❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggy a biustonosze ciazowe są usztywniane ? Bo ja chyba narazie chciałabym taki i tdz się nad tym zastanawiam....dziś wyczytałam że do 36 tygodnia trzeba mieć wszystko naszykowane więc w sumie powoli trzeba chyba się rozglądać...
I dziś jakoś mnie krocze ciągnie czy też tak macie ? W sumie czytalam że yak może być terazWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 20:29
-
M-ka1990.. wrote:Zaczynam właśnie 21 tydzień i pytanie do Wqs od kiedy zaczynacie robic jakieś zakupy ? Cxy na teraz juz kupowałyście jakiś specjalnt biustonosz czy raczej normalny tylko większy? Bo mi został jeden który jest dobry i mam rozkmine
Biustonosze wzięłam normalne, ale z tańszych żeby po ciąży nie było mi żal ich wyrzucić, nie liczę, że ten rozmiar piersi ze mną zostanie. Polecam - brałam staniki "t-shirt" z Sinsay. Fajnie wszystko zbierają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 20:44
-
M-ka1990.. wrote:Maggy a biustonosze ciazowe są usztywniane ? Bo ja chyba narazie chciałabym taki i tdz się nad tym zastanawiam....dziś wyczytałam że do 36 tygodnia trzeba mieć wszystko naszykowane więc w sumie powoli trzeba chyba się rozglądać...
I dziś jakoś mnie krocze ciągnie czy też tak macie ? W sumie czytalam że yak może być teraz -
O dzięki popatrze w sinsay tam ceny właśnie w miarę, ja mam spodnie ciążowe i leginsy podostawalam i chodzę bo w sumie nigdy nie lubiłam jak coś mi na brzuch uciska nawet przed ciaza
Lindalia mnie wlasnie dziś tak złapało i się zastanawiałam;) -
lindalia wrote:Jak dobrze, że ktoś ma tak jak ja🤣 wiem, że Cię boli, bo od tygodnia mam to samo. To normalne, coś zwiazane że spojeniem łonowym, jak doczytałam.
-
lindalia wrote:Ja mam dwie pary spodni ciążowych, które leżą bo brzuch mam minimalny i kupiłam dwa nowe biustonosze, bo cycki poszły o dwa rozmiary w górę.
Biustonosze wzięłam normalne, ale z tańszych żeby po ciąży nie było mi żal ich wyrzucić, nie liczę, że ten rozmiar piersi ze mną zostanie. Polecam - brałam staniki "t-shirt" z Sinsay. Fajnie wszystko zbierają.
Co do staników to najpierw kupiłam 2 usztywniane w większym rozmiarze. Teraz mi już szkoda kasy na kolejne usztywniane i stąd mam myśli, żeby kupić już miękkie. I tak siedzę w domu plus spacery. Natomiast widziałam w necie, że są nawet usztywniane do karmienia. -
M-ka1990.. wrote:Zaczynam właśnie 21 tydzień i pytanie do Wqs od kiedy zaczynacie robic jakieś zakupy ? Cxy na teraz juz kupowałyście jakiś specjalnt biustonosz czy raczej normalny tylko większy? Bo mi został jeden który jest dobry i mam rozkmine
Biustonosze już od jakiegos czasu regularnie zmieniam na większe. Zwykłe usztywniane, ale większe.
Nie lubię spodni ciazowych. Mimo że mam brzuch spory, to dalej noszę zwykłe legginsy sprzed ciąży. Mieszczę się jeszcze w moje 34.
Często też zakładam sukienki. -
nick nieaktualny
-
Co do biustonoszy to ja dopiero testuje rozwiązania, bo to moja pierwsza ciąża. Po drugie nawet teraz mój rozmiar to chyba 85D, więc w końcu mam biust jaki bym chciała przed ciążą 😂
A brzuszek ostatnio mam bardziej twardy. Myślałam, że to po piątkowej i sobotniej imprezie (bo trochę przesadziłam z jedzeniem), ale to chyba nie to. Poza tym staram się ćwiczyć i rozciągać okolicę biodrową i wydaje mi się, że to pomaga na ciągnięcie pachwin. -
Jagodzianka19 wrote:Od kilku dni mam wrażenie, jakbym miała dostać okres. Dodatkowo od wczoraj brzuch się napina, sztywnieje.
-
soprecious przykro mi z powodu sytuacji, która spotyka Cię teraz, kiedy to powinnaś otaczać się dobrocią i cieszyć każdą chwilą.. Współczuje 😔 Jednak jeżeli obydwoje jesteście zdecydowani na terapię, to wydaje mi się, że jak najbardziej powinniście z niej skorzystać. Jeżeli jest między Wami jakieś napięcie i będziecie je tłumić do czasu porodu, to w momencie pojawienia się dziecka jeszcze to wszystko wybuchnie. Nie oszukujemy się, ale te pierwsze tygodnie mogą być męczące i jeżeli obydwie strony chowają jakaś urazę to będzie ten moment kiedy przy odrobinie zmęczenia może wszystko się wylać. Więc myślę, że warto rozpocząć teraz.
Co do ciuchów to ja mam legginsy z H&M które uwielbiam. Maja idealny pas ciążowy, są mega wygodne. Co prawda nie wychodzę za wiele 🤣 ale jak już jadę gina czy labo to są miodzio. Niedawno w ciąży była moja siostra to przyniosła mi sporo rzeczy ciążowych. Ale szykuje się u mnie podobna sytuacja jak w pierwszej, czyli nie wędruje wiele po mieście i dworze, więc raczej sama nic nie będę wiele kupować. Teraz na urodziny do Córki kupiłam sobie sukienkę, ale jest ona taka oversize, że po porodzie też chętnie ją założę 🙂 Reszta to dobór ciuchów po domu 😅 Podejrzewam, że kolejne większe wyjście to będzie na Wigilię 🤦♀️ A potem już mamy styczeń i luty i ciach pyk 😅 Także hehe.
A jeżeli chodzi o brzuch to też mam co jakiś czas napinanie, bóle jak na okres itp. wydaje mi się, że to chyba ten czas kiedy macica zaczyna ćwiczyć 🤔 oby 🤭początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro właśnie mi się od wczoraj zaczęło i powiem ze w nocy już byłam spanikowana w pewnym momencie , ale wzięłam magnez i zrobiłam sobie melise polecam trochę lepiej po tym;)
Byłam w środę na polowkowych i powiedział mi że mam łożysko na przedniej ścianie, doczytałam właśnie ze może być trochę trudniej czuc ruchy . Ja już parę czułam ale to raczej wieczorem tak naprawdę -
Hej, ja jutro na połówkowe, nie mogę się doczekać 🤩
M-ka1990 ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i w poprzedniej ciąży tez tak mialam, rzeczywiście słabiej czuć ruchy, mam porównanie do pierwszej ciąży. Ale za to dzisiaj dzidzia rano tak pięknie się poruszała, że aż się wzruszyłam 😁 teraz leżę i czekam na wiecej ale narazie cisza😜
Miłego dnia🙂Maggy_88, M-ka1990.. lubią tę wiadomość
[/url]