❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
lindalia wrote:Caro, co Ty! To jesteśmy prawie sąsiadki:D a gdzie prowadzisz ciążę?
Noo. Zawsze trafiało mi się, że wszyscy byli z daleka. Cała ekipa z października 2017, jak byłam w ciąży z Córką, z dalszych okolic 😅 a tu proszę 😁 Ja chodzę do dr Ernsta 🙂 a Ty?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Noo. Zawsze trafiało mi się, że wszyscy byli z daleka. Cała ekipa z października 2017, jak byłam w ciąży z Córką, z dalszych okolic 😅 a tu proszę 😁 Ja chodzę do dr Ernsta 🙂 a Ty?
A dr Ersta znam bardzo dobrze, jako młodsza dziewczyna chodziłam do niego regularnie, ale z uwagi na problemy z zajściem, musieliśmy szukać pomocy gdzie indziej i całkowicie przeniosłam się do Poznania. A dr Rajewskiego polecili mi w klinice, jako lekarza, który dobrze prowadzi ciążę po in vitro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 13:16
-
Nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj do sklepu po nowy biustonosz. Dostałam wykład co się powinno nosić w ciąży, co do miesiąca po porodzie i później przy karmieniu. Kupiłam jeden biustonosz, który może nie kosztował mało, ale chyba nigdy nie miałam wygodniejszego, a plus jeszcze, że po porodzie można go przerobić na biustonosz do karmienia.
Zaliczyłam przy okazji 2 godz spacer. Piękna pogoda, aż się nie chce siedzieć w domu. Byłam też u położnej środowiskowej, żeby zapytać jak wyglądają konsultacje edukacyjne. Bo to pierwsza ciąża i mam książki o ciąży i pierwszym roku dziecka, ale pomyślałam, że lepiej będzie jeszcze z profesjonalistką pogadać. Stwierdzam, że moje składki zdrowotne to idą na nie wiadomo kogo, bo na pewno nie na moje leczenie czy konsultacje...W moim mieście (nie takim małym) znalazłam 1 przychodnię z położną środowiskową, ale nie może mnie przyjąć bo nie jestem tam zapisana do internisty. Odesłała mnie do mojej przychodni i do szkoły rodzenia. Moja przychodnia od kilku miesięcy podobno szuka położnej do pracy, ale znaleźć nie może. A mi najbardziej zależy, żeby przed porodem ustalić plan i żeby ktoś mi wyjaśnił te różne dziwne pojęcia, procedury i ich konsekwencje... -
nick nieaktualny
-
Mama2synow/3w drodze☺️ wrote:Czy któraś z Was zmieniała w trakcie ciąży lekarza prowadzącego ? Czy były u nowego lekarza jakieś pytania o poprzedniego ? Ja mam zamiar zmienić z prywatnego na NFZ chyba i szpital odrazu w którym lekarz pracuje i chce podpytać może któraś była w takiej sytuacji .. bo mam w środę wizytę i muszę obmyśleć co w razie w mówić bo nie mam zamiaru mówić w czym problem bo nie w lekarzu.
-
lindalia wrote:Ja nie w Gnieźnie. Ciążę prowadzę u doktora Rajewskiego, przyjmuje w Poznaniu i w Wągrowcu i pracuje w Polnej.
A dr Ersta znam bardzo dobrze, jako młodsza dziewczyna chodziłam do niego regularnie, ale z uwagi na problemy z zajściem, musieliśmy szukać pomocy gdzie indziej i całkowicie przeniosłam się do Poznania. A dr Rajewskiego polecili mi w klinice, jako lekarza, który dobrze prowadzi ciążę po in vitro.
