X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps, lekarka stwierdzila tylko ze ladnie rosnie i zanim mnie zbadala mowila ze wszystko powinno byc dobrze przy takiej becie. I bylo wiec chyba nic sie nie dzieje ze ten przyrost jest mniejszy niz ksiazkowy. Z reszta tez sie przestraszylam wtedy i czytalam troche i ta beta faktycznie zwalnia z przyrostem powyzej 6000 tys. A ktory u ciebie tydzien?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak fantastycznie,że jest Nas tu tak dużo!!
    Pisałyście o tym czy można się opalać w ciąży- otóż mam kilka koleżanek które przesiadywały na słoneczku będąc w ciąży i mają takie przebarwienia na twarzy że bez podkładu ani rusz, cała buzia w plamach, w rodzinie też znam takie przypadki. Także ostrożnie, obowiązkowo duży filr!
    Pamiętam wizytę mojej koleżanki u mnie kiedyś - było lato- ona na dniach miała rodzić- wystawiała brzuszek na słoneczko- a młody widać było przez brzuszek jak wypychał rączkę, próbując zasłonić się bo go raziło... widok cudowny, niezapomniany!
    Co do imion- to mi się podoba Gabrysia:)))
    Wszystkim gratuluję serduszek i całuję w brzuszki:***

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma taki dziwny smak w ustach? Niczym cholera nie da się przegryzc :(

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to po wszystkim co zjem

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czy zjem czy nie mam taki smak. Ni to metal ni...cholera wie.

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po niektorych rzeczach jak zjem to mam taki dziwny posmak i czasami utrzymuje sie on caly dzien i nie idzie sie go pozbyc :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Aps, lekarka stwierdzila tylko ze ladnie rosnie i zanim mnie zbadala mowila ze wszystko powinno byc dobrze przy takiej becie. I bylo wiec chyba nic sie nie dzieje ze ten przyrost jest mniejszy niz ksiazkowy. Z reszta tez sie przestraszylam wtedy i czytalam troche i ta beta faktycznie zwalnia z przyrostem powyzej 6000 tys. A ktory u ciebie tydzien?

u mnie niby 8 tydzien ale wg usg ciaza jest mlodsza.
    ciezko mi sie pozbyc zlych przeczuc :(((

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Dziewczyny pomozcie...
    zrobilam sobie dzisiaj znowu bete i to moje ostatnie 2 wyniki
    2015-07-18 50785,00
    2015-07-07 14726,00
    2-dniowy przyrost to 25.2%.
    wiem ze teraz moze rosnac wolniej ale chyba przynajmniej co 4 dni powinna sie podwoic?
    nie wiem czy sie martwic...?

Powyżej 1000 beta już dużo wolniej rośnie. Mi w ciągu dwóch dni beta urosła tylko z 158722 do 188121 mUl/ml, więc też się nie podwoiła. I nie patrz na to, że u mnie taka wysoka, bo to kwestia osobnicza, ważne że mieścimy się w normach na nasz tydzień ciąży. A progesteron jaki masz? Jeśli się bardzo martwisz tym przyrostem to może wybierz się po niedzieli do lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 20:14

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równiez mam tak ze czasami mnie zakłuje którys z jajników;) mysle ze tak ma byc:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę coś doradzic, to przestancie robiuc bete, jeśli jesteście już przynajmniej w 6 TC, bo to nie jest już potwierdzeniem prawidłowo rozwijającej się ciąży. Od tego momentu tylko USG może dać jakiś obraz aktualnej sytuacji. Także dziewczyny, wyluzujcie i czekajcie na wyznaczone wizyty, a jeśli coś was niepokoi, to wybierzcie się na USG w szybszym terminie:) ją na pierwsze USG mam skierowanie dopiero za dwa tygodnie :)

APS, alinalii, Est, maskora lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • APS Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Powyżej 1000 beta już dużo wolniej rośnie. Mi w ciągu dwóch dni beta urosła tylko z 158722 do 188121 mUl/ml, więc też się nie podwoiła. I nie patrz na to, że u mnie taka wysoka, bo to kwestia osobnicza, ważne że mieścimy się w normach na nasz tydzień ciąży. A progesteron jaki masz? Jeśli się bardzo martwisz tym przyrostem to może wybierz się po niedzieli do lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

Kochana dzieki za wsparcie :*
    progesteron mam 48, wprawdzie spadl z 57 ale jest nadal wysoki. progesteronem sie akurat nie martwie, bardziej ta beta bo wiem ze sie nie podwaja juz co 2 dni przy takich wartosciach ale mogloby byc chociaz kolo 50% a nie 25% :( z tego co widze to innym lepiej rosnie. no coz, postaram sie nie zamartwiac i poczekac cierpliwie do kolejnego usg. moj gin przyjmuje w poniedzialek ale juz nie ma miejsc, musialabym prosic o przyjecie poza kolejka wiec chyba nie bede az tak panikowac tylko uzbroje sie w cierpliwosc do umowionej wizyty.

