❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia, piękne imię i tak ładnie można zdrabniać 😊 mi to imię bardzo się podoba, ale Synek z M. mają narazie inne propozycje - Milenka albo Maja 😊 całe szczęście jeszcze troszkę czasu, to może uda mi się ich przekonać 😉Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Jagodzianka19 wrote:Caro mamy córeczkę Zosię 😊
Połówkowe będę mieć 20+5
Ooo ❤️ Ja sobie marzyłam po cichutku, że będzie Tosia i Zosia 😄Jagodzianka19, Zielona koniczyna, Aga___ lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Maggy_88 wrote:Zapytałam, bo mi lekarka też mówiła żeby zrobić w 21 tygodniu, ale w tym samym tygodniu wypada mi wizyta kontrolna. Jakbym chciała wcześniej to jest termin na 19+6. No i chyba zadzwonię, żeby się zapisać na połówkowe po wizycie kontrolnej. Poczytałam trochę na mamaginekolog, że zaleca najwcześniej w 20+0, bo rozmiary dziecka są już większe i badanie jest lepsze, bo więcej widać.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Bardzo ładne imiona
Ja jestem zapisana na polowkowe w 19+0 tyg. Wczoraj miałam pierwsza wizytę z położna która będzie mi prowadzila ciąże. Ogólnie pierwsze 45 min przez tel zdawała pytania i sprawdzała wyniki badań, a na ostatnie 15 min weszłam do środka i sprawdzila ciśnienie i bicie serduszka. Pomimo mojego niskiego ciśnienia powiedziała że jest dobre w ciazy. Wszystko wyszło ok tylko mam powtórzyć tsh bo jest podwyższone.
Serduszko bije 148
Już teraz czuje taka ulgę że wszystko wyszło dobrze z badan prenatalnych.
No i wyszłam od niej z torba próbek
Maggy_88 lubi tę wiadomość
-
Maggy_88 wrote:Zapytałam, bo mi lekarka też mówiła żeby zrobić w 21 tygodniu, ale w tym samym tygodniu wypada mi wizyta kontrolna. Jakbym chciała wcześniej to jest termin na 19+6. No i chyba zadzwonię, żeby się zapisać na połówkowe po wizycie kontrolnej. Poczytałam trochę na mamaginekolog, że zaleca najwcześniej w 20+0, bo rozmiary dziecka są już większe i badanie jest lepsze, bo więcej widać.
-
Lubisia wrote:Ja będę miała w 20tc według zaleceń lekarki ale czytalam ze to nawet do 24tc mozna zrobić.
potem mam drugie z luxmedui bede miala je 22t4d -
Caro wrote:Wojcinka łeee kurczę, a wiecie gdzie moglibyście się ewentualnie zarazić? Dobrze, że już się lepiej czujesz i biegunka mija 🤗 No i miło, że tak o Ciebie tam dbają i starają się jednak posprawdzać wszystko. Rezonans głowy pewnie jest do zrobienia na spokojnie w ciąży. Mi chcieli zrobić rezonans serca, no ale już trochę ciężej i że względu na ciążę zrezygnowali.
Jutro wizyta i już standardowo tupie z niecierpliwości 🥰 Zapisałam się też do fizjo uro-gin, bo coś plecy zaczynają mi szwankować, a że mam tam dwie przepukliny to już pochucham na zimne w razie co.
Miłego Dnia Dziołszki 🙂
No ale na szczęście biegunka już zupełnie minęła, głowa nadal troche boli ale nawadniania i elektrolity pomagają.
Co do rezonansu to jest on w pełni bezpieczny w ciąży z jedyna różnica że nie będę miała kontrastu podawanego który się normalnie podaje
-
Wojcinka wrote:Wiemy wiemy, pierwsze sygnały żołądkowe zaczęły nam się kilka godzin po zjedzeniu pizzy ze świeżą rukolą na niej. Prawdopodobnie kucharz nie umył dokładnie rok np po obróbce surowego mięsa a przed nałożeniem rukoli, lub leżała gdzieś gdzie wcześniej coś innego zanieczyszczonego było.
