X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy macie suwaczki ustawione od owulacji czy ostatniej miesiączki ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• marcysia Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro o 11 wizyta oby serduszko sie ślicznie pokazalo. Milego dnia dziewczyny :-D

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia-my również jutro idziemy o 11 na wizytę zobaczyć <3 :)

Nataliano - nie ma co czekać,smaruj się żeby skóra była ładnie nawilżona to i rozstępy odpuszczą :)

Est - ja mam suwak ustawiony od owulacji (miałam potwierdzoną monitem)

Martka - progesteron ok :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Marcysia-my również jutro idziemy o 11 na wizytę zobaczyć <3 :)

Nataliano - nie ma co czekać,smaruj się żeby skóra była ładnie nawilżona to i rozstępy odpuszczą :)

Est - ja mam suwak ustawiony od owulacji (miałam potwierdzoną monitem)

Martka - progesteron ok :)

super trzymam kciuki!!! ja dopiero idę w środę zobaczyć <3 juz niemogę sie doczekać

margaret26 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kamka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Nie mialam jeszcze miesiac temu,a duzo nie jem ;) nie wiem czemu mi sie zrobily na lewej stronie no tak z 8centek masakra,ale coz przezyje i kupie sobie bio oil lub palmers ;*
    Nataliano u mnie siostra uzywala tej serii z perfetcy przytyla z malym 20 kg i rozstepow nie miala...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ja mam od owulacji bo akurat zaszlam do gin na usg i sie okazalo ze owulka wiec potwierdzona:-)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja mam suwaczek ustawiony od om

A co do rozstepow to wydaje mi sie ze to jest sprawa indywidualna i smarowanie tu nic nie pomorze.... ja w poprzednich ciazach zawsze sie smarowalam i na boczkach troche mi ich wyskoczylo, kolezanka cala ciaze sie nie smarowala i nie ma ani jednego rozstepa...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ustawiony suwaczek od 1 dnia cyklu, bo nie jestem pewna kiedy była owulka, wizyty lekarz mi ustalił na co 3 tygodnie, mam zamiar kupić sobie po niedzieli palmers.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak super że widziałyście już serducho. Ja mam termin dopiero na 28 lipca :( strasznie długo musze czekać.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie zbyt często się udzielam na forum ale musiałam wejść i Wam napisać. Kombinuję od dłuższego czasu jak mieć normalny zasiłek macierzyński /Komorowski podpisał ustawę o zmianach w zasiłku macierzyńskim na mocy której ja traciłam prawo do zasiłku :( / i weszłam na stronę pomagamymamom.pl i teraz już jestem spokojna, bo okazało się że jednak nie zostanę na lodzie :) Polecam tą stronkę bo świetnie doradzają i nic nie zapłaciłam :D

Izoleccc lubi tę wiadomość

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Nie zbyt często się udzielam na forum ale musiałam wejść i Wam napisać. Kombinuję od dłuższego czasu jak mieć normalny zasiłek macierzyński /Komorowski podpisał ustawę o zmianach w zasiłku macierzyńskim na mocy której ja traciłam prawo do zasiłku :( / i weszłam na stronę pomagamymamom.pl i teraz już jestem spokojna, bo okazało się że jednak nie zostanę na lodzie :) Polecam tą stronkę bo świetnie doradzają i nic nie zapłaciłam :D
    Anuśka, jak to sie stało, że miałaś stracić ten zasiłek macierzyński? Na czym polegają te zmiany w ustawie? Teraz się martwię, że może mnie sie nie należy czyu coś? A dochód nie jest przecież bez znaczenia...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorwacja piatek plamienie. Szpital. Seeduszko bije. Zrobil sie krwiak 8na 3 mm. W nocy krwawienie. Ale serduszko jest. Duphaston 3 razy. Na drugi dzien plamienie ciagle jest. Dzien wczwsniej wypadla ze mnie dziwna tkanka. Jakby skóra. Grubsza taka. Wczoraj pani doktor w innym sZpitalu serduszka nie widziala.mowi ze ma stare usg ale dziecko ma 3 mm i ja tez nie widzialam tetnienia... Piersi jiz noe bola. Kawa znowu smakuje. Delikatnoe plamie. I boli jak cholera psychika... Jal wroce do polski chyba czeka mnie czyszczenie...

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    Chorwacja piatek plamienie. Szpital. Seeduszko bije. Zrobil sie krwiak 8na 3 mm. W nocy krwawienie. Ale serduszko jest. Duphaston 3 razy. Na drugi dzien plamienie ciagle jest. Dzien wczwsniej wypadla ze mnie dziwna tkanka. Jakby skóra. Grubsza taka. Wczoraj pani doktor w innym sZpitalu serduszka nie widziala.mowi ze ma stare usg ale dziecko ma 3 mm i ja tez nie widzialam tetnienia... Piersi jiz noe bola. Kawa znowu smakuje. Delikatnoe plamie. I boli jak cholera psychika... Jal wroce do polski chyba czeka mnie czyszczenie...

Przykro. Wspomnienia wrocily. Przytulam mocno. Trzymaj sie cieplo kochana:-*

She86 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z telefonu wiec wubaczcie literówki.
    Od poczatku mialam zle mysli. To za male to nie widac. Nakgotsze jest to ze tyle osob wie ze w ciazy jestem. A jak tu teraz mowic ze juz nie :-(
    I zastanawiam sie czy faktycznie poronilam czy moze nie... Ale plamie poersi juz nie sa napiete...nic nie czuje. I brak tego serca. Niemozliwe jest aby u 3 mm zarodka nie bylo widac tetnienia skoro na 1,5 mm bylo widac prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 13:32

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxatilla, a może rzeczywiście to usg stare... Tylko ta tkanka wypadająca nieco niepokojąca, ale przecież wiadomo, że to nie pęcherzyk skoro zarodek był na usg, no i pęcherzyk wygląda inaczej niż skóra/wyściółka macicy. Daj sobie jeszce chwilę. Kiedy wracacie?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy chcemy. Ale nie mam ochoty do ludzi...nie chce im mowic

• APS Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny a Wy macie suwaczki ustawione od owulacji czy ostatniej miesiączki ?

Od owulki

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • APS Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:

Kochana przykro mi ale ja też myślę że pecherzyk nie wygląda jak skóra tylko bardziej jak kawałek wątrobki. Wiec może to jednak nie Twój dzidziuś. Pójdź na usg tam gdzie widzieli serduszko

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam mozliwosci juz tam bo jestesmy daleko

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możecie jutro podjechać do jakiejś przychodni w większym mieście?

Pęcherzyk wygląda jak kawałek galaretki, jest miękki, półprzezroczysty, ale bardzo trwały - sorry za szczegóły, ale to może się przydać.

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