Aaa no tak. To pewnie będziesz rodzić na Polnej czy jednak w naszym nowiutkim szpitalu w Gnieźnie? 😅początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Caro wrote:Aaa no tak. To pewnie będziesz rodzić na Polnej czy jednak w naszym nowiutkim szpitalu w Gnieźnie? 😅
-
Mama2synow/3w drodze☺️ wrote:Zamówiłam detektor tętna płodu tylko w zestawie nie ma żelu , czy używać go bez czy stosujecie razem z żelem ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja dzisiaj jestem po usg połówkowym. Wymęczona bo dziecko nie leżało jak zwykle tak jak powinno i mialam 2 razy usg robione. Wszystko wyglada bardzo dobrze i w końcu dowiedzieliśmy się, że to dziewczynka❤️
Maggy_88, babydust1, Wojcinka, Kaś844, plinka2017, Norka01 lubią tę wiadomość
[/url] -
lindalia a noo, nówka sztuka 😁 Akurat trafiłam do niego w sierpniu przy krwotoku z krwiakiem. Niedawno leżałam na kardiologii - też jest na nowej części. Noo najbardziej luksusowe są te łazienki. Tragiczne jest to, że nie da się otwierać okien 🤦♀️ A mogłaś odwiedzić siostre? Bo w sierpniu Małż mógł przyjść do takiego pokoju odwiedzin, a jak byłam na kardiologii to normalnie mógł wejść na oddział i na salę. Musiał tylko pokazać certyfikat covidowy. I zastanawiam się jak to jest na poporodowej części 🙂
Wojcinka a ja właśnie dzisiaj gdzieś przeczytałam, że ktoś używa Durexa 😅😅
Lubisia gratulacje Księżniczki!! ❤️ super wieści 🙂 i tak patrzę, że nie mam Cię na pierwszej stronie - na kiedy masz tp?
soprecious kurczę.. ale się porobiło.. A ile lat ma Twój Synek? Bo ja mam dość dużą wadę, a Małż taką raczej nie przeszkadzającą, i właśnie się zastanawiałam czy iść z Małą do okulisty na kontrolę czy raczej nie świrować 🤔 A może na te szkiełka pójdzie dostać jakieś dofinansowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 22:02
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Caro wrote:[
soprecious kurczę.. ale się porobiło.. A ile lat ma Twój Synek? Bo ja mam dość dużą wadę, a Małż taką raczej nie przeszkadzającą, i właśnie się zastanawiałam czy iść z Małą do okulisty na kontrolę czy raczej nie świrować 🤔 A może na te szkiełka pójdzie dostać jakieś dofinansowanie? -
Caro wrote:lindalia a noo, nówka sztuka 😁 Akurat trafiłam do niego w sierpniu przy krwotoku z krwiakiem. Niedawno leżałam na kardiologii - też jest na nowej części. Noo najbardziej luksusowe są te łazienki. Tragiczne jest to, że nie da się otwierać okien 🤦♀️ A mogłaś odwiedzić siostre? Bo w sierpniu Małż mógł przyjść do takiego pokoju odwiedzin, a jak byłam na kardiologii to normalnie mógł wejść na oddział i na salę. Musiał tylko pokazać certyfikat covidowy. I zastanawiam się jak to jest na poporodowej części 🙂
Wojcinka a ja właśnie dzisiaj gdzieś przeczytałam, że ktoś używa Durexa 😅😅
Lubisia gratulacje Księżniczki!! ❤️ super wieści 🙂 i tak patrzę, że nie mam Cię na pierwszej stronie - na kiedy masz tp?
