X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    Kurde, zauważyłam, że siara mi leci. To nie jest za szybko? Trochę się martwie.

W pierwszej ciąży tez szybko miałam a w drugiej pod sam koniec, nie ma się czym martwić, to o niczym nie świadczy.

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soprecious ja jak scisne piersi to mi tam coś wycieka już od 13 tyg ciąży, ale staram się nie ich nie ruszać i noszę staniki sportowe żeby nie uciskały.

• Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba normalne mi może nie cieknie nic ale coś tam zaczyna się dziac. A od wczoraj już czuję ruchy, są delikatne ale w sumie częste, to w sumie jest niesamowite uczucie 😊

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nic, ani nie mam siary, ani nie czuję ruchów. To pierwsza ciąża, więc się tym nie stresuje.

W temacie biustów - czy znacie dobre i godne polecenia firmy biustonoszy ciążowych i do karmienia. Potrzebuję kupić taki miękki,bez wyszbin, bo już we wszystkich które mam mi niewygodnie.

zi13gov36gutrlme.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious niee, no normalne 🙂 Już coś w piersiach się szykuje, więc to takie fizjologiczne procesy.

Maggy ruchy też na spokojnie. Czasem jak łożysko jest na przedniej ścianie to też nie tak od razu idzie je wyczuć 🙂 Doczekasz się 🤗 Co do staników to szczerze powiedziawszy mnie wszystkie cisną i najchętniej chodzę w zabudowanych sportowych 🤦‍♀️ a jaką masz wadę wzroku? Ja całe życie noszę soczewki, ale w ciąży raczej preferuje okulary 😅 I też mi się lekko pogorszył wzrok po 1 ciąży. W końcu oślepnę 😅🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 08:32

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    soprecious niee, no normalne 🙂 Już coś w piersiach się szykuje, więc to takie fizjologiczne procesy.

Maggy ruchy też na spokojnie. Czasem jak łożysko jest na przedniej ścianie to też nie tak od razu idzie je wyczuć 🙂 Doczekasz się 🤗 Co do staników to szczerze powiedziawszy mnie wszystkie cisną i najchętniej chodzę w zabudowanych sportowych 🤦‍♀️ a jaką masz wadę wzroku? Ja całe życie noszę soczewki, ale w ciąży raczej preferuje okulary 😅 I też mi się lekko pogorszył wzrok po 1 ciąży. W końcu oślepnę 😅🤦‍♀️
    Mam sporą wadę, bo lewe -3,75 i cylinder 1,5, a prawe -3,5. Lekarka powiedziała, że do 3 miesięcy po porodzie powinno wrócić do normy. Soczewki miałam tylko na ślub 😂 poza tym wydarzeniem jestem okularnicą. Plus taki że ciśnienie oczu w normie. To dla mnie ważne, bo chce rodzić naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 09:48

zi13gov36gutrlme.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam -9 😄 i nosze tylko soczewki😁

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 9 października 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    Kurde, zauważyłam, że siara mi leci. To nie jest za szybko? Trochę się martwie.
    Nie za szybko. To już praktycznie półmetek. Na tym etapie bardzo często jest już siara.
    U mnie wycieka już od pierwszych dni ciąży i to mój taki test ciążowy. Szybciej niż beta wyjdzie leci mi siara z piersi 😉

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 9 października 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wszystkiego najlepszego dla córeczki 🎂🎁🎈 imprezujecie dziś?

Caro lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Caro wszystkiego najlepszego dla córeczki 🎂🎁🎈 imprezujecie dziś?

Dziękuję 🥰❤️
    Tak, dzisiaj imprezka 🙂 Pierwszy raz od 9 tygodni wychodzę gdzieś indziej niż do gina albo do labo 🤭 A i tak idę z duszą na ramieniu.

Ja mam wadę -3,75 i -4,25. Ogólnie też noszę soczewki tylko i wyłącznie, ale teraz polubiłam się znowu z okularami 😅

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 9 października 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana w łóżku z katarem i wszystko mnie łupie, a miałam w poniedzialek jechsc na 4D.
    Caro, wszystkiego najlepszego dla Córci ❤️

hchy9n73zvk25fns.png

Wysłany: 10 października 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    Ja dzisiaj od rana w łóżku z katarem i wszystko mnie łupie, a miałam w poniedzialek jechsc na 4D.
    Caro, wszystkiego najlepszego dla Córci ❤️
    Zdrówka dla Ciebie 😊 jak samopoczucie dziś?

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 10 października 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Trochę lepiej niż wczoraj. Katar leci,ale gardło porażka i jeszcze brzuch mi przeszkadza, że nawet co godzinę się budzę żeby znaleźć jakąś normalna pozycję. Nie wiem co robić, czy jechać jutro na to usg, czy odpuscic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 09:41

hchy9n73zvk25fns.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny 😊 Jak u Was zdrówko i samopoczucie?

