X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam detektor tętna płodu summer firma i nic nie mogę znaleść 🙈 17+3 , ruchów za bardzo jakiś nie mam coś tam czasami sie dzieje ale nie jestem pewna. żeby były tak wuczuwalne A Wy jakie macie sprzęty ?

Księgowa lubi tę wiadomość

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2synow/3w drodze☺️ wrote:
    Kupiłam detektor tętna płodu summer firma i nic nie mogę znaleść 🙈 17+3 , ruchów za bardzo jakiś nie mam coś tam czasami sie dzieje ale nie jestem pewna. żeby były tak wuczuwalne A Wy jakie macie sprzęty ?

Na początku mi też ciężko było znaleźć serduszko i puls, ale spokojnie poszukałam w kilku miejscach aż się udało 🙂
    Ja mam detektor Jumper JPD
    Może jakiś krótki spacer i wtedy się uda

A używasz żelu, bo on lepiej przewodzi wtedy i szybciej można znaleźć serce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 18:51

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Na początku mi też ciężko było znaleźć serduszko i puls, ale spokojnie poszukałam w kilku miejscach aż się udało 🙂
    Ja mam detektor Jumper JPD
    Może jakiś krótki spacer i wtedy się uda

A używasz żelu, bo on lepiej przewodzi wtedy i szybciej można znaleźć serce

Tak mam żel , już kilka podejść robiłam 🙈 swoje słyszę przykładam a dziecka nie .. będę próbować jeszcze

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Wojcinka uuu to kciuki za wizytę i koniecznie daj znać ✊❤️ A co przeskrobała ginka, że chcesz ją zmienić?
    Po wizycie wszystko super, Maya ruchliwa że ciężko było ja złapać ale waży już 185g, ma nadal dwie nozki, dwie raczki, nosek, oczka i móżdżek, wszystko na swoim meisjcu ;)

Umówiliśmy się od razu na połówkowe równo za miesiąc, to będzie wtedy 22+0 :)

Gin podpadła tym że nie chce mi zrobić cytologii i usg piersi bo mówi że "w ciąży się nie robi" więc szukam kogoś kto funkcjonuje w bardziej aktualnych wytycznych a nie w średniowieczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 21:56

Maggy_88, Bąblinka lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Po wizycie wszystko super, Maya ruchliwa że ciężko było ja złapać ale waży już 185g, ma nadal dwie nozki, dwie raczki, nosek, oczka i móżdżek, wszystko na swoim meisjcu ;)

Umówiliśmy się od razu na połówkowe równo za miesiąc, to będzie wtedy 22+0 :)

Gin podpadła tym że nie chce mi zrobić cytologii i usg piersi bo mówi że "w ciąży się nie robi" więc szukam kogoś kto funkcjonuje w bardziej aktualnych wytycznych a nie w średniowieczu :)
    Ja miałam robiona cytologię i usg piersi w 9 tygodniu ciąży i bardzo dobrze. W cytologii wyszło jakieś zapalenie, na co od razu dostałam leki. Super, ze tego pilnujesz :)
    Na kiedy masz termin? widzę, że dzieli nas kilka dni :D

P.S serio mieszkasz w Abu Dhabi ?😵😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 22:19

• Kaś844 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po wizycie 🙂
    Leoś ma ponad 350gram i wg USG mamy 21tc 🙂
    Serduszko pięknie bije , nie ma powodu do zmartwień.
    Co do twardniejącego brzucha to mam brać magnez 3 razy dziennie po 2tabletki.
    Miałam badanie szyjki i jest git bo ma prawie 5cm 👍💪
    Kolejną wizyta za 4 tygodnie-18.11 🙂
    Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu 🤦🏻‍♀️😂

Maggy_88, babydust1, Hekate42, Lubisia, Bąblinka, Aga___, Malweczka lubią tę wiadomość

• soprecious Ekspertka

Wysłany: 22 października 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/442001b81f2c.jpg.html
    To silniejsze ode mnie 😍🤣

Kaś844, Malweczka lubią tę wiadomość

hchy9n73zvk25fns.png
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te malutkie ciuszki🤩 ja ostatnio kupiłam dla kuzynki córki, która ma 2 miesiące i jedziemy do nich w odwiedziny. Ciągle te ciuszki wyciągam i oglądam 😂

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 22 października 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę się napatrzec na małe skarpetki 😍

hchy9n73zvk25fns.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/442001b81f2c.jpg.html
    To silniejsze ode mnie 😍🤣

Skąd ja to znam 😄
    H&M i pepco. W pepco śliczne body kupiłam. Czapeczki z pepco ładne, tylko szerokie są.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 22 października 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam brałam bodziaki w sinsay. 5 sztuk za 39 zł. Jakoś bardzo dobra moim zdaniem.

hchy9n73zvk25fns.png

Wysłany: 22 października 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie z kolei sinsay na ogół słaba jakość.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z jakością dziecięcych ubranek ale mama wyslala mi pizame z sinsay do karmienia i jest na prawdę super i jakość i krój. Bardzo ładna.

