X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zaraz będziemy zamartwiać się badaniami prenatalnymi, zawsze cos się znajdzie:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• maskora Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeejaaa kochane :-) wybaczcie mi dluzsza nieobecnosc ale tak jak to nazwalyscie mialam " ciazowego kaca" dzis lepiej. Widze, ze temat imionek i jak milo sie czyta, ze tak wielu z Was podoba sie imie Marcelina. Ja mam tak na imie i je kocham! Nie jestem taka zwykla kasia, asia basia /bez obrazy oczywiscie/ jest piekne i je uwielbiam :-) w przedszkolu tylko nie lubilam bo taki chlopak mi mowil marcelek-precelek. Do teraz pamietam :-P ale nie dziwie sie Wam, jakbym nie miala tak na imie to tez m tak nazwala córę. Nasze typy to Leon po dziadziu mojego meza oraz Aniela :-D

marcysia lubi tę wiadomość

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova - nie zamartwiaj się :) Ja miałam przypuszczalnie 20/21dpo hcg 1513, na usg 4 dni później pęcherzyk niewiele większy od Twojego bo 6,32mm z pęcherzykiem żółtkowym ;) Także u mnie też owu na pewno nie była w połowie cyklu choć moje normalne cykle były zazwyczaj 28/29 dni. Mam mało objawów ciążowych, ale jestem dobrej myśli ( w 1 ciąży było podobnie i mam zdrową córkę :)

Od wyniku drugiego HCG (marny przyrost był), ten 1513 to 3 wynik, miałam pare takich epizodów jak pisze Kate - mówiłam do fasolki, że ma być zdrowa i silna :)

Nad imionami jeszcze się nie zastanawialiśmy, ale może to dobry pomysł - myśli troche na inny tor pójdą, a nie tylko ciągłe zamartwianie sie ;)

Tova33 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Chodzi Ci pewnie o to, że żadna z nas nie wie jeszcze czy uda się doprowadzić szczęśliwie ciążę do końca. Cóż, na dobrą sprawę nie wiesz tego do samego porodu. My tu po to ze sobą rozmawiamy i się wspieramy wzajemnie żeby właśnie uwierzyć, że będzie dobrze :) W innym wypadku uwierz mi, wszystkie "mamy po stracie" i te długotrwale starające się wykończyłyby się psychicznie. Rozumiem Twoje stanowisko i szanuję je, ale dziwi mnie każdy taki komentarz, który sieje ziarenko niepokoju. Po co?

Moze masz racje. Po co? Niewiem. Moze za swieze to wszystko i dlatego. Uwierz mi ze nie robie tego celowo, tak jakos samo wychodzi. Ciesze sie dzidziusiem, tylko tak z dnia na dzien, tak mi lepiej poki co. Ale wierze, jak wy ze bedzie dobrze:-)

A co do imion, zeby nie bylo ze ciagle tylko marudze;-) Ja zawsze mowilam ze jak bede miec dzieci to bedzie Lenka i Adas. A teraz biega po domu czteroletni Wiktorek:-) wiec z tymi typami roznie jednak bywa.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Dziewczynki byłam dziś na USG i jestem trochę zmartwiona...
    Lekarz zauważył COŚ, ale nie jest pewien czy to pęcherzyk ciążowy czy co? Nie wiem co to mogłoby być innego...
    W każdym razie to COŚ ma 3,8mm. Nie widać zarodka, serduszka tylko ciałko żółte. Wczoraj (19dpo) beta 1353. Dziś 20dpo i to USG...
    Mam 5tydz +4dni, z tym, że owulacja była nie 14dc tylko 20dc - czyli mam 6 dni opóźnienia - można by sądzić że to 4tydz+5dni.
    Czy to jest ok? Czy powinnam się martwić?
    Prześladuje mnie puste jajo płodowe...

