❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
91aga wrote:Dziewczyny czy szczepiłyście się/macie taki zamiar na Covid w ciąży? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?
Ja szczepiłam się Pfaizerem w sobotę, pierwsza dawka.
Konsultowałam to z lekarzami, czytałam sporo i podjęłam decyzję, że dla dobra dziecka się zaszczepie.
Oprócz bólu ręki przez 2 dni nic mi nie było.
🙂Wojcinka lubi tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
soprecious Noo piękna waga Maluszka ❤️ Dobrze, że udało się podjechać na to USG. Mam nadzieję, że czujesz się też już o wiele lepiej 🙂 A z tym serduszkiem to może poczekaj na spokojnie na wizytę u gina i dooytaj go co i jak. Napewno będzie ok 🤗
Norka super, że potwierdzona Księżniczka ❤️🤗 niech zdrowo rośnie!
91aga ja szczepiłam się przed ciążą. Specjalnie czekałam aż się zaszczepić i dopiero potem zaczęłam myśleć o ciąży. Ale jakbym miała teraz wybór to bym się zaszczepiła, chociaż gdybym wiedziała, że tak fatalnie będę przechodzić to może być się dwa razy zastanowiła 😅🤭 Jednak zachorowanie na covid w ciąży to nie przelewki. Małż też jest zaszczepiony.
lindalia witamy na Marcówkach 🙂 Myślę, że nie musisz się bardzo przejmować ta szyjką. Do 3cm jest ok. Możesz się na zapas oszczędzać, nie dźwigać itp. Moja szyjka ma 3,6cm i gin mówi, że jest ok. Chociaż ja i tak leżę i prowadzę tryb "leniwej Księżniczki" ale to z innego względu.
Malweczka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🥳🤗 Dużo zdrówka i spokojnej ciszy 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 18:27
lindalia lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
dzien dobry dziewczynki ja juz jestem po prenatalnych
kolosik mi rosnie ma juz 385 gr i na szczescie wszystko jest w jak najlepszym porzadku
hehe kolejne prenatalne mam 26 pazdziernika to bylo na nfz a pozniej mam z pakietu medycznegoMaggia, Maggy_88, lindalia, Bąblinka, Norka01, Wojcinka, Caro lubią tę wiadomość
-
Hej Wam! Dawno nie pisalam, ale czytam regularnie co u Was
U mnie nuda, wszystko dobrze na szczescie przeziebienia juz nas opuscily a mi sie tez zaczal teraz wydzielac estrogen i w koncu duzo lepiej sie czuje w ciazy, w koncu cera jest ladna, w koncu wlosy lepsze, obrzeki mniejsze, zmeczenie mniejsze i duzo wiecej energii a glowa pelna pomyslow 😀 w poniedzialek mam wizyte u mojej poloznej i bedziemy omawiac plan porodu, mam nadzieje ze spelniam kryteria do domu narodzinMaggy_88, Aga___, Bąblinka, Caro lubią tę wiadomość
-
91aga wrote:Dziewczyny czy szczepiłyście się/macie taki zamiar na Covid w ciąży? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?
Po pierwszej dawce tylko i wyłącznie ból ramienia przez 2 dni, po drugiej kompletnie nic. Szczepienie konsultowałam z kilkoma lekarzami, od wszystkich dostałam zielone światłoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 07:32
Maggia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Jak to u was było z płcią? Od razu strzał z rozpoznaniem? 🙈 u mnie na prenatalnych (11+4), byłam w ogóle w szoku, że lekarz powiedział tak wcześnie, że bardziej dziewczynka,później 16tc, powiedział, że raczej chłopak, ale jeszcze nie wie. Wczoraj (19+2), że chyba chłopak 🙈 tak się przywiązalam w głębi siebie do tej wizji z dziewczynka, że ciężko mi uwierzyć, że to jednak chłopak, zwłaszcza, że ciągle lekarz mówi chyba 🙉 -
Luuucyy wrote:Cześć dziewczyny!
