Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
margaret26 wrote:Ja od 8 nie jem mięsa ,a wyniki lepsze niż kiedy je jadłam U mnie rządzi Leon dla chłopaka i Zosia po dwóch prababciach. Już chyba niewiele zmieni się w tej kwestii
Mi tez podoba sie Zofia i Marcelina. Moja babcia ma Marcela, duzo jej zawdzieczam i tak chcialam dac podobnie cos na imie corce. Ale czuje ze to bedzie facet kolejny. Ale szczerze nawey wolalabym chlopaka, bo juz wiem czego sie spodziewac. Z imion meskich ostatnio wpadlo mi w ucho Kornel.marcysia, maskora lubią tę wiadomość
👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.
👧🏼2016r. -
nick nieaktualny
-
ja od zawsze marzyłam o Filipku a dziewczynka nie wiem podoba mi się Emilka
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:To nie o to chodzi czy sie zmienia wasze typy czy nie. Mnie sie to wydaje za wczesnie z innch wzgledow. Ale nie ma w tym nic zlego. Skoro wam to daje jakas radosc to ok:-)
Chodzi Ci pewnie o to, że żadna z nas nie wie jeszcze czy uda się doprowadzić szczęśliwie ciążę do końca. Cóż, na dobrą sprawę nie wiesz tego do samego porodu. My tu po to ze sobą rozmawiamy i się wspieramy wzajemnie żeby właśnie uwierzyć, że będzie dobrze W innym wypadku uwierz mi, wszystkie "mamy po stracie" i te długotrwale starające się wykończyłyby się psychicznie. Rozumiem Twoje stanowisko i szanuję je, ale dziwi mnie każdy taki komentarz, który sieje ziarenko niepokoju. Po co?Est, Love_life lubią tę wiadomość
-
Hej
Byłam dzis z męzem na dzialce o 14 mialamwynik z 3 bety jestem zadowolona:D a teraz sobie leze po kapieli i ogladam:) ale cos czuje ze szybko usne cały dzien chodze i ziewam:) co do imion nawet o tym nie mysle choc staram sie myslec pozytywnie:) -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki byłam dziś na USG i jestem trochę zmartwiona...
Lekarz zauważył COŚ, ale nie jest pewien czy to pęcherzyk ciążowy czy co? Nie wiem co to mogłoby być innego...
W każdym razie to COŚ ma 3,8mm. Nie widać zarodka, serduszka tylko ciałko żółte. Wczoraj (19dpo) beta 1353. Dziś 20dpo i to USG...
Mam 5tydz +4dni, z tym, że owulacja była nie 14dc tylko 20dc - czyli mam 6 dni opóźnienia - można by sądzić że to 4tydz+5dni.
Czy to jest ok? Czy powinnam się martwić?
Prześladuje mnie puste jajo płodowe...
-
Tova, jeśli w środku jest ciałko żółtkowe to na pewne jest to pęcherzyk, no i nie jest pusty skoro coś w nim jest. Przy pustym jaju nie ma w nim nic. Jeśli jest ciałko to po to żeby odżywiać zarodek, który lada moment się pojawi. Nie martw się, ciąża jest młodsza i trzeba chwilę zaczekać.
Tova33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTova33 wrote:Dziewczynki byłam dziś na USG i jestem trochę zmartwiona...
Lekarz zauważył COŚ, ale nie jest pewien czy to pęcherzyk ciążowy czy co? Nie wiem co to mogłoby być innego...
W każdym razie to COŚ ma 3,8mm. Nie widać zarodka, serduszka tylko ciałko żółte. Wczoraj (19dpo) beta 1353. Dziś 20dpo i to USG...
Mam 5tydz +4dni, z tym, że owulacja była nie 14dc tylko 20dc - czyli mam 6 dni opóźnienia - można by sądzić że to 4tydz+5dni.
Tova, tak jak Ci już pisałam na blogu nie ma się co martwić, jest jeszcze za wcześnie na zarodek Robaczek89 ma rację, jeśli jest ciałko żółtkowe to jest dobrze Jeszcze kilka dni i będziesz widziała i zarodek i serduszko.
PS. czy jest tu ktoś kogo nie prześladuje puste jajo -
Tova33 wrote:Dziewczynki byłam dziś na USG i jestem trochę zmartwiona...
Ja tez myślę że jak było ciałko żółte to będzie i zarodek, ja w 5+3 też jeszcze nie miałam zarodka a tydzień później już tak
Szczerze to ja wolę czytać o imionach, pokoikach i wyprawkach niż ostatnio obawach bo jakoś wtedy też zapominam o swoich które mam cały czas...
A.Kasia mnie o dziwo puste jajo nie, ale problemy serduszkowe w 8tc bo wtedy to się stało...
Ale myślę, powtarzajmy sobie do znudzenia że będzie dobrze, piszmy właśnie o przyjemnych aspektach ciąży
Ja tam wczoraj np rozmawiałam z moją fasolka, że ma zdrowo się rozwijać bo czekamy tu na nią. I że mamy przecież musi słuchać
Jeśli chodzi o imiona to ja mam dziwne upodobania w stosunku do Was bo Amelia, Nadia, Maja, Oliwia tylko z M coś mamy odmienne zdania dla chłopca mi się bardzo podoba Oliwier ale M oczywiście nie a wspólnie o dziwo MarcelTova33 lubi tę wiadomość