Nie martw sie, jest za wczesnie jeszcze zeby cos zobaczyc. Ja jak sie dowiedzialam o ciazy trzy dni po terminie miesiaczki od razu chcialam biec do lekarza. Ale po konsultacji lekarz stwierdzil zeby przyjsc ok. 6-7 tygodnia bo wtedy bedzie juz widac serduszko. Wiec glowa do gory:-)

Tova33 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja palenie rzucilam po pierwszym usg, czyli nie pale juz 6 dni Ciezko strasznie ale czego sie nie robi dla dzidziusia :)

ja jak zrobiłam test ciążowy to momentalnie rzuciłam , było bardzoo ciężko ale dziecko najważniejsze, nie palę już prawie 3 tyg

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam coś gorszy start. Nie moge sie dobudzić, jestem jakaś zupełnie bez sił :(

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja. Co sie podniose zeby cos zrobic to klade sie z powrotem.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge spac od 8,wiec wstalam i ztobilam sniadanie,a pozniej bedziemy robic grilla ;)) cos mnie podbrzusze bolalo,a teraz prawy jajnik sie odzywa,a zawsze lewy sie odzywal,moze pozniej przejdzie,ale u nas upal masakra nawet w domu nie idzie juz wytrzymac ;D a gdsie jeszcze wyjsc na zakupy

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczyny jakis skuteczny sposob na zaparcia?

alinalii lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam, M zrobił śniadanie, zjadłam i zaległam w salonie :) a na dziś plan był żeby chałupe ogarnąć i chyba nici z tego. Dobrze że dziś dzień wolny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na zgage jakby co, ale z zaparciami ciężko. Podobno siemie lniane, śliwki suszone ale nie sprawdzałam.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Dziewczynki byłam dziś na USG i jestem trochę zmartwiona...
    Lekarz zauważył COŚ, ale nie jest pewien czy to pęcherzyk ciążowy czy co? Nie wiem co to mogłoby być innego...
    W każdym razie to COŚ ma 3,8mm. Nie widać zarodka, serduszka tylko ciałko żółte. Wczoraj (19dpo) beta 1353. Dziś 20dpo i to USG...
    Mam 5tydz +4dni, z tym, że owulacja była nie 14dc tylko 20dc - czyli mam 6 dni opóźnienia - można by sądzić że to 4tydz+5dni.
    Czy to jest ok? Czy powinnam się martwić?
    Prześladuje mnie puste jajo płodowe...

Nie martv się na zapas pewnie jest jeszcze za wcześnie

Tova33 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczęły się też wymioty wczoraj po pracy położyłam się "na chwilke" wstałam po 4 godzinach! Sleepy head

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam problemy z zaprciami, i zaczeły się nudności... oo mamoooo

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domino* wrote:
    Mam na zgage jakby co, ale z zaparciami ciężko. Podobno siemie lniane, śliwki suszone ale nie sprawdzałam.
    potwierdzam śliwki suszone.
    + do tego kiwi, mi kiedyś pomagało.
    I duuuuuuużo wody :)

Słyszałam też żeby rano pić wodę z miodem, ale nie próbowałam nigdy to nie wiem.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliwki suszone zalać wieczorem letnią wodą i zostawić na noc w lodówce, rano wypić wodę i zjeść śliwki. No i dużo owocków, a jak już będzie naprawdę ciężko to w aptece jest jakiś syrop, który ponoć działa.

Love_life lubi tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie jajnior napiernicza :(
    Dobrze, że już nie długo lekarz to się zapytam o te bóle.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dwóch dni mam dziwny ból/ kłucie tak w bokach i nie wiem co to. Czy to jajniki tak promieniuja. Myślałam że to wyrostek bo wczoraj z prawej strony mnie bolało a dziś lewa strona się odezwała. W sumie w tym czasie miałabym owulacje może to ma cos wspólnego?

• Karka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki Hanna i Liliana :) A dla chłopca nie mam pojęcia... Ale czuję, że to dziewczynka, więc nie muszę się martwić:D

Na zaparcia mama mi powiedziała żebym po wstaniu od razu piła letnią szklankę wody przegotowanej. Chyba ze 2 razy podziałało:)

Mi mdłości chyba przechodzą, oby nie zapeszać... Generalnie przez te pogody czuję się sennie i NIC mi się nie chce robić...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