Teraz mama powiedziała mi żebym jej dała znać co potrzeba to mi pokupuje ubranka i wysle.
    Ale jeszcze czekam do polowkowego usg żeby wiedzieć na 100%.

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png

Wysłany: 22 października 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulę nocna ciazową i szlafrok też kupiłam z sinsay i fajne są.Dwie z piżamek jakie tam dzieciom kupiłam to są świetne. Ale jednak dziecięce to w większości takie bardziej po domu lub na dwór. Po praniu kiepskie są.

Malweczka lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • LILKA Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!
    Czy można do Was dołączyć? Też oczekuje marcowego dzieciaczka❤️
    Widzę, że rozmawiałyście o ruchach dziecka, ja właśnie mam z tym problem, że bardzo słabo je wyczuwam, a są dni, że wcale…jestem w 20tc, wg usg wszystko prawidłowo, ale martwi mnie, że nie odczuwam praktycznie nic, jeszcze wcześniej czułam w jednym miejscu wieczorami muśnięcia, ale aktualnie już nic…wiem, że dzidziol mógł się przekręcić, ale czy Wy też tak macie?
    Na większości wątków czytam o kopniakach i już się martwię

🍀
  • M-ka1990.. Koleżanka

Wysłany: 23 października 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka a na wizycie powiedział Ci gdzie mss łożysko? Podobno jak z przodu to można trochę mniej cxuc ruchy , ja tak mam i najczęściej to wieczorem jak siedzę spokojnie to czuc że maly kopie ;)
    Spróbuj zjeść coś słodkiego i polez trochę spokojnie z ręką na brzuchu i zobaczysz;)

• soprecious Ekspertka

Wysłany: 23 października 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wypełniam właśnie plan porodu, bo dostaliśmy już od gina i zacięłam się przy jednym punkcie.
    Czy wyrażam zgodę, aby o konieczności nacięcia krocza zdecydowała położna lub lekarz będący przy porodzie.
    Nie wiem co mam zaznaczyć.

hchy9n73zvk25fns.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 23 października 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILKA wrote:
    Hej Mamusie!
    Czy można do Was dołączyć? Też oczekuje marcowego dzieciaczka❤️
    Widzę, że rozmawiałyście o ruchach dziecka, ja właśnie mam z tym problem, że bardzo słabo je wyczuwam, a są dni, że wcale…jestem w 20tc, wg usg wszystko prawidłowo, ale martwi mnie, że nie odczuwam praktycznie nic, jeszcze wcześniej czułam w jednym miejscu wieczorami muśnięcia, ale aktualnie już nic…wiem, że dzidziol mógł się przekręcić, ale czy Wy też tak macie?
    Na większości wątków czytam o kopniakach i już się martwię
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie i leżąc na wznak czuje kopanie idealnie w miejscu blizny po cesarce. Czuć ja też jak się przekręca. Wcześniej czułam wszędzie, teraz tylko w tym jednym miejscu robi imprezy. Z młodym wczesniej czułam dużo mocniej i częściej,tylko wtedy łożysko było w innym miejscu.

hchy9n73zvk25fns.png
  • LILKA Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie łożysko mam z tyłu więc ten trop odpada, jestem na świeżo po usg wiec teoretycznie wszystko było ok, ale powoli mnie to niepokoi bo jednak już po 20tc te ruchy się powinny nasilać, a u mnie raczej są słabsze, o ile są….sama nie wiem czy to urok takiego dziecka czy jednak coś jest nie tak, że ono nie nabiera siły….pewnie pozostaje poczekać….

🍀
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    Dziewczynki, wypełniam właśnie plan porodu, bo dostaliśmy już od gina i zacięłam się przy jednym punkcie.
    Czy wyrażam zgodę, aby o konieczności nacięcia krocza zdecydowała położna lub lekarz będący przy porodzie.
    Nie wiem co mam zaznaczyć.
    Ja bym zdecydowanie zaznaczyła że nie wyrażam zgody. Oni krocze powinni za wszelką cene chronić a jak już jest źle to i tak dużo lepiej żeby krocze samo pękło niż żeby zostało nacięte. Krocze powinno być tylko naciete jeśli zagrożone jest życie dziecka a w zależności od lekarza / położnej bałabym się że zamiast chronić krocze pójdą na łatwiznę (jak w wielu szpitalach robią) i natna tylko żeby przyspieszyć poród.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