Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niektóre z Was co chwilę latają na betę, a ja co chwile latam do lekarza. Mam badanie i USG co tydzień. Teraz mam chwilę oddechu i kolejna wizyta za 2 tygi uhh. Ale w międzyczasie jadę do innego miasta na konsultację w sprawie tego polipa
Z poronieniem nie ma reguły. Ja myślałam, że obecną ciążę straciłam już 2 razy, bo 2 razy miałam krwotok, jakby ktoś kran odkręcił, ale fasol ma się dobrze, pomimo, że cały czas plamię (widoczna krew).
U mnie to bierze się z polipa i krwiaka, który już się wchłonął, ale co rusz powstaje nowy krwiak i ciągle w strachu.
Nie dziwię się dziewczynom które są przewrażliwione. Tym bardziej, że pewnie większość z Nas o maleństwo starała się dłużej niż rok. Dla przykładu ja 18 miesięcy, więc dmucham i chucham na zimne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:38
-
Ja juz nie mogę z tymi nudnosciami. .nie jem niedobrze, jem nie nie minie 5 minut znowu nudności. Nic mi nie smakuje ale jeść trzeba bleee biorę witaminy które niby mają coś pomoc na to ale narazie popRawy nie ma. A jak u Was?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Na pewno masz rację , ale ufam mojemu lekarzowi , jeśli powiedział że mimo progesteronu 83 mam brać duphaston , to biorę
No właśnie ja też jak mi będzie kazał brać dalej to będę brała, na własną rękę nic nie będę kombinować. Co lekarz to inna opinia z tym progesteronem, ciekawa jestem co ten mój obecny powie na ten temat. A jak samopoczucie przy braniu dupka? Ja na duphaston reaguję bardzo dobrze, nawet przy dawce 3x1 jest ok, ale wiele moich znajomych okropnie się na nim męczy.
Michał to piękne imię Dziwne trochę, że na tej liście podanej przez baassiie jest na 6 miejscu, bo mój Michaś był jedynym noworodkiem o tym imieniu w DSK i nawet się lekarze dziwili, że dawno żadne dziecko nie miało tak na imię. Same Miłosze, Szymony, Jasie, Antosie a Igorków w pewnej chwili było 6 na sali. Może co region to inne preferencje. Z kolei w moim otoczeniu same Korneli, Lenki (bez urazy, ale nie rozumiem tego imienia, przecież to nawet nie jest imię tylko zdrobnienie od rosyjskiego imienia Jelena), Ninki itd. Troszkę szkoda, że rodzice kierują się modą bo później tak jak u mnie na placu zabaw biega 10 Lenek i moim zdaniem odbiera to troszkę tym dzieciom tożsamość. Sama mam popularne imię i pamiętam, że we wszystkich szkołach było nas dużo o tym imieniu. Nie znosiłam tego. -
nick nieaktualny
-
kasieńka 1985 wrote:DZIEWCZYNY JADE DZIŚ NAD MORZE , ZAPOWIADAJĄ UPAŁY A JA KOCHAM SIE OPALAĆ , JAK TO JEST Z TYM OPALANIEM W CIĄŻY bo już kołowrotek mam, w pierwszej ciąży troche się opalałam
Moze sie przyda https://parenting.pl/portal/opalanie-w-ciazy -
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Te gorsze samopoczucie strasznie daje o sobie znać, Tobie też Kasiu?
Już sytuacja jest bardziej stabilna Mdłości są cały czas ale lekkie i dają żyć, okresowo tylko mocniej przycisną. Zażeram się migdałami, piję wodę z cytryną i sokiem z żurawiny (bo mam skłonność do infekcji pęcherza) i jakoś żyję. Ale z jedzeniem jest różnie bo od wielu rzeczy mnie odrzuciło w tym od mięsa -
nick nieaktualnykasieńka 1985 wrote:DZIEWCZYNY JADE DZIŚ NAD MORZE , ZAPOWIADAJĄ UPAŁY A JA KOCHAM SIE OPALAĆ , JAK TO JEST Z TYM OPALANIEM W CIĄŻY bo już kołowrotek mam, w pierwszej ciąży troche się opalałam
Jeśli już będziesz się opalać to polecam na buzię filtr 50+. Ja rok temu tylko raz wyszłam na dwór bez filtra i się nabawiłam takiej ostudy na czole i pod nosem, że do tej pory się z tym męczę Ja polecam Vichy Ideal Soleil, nie bieli i ładnie na buzi wygląda. Nie zapycha, nie świeci się i nawet pod makijażem daje radę. -
kasieńka 1985 wrote:DZIEWCZYNY JADE DZIŚ NAD MORZE , ZAPOWIADAJĄ UPAŁY A JA KOCHAM SIE OPALAĆ , JAK TO JEST Z TYM OPALANIEM W CIĄŻY bo już kołowrotek mam, w pierwszej ciąży troche się opalałam
Mi gin powiedział absolutnie żadnego opalania tez jadę na morze ale będę się chować w cieniu choć też lubię się opalać i robie się blada twarzą[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Hej Dziewczyny jestem w 4 +6 tc wczoraj byłam u lekarza,żeby potwierdzić i jest pęcherzyk ciążowy na razie zarodka nie było widać ale mam nadzieje ,że na następnej wizycie już zobacze.Przez te emocje zapomniałam mu sie spytać o śluz bo parę dni po terminie @ było go więcej i był białawy a teraz jest go mniej i jest bardziej żółty czy tak może być? Będę wdzięczna za rady:)Filip 28.03.2016
-
boj brzuszek juz mniej boli i mdli, ale prawie nic nie jem jedyne co w siebie wciskam przez ostatnie 2 tygodnie to bulka z bialym serem a na obiad pierogi z owocami lub kluski. jem witaminy w tabletkach ale boje sie czy taka uboga dieta nie moze zaszkodzic maluszkowi? jak to jest z tym miesem? slyszalam ze wegetarianizm jest niebezpieczny w ciazy ale nie moge nawet spojrzec na zadne mieso ani szynke....
do gina mam isc dopiero za 3 tyg i nie wiem czy to bezpieczneGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualnyedyś wrote:Nie wiem czy to po duphastonie czy nie ale brzuch mam jak balon, naprezony, piersi bola jak szalone, o hustawce nastrojow nie wspomne
Edyś ja też się czuję fatalnie i obstawiam, że to po duphastonie bo wcześniej się tak nie czułam. Jaką bierzesz dawkę? -
baassiia wrote:Nie chciałam nikogo obrazić i też napisałam, że gdy lekarz zleci to rozumiem. beta spadnie dopiero gdy ciąża już będzie stracona. Beta też nic nie gwarantuje.
Dziewczyny, ja też nie jestem za bardzo za ,modą na imiona' Ale Jasiu jakoś wyjątkowo mi się podoba i nie brałam pod uwagę tego, że jest tak popularne A mojej Izuni chyba nie ma na liście -
Fajna ta lista
Mi się jeszcze dla chłopca podoba: Maksymilian, Kamil, Jakub, Wojciech
a dla dziewczynki.. nie no na pewno zostanie Izabela
dawajcie swoje typy