Soprecious trzymam kciuki, żeby szybko Ci się polepszyło. Nie wiem czy w takim stanie będą chcieli wpuścić do przychodni ginekologicznej.

Mam wrażenie że od września rozszalały się jakieś wirusy. Bardzo dużo ludzi choruje. Moja bratanica poszła do żłobka i od września może była tylko kilka dni, bo non stop chora...rodzice też.
    Nas na razie omija. Na szczęście. Zapobiegawczo biorę witaminę C 200mg i piję codziennie herbatę z imbirem i sokiem z pigwy.

Byliśmy w sobotę na zakupach i weszliśmy do Świąt Dziecka. Trafiliśmy na akcję promocyjną. Ogólnie wyglądało jak dzień otwarty różnych marek. Masę ludzi było, a ja nie lubię tłumów, więc tylko zerknęlismy na dostawki i łóżeczka turystyczne. Mi się już powoli serce rozkleja przy ubrankach 😂 Mąż się śmiał, bo wszystkie kobiety reagowały tak samo:"ooo zobacz jakie słodkie" 😄

zi13gov36gutrlme.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🙂

soprecious na gardło polecam spray Argentin T i dużo herbaty z imbirem, miodem i cytryną. Jak się dzisiaj czujesz? Jeddiess na to USG? Ddiekuje za życzenia dla Córeczki ❤️🤗

Maggy taak! Ja też mam takie wrażenie, że ciągle słyszę, że dzieciaki chorują. Zwłaszcza w przedszkolu. I w sumie w tym temacie wychodzi na plus, że Mała nie chodzi teraz do przedszkola. Jeszcze by mi jakieś choróbska naznosiła ciągle, ja bym się zarażała. A idź tam 😄

Ja właśnie wczoraj, na przekór swoim obawom (miałam dokonać pierwszego zakupu po połówkowym) zamówiłam dla Małego kilka kompletów w H&M. No akurat weszła jakaś promka i nie mogłam się już oprzeć 🤭 Jeszcze przeszło mi przez głowę, że co będzie jak się okaże, że Kacper to jednak Zosia 😄 (bo gin na ostatniej wizycie nie był w stanie mi potwierdzić) noo ale najwyżej zwrócę 😅

Miłego Dnia Dziołszki 🙂

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, osłuchał i mówi, że czysto, ale dał drosetux. Wczoraj jechaliśmy do apteki, bo już myślałam że płuca wypluje i dostałam jakiś zestaw prenatal na przeziębienie. Nie jest źle. Dzwoniłam do gina, czy mam przyjść, czy mnie wygonią, bo nie chciałabym się wpychać jeśli się boją, ale kazał mi kupić dobra maskę i przyjść. Nie wiem do końca co to znaczy dobra maska🤣

hchy9n73zvk25fns.png
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dobrego tygodnia😘 siły dla pracujących💪
    Rzeczywiście przeziębień dużo, w zeszłym roku obyło się u nas bez chorowania a w tym to juz kilka razy 😒
    Jeśli chodzi o ciuszki to mnie też już korci, żeby coś kupić ale nie znamy płci 🤷‍♀️mam duzo ubranek dla chłopca, jeśli będzie dziewczynka to od znajomych też mam obiecane ale nie wytrzymam, żeby czegoś nie kupić 😁
    Za tydzień we wtorek prenatalne i połowa ciąży zleciała 😱 już tak bardzo chcę zobaczyć maluszka, tak długo się czeka🥴 jesli się dowiemy jaka płeć to zabieram się za ubranka, segregacja co się przyda a co nie.

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ubranka, to zabrałam starszaka do sinsaya, bo były ubrania z dinozaurami, a on je uwielbia. Ku mojemu zdziwieniu wziął sobie tylko jedna koszulkę, ale jak wpadł w dział dla dziewczynek to ładował do koszyka wszystko co mu w ręce wpadło 🤣. Wróciliśmy z sukienka, misiem lisem z kocykiem. Stwierdził, że Maja będzie za mała na pluszaki, a kocyk jej się przyda. Podział sprawiedliwy 🤣. Ogólnie są fajne 5 paki bodziaków z dlugim i krótkim rękawkiem za 39.90. Szczerze, dla mnie jakość jesy o wiele lepsza niż w większości sieciowek.

hchy9n73zvk25fns.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po Usg. Nie zrobił 4D,bo coś nie działało. W kazdym razie Majka zdrowa i ruchliwa. 309 g i prawie 17 cm ❤️❤️

Kaś844, Norka01, Bąblinka lubią tę wiadomość

hchy9n73zvk25fns.png
  • M-ka1990.. Koleżanka

Wysłany: 11 października 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt;) ja dopiero w środę idę a już 20 tydzień i nic nie mówiliśmy o prenatalnych ciekawe czy mi odrazu zrobi ;) ze dwa dni temu wydaje mi się ze czułam raz kopniecie i jakiś tako bulgot a teraz nic czy to normalne ?

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