X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piwka bym się też chętnie napiła ;)

A po ciucholandach często chodzę, teraz dla dzidzi też tam coś wyszukałam. W mojej Częstochowie jest grupa na fb sprzedażowa i już od 3 dziewczyn coś tam kupiłam :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam pismo z ZUSu z prosba o zupelnienie informacji o rachunku bankowym i moich danych. Taki wypelniony formularz mam im odeslac. Tylko ja nie mam swojego konta w banku, maz ma i z niego korzystam, nie bedzie chyba problemu jak podam jego nr cio?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ale jestescie plodne ;)
    Wystarczy tylko jeden dzien nie czytac was a juz caly serial minie nadrabiajac wasza literature,
    Nie bede sie do wszystkuego odnosila bo nie ma sensu,
    jedno co powiem na podsumowanie jestescie inspirujace, wkurzajace i ogolnie kochane i dzieki ze jestescie ze wszystkimi odcieniami .
    a teraz sprawy do ktorych moge sie odniesc, oklady z kapusty , rzeczywiscie dzialaja na rozne obrzeki i zapalenia. Nawet w Stanach na jakims uniwersytecie prowadzone sa badania nad wlasciwosciami kapusty.
    ja sama stosuje je np przy wszelkich skreceniach, co do piersi jeszcze nie ale jak przyjdzie co do czego to pewnie tez skorzystam.
    wszelkie oklady ktore robilam to mylam lisc wycinalam glaba z liscia i rozbijalam tluczkiem oczywiscie w torebce. I okladalam sie wewnetrzna strona luscia, nawet na cala noc.
    kasieńka co do uplawow, to pessar sprzyja uplawom, ja codziennie wymieniam wkladki ok 5-6 razy a i tak majtki sa wilgotne. Pytalam gina to tylko potwierdzil ze to normalne bo
    a) w 2 trymestrze wiecej leci
    b) po pessarze jeszcze wiecej
    najbardziej i tak mi glupio jak sprawdza mi pessar na fotelu, a przedzialkiem twarzowym ;) na fotel plynie mi strumyczek zolto mlecznej wydzieliny.
    Dziewczyny jestem pod wrazeniem waszych zakupow, wy juz macie prawie wszystko a ja mam az 1 pieluche bo bylam ciekawa jak wygladaja bambusowe (sic)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 18:57

arien lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, jeśli macie wspólne konto i wspólnotę majątkowa to nie powinno być problemu. Mam tylko nadzieję że nie przedłuży to płatności dla ciebie, bo nie wiem jak to może być przez ZUS traktowane

I jeszcze jedna sprawa, ostatnio jak szukałam info o dawkowanie suplementów to znalazłam info o najlepszym wchłanianiu witamin.
    I np magnez powinno się brać do ok południa, bo wieczorem już hormony pomagające przyswajac magnez nie działają także wszystkie wieczorne magnezy nie mają znaczenia.
    Jeśli bierzecie zelazo, to znów powinno być przyjmowane w towarzystwie Wit c. I to można brać wieczorem, ale nie wraz z magnezem bo są dla siebie antagonistyczne (znoszą się)

I jeszcze karmi teoretycznie karmi jest polecane na laktacje, ale ostatnio mój M miał problemy z nerkami i postanowił pojedzie siuski piwem, pierwszego dnia nawalil się 4 piwami normalnymi
    Więc na drugi dzień doszedł do wniosku że poprawi, karmi ku naszemu zaskoczeniu karmi nie jest slodzone cukrem tylko.... Syropem gluk-frukt!
    Masakra.
    A i jeszcze jedno czy używacie owoców goji? Czytałam że nie są polevane dla ciężarówek z uwagi na zawartość atropiny i bromelainy
    Jedna jest neurotoksyną a druga niebezpieczna dla płodu. Aczkolwiek w ilości 20 jagód dziennie nie powinno być problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:24