Jak to u was było z płcią? Od razu strzał z rozpoznaniem? 🙈 u mnie na prenatalnych (11+4), byłam w ogóle w szoku, że lekarz powiedział tak wcześnie, że bardziej dziewczynka,później 16tc, powiedział, że raczej chłopak, ale jeszcze nie wie. Wczoraj (19+2), że chyba chłopak 🙈 tak się przywiązalam w głębi siebie do tej wizji z dziewczynka, że ciężko mi uwierzyć, że to jednak chłopak, zwłaszcza, że ciągle lekarz mówi chyba 🙉
Hej 🙂
Ja na prenatalnych słyszałam że chłopak, podczas wizyty tydzień temu, że nie wiadomo właściwie, bo pępowina między nogami i jeszcze dziecko się plecami obróciło 🙈
Także może na kolejnej wizycie, będzie 18+6 będzie coś pewniejszego
Pewnie wszystko zależy od tego, jak dziecko się akurat ułoży 😉Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
Jak to u was było z płcią? Od razu strzał z rozpoznaniem? 🙈 u mnie na prenatalnych (11+4), byłam w ogóle w szoku, że lekarz powiedział tak wcześnie, że bardziej dziewczynka,później 16tc, powiedział, że raczej chłopak, ale jeszcze nie wie. Wczoraj (19+2), że chyba chłopak 🙈 tak się przywiązalam w głębi siebie do tej wizji z dziewczynka, że ciężko mi uwierzyć, że to jednak chłopak, zwłaszcza, że ciągle lekarz mówi chyba 🙉
Co do szczepienia na covid to przyjęłam dwie dawki przed ciążą, czyli w maju i czerwcu. Miałam astra zenece.
Byliśmy wczoraj z mężem w sklepie dziecięcym. Wybraliśmy mebelki, oglądaliśmy wózki i foteliki. 2 godz to za mało 😂 -
M-ka1990.. wrote:Soprecious ja dziś też mam wizytę i zastanawiam się co dziś powie u mnie chłopak ale w sumie nie był pewny
-
Jak to u was było z płcią? Od razu strzał z rozpoznaniem? 🙈 u mnie na prenatalnych (11+4), byłam w ogóle w szoku, że lekarz powiedział tak wcześnie, że bardziej dziewczynka,później 16tc, powiedział, że raczej chłopak, ale jeszcze nie wie. Wczoraj (19+2), że chyba chłopak 🙈 tak się przywiązalam w głębi siebie do tej wizji z dziewczynka, że ciężko mi uwierzyć, że to jednak chłopak, zwłaszcza, że ciągle lekarz mówi chyba 🙉M-ka1990.. lubi tę wiadomość
-
soprecious wrote:Czasami nie chcą współpracować, bo kręca się w tym brzuchu. Ja już czuje pod brzuszkiem takie fajne konkretne kopnięcia. Już zapomniałam jakie to cudowne uczucie ❤️
To moja pierwsza ciaza więc czasem nie wiem czy to kopnięcie czy coś mi w brzuchu się przelewa ale raz maleństwo kopnelo konkretnie -
soprecious wrote:Uczucie teoche takie jakby ryba przepływała z jednej strony na drugą na początku, ale teraz już czuje konkretnie w którym miejscu siedzi
-
Hej Dziewczyny. Na bieżąco jestem z czytaniem co u Was, ale sama niewiele się udzielam. U nas na razie spokój, próbuje się przestawić na tryb niepracujący i na razie głównie odsypiam
U nas cały czas od początku jest chłopak i to 3 różnych lekarzy tak samo określiło na różnych etapach ciąży. Na prenatalnych to sami widzieliśmy, że syn, bo obraz był bardzo wyraźny akurat na krocze 😛
Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie, więc teraz mamy chwilę spokoju od lekarzy. Chociaż szkoda, że małego nie podejrzymy wcześniej -
Byłam u swojego gina i jednak nie jest tak pięknie. Maja ma dziurę na sercu w przegrodzie. Powiedział mi tylko, że mam się na zapas nie martwić. Za 4 tygodnie do oceny. Może się zrosnąć, albo po porodzie naprawiają operacyjnie. Ja jestem załamana. Nie wiem co mam myśleć