X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka apropo teraz patrze ze jestemy tak tamo w ciazy co do dni hehe :)

kamka lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne te ubranka jusia:-) Ja narazie poszukuje plaszcza na zime dla siebie, ale ceny typowo ciazowych sa powalajace:-/ Szukalam czegos uzywanego, ale tam znowu mala rozmiarowka. A ja nuz teraz waze ok. 77 kg wiec potrzebuje czegos duzego:-P A tu klops:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ile? A ja myślałam że przytyłam najwięcej :D

No aż tyle.. tylko najgorsze jest to że idzie mi to wszędzie więc cieżko będzie mi to zrzucic. a też mam 160 cm wzrostu a zaczynałam z wagą 71 kg a jeszcze pół roku przed ciąża wazyłam 60 :(

• kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    kamka apropo teraz patrze ze jestemy tak tamo w ciazy co do dni hehe :)
    to może maluchy sie w 1 dniu urodza:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp-dzieki kochana ale Ty jako jedyna sie za mna opowiedziałas jak widze.Calej reszcie pasuje moje wypisanie sie z interesu.Nie dobrze sie czuje w miejscach w ktorych jestem niechciana wiec...ja linka Twojego nie widziałam (pewnie i dobrze) i jestem przekonana ze na prawde nie chciałaś nic złego-tylko,ze Ci nie wyszlo i dalas plame-jak kazdemu sie zdarzy.Ale nie ktorzy nie potrafia zapomniec i zyc dalej tylko rozpamietuja.Moze to i przyjazne miejsce ale nie wolno okazac slabosci pod zadnym pozorem,musisz byc zawesze usmiechnieta i racjonalna bo inaczej psy na tobie wieszaja.

• kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Jusiakp-dzieki kochana ale Ty jako jedyna sie za mna opowiedziałas jak widze.Calej reszcie pasuje moje wypisanie sie z interesu.Nie dobrze sie czuje w miejscach w ktorych jestem niechciana wiec...ja linka Twojego nie widziałam (pewnie i dobrze) i jestem przekonana ze na prawde nie chciałaś nic złego-tylko,ze Ci nie wyszlo i dalas plame-jak kazdemu sie zdarzy.Ale nie ktorzy nie potrafia zapomniec i zyc dalej tylko rozpamietuja.Moze to i przyjazne miejsce ale nie wolno okazac slabosci pod zadnym pozorem,musisz byc zawesze usmiechnieta i racjonalna bo inaczej psy na tobie wieszaja.
    Vira nie przesadzaj... każdy ma chwile słabości ale zgdzam sie też z tym co dziewczyny napisały nie warto czytać takich rzeczy bo same sobie wkręcamy potem że coś z naszymi małymi skarbami jest coś nie tak.
    Ja jakoś nie zauważyłam żeby nikt sie za tobą nie wstawił... genralnie staram sie takich rzeczy nie komentować dlatego też ja napewno nie byłam "po żadnej stronie konfliktu"...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira spokojnie. Powiem ci, że jeśli nie masz nikogo typu przyjaciółka z którą możesz pogadać o wszystkim to zostań, bo tu naprawdę można mówić o wszystkim, nawet o "kupce" hehe :-) ja nawet z mężem nie rozmawiam na połowę tematów o których mówię tu :) także spokojnie :)

alinalii, ksanka, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka ,jusia ma rację jest za wcześnie na odciąganie pokarmu, ale może zadzwoń do gina czy położnej ,może Ci pomogą... bo ważne, żeby Ci się jakieś zapalenie nie wdało ...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Sliczne te ubranka jusia:-) Ja narazie poszukuje plaszcza na zime dla siebie, ale ceny typowo ciazowych sa powalajace:-/ Szukalam czegos uzywanego, ale tam znowu mala rozmiarowka. A ja nuz teraz waze ok. 77 kg wiec potrzebuje czegos duzego:-P A tu klops:-/

Ja miałam ten sam problem. Na razie chodzę w kurtce, która dała mi mama, bo ona jest troszkę grubsza ode mnie więc się zapinam. Dobrze , że mama ma w miare gust to się nie wstydzę hahah :D

A na potem mam już przyszykowany płaszcz , zwykły czarny, kupiłam go w tamtym roku, a teraz mama przeszyła mi po prostu guziki dalej. Przez jakiś czas jeszcze sie zapnę, a potem to nie wiem jak to będzie...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, a ja sobie dzisiaj tak o Tobie myslalam, ze pomimo tych negatywnych wizji, ktore Cie nawiedzaja, jestes bardzo pozytywna osoba. Wiele osob na Twoim miejscu dawno zwialaby z forum, dopisujac cala mase nieprzychylnych i obrazajacych komentarzy, a Ty bardzo dojrzale zostala i starasz sie aktywnie (i pozytywnie) uczestniczyc w rozmowach. Chyle czola :)

A.Kasia, arien, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam z poszukiwan kurtki/plaszcza. Niestety albo wszystko za duze albo brzydkie :(

