❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
babydust ja Ci powiem, że nawet kiedyś czytałam o pieluszkach wielorazowych i w ogóle są one bardzo ładne 😅 ale jednak pampersy to jest ok prostu wygoda, a ja lubię być wygodna 🤭😅 Hehe.
Co do ruchów to już mi się zdarzyło kilka takich konkretnych, ale nie widać ich na zewnątrz. Na to jeszcze pewnie poczekam. Mały zazwyczaj uaktywnia się po śniadaniu, jakoś w ciągu z kilka razy i jak już jestem w fazie zasypiania 🙂 Czasem jest tego więcej, czasem mniej. Raczej nadal nieregularne.
Mała się u mnie rozchorowała, nie chodzi do przedszkola, a złapała jakieś przeziębienie 🤦♀️początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hej dziewczyny u mnie dzisiaj 17+0 i poczułam z rana pierwszy raz jak się Maya rusza w środku 😍
Mąż troszkę "obrazony" że on nie może tego poczuc 😂
Powiem wam że jak przykładam rękę na dole brzuszka to czuję po jednej stronie takie mocne, twardsze wybrzuszenie i pokrywa się to z tym gdzie znajduje detektorem serduszko. Czuję też mkmentami takie lekkie "prarcie" w tym meisjcu - macie też tak? Pierwszy raz to czuję i z jednej storny się cieszę z drugiej myśli czy na pewno to tak wlsnie powinno być 🙈😅
Jak przyłożyłam rano na dłużej rękę w tym miejscu to po jakimś czasie 2 razy poczułam lekki ruch 🥰 -
lindalia wrote:Dziewczyny, czy w drugim trymestrze zauważyłyście większą ilość wydzieliny o wodnistej konsystencji?
Właśnie od dwóch dni tak mam i schizuje na ten temat i wkręcam sobie czy to infekcja czy to wody czy co 😬🤦♀️ ale nic mnie nie piecze, nie swędzi, ta wydzielina jest koloru mlecznobiałego, więc chyba dotrwam do wizyty 🤦♀️początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Właśnie od dwóch dni tak mam i schizuje na ten temat i wkręcam sobie czy to infekcja czy to wody czy co 😬🤦♀️ ale nic mnie nie piecze, nie swędzi, ta wydzielina jest koloru mlecznobiałego, więc chyba dotrwam do wizyty 🤦♀️„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Cześć dziewczyny. Jak ja się strachu najadlam. Od dłuższego czasu jak chciałam zaczepić Majkę to podkurczalam nogi do brzucha leżąc na wznak. Wczoraj cały dzień i w nocy nic, ani drgnęła. Czułam tylko że zmienia pozycje z prawej na lewą. Był moment, że w ogóle jej nie czułam w brzuchu. Pomyślałam, że jeśli dalej się nie ruszy to jadę do szpitala. Musiało mnie trochę zmulic spanie bo obudził mnie konkretny kop w samym dole brzucha. Dzisiaj zdrowo fika, ale co się strachu najadlam to moje. Dochodzi jeszcze potężny kryzys w związku i podjęłam dzisiaj decyzję, że trzeba pomyśleć nad terapia dla par. Myślicie, że to dobry krok? Czuje, że sami sobie nie poradzimy.
-
soprecious wrote:Cześć dziewczyny. Jak ja się strachu najadlam. Od dłuższego czasu jak chciałam zaczepić Majkę to podkurczalam nogi do brzucha leżąc na wznak. Wczoraj cały dzień i w nocy nic, ani drgnęła. Czułam tylko że zmienia pozycje z prawej na lewą. Był moment, że w ogóle jej nie czułam w brzuchu. Pomyślałam, że jeśli dalej się nie ruszy to jadę do szpitala. Musiało mnie trochę zmulic spanie bo obudził mnie konkretny kop w samym dole brzucha. Dzisiaj zdrowo fika, ale co się strachu najadlam to moje. Dochodzi jeszcze potężny kryzys w związku i podjęłam dzisiaj decyzję, że trzeba pomyśleć nad terapia dla par. Myślicie, że to dobry krok? Czuje, że sami sobie nie poradzimy.
powiem tylko ze ze ciaza w wielu przypadkach jest proba dla zwiazku
ja przy pierwszej ciazy tez prawie sie rozwodzilam
i niestety kazda kolejny czas ciazy wcale nie jest lepszy nooo moze troche tylko ze ja juz wiem ze jak dziecko sie rodzi to wszystko wraca u nas do normy wiec wiem ze nie ma co radykalnych krokow podejmowac
-
soprecious wrote:Tylko, że to nie pierwsza ciąża, a druga po 6 latach. Nigdy nie bylo tak źle jak teraz.
Ja uważam, że jeśli czujecie, że potrzebujecie tego (nawet jednorazowo), to
dlaczego nie. Czasem potrzeba żeby ktoś przetłumaczył "z polskiego na nasze" co ta druga strona ma na myśli. Często kryzysy to właśnie te niedopowiedzenia, nieporozumienia... a dodatkowy stres potrafi jeszcze wszystko nasilić. Jeśli myślicie o terapii to już bardzo dobrze, bo zauważenie problemu i chęć naprawy, to pierwszy i bardzo ważny krok.babydust1 lubi tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
soprecious wrote:Tylko, że to nie pierwsza ciąża, a druga po 6 latach. Nigdy nie bylo tak źle jak teraz.
dopiero wtedy mozna sie poddac ... no bo nie ukrywajmy nie zawsze sie udaje ... ludzie sie jednak rozstaja no i 2 strony musza chciec ...
przykre to jest tylko ze w takim okresie ktory powienien byc najpiekniejszym w naszym zyciu sa takie chore przeboje z najblizszym czllowiekem .... wspolczuje -
M-ka1990.. wrote:Zaczynam właśnie 21 tydzień i pytanie do Wqs od kiedy zaczynacie robic jakieś zakupy ? Cxy na teraz juz kupowałyście jakiś specjalnt biustonosz czy raczej normalny tylko większy? Bo mi został jeden który jest dobry i mam rozkmine
Suprecious też uważam, że warto korzystać z pomocy terapeuty, jeśli już we dwójkę nie umiecie sobie poradzić. Z doświadczenia wiem jednak, że mężczyźni nie są zbyt chętni na terapię i spowiadanie się z prywatnych spraw przed obcą osobą. Mam nadzieję, że Wam się uda. Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 19:43