X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam detektor tętna płodu summer firma i nic nie mogę znaleść 🙈 17+3 , ruchów za bardzo jakiś nie mam coś tam czasami sie dzieje ale nie jestem pewna. żeby były tak wuczuwalne A Wy jakie macie sprzęty ?

Księgowa lubi tę wiadomość

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2synow/3w drodze☺️ wrote:
    Kupiłam detektor tętna płodu summer firma i nic nie mogę znaleść 🙈 17+3 , ruchów za bardzo jakiś nie mam coś tam czasami sie dzieje ale nie jestem pewna. żeby były tak wuczuwalne A Wy jakie macie sprzęty ?

Na początku mi też ciężko było znaleźć serduszko i puls, ale spokojnie poszukałam w kilku miejscach aż się udało 🙂
    Ja mam detektor Jumper JPD
    Może jakiś krótki spacer i wtedy się uda

A używasz żelu, bo on lepiej przewodzi wtedy i szybciej można znaleźć serce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 18:51

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Na początku mi też ciężko było znaleźć serduszko i puls, ale spokojnie poszukałam w kilku miejscach aż się udało 🙂
    Ja mam detektor Jumper JPD
    Może jakiś krótki spacer i wtedy się uda

A używasz żelu, bo on lepiej przewodzi wtedy i szybciej można znaleźć serce

Tak mam żel , już kilka podejść robiłam 🙈 swoje słyszę przykładam a dziecka nie .. będę próbować jeszcze

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Wojcinka uuu to kciuki za wizytę i koniecznie daj znać ✊❤️ A co przeskrobała ginka, że chcesz ją zmienić?
    Po wizycie wszystko super, Maya ruchliwa że ciężko było ja złapać ale waży już 185g, ma nadal dwie nozki, dwie raczki, nosek, oczka i móżdżek, wszystko na swoim meisjcu ;)

Umówiliśmy się od razu na połówkowe równo za miesiąc, to będzie wtedy 22+0 :)

Gin podpadła tym że nie chce mi zrobić cytologii i usg piersi bo mówi że "w ciąży się nie robi" więc szukam kogoś kto funkcjonuje w bardziej aktualnych wytycznych a nie w średniowieczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 21:56

Maggy_88, Bąblinka lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Po wizycie wszystko super, Maya ruchliwa że ciężko było ja złapać ale waży już 185g, ma nadal dwie nozki, dwie raczki, nosek, oczka i móżdżek, wszystko na swoim meisjcu ;)

Umówiliśmy się od razu na połówkowe równo za miesiąc, to będzie wtedy 22+0 :)

Gin podpadła tym że nie chce mi zrobić cytologii i usg piersi bo mówi że "w ciąży się nie robi" więc szukam kogoś kto funkcjonuje w bardziej aktualnych wytycznych a nie w średniowieczu :)
    Ja miałam robiona cytologię i usg piersi w 9 tygodniu ciąży i bardzo dobrze. W cytologii wyszło jakieś zapalenie, na co od razu dostałam leki. Super, ze tego pilnujesz :)
    Na kiedy masz termin? widzę, że dzieli nas kilka dni :D

P.S serio mieszkasz w Abu Dhabi ?😵😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 22:19

• Kaś844 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po wizycie 🙂
    Leoś ma ponad 350gram i wg USG mamy 21tc 🙂
    Serduszko pięknie bije , nie ma powodu do zmartwień.
    Co do twardniejącego brzucha to mam brać magnez 3 razy dziennie po 2tabletki.
    Miałam badanie szyjki i jest git bo ma prawie 5cm 👍💪
    Kolejną wizyta za 4 tygodnie-18.11 🙂
    Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu 🤦🏻‍♀️😂

Maggy_88, babydust1, Hekate42, Lubisia, Bąblinka, Aga___, Malweczka lubią tę wiadomość

• soprecious Ekspertka

Wysłany: 22 października 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/442001b81f2c.jpg.html
    To silniejsze ode mnie 😍🤣

Kaś844, Malweczka lubią tę wiadomość

hchy9n73zvk25fns.png
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te malutkie ciuszki🤩 ja ostatnio kupiłam dla kuzynki córki, która ma 2 miesiące i jedziemy do nich w odwiedziny. Ciągle te ciuszki wyciągam i oglądam 😂

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 22 października 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę się napatrzec na małe skarpetki 😍

hchy9n73zvk25fns.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/442001b81f2c.jpg.html
    To silniejsze ode mnie 😍🤣

Skąd ja to znam 😄
    H&M i pepco. W pepco śliczne body kupiłam. Czapeczki z pepco ładne, tylko szerokie są.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 22 października 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam brałam bodziaki w sinsay. 5 sztuk za 39 zł. Jakoś bardzo dobra moim zdaniem.

hchy9n73zvk25fns.png

Wysłany: 22 października 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie z kolei sinsay na ogół słaba jakość.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z jakością dziecięcych ubranek ale mama wyslala mi pizame z sinsay do karmienia i jest na prawdę super i jakość i krój. Bardzo ładna.

