❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama2synow/3w drodze☺️ wrote:Kupiłam detektor tętna płodu summer firma i nic nie mogę znaleść 🙈 17+3 , ruchów za bardzo jakiś nie mam coś tam czasami sie dzieje ale nie jestem pewna. żeby były tak wuczuwalne A Wy jakie macie sprzęty ?
Na początku mi też ciężko było znaleźć serduszko i puls, ale spokojnie poszukałam w kilku miejscach aż się udało 🙂
Ja mam detektor Jumper JPD
Może jakiś krótki spacer i wtedy się uda
A używasz żelu, bo on lepiej przewodzi wtedy i szybciej można znaleźć serceWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 18:51
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
nick nieaktualnyplinka2017 wrote:Na początku mi też ciężko było znaleźć serduszko i puls, ale spokojnie poszukałam w kilku miejscach aż się udało 🙂
Ja mam detektor Jumper JPD
Może jakiś krótki spacer i wtedy się uda
A używasz żelu, bo on lepiej przewodzi wtedy i szybciej można znaleźć serce
Tak mam żel , już kilka podejść robiłam 🙈 swoje słyszę przykładam a dziecka nie .. będę próbować jeszcze -
Caro wrote:Wojcinka uuu to kciuki za wizytę i koniecznie daj znać ✊❤️ A co przeskrobała ginka, że chcesz ją zmienić?
Umówiliśmy się od razu na połówkowe równo za miesiąc, to będzie wtedy 22+0
Gin podpadła tym że nie chce mi zrobić cytologii i usg piersi bo mówi że "w ciąży się nie robi" więc szukam kogoś kto funkcjonuje w bardziej aktualnych wytycznych a nie w średniowieczuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 21:56
Maggy_88, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Po wizycie wszystko super, Maya ruchliwa że ciężko było ja złapać ale waży już 185g, ma nadal dwie nozki, dwie raczki, nosek, oczka i móżdżek, wszystko na swoim meisjcu
Umówiliśmy się od razu na połówkowe równo za miesiąc, to będzie wtedy 22+0
Gin podpadła tym że nie chce mi zrobić cytologii i usg piersi bo mówi że "w ciąży się nie robi" więc szukam kogoś kto funkcjonuje w bardziej aktualnych wytycznych a nie w średniowieczu
Na kiedy masz termin? widzę, że dzieli nas kilka dni
P.S serio mieszkasz w Abu Dhabi ?😵😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 22:19
-
My jesteśmy po wizycie 🙂
Leoś ma ponad 350gram i wg USG mamy 21tc 🙂
Serduszko pięknie bije , nie ma powodu do zmartwień.
Co do twardniejącego brzucha to mam brać magnez 3 razy dziennie po 2tabletki.
Miałam badanie szyjki i jest git bo ma prawie 5cm 👍💪
Kolejną wizyta za 4 tygodnie-18.11 🙂
Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu 🤦🏻♀️😂Maggy_88, babydust1, Hekate42, Lubisia, Bąblinka, Aga___, Malweczka lubią tę wiadomość
-
Nie wiem jak z jakością dziecięcych ubranek ale mama wyslala mi pizame z sinsay do karmienia i jest na prawdę super i jakość i krój. Bardzo ładna.
Teraz mama powiedziała mi żebym jej dała znać co potrzeba to mi pokupuje ubranka i wysle.
Ale jeszcze czekam do polowkowego usg żeby wiedzieć na 100%.
-
Koszulę nocna ciazową i szlafrok też kupiłam z sinsay i fajne są.Dwie z piżamek jakie tam dzieciom kupiłam to są świetne. Ale jednak dziecięce to w większości takie bardziej po domu lub na dwór. Po praniu kiepskie są.
Malweczka lubi tę wiadomość
-
Hej Mamusie!
Czy można do Was dołączyć? Też oczekuje marcowego dzieciaczka❤️
Widzę, że rozmawiałyście o ruchach dziecka, ja właśnie mam z tym problem, że bardzo słabo je wyczuwam, a są dni, że wcale…jestem w 20tc, wg usg wszystko prawidłowo, ale martwi mnie, że nie odczuwam praktycznie nic, jeszcze wcześniej czułam w jednym miejscu wieczorami muśnięcia, ale aktualnie już nic…wiem, że dzidziol mógł się przekręcić, ale czy Wy też tak macie?
Na większości wątków czytam o kopniakach i już się martwię🍀 -
Lilka a na wizycie powiedział Ci gdzie mss łożysko? Podobno jak z przodu to można trochę mniej cxuc ruchy , ja tak mam i najczęściej to wieczorem jak siedzę spokojnie to czuc że maly kopie
Spróbuj zjeść coś słodkiego i polez trochę spokojnie z ręką na brzuchu i zobaczysz;) -
LILKA wrote:Hej Mamusie!
Czy można do Was dołączyć? Też oczekuje marcowego dzieciaczka❤️
Widzę, że rozmawiałyście o ruchach dziecka, ja właśnie mam z tym problem, że bardzo słabo je wyczuwam, a są dni, że wcale…jestem w 20tc, wg usg wszystko prawidłowo, ale martwi mnie, że nie odczuwam praktycznie nic, jeszcze wcześniej czułam w jednym miejscu wieczorami muśnięcia, ale aktualnie już nic…wiem, że dzidziol mógł się przekręcić, ale czy Wy też tak macie?
Na większości wątków czytam o kopniakach i już się martwię -
właśnie łożysko mam z tyłu więc ten trop odpada, jestem na świeżo po usg wiec teoretycznie wszystko było ok, ale powoli mnie to niepokoi bo jednak już po 20tc te ruchy się powinny nasilać, a u mnie raczej są słabsze, o ile są….sama nie wiem czy to urok takiego dziecka czy jednak coś jest nie tak, że ono nie nabiera siły….pewnie pozostaje poczekać….🍀
-
soprecious wrote:Dziewczynki, wypełniam właśnie plan porodu, bo dostaliśmy już od gina i zacięłam się przy jednym punkcie.
Czy wyrażam zgodę, aby o konieczności nacięcia krocza zdecydowała położna lub lekarz będący przy porodzie.
Nie wiem co mam zaznaczyć.