X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko - czy któraś teraz w ciąży zakładała sobie plombę na zęba ale te refundowaną przez NFZ tak zwaną srebrną a nie światło-utwardzalną?

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Oooo Arien to wrzucę speszjali for ju mojego giganta :D
    Martitka, aż sama jestem ciekawa bo na ślubnych nie widzę żadnego giganta :-):-)

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ogólnie dziewczyny dzięki za miłe słowa.
    Wiem, że pewno nie wszystkie są zachwycone moim powrotem ale może uda mi się zaskarbić waszą przychylność za jakiś czas :-) jestem dobrej myśli.

Vira bo kopnę cię w dupsko :P

Vira lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Czy tylko do mnie się to ciasto Vincent uśmiecha :>

Ono naprawdę się uśmiecha :D i ma oczka i nosek :P ale jadłabym :D :D

a oto mój badzioch :D

http://www.fotosik.pl/zdjecie/34162d1032ec8c2a
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/7dacac28e9c0e216

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:00

Vincent, A.Kasia, Tunia.a, ksanka, wiewiórka17, baassiia, Kate84, Kajola, krówka_muffka, 26Asia lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny mam pytanko - czy któraś teraz w ciąży zakładała sobie plombę na zęba ale te refundowaną przez NFZ tak zwaną srebrną a nie światło-utwardzalną?

Ja zakładałam. Mam taką specjalną białą z jakimiś witaminami ale ją trzeba do 3 lat wymienić.

ksanka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od razu lepiej sie czyta teraz:-) Fajnie Vira, ze jestes, juz tym razem bez pretensji:-)

Muminka, u mnie pierogi sa srednio co dwa dni:-P Moje mlode nie jada w sumie nic innego, na zmiane pierogi ziemniaczkowe, znaczy u niego ruskie wlasnie, albo na slodko z serem:-) Czasem po 10 szt tylko jak my jemy co innego z mezem. Tak wiec lepienie pierogow mi wychodzi bokiem. Ale gratuluje, bo to kupa roboty:-\

Moj synus tez co wieczor , kiedy go usypiam pyta jak sie nasz dzidzius czuje, czy wszystko dobrze u tej naszej Weroniki, zawsze sie przytuli do brzucha i wycaluje. Dzis pierwszy raz przemawial do brzucha jako starszy brat:-) Slodkie to i strasznie rozczulajace...

muminka83, ksanka, arien, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja zakładałam. Mam taką specjalną białą z jakimiś witaminami ale ją trzeba do 3 lat wymienić.
    PS. I nie jest to ta z agu coś tam

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka w dupsko nie wolno! Tak mi gin powiedział;)
    Ja Vire po piętach okladam;)
    Virtualnie oczywiscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:59

muminka83, Tunia.a lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ogólnie dziewczyny dzięki za miłe słowa.
    Wiem, że pewno nie wszystkie są zachwycone moim powrotem ale może uda mi się zaskarbić waszą przychylność za jakiś czas :-) jestem dobrej myśli.

Nie prowokuj znowu, bo jak tu ktos pisal, zbierzemy sie i po pietach Cie;-)

ksanka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś - a może e-papieros? ( choć nie wiem czy ma nikotynę czy nie ).
    Moja teściowa całą ciąże paliła i urodziła mi cudownego męża. Więc myślę, że jeśli weżmiesz sobie od kogoś dwa maszki to też krzywdy dzidzi nie zrobisz.
    To tak jak niektóre z nas podbierając mężowi jeden łyczek piwa.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mój gin powiedział, że małe ilości papierosów są 100 razy gorsze niż małe ilości alkoholu i żeby nawet uciekać jak ktoś w pobliżu pali, więc no ja bym sobie darowała. No ale każdy ma swoje przekonania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:04

A.Kasia lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko - no mnie właśnie nie chodzi o te białą plombę tylko o taką srebrną refundowaną przez NFZ.
    Ja wczoraj założyłam - na górnej szóstce to nie widać, że jest srebrna więc postanowiłam nie płacić - po godzinie musiałam do dentysty wrócić bo myslałam, że zwariuje - swędziało mnie - nie umiem powiedzieć co ale myślałam, że szału dostane.
    Coś tam mi podziubał coś porobił i niby przeszło. Kazał wrócić rano jeśli znowu będzie swędzić - zdążyłam dojść do auta i ujechać ze 20 metrów kiedy doszłam do wniosku, że dalej swędzi i do rana nie wytrzymam. Wróciłam tam i musiał mi rozwalić całą nową plombę. Dentysta powiedział, że to dziwne, że reakcji alergicznej być nie powinno bo już mam kilka takich plomb na zębach. Pomyślałam, że może to przez ciąże - stąd moje pytanie czy któraś miała taką zakładaną.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Martitka, aż sama jestem ciekawa bo na ślubnych nie widzę żadnego giganta :-):-)

a bo on mi z dnia na dzień tak wyskoczył :D w sobotę wstałam i był spoko a poniedziałek wstałam i była piła :P

Tunia.a lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka - zmęczyłaś się już okładaniem tych moich biednych stópek - zaczynają boleć :-P

ksanka lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys! Ja jarałam jak smok przed ciążą. Paczka dziennie i tak od...min 8 lat. W końcu udało mi sie to ogarnąć i nie palę nic a nic. Było ciężko i do tej pory mam czasem tak, że wstaje rano i pierwsza myśl to "papieros". Ale szybko przechodzi. Pomyśl sobie jakiego kapciocha byś w buzi miała.
    Vira - Twoja opcja mi się nie podoba za bardzo. Bo od takiego czegoś jest jeden maleńki krok, żeby wrócić.
    Martita :) idziemy prawie równo chociaż cały czas wydaje mi się, że mój jest większy :p

ksanka, Martita88 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczylam, ale jak znów zaczniesz to wciągnę kawałek szarlotki i będę dalej miała siłę!
    Hi hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:15

arien, Vira, Martita88 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    W sumie mój gin powiedział, że małe ilości papierosów są 100 razy gorsze niż małe ilości alkoholu i żeby nawet uciekać jak ktoś w pobliżu pali, więc no ja bym sobie darowała. No ale każdy ma swoje przekonania

A mój gin powiedział, że jak kobieta pali paczkę dziennie i w ciązy ograniczy do 1-2 papierosów dziennie to już należą jej sie słowa uznania bo wykonała milowy krok i że tak już jest ok. Ale wiadomo - najlepiej nie palić wcale :)

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    a bo on mi z dnia na dzień tak wyskoczył :D w sobotę wstałam i był spoko a poniedziałek wstałam i była piła :P
    Twoje Malenstwo ma świetne wyczucie czasu ;-)

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - myślę, że to kwestia silnej woli. Choć z drugiej strony jeśli ktoś ma na tyle silną wolę by powiedzieć stop po jednym czy dwóch maszkach to powinien mieć tyle samo silnej woli by w ogóle nie zacząć :-)
    Lepiej nie palić - skutki po porodzie mogą być katastrofalne.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy jak położycie lapki na brzuszkach to czujecie serduszka maluszka.
    Ja mam tak ze jak dotykam brzucha to czuję mój puls z tętnic a.jak przesune tam gdzie Zosia zaległa to czuję takie szybkie serduszkowe pykanie.
    Poza tym wczoraj po ok 1,5 miesiąca uruchomiłam mój detektor tętna i słyszałam zarówno przepływy w pepowine, jak i serduszka,bo obydwa się różnią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:22

baassiia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