Teraz mama powiedziała mi żebym jej dała znać co potrzeba to mi pokupuje ubranka i wysle.
    Ale jeszcze czekam do polowkowego usg żeby wiedzieć na 100%.

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png

Wysłany: 22 października 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulę nocna ciazową i szlafrok też kupiłam z sinsay i fajne są.Dwie z piżamek jakie tam dzieciom kupiłam to są świetne. Ale jednak dziecięce to w większości takie bardziej po domu lub na dwór. Po praniu kiepskie są.

Malweczka lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • LILKA Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!
    Czy można do Was dołączyć? Też oczekuje marcowego dzieciaczka❤️
    Widzę, że rozmawiałyście o ruchach dziecka, ja właśnie mam z tym problem, że bardzo słabo je wyczuwam, a są dni, że wcale…jestem w 20tc, wg usg wszystko prawidłowo, ale martwi mnie, że nie odczuwam praktycznie nic, jeszcze wcześniej czułam w jednym miejscu wieczorami muśnięcia, ale aktualnie już nic…wiem, że dzidziol mógł się przekręcić, ale czy Wy też tak macie?
    Na większości wątków czytam o kopniakach i już się martwię

🍀
  • M-ka1990.. Koleżanka

Wysłany: 23 października 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka a na wizycie powiedział Ci gdzie mss łożysko? Podobno jak z przodu to można trochę mniej cxuc ruchy , ja tak mam i najczęściej to wieczorem jak siedzę spokojnie to czuc że maly kopie ;)
    Spróbuj zjeść coś słodkiego i polez trochę spokojnie z ręką na brzuchu i zobaczysz;)

• soprecious Ekspertka

Wysłany: 23 października 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wypełniam właśnie plan porodu, bo dostaliśmy już od gina i zacięłam się przy jednym punkcie.
    Czy wyrażam zgodę, aby o konieczności nacięcia krocza zdecydowała położna lub lekarz będący przy porodzie.
    Nie wiem co mam zaznaczyć.

hchy9n73zvk25fns.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 23 października 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILKA wrote:
    Hej Mamusie!
    Czy można do Was dołączyć? Też oczekuje marcowego dzieciaczka❤️
    Widzę, że rozmawiałyście o ruchach dziecka, ja właśnie mam z tym problem, że bardzo słabo je wyczuwam, a są dni, że wcale…jestem w 20tc, wg usg wszystko prawidłowo, ale martwi mnie, że nie odczuwam praktycznie nic, jeszcze wcześniej czułam w jednym miejscu wieczorami muśnięcia, ale aktualnie już nic…wiem, że dzidziol mógł się przekręcić, ale czy Wy też tak macie?
    Na większości wątków czytam o kopniakach i już się martwię
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie i leżąc na wznak czuje kopanie idealnie w miejscu blizny po cesarce. Czuć ja też jak się przekręca. Wcześniej czułam wszędzie, teraz tylko w tym jednym miejscu robi imprezy. Z młodym wczesniej czułam dużo mocniej i częściej,tylko wtedy łożysko było w innym miejscu.

hchy9n73zvk25fns.png
  • LILKA Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie łożysko mam z tyłu więc ten trop odpada, jestem na świeżo po usg wiec teoretycznie wszystko było ok, ale powoli mnie to niepokoi bo jednak już po 20tc te ruchy się powinny nasilać, a u mnie raczej są słabsze, o ile są….sama nie wiem czy to urok takiego dziecka czy jednak coś jest nie tak, że ono nie nabiera siły….pewnie pozostaje poczekać….

🍀
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    Dziewczynki, wypełniam właśnie plan porodu, bo dostaliśmy już od gina i zacięłam się przy jednym punkcie.
    Czy wyrażam zgodę, aby o konieczności nacięcia krocza zdecydowała położna lub lekarz będący przy porodzie.
    Nie wiem co mam zaznaczyć.
    Ja bym zdecydowanie zaznaczyła że nie wyrażam zgody. Oni krocze powinni za wszelką cene chronić a jak już jest źle to i tak dużo lepiej żeby krocze samo pękło niż żeby zostało nacięte. Krocze powinno być tylko naciete jeśli zagrożone jest życie dziecka a w zależności od lekarza / położnej bałabym się że zamiast chronić krocze pójdą na łatwiznę (jak w wielu szpitalach robią) i natna tylko żeby przyspieszyć poród.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