Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasieńka 1985 wrote:Dziewczyny czy wam tez wyskoczył mega trądzik, bo ja mam masakra krochy pod nosem na dekolcie rękach i plecach no masakra jakaś i do tego wydaje mi się jakbym strasznie spuchla w pierwszej ciąży tak nie miałam moze będzie dziewczynka
-
nick nieaktualnyHej! Mam już wyniki badań I trymestru i jestem trochę skołowana. Wszystko na szczęście ok, ale zdziwiło mnie HCG i progesteron. We wtorek HCG 158722,9 a dzisiaj 188121,7 mUl/ml. Z kolei progesteron w dwa dni skoczył z 30,45 na 35,14 ng/ml. Trochę duże te wyniki, progesteron już powyżej normy dla I trymestru a ja jeszcze biorę duphaston 1x dziennie. HCG też już niemal na granicy. Dziwna sprawa, ciekawe co ginek na to powie w poniedziałek.
-
nick nieaktualnykasieńka 1985 wrote:Dziewczyny czy wam tez wyskoczył mega trądzik, bo ja mam masakra krochy pod nosem na dekolcie rękach i plecach no masakra jakaś i do tego wydaje mi się jakbym strasznie spuchla w pierwszej ciąży tak nie miałam moze będzie dziewczynka
Też tak miałam, na szczęście teraz już wszystko ładnie schodzi. Nawet nic specjalnie nie stosowałam. To po prostu skok hormonów tak działa kijowo na naszą cerę -
A.Kasia progesteron i beta masz dobre pamiętaj progesteronu nigdy za dużo ja np mam >60 a biorę 3x2 luteiny 100 i mógłby być lepszy, tylko że ja po ivf jestem
-
Ja miałam progesteron 83, przy duphastonie 2x1 , a i tak łykam teraz 3x2 , bez żadnego plamienia , "profilaktycznie" Też mi lekarz powiedział że progesteron im wyższy tym lepszy
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Wracam na forum marcówek, bo moja ciąża jest już potwierdzona przez lekarza. Serducho mojej kochanej fasolki bije jak dzwon Ech.....problem w tym, że jest podejrzenie, że za moją fasolką jest jeszcze druga. Na USG widać było kawałek czegoś, być może drugiej fasolki lub zaczątek łożyska. Jako, że sama mam brata bliźniaka i wiem, że wychowywanie dwójki to niezła harówa, zawsze deklarowałam, że chce mieć jedno dzieciątko.
Ech....a betę też mam sporą...
A co do badań, mój lekarz zlecił mi tylko morfologię (w tym glukozę)i mocz. Czytając Wasze posty obawiam się, że to za mało. Z tego, co pamiętam, Wy tych badań robicie więcej. Wiecie może, jakie badania (z krwi) są jeszcze ważne w ciąży?Izoleccc, alinalii, Karka, A.Kasia, ona. lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
edyś wrote:A mam z trądzikiem masakrę i słońca niestety zero, cały dzień w biurze
ja to samo... kisnę w pracy cały dzień -
Est wrote:Love Life, a co będzie z tym pustym jajem? Wchłonie się?
Sorry to nie puste jajo tylko pęcherzyk u mnie w rodzinie tyle blizniakow może następnym razemIzoleccc lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Karolina@ wrote:Love life - faktycznie widać puste jajo. Będziesz je miała usuwane - jak to w ogóle wygląda w przypadku jeżeli z drugim maluszkiem wszystko ok?
Martita88 - może przywitasz przyszłoroczną wiosnę z maleństwem przy sobie
Działamy w podobnej branży, bo ja głównie rekrutacja plus odrobina kadrowych spraw. Jednak kadrową nie jestem i nie chciałabym nią być
*pusty pęcherzyk pomyliłam się[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
u ja byłam na usg w poniedziałek i niestety drugi pęcherzyk wchłonął się zostala jedna dzidzia, serduszko bije a czy Wam lekarz zalecił progesteron czy na własną reke robicie ? Moja gin nic mi o tym nie mówiła a biorę bromergon i mam brac do konca 8 tyg a potem odstawic, a słyszałam że po odstawiniu bromergonu lubi spasc progestron. Zleciła mi tylko podstawowe badania i z wynikami mam przyjsc 10 sierpnia.
-
A.Kasia wrote:Hej! Mam już wyniki badań I trymestru i jestem trochę skołowana. Wszystko na szczęście ok, ale zdziwiło mnie HCG i progesteron. We wtorek HCG 158722,9 a dzisiaj 188121,7 mUl/ml. Z kolei progesteron w dwa dni skoczył z 30,45 na 35,14 ng/ml. Trochę duże te wyniki, progesteron już powyżej normy dla I trymestru a ja jeszcze biorę duphaston 1x dziennie. HCG też już niemal na granicy. Dziwna sprawa, ciekawe co ginek na to powie w poniedziałek.
Kurcze to moja beta przy Twojej strasznie mała. ..[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Ja miałam progesteron 83, przy duphastonie 2x1 , a i tak łykam teraz 3x2 , bez żadnego plamienia , "profilaktycznie" Też mi lekarz powiedział że progesteron im wyższy tym lepszy
Przecież duphaston nie podwyższa wyniku progesteronu bo jest progesteronem syntetycznym. Z tego co ja się orientuję to nie zaleca się dodatkowej suplementacji jeśli jest wysoki progesteron bo każdy lek ma swoje działania uboczne. No ale dowiem się w poniedziałek co mój lekarz postanowi. Co do HCG to przy ostatnim wyniku lekarz mówił, że lepiej żeby dużo bardziej nie rosło. -
Kasia, na moich wynikach napisane jest, że norma progesteronu dla I trymestru to między 11 a 90. Ja w zeszłym tygodniu miałam niespełna 20, a dziś 14,83 i się trochę martwię. Zobaczymy co jutro lekarz powie, ale pewnie zwiększy mi dawkę duphastonu.