Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane a orientujecie sie jak to jest z ta luteina/dupkiem, tzn. kiedy mozna odstawic lub zmniejszac dawki?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualnyAPS wrote:Kochane a orientujecie sie jak to jest z ta luteina/dupkiem, tzn. kiedy mozna odstawic lub zmniejszac dawki?
Jak już bierzesz to lepiej nie odstawiać ani nie zmniejszać dawek do momentu wytworzenia się łożyska (koło 12 tyg) i przejęcia przez nie funkcji produkowania progesteronu i innych hormonów.
Co do odstawiania nie wiem jak inni lekarze, ale poprzednio moja ginka odstawiała mi baaardzo powoli. Np z 3x1 schodziłam do 2x1, potem 2x0,5 itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:07
APS lubi tę wiadomość
-
Ja w przeciwdziałaniu zaparciom co rano na czczo piję szklankę ciepłej wody z cytryną i miodem Dobrze ppbudza leniwe jelitka do pracy. W ciągu dnia dużo owoców i wody.
Póki co działa!www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą! -
A.Kasia dzieki za odpowiedz. ostatnio bylam u innej gin ktora stwierdzila ze jak mam dobry progesteron to moge odstawic i troche mnie to zdziwilo:/ a dzisiaj powtorzylam badanie i z 57 spadl mi na 48. nadal wysoki (chociaz biore luteine 2 x 100), ale dziwny jest ten spadek tym bardziej nie bede odstawiac luteiny.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
nick nieaktualnyAPS wrote:A.Kasia dzieki za odpowiedz. ostatnio bylam u innej gin ktora stwierdzila ze jak mam dobry progesteron to moge odstawic i troche mnie to zdziwilo:/ a dzisiaj powtorzylam badanie i z 57 spadl mi na 48. nadal wysoki (chociaz biore luteine 2 x 100), ale dziwny jest ten spadek tym bardziej nie bede odstawiac luteiny.
Ja mam ten sam problem, biorę duphaston profilaktycznie ale w wynikach progesteron mam ładny i wolałabym się bez sensu nie faszerować, tym bardziej że biorę tylko 1x1 i byłoby mi łatwo odstawić. W poniedziałek mam wizytę to zobaczę co lekarz zadecyduje, chociaż podejrzewam, że prędzej mi dołoży dupka niż całkiem odstawi. A ja sama nie będę na własną rękę kombinować bo ufam, że wie co robi. -
Dziewczyny pomozcie...
zrobilam sobie dzisiaj znowu bete i to moje ostatnie 2 wyniki
2015-07-18 50785,00
2015-07-07 14726,00
2-dniowy przyrost to 25.2%.
wiem ze teraz moze rosnac wolniej ale chyba przynajmniej co 4 dni powinna sie podwoic?
nie wiem czy sie martwic...?
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
APS wrote:Dziewczyny pomozcie...
zrobilam sobie dzisiaj znowu bete i to moje ostatnie 2 wyniki
2015-07-18 50785,00
2015-07-07 14726,00
2-dniowy przyrost to 25.2%.
wiem ze teraz moze rosnac wolniej ale chyba przynajmniej co 4 dni powinna sie podwoic?
nie wiem czy sie martwic...?
Tez mialam przyrost mnieszy niz powinien byc. W przeciagu tygodnia wzroslo z 11668 do 62541. Tez myslalam ze cos nie tak ale z dzidzia ok. Wiec nie masz sie co martwic -
skowroneczka87 wrote:A miewacie moze klujacy bol po prawej lub lewej stronie? Zaboli przez chwilke i przestaje. Najczesciej przy zmienie pozycji np. przy wstawaniu lub przekrecaniu sie na bok. Czy to normalne?
Ja tak mam, bolało mnie z lewej zazwyczaj, od tygodnia czasem się z prawej odezwie.
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
skowroneczka87 wrote:Tez mialam przyrost mnieszy niz powinien byc. W przeciagu tygodnia wzroslo z 11668 do 62541. Tez myslalam ze cos nie tak ale z dzidzia ok. Wiec nie masz sie co martwic
Kochana a Twoj lekarz to jakos skomnentowal? u mnie przyrost jest duzo mniejszy niz Twoj bo drugi wynik byl 11 dni pozniej kolejna wizyte u gina mam dopiero za 2 tyg i nie wiem czy spokojnie czekac, czy sie gdzies wczesniej wcisnac...Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Hejka
Ja tez mam straszne zaparcia brzuch wieczorem to mam wzdety jak balon meczace to jest i wkurzajace heh i to jest jedyny objaw mojej ciazy... nic wiecej, no moze troszeczke piersi czuje ze czasem zabola....
Aps moja beta miala podobny przyrost ale w ciagu tygodnia... ona teraz wolniej rosnie wiec to moze jest normalne, ale jak masz byc spokojniejsza to idz do innego gina lub zadzwon do swojego i zapytaj sie czy to jest normalne?
Co do imion to od poczatku staran bylo powiedziane ze chlopczyk bedzie Piotruś, ale podobaja mi sie jeszcze Adrian, Natan lub Milan, a dla dziewczynki chyba IgaAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualny
-
Witam,
wypada się przywitać - w końcu na tym forum
To moja pierwsza ciąża, dowiedziałam się niedawno i już przeczytałam chyba cały internet na ten temat
Ja mam problem od dawna z rozstępami i stosuje maksymalnie nawilżające kremy - wtedy nie tworzą się nowe. Kwestia u mnie sumienności...margaret26, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj po pracy przed 19:00 położyłam się ,na chwilkę' i wstałam dziś rano o 8:00 Także niezłe spanko miałam Dziewczyny bólami chyba nie ma się co martwić (jeżeli nie są mocne) bo mnie też coś czasami zakuje tak właśnie po prawej stronie w okolicach jajnika. Ja bym już chciała, żeby był 27 lipiec i usłyszeć drugi raz serduszko, wtedy może już będę bardziej pewna, że teraz już serio będzie wszystko ok .. Kurcze, ja się jeszcze niczym nie smaruje, ale chyba zacznę, bo mam tendencje do rozstępów.. Podobno bio-oil jest super!
margaret26 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Dziewczynki za słowa pocieszenia... Jestem Wam bardzo wdzięczna, zresztą same rozumiecie jak stresujący to okres.
Może faktycznie jeszcze wcześnie. Rozważam nawet czy nie poczekać 2 tygodni na kolejne USG bo się chyba wykończę jak za tydzień nic nie będzie. Przemyślę to jeszcze. -
skowroneczka87 wrote:A miewacie moze klujacy bol po prawej lub lewej stronie? Zaboli przez chwilke i przestaje. Najczesciej przy zmienie pozycji np. przy wstawaniu lub przekrecaniu sie na bok. Czy to normalne?
W takim razie to chyba nic groźne skoro wiele z nas to ma -
U mnie bóle są mniej więcej na środku. Lekarz mówił, że niby jest wszystko ok póki nie ma plamień lub krwawień.
Boli mnie już zazwyczaj przy końcu dnia lub jak się zdenerwuję z tego co zauważyłam. Gdybym miała sklasyfikować ból od 1 do 10 to jest to raczej 1/2. Do wytrzymania za każdym razem.