a Wy za ile macie miec kolejne usg? bedziecie chodzic raz na miesiac czy czesciej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Kochana dzieki za wsparcie :*
    progesteron mam 48, wprawdzie spadl z 57 ale jest nadal wysoki. progesteronem sie akurat nie martwie, bardziej ta beta bo wiem ze sie nie podwaja juz co 2 dni przy takich wartosciach ale mogloby byc chociaz kolo 50% a nie 25% :( z tego co widze to innym lepiej rosnie. no coz, postaram sie nie zamartwiac i poczekac cierpliwie do kolejnego usg. moj gin przyjmuje w poniedzialek ale juz nie ma miejsc, musialabym prosic o przyjecie poza kolejka wiec chyba nie bede az tak panikowac tylko uzbroje sie w cierpliwosc do umowionej wizyty.

a Wy za ile macie miec kolejne usg? bedziecie chodzic raz na miesiac czy czesciej?

Nie ma się co martwić tym, że innym rośnie szybciej bo to też zależy od momentu zagnieżdżenia, od gospodarki hormonalnej kobiety itp. HCG to hormon tak jak i progesteron, dlatego każda z nas będzie mieć trochę inny poziom i przyrost. I faktem jest, że jak już widzimy, że serduszko bije to lepiej tego HCG nie sprawdzać żeby się nie stresować. Sama robiłam 4 razy na zlecenie lekarza ale już więcej nie zamierzam tego sprawdzać.

• APS Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja mam suwaczek ustawiony od owulki i pozytywna beta wyszla juz 9 dni po wiec nie ma za bardzo opcji aby ciaza byla duzo mlodsza, a 2-3 dni nie powinny robic duzej roznicy. no i martwia mnie nie tyle same wartosci tylko przyrost, bo na poczatku rosla 150%, potem 70% a teraz 25%. W kwietniu zbyt dlugo sie ludzilam ze bedzie dobrze i postanowilam sobie ze jesli znowu cos bedzie nie tak to sie od razu z tym pogodze a nie bede sie ludzic jak idiotka, ale chyba tak sie nie da. teraz sytuacja jest o tyle inna ze beta jest ogolnie wyzsza, wiec na razie pozostaje mi wierzyc ze macie racje i cieszyc sie z kazdego dnia kiedy dzidzius jest ze mna. prosze trzymajcie kciuki aby zostal do marca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Kasiu ja mam suwaczek ustawiony od owulki i pozytywna beta wyszla juz 9 dni po wiec nie ma za bardzo opcji aby ciaza byla duzo mlodsza, a 2-3 dni nie powinny robic duzej roznicy. no i martwia mnie nie tyle same wartosci tylko przyrost, bo na poczatku rosla 150%, potem 70% a teraz 25%. W kwietniu zbyt dlugo sie ludzilam ze bedzie dobrze i postanowilam sobie ze jesli znowu cos bedzie nie tak to sie od razu z tym pogodze a nie bede sie ludzic jak idiotka, ale chyba tak sie nie da. teraz sytuacja jest o tyle inna ze beta jest ogolnie wyzsza, wiec na razie pozostaje mi wierzyc ze macie racje i cieszyc sie z kazdego dnia kiedy dzidzius jest ze mna. prosze trzymajcie kciuki aby zostal do marca.

Trzymam kciuki mocno :*

APS lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Nataliano już masz rozstępy? Ja kupiłam bio-oil ,smaruję już teraz,ale zapobiegawczo. Zobaczymy jakie efekty da później :)
    Nie mialam jeszcze miesiac temu,a duzo nie jem ;) nie wiem czemu mi sie zrobily na lewej stronie no tak z 8centek masakra,ale coz przezyje i kupie sobie bio oil lub palmers ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zakuje raz prawy a najwiecej to lewy jajnik i czasem podbrzusze,nie mam plamien ani krwawien jeszcze tydzien i wizyta ;))

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Poratujie mnie poradą :) Tydzien temu (4tydz 1 dz) Zrobiłam badanie progesteronu i wyszło mi ze mam 19.51 ng/ml. To prawidłowy czy trochęza niski wynik? Nie mam plamień.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka wg mnie progesteron jest ok. Zależy od lekarza, ale myślę, że może Ci dać duphaston nawet na wszelki wypadek - zapobiegawczo (a jeśli jesteś po poronieniu, to tym bardziej). Ale tak jak pisałam - zależy na jakiego lekarza trafisz. Jedni uważają, że nie zaszkodzi, a może pomóc, a drudzy, że skoro jest ok - nie ma się co faszerować. Mój progesteron jest dużo niższy, łykam duphaston i po wieelkim stresie po odebraniu wyników, okazuje się, że ciąża rozwija się prawidłowo i bije serduszko (mam nadzieje, że będzie biło cały czas :)) i również nie mam plamień. Proponowałabym Ci jeszcze zrobić ogóle badania krwi i moczu + tarczyca zanim pójdziesz do lekarza. Wtedy będzie miał wszystko czarno na białym i zaoszczędzisz czasu :). I przede wszystkim nie zamartwiaj się niczym :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps, trzymam kciuki i ja:-*

APS lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS mój lekarz chce, żebym byla na usg co 2 tyg.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