczu :P jak to mówi ma wychodne a dziś na kolacje bardzo niezdrowe jedzonko. Jakoś wyjątkowo mam ochotę na zapiekankę z pieca więc oczekuję na zamówienie :P i akurat będzie jak mąż wróci :D

Potem posłuchamy bicia serduszka Judytki :D i mogę iść spać.

PS. Mój synek do brzuszka dziś: Ja cię nauczę wszystkiego......

ksanka, Renka88, Vira, Vincent, Martita88, A.Kasia, Est, d'nusia, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - mam być Twoim królikiem doświadczalnym ? :-P

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka zmian nie widzę :) ale to chyba na plus :)
    Ogólnie dzisiaj mam dzień trola i siedzę w łóżku jeszcze od rana :D spałam chyba z 14 h i teraz nie wiem co w nocy będę robić :P chyba męża zmolestuje jak wróci z Halloweenowego piwka :D

Odnosząc się do postów
    - mamy dwie sunie ratlerka i kundelka i stwierdzam (tak jak Miminka) że kundelki są kochane a ratlerki to wredoty i obrażalskie :D
    - co do wydzieliny to ja się zastanawiam bo mam bardzo skąpo
    - alkohol- jak tylko urodzę to chyba wypije z litr wina :D różowego pół słodkiego albo Soplicy orzechowej z mlekiem (MNIAM!!!)
    - colę piję raz w tygodniu i nie umiem bez niej żyć :D tak samo jak bez pikantnych potraw (burger, tortilla) ale robie sama więc nie są aż tak kaloryczne ;)
    - na wadze nic się nie zmieniło a brzucho jak 8 miesiącu ;) jutro fotę wrzucę :) A Wy Dziewczyny macie takie pięlniusie brzucholki że aż miło.

Aleksandra jak przed ślubem? Stresik jest? :) jak w ogóle się czujesz?
    Noooo to tyle chyba :D ależ się rozpisałam :P

baassiia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka! Aż zaniemówilam przy ostatnim zdaniu! To takie piękne :) <3
    I wnoszę co by nie gadać o jedzeniu. Pierogi ruskie uwielbiam, ale nie mam cierpliwości do robienia ich, gołąbki też kocham! Ale jestem cwaniak i nigdy ich nie zawijam. Wychodzi danie jednogarnkowe o smaku gołąbków :D
    Jaki zawód wykonywałaś?
    Martita, też mam meeega bęca! Nie mogę doczekać się Twojego! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:41

Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - mój mąż mówił to samo - że skoro nic tam złego nie widział to czemu miał się spuszczać dodatkowo nad każdym narządem. Może dla wprawnego oka i 15 minut wystarczy.
    A płytę masz z całego USG ? Moje USG trwało może z 10 minut a płyta mam z 4 minutowym filmem :-(

• arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, zaraz tam królik doświadczalny :) po prostu szlaki nam przetrzesz :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • noelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - jak tak, to rozumiem. Fajnie mieć takiego znajomego lekarza :)

Muminka, hihi, dobre z tą żmiją :D

muminka83 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Arien to wrzucę speszjali for ju mojego giganta :D

arien lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głodna się przez Was zrobiłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko do mnie się to ciasto Vincent uśmiecha :>

Tunia.a, Est, Vincent lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka - masz przekochanego synka. Można by się martwić, że będzie zazdrosny ( tak zwykle jest jak sie pojawia drugie dziecko ) no ale taka jego postawa chyba całkowicie niweluje ten lęk ( jeśli oczywiście takowy miałaś ). Na pewno Ci sporo będzie pomagać jako przykładny brat.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    muminka! Aż zaniemówilam przy ostatnim zdaniu! To takie piękne :) <3
    I wnoszę co by nie gadać o jedzeniu. Pierogi ruskie uwielbiam, ale nie mam cierpliwości do robienia ich, gołąbki też kocham! Ale jestem cwaniak i nigdy ich nie zawijam. Wychodzi danie jednogarnkowe o smaku gołąbków :D
    Jaki zawód wykonywałaś?
    Martita, też mam meeega bęca! Nie mogę doczekać się Twojego! <3

Pracowałam w Telekomunikacji Polskiej. Byłam kierownikiem działu Obsługi Klienta. Pracowałam potem w firmie medycznej i tam istny horror. Zawsze stanowisko nadzorujące. Miałam pracowników bardzo pracowitych ale też takich co strajk włoski normalnie i generalnie wszystko mieli w dupie. Niestety jak pracuje się z ludźmi nie można sobie dać wejść na głowę.
    Zrezygnowałam z pracy kiedy przebywałam w niej 20 h na dobę. Zarobki były rewelacyjne ale zachorowałam i musiałam coś wybrać. Nie byłam po radio już w stanie pracować nawet 12 h dziennie bo bardzo się męczyłam. Potem zaszłam w ciążę i postanowiłam z mężem skupić się na jego wychowaniu i być z nim jak najdłużej i tak jestem mamusią i gospodynią domową. Dodatkowo jestem wolontariuszem i zajmuje się doradztwem prawnym z zakresu Prawa Rodzinnego, piszę pozwy itd. Czasem jestem opiekunek osoby niepełnosprawnej ale to już charytatywnie by nie zapomnieć że w tym wszystkim liczy się też człowiek.

ksanka, baassiia, arien, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam obiad, sok z marchewki, jabłek i jarmużu i kopiec kreta ( z pudełka, bo tylko taki umiem ) ale i tam jestem najlepsza żona na świecie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/838b312735bd.jpg

Poslinilam telefon :-(:-(...

Kasia... Ja tez widzę uśmiech... Aż za dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:52

Vincent, A.Kasia lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Muminka - masz przekochanego synka. Można by się martwić, że będzie zazdrosny ( tak zwykle jest jak sie pojawia drugie dziecko ) no ale taka jego postawa chyba całkowicie niweluje ten lęk ( jeśli oczywiście takowy miałaś ). Na pewno Ci sporo będzie pomagać jako przykładny brat.

Bo on bardzo pragnie rodzeństwa. Ma siostrę 18 letnią co ma go w dupie szeroko w odbytnicy. Nie toleruje go, nie odwiedza, nie bawi się. Bardzo tęskni za nią. Kocha ją.
    Dużo z nim rozmawiamy na temat dziecka co się zmieni a co zostanie takie jakie jest i codziennie powtarzamy że kochamy go jak milion dolarów i nigdy nie przestaniemy. Widzę jak lgnie do małych dzieci. Mam koleżankę wpada do mnie z roczną córeczką- ten zawsze siedzi i patrzy na nią jak w obrazek. Podaje chusteczki , butelkę ... śmieje się do niej. Ma 5 lat a jest tak bardzo dojrzały że to bardzo mnie przeraża czasem.

baassiia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny dzięki za miłe słowa.
    Wiem, że pewno nie wszystkie są zachwycone moim powrotem ale może uda mi się zaskarbić waszą przychylność za jakiś czas :-) jestem dobrej myśli.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie tylko momenty, a może to całość. Wiesz co byłam w takiej euforii, że nawet nie wiem. Tylko śmieszne jest to, że np przepływy było na ekranie kolorowe, a filmik jest czarno biały :P Jak w starym kinie :D hihihihi

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie do alko nie ciągnie. Ale tak mi sie jarac chce :/ papierosow bez nikotyny i innych swinstw chyba jeszcze nie wymyslili...

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko , Twój synek mnie rozwalił :-) super :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