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze mieszcze w swój płaszcz a potem mam kurtke od mamy:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kamka ,jusia ma rację jest za wcześnie na odciąganie pokarmu, ale może zadzwoń do gina czy położnej ,może Ci pomogą... bo ważne, żeby Ci się jakieś zapalenie nie wdało ...
    mój gin nie odbiera napisałam smsa ale nie wiem kiedy odpisze...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się chyba wybrać po nowy stanik bo coś mi się ciasno zaczyna robić :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie powie wprost "a dobrze, że sobie poszłaś" bo nikt nie chce być otwarcie niegrzeczny ( co jest zrozumiałe ). Jestem mądrą dziewczyną, tylko czasem za bardzo ekspresyjną w niektórych kwestiach. Nie potrzebny Wam ktoś taki tutaj.
    Ale serio już mam dość negatywnych komentarzy kierowanych pod kątem mojej osoby - jak pisałam wcześniej - nie najlepiej znoszę krytykę. Nie mam po prostu ochoty czytać więcej " przemyśl co napiszesz, idź na psychoterapie etc" - może i moje odpowiedzi w tej kwestii są dojrzałe ale gdzieś w głębi to trochę zaboli. Już została mi przypięta metka " rozchwianej emocjonalnie psychopatki " bo okazałam słabość i otwarcie poprosiłam o kilka miłych słów.
    Z milszych wieści to już we wtorek dowiem się, co z serduszkiem mojej córeczki.
    Nie przyspieszyłam wizyty połówkowego ( mam je nadal w przyszły piątek ) - tak się sprawy same potoczyły - w sumie się cieszę. - i dowiem się wcześniej :-)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VIRAAAAAAAA !!!!! KONIEC ! KOOOOONIEC tego tematu już proszę Cię. Gdybyś była obok to wyciągnęłabym Cię teraz na pyszną kawę :-) na odstresowanie :-D a jeśli Cię to forum drażni, denerwuje w jakiś sposób to ok, zawsze możesz je olać, ale po co, przecież tu miło, jak w życiu, czasem kłótnie muszą być :-) podobno to umacnia :) a też nie znoszę krytyki ale ona czasami jest potrzebna, nie mówię, że akurat w twoim przypadku, ale w moim na pewno heh :-) i nie przejmuj się tak :)

arien lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

Spokojnie Vira. Z tego co pamietam wczora temat sie sonczul i bylo ok. Nie ma sie co nakrecac znowu:-) Ja jak sie tu pojawilam na forum tez zostalam przywolana do porzadku jak zaczynalam cos marudzic, i z tego co pamietam tez przez Kasie. Wiec chyba taka jej rola tu;-) Nie ma sie co przejmowac, bylo minelo. Nie raz pewnie sie jeszcze zetniemy do marca wiec szkoda sobie juz psuc nerwy na tamto:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja również celowo nie komentuję tego typu postów. Zwróciłam Ci raz uwagę z TROSKI o Twoją córkę i dawki hormonów, które jej serwowałaś żyjąc w takim napięciu i stresie. Nie rozumiem Twojego postu pt. "odchodzę stąd", bo ostatnio całkiem fajnie pisałaś z dziewczynami o wielu sprawach. Nie gniewaj się, ale teraz mam wrażenie, że napisałaś go po to, by zasypała go reakcja dziewczyn "Zostań, nie odchodź" itp. Nikt Cię stąd nie wyrzucał, krytyka która spadła była głęboko podszyta troską, a po niej masa pozytywnych postów. Nie wiem po co się nakręcasz...
    Tyle ode mnie, bo i ja zaczynam mieć dość.

Lucky lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co?? chcecie to sie kłóććie... ja tam wole po raz setny poprzekładać ciuszki dla małej niż sie z wami sprzeczać...

edyś, muminka83, A.Kasia, arien, Lilou1984, kateee, M+M+?, Kate84 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. :)

Już jestem w domu :) Lekarz kazał mi brać magnez i w razie potrzeby nospę. Powiedział, że mam nie dotykać brzucha za bardzo, bo to może wywołać skurcze.
    Plus tej sytuacji jest taki, że zobaczyłam sobie, co będzie mi potrzebne w razie pobytu w szpitalu. Nigdy wcześniej nie leżałam w szpitalu ani chwili i dlatego później męczyłam mojego narzeczonego, żeby mi przyniósł to lub tamto. ;) Następny plus to taki, że utwierdziłam się w przekonaniu, że chcę rodzić w tym szpitalu. Dobra opieka i dobre warunki, jedzenie smaczne i takie porcje, że można się najeść. ;)

Dziewczyny, myślę, że nie warto się kłócić. Szkoda tracić energię na takie głupoty. Trzeba dbać o swoje zdrowie psychiczne, bo jak się urodzą nasze maluszki, to dopiero będziemy się denerwować ;)

Hannia123, Est, Karolina@, Mietka 30:), edyś, muminka83, A.Kasia, Lucky, Karka, kateee, Kate84 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