soprecious kurczę.. ale się porobiło.. A ile lat ma Twój Synek? Bo ja mam dość dużą wadę, a Małż taką raczej nie przeszkadzającą, i właśnie się zastanawiałam czy iść z Małą do okulisty na kontrolę czy raczej nie świrować 🤔 A może na te szkiełka pójdzie dostać jakieś dofinansowanie? -
Co do okularów, to właśnie opłacaliśmy po południu całość, i wyszło o 2000 za wszystko. Oprawki są zrobione jak wcześniejsze, czyli można je wyginsc w 4 strony świata i nic się z nimi nie dzieje. Dla Dzieci polecam. Później podeślę zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 23:22
-
Mama2synow/3w drodze☺️ wrote:Jutro mam wizytę NFZ u P doktor 🤭 chce przepisać się z prywatnego i zostać już jeżeli dobrze pójdzie , narazie nerwy stres mnie zjada przed jutrzejsza wizyta 🙈 obawiam się rekacji dlaczego tak a nie inaczej 🤷🏻♀️
Ja wizytuje jutro i już się nie mogę doczekać żebh po ponad 3 tyg znowu zobaczyć Maye 💛 ale z drugiej storny też się trochę stresuje bo daje ostatnia szanse mojej Gin i jeśli nie spełni jutro moich oczekiwań to zmieniam lekarza. -
Hej Wam, ja sie widzialam w poniedzialek z moja polozna z poprzedniej ciazy i zrobilysmy wstepna kwalifikacje do domu narodzin. Musze jednak zbadac siatkowke u okulisty, czy nadaje sie do porodu silami natury. Tez robicie to badanie? Poza tym zaczynam czuc w koncu ruchy „Karolka”, ale to tak raz na dwa, trzy dni. Nie wiem, pewnie za malo odpoczywam wciaz, a za duzo mam na glowie spraw do zalatwiania. Nie mam pojecia jak do niedawna jeszcze godzilam to wszystko z praca zawodowa.
Od pewnego czasu mam bardzo kolorowe intensywne sny, ktore tez z reguly pamietam po przebudzeniu. Tez tak macie?
Psychika mi troche siada ostatnio i zupelnie nie rozumiem dlaczego, bo wokol mnie relatywnie wszystko jest ok. Mam nadzieje, ze to nie poczatki jakiejs jesiennej chandry w ubieglym roku bardzo zle znosilam te szare jesienno-zimowe miesiace. Ogolnie bez slonca slabiutko funkcjonuje. Planuje z synem wsiasc w samolot w piatek i poleciec w cieplejsze miejsce na weekend, Wlochy, Hiszpania, Grecja. Trzymajcie kciuki zeby udalo mi sie zrealizowac ten urodzinowy plan (urodziny mam 23-go ).
Kolejna wizyta 26-go, wtorek. Wiec do tego czasu musze wrocic z wojaży
Wszystkiego dobrego dla Wszystkich! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 07:30
Maggy_88 lubi tę wiadomość
-
babydust soprecious to pewnie będę musiała się z Nią przejść 🤔 Chociaż na pierwszy rzut oka nie widzę, żeby aktualnie musiała jakieś problemy. Ale już myślałam kiedyś o wizycie.
soprecious noo niezła cyfra wyszła 🤭 Oby wyszło mu na dobre. Te oprawki gumowe są super. Już nie raz widziałam w nich dzieciaki 🙂
Wojcinka uuu to kciuki za wizytę i koniecznie daj znać ✊❤️ A co przeskrobała ginka, że chcesz ją zmienić?
Maggia to trzymam kciuki, żeby badanie wyszło ok i żebyś mogła zrealizować swój plan o porodzie ✊❤️ Ja takiego nie robię, no ale u mnie CC, więc nawet nie myślałam o takim badaniu przy wadzie wzroku. co do ruchów to powiem Ci, że u mnie Maluch szaleje. Ale Mała też była takim ruchliwym dzieckiem. O tym snach to słyszałam, że podobno w ciąży miewa się dziwne 😅 Mi narazie się nie przytrafiły. Za to zdarza mi się bezsenność i nie mogę zasnąć 🤦♀️ a zły humor to może faktycznie spowodowany aurą. Szaro buro, jeszcze jak cały dzień pada to już w ogóle tragedia. Byle do wiosny 🙂 A wyjazdu zazdroszczę! Noo takie weekendowe naładowanie baterii, super! I już na zapas życzę spełnienia marzeń z okazji urodzin 🥳🤗Maggia lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)