No ale na szczęście biegunka już zupełnie minęła, głowa nadal troche boli ale nawadniania i elektrolity pomagają.
Co do rezonansu to jest on w pełni bezpieczny w ciąży z jedyna różnica że nie będę miała kontrastu podawanego który się normalnie podaje
Ale że rukola?? O jaaa, no to nieźle 🤭 W sumie jest to całkiem logiczne. Możliwe, że takie scenariusz miał miejsce. Ale jaja 😳 Najważniejsze, że już czujesz się lepiej 🥰
Aga nooo nie powiedziałabym, że to niemożliwe, żeby był to Maluch 🤗 Obserwuj te ruchy i jak będą się powtarzać to myślę, że to będzie TO. W 16+6 miałam dno macicy na 3 palce poniżej pępka, teraz już napewno się podniosło. I też czasem czuję tam Malucha. Czasem niżej, czasem wyżej, korzysta z przestrzeni 😄Aga___ lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja się jeszcze nie zapisałam na połówkowe, ale we wtorek będę u lekarza więc pewnie dostanę skierowanie.
A mam pytanie ile razy robiłyście grupę krwi w ciąży?2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
03.09.2016 podano 2 zarodki trzydniowe i został z nami 1 - Natalka.
Zostało 4 ❄❄❄❄ ( 2 trzydniowe i 2 blastki)
2020 powrót po rodzeństwo - badania i leczenie gronkowca
1.03.2021 criotransfer, podana blastka - nieudany.
31.03.2021 crotransfer - kolejna blastka - nieudany
Kwiecień- histeroskopia - wszystko ok
31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany
02.07.2021 criotranasfer blastki
07.07.2021 beta 22- 6 dpt.
08.07.2021 beta 42- 7 dpt
19.07.2021 beta 6842 - 17 dpt
-
Robaczek wrote:Ja się jeszcze nie zapisałam na połówkowe, ale we wtorek będę u lekarza więc pewnie dostanę skierowanie.
A mam pytanie ile razy robiłyście grupę krwi w ciąży?
Robiłam dwa badania bo to drugie badanie było jako potwierdzające.Robaczek lubi tę wiadomość
-
soprecious wrote:Maaam❤️😍😍
O rany, zazdroszczę 😍 ja wczoraj wieczorem szukałam stetoskopem, ale nici... Może jeszcze za wcześnie.
W którym miejscu było u Ciebie?Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Cześć dziewczyny nie wiem czy mnie pamiętacie ale jakiś czas temu do was pisałam, jestem właśnie w 19 tygodniu ciazy za tydzień wizyta oczywiście brzuszek trochę urósł ale jakoś nie czuje nic żeby się dziecko ruszało, wiem powinnam nie panikować i czasem wieczorem mam tylko jakby coś mi zabulgotalo i się zazastanawialam czy to może to któraś tak miała?
Oczywiście czytam was na bieżąco i trzymam kciuki za wszystkie ale jakoś mało się udzielam -
Dziewczyny ja dziś po wizycie. Maluszek ma 220 gram, lekarz mówi, że wszystko w normie💙 Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Dalej jest synek to chyba już nie będzie niespodzianki żadnej, chociaż nigdy nie wiadomo
Hemoglobina 0,1 poniżej normy, więc jest poprawa, ale szału nie ma. Jeszcze postaram się trochę dietą podciągnąć i mam nadzieję, że będzie dobrze na razie mam 2,5 kg na plusie, ale zapomniałam zapytać czy to nie za mało.. ale na wagę chyba nie ma co tak do końca patrzeć, bo to u każdej chyba inaczej.
M-ka też tak mam, takie bąbelki, delikatne wypychanie i myślę, że to maluch ale na takie typowe ruchy muszę jeszcze poczekać.
Miłego czwartku DziewczynyM-ka1990.., Maggy_88, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
Robaczek wrote:Ja się jeszcze nie zapisałam na połówkowe, ale we wtorek będę u lekarza więc pewnie dostanę skierowanie.
Mam zrobić w 16,28 i 36tc.Ja mam rh- a mąż rh+ to noze dlatego 3razy.[/url] -
Za to w każdej ciąży robię 3 krotnie przeciwciała Coombsa.