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia nie powinno byc problemu z tym kontem, ale dla pewnosci zadzwon do nich i sie zapytaj, bo np u urzedzie skarbowym nie przesla pieniedzy na kogos innego konto, nawet jak to jest konto meza... (przynajmniej u nas ) a to sa podobne urzedy...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    POWIEM OD SIEBIE KILKA SłÓW i może znowu nie będą one miłe... Jeżeli oczekujesz tego wprost to ja mogę Ci to powiedzieć... Tylko daj znać czy już czy za chwilkę.
    Niczyje posty nie rzucają się tak w oczy jak Twoje - ciągle tylko jęczysz, marudzisz, narzekasz, panikujesz itd itd... Dziewczyny dają Ci naprawdę delikatnie już do zrozumienia żebyś troszkę coś przemyślała, ochłonęła, wrzuciła na luz itd.. ale NIE, Ty jak zwykle zaraz jęczysz jaka jesteś zła - ze już odchodzisz, że Cię krytykują, że tu nie pasujesz bo jakaś tam słabość okazałaś... Jak masz taki dylemat czy odejść czy nie - no to odejdź jak masz taka potrzebę - nikt tu nikogo na siłę nie trzyma, jeżeli masz ochotę zostać to zostań. Oczekujesz w tym momencie żeby ktoś Cię na siłę błagał żebyś została?
    Skoro piszesz sama o sobie bardzo skromnie, że jesteś mądra to okaż tą mądrość = wg mnie człowiek mądry potrafi przyjąć na klatę krytykę i zastanowić się na swoim zachowaniem, a nie odbijać piłeczkę w stylu "Wszyscy się na mnie uwzięli, a ja jestem taka biedna".
    Dziewczyno do jasnej ciasnej... potrzebowałaś wsparcia - dziewczyny na rzęsach prawie stawały aby Cię pocieszyć. Nie zauważyłaś tego?! Ty oczekujesz, że każdy tu będzie srał kwiatkami w postach do Ciebie?!

Śmiało możecie zwrócić mi uwagę, że jestem niekulturalna czy coś. I owszem macie do tego prawo - ja zwyczajnie tylko mówię szczerze co myślę, ostro? Wiem... ale ja już inaczej nie potrafię, starałam się jakiś czas nie odzywać bo mnie ch*j strzelał czytając niektóre posty.

Pozdrawiam!

Kasia 2 love you :D i szczerze to zgadzam się w 100% :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszną ochotę na grzańca :)

Vira, Est lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martita jak się czujesz, jako młoda żona jakąś zmiana?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dzieczynki - czy bardzo będziecie mieć mi za złe jeśli wrócę ? Tęsknie za Wami :-( i dzidzia też.

Renka88 - z ciekawości jak długo trwała Twoja wizyta u dr.Kocyłowskiego? Bo moja może z 15 minut i zastanawiam się czy on ma taki standard czy dlatego, że nie widział dokładnie serduszka i następnym razem się skupi.
    Co do płci to nas potraktował równie dowcipnie :-) Mąż spytał czy pan doktor jest pewien, że dzidzia to dziewczynka - na co on, że jest tak pewien jak co do tego, że ja nie jestem mężczyzną.

Co do napojów gazowanych - pytałam o to położną. Powiedziała, że jeśli raz na jakiś czas wypiję pół szklanki to nic się nie stanie ale trzeba uważać na cukier.

Odnośnie ciuszków to czasem z lumpkach można trafić na okazy razem z metką - więc są pewno nowe tylko np z jakąś wadą fabryczną.

Moje wczorajsze lumpkowe okazy moczą się od wczoraj w sodzie oczyszczonej - podobno działa wybielająco - ciekawa jestem co z tego wyjdzie.

Dzwoniono do mnie dziś z LuxMed - wyobraźcie sobie, że mój lekarz prowadzący do końca listopada odwołał wszystkie wizyty. A moje L4 kończy się w środę i w środę miałam mieć wizytę.
    Na szczęście prywatnie znam innego ginekologa ( co prawda mam do niego 50km ), który ma rewelacyjny sprzęt - 3d 4d i te sprawy - i udało mi się do niego wcisnąć na wtorek - głównie chodziło mi o kontynuację L4 no ale jak już tam będę to na pewno zbada moją księżniczkę

ksanka, muminka83, edyś, d'nusia lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent! - z tym grzańcem to już przesadziłaś! Aż slinotoku dostałam!

Vincent, d'nusia lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira! No po piętach cie!
    Nigdy nas nie opuszczalas! A jeśli tak uważasz to wracaj w podskokach!

Jusia, karka widzę że nasze maluszki są rówieśnikami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:28

Vira, noelka, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent - powiem Tobie, że to mnie najbardziej boli. Co roku zimą piłam przynajmniej jednego grzańca dziennie - aż mnie mąż posądzał o alkoholizm. A teraz przegwizdane.... a o czerwonym winie bezalkoholowym niestety nie słyszałam :-(

Muszę się pochwalić. Zrobiłam dziś pierogi ruskie - od podstaw. Bawiłam się pół dnia i cała kuchnia w mące ale efekt zadowalający - mężowi smakowało :-)

Vincent lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, ale masz w tym LuxMedzie pakiet wykupiony? Może po prostu idź tam do kogoś innego na wizytę. No chyba, że płaciłaś, to wtedy bez różnicy ;)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu lekarz pyta się zmartwionej matki:
    - Czym się pani tak martwi? Przecież urodziła pani ślicznego, zdrowego synka.
    - Ale panie doktorze on jest rudy, mój mąż od razu pozna się, że to nie jego syn.
    - Spokojnie, ja to załatwię.
    Lekarz wychodzi na korytarz gdzie czeka ojciec dziecka:
    - Niech pan mi powie jak często uprawia pan seks z żoną?
    - Co tydzień.
    - Proszę nie żartować!
    - No dobrze, co miesiąc.
    - Proszę pana, ja jestem lekarzem i znam się na takich rzeczach, proszę powiedzieć prawdę.
    - No dobrze, raz na pół roku.
    - To pan idź teraz do żony i zobacz co żeś zardzewiałym narządem zmajstrował...

Vincent, arien, Vira, Est, muminka83, A.Kasia, Tunia.a, Karka, edyś, M+M+?, RudyTygrysek, Hannia123, 26Asia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka - mam pakiet. Proponowali mi innego ginekologa - ale poczytałam o nim opinie na znanylekarz.pl i nie były specjalnie pozytywne.
    Tego do którego się umówiłam znam osobiście bardzo dobrze - ten człowiek odbierał mnie na świat. To przyjaciel mojego taty i ufam mu bezgranicznie - ale ponieważ on przyjmuje mnie u siebie w gabinecie prywatnie a nigdy nie che żadnych pieniędzy pojawiałam się u niego okazyjnie - nie chciałam nadwyrężać gościnności. W takim wypadku nie mam wyboru. Mąż kupił dziś dla niego litrowego Whiskacza - mam nadzieję, że chociaż w ten sposób mu się odpłacę :-)

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem ogromna fanka wina! Z miesiąc temu naszła mnie na nie ogromna ochota, najwieksza jak do tej pory ciążowa zachcianka :) tego samego dnia mój ukochany pojawił sie w domu z cała butla czerwonego bezalkoholowego wina! Wypiłam kieliszek i oczywiście zachcianka minęła ale i tak juz cała butle opędzlowałam od tamtego czasu:) takie wino smakuje prawie identycznie jak 'normalne' wiec szczerze mogę polecić:) jedynym problemem jest cena, w sklepie stacjonarnym 60zl za butelkę...
    Ale juz z myślą o sylwestrze znalazłam stronę na której sa po 30zl tylko boje sie o transport. Zobaczymy czy zamówię :)

Jeśli któraś sie skusi to napewno swoje pragnienie wina zaspokoi :)

Est, edyś lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira! http://bezalkoholowe.com/22-czerwone i tylko dodać przyprawy :D

Vira, kateee lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - dziękuję :-* mniaaaaam

• arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, ja tak polecam tę stronę, żeby któras w koncu zamówila i zdała relacje co to w ogóle jest i czego to warte :D bo sama jakos tak się boję kupować :D

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