X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek wrote:
    Hej, mogę do Was dołączyć. Termin mam n 20 marca. Czytalam, że pisalyscie o ruchach, ja też ich jeszcze nie czuje, ale łożysko mam na przedniej ścianie więc może to być powodem. Kupiłam sobie detektor tętna i w sumie dziś pierwy raz udało mi się usłyszeć serduszko.

Witamy 🙂 A z tymi ruchami różnie bywa. Jeszcze jest czas 🙂 Ja z Córką poczułam w 18+1, a teraz z Młodym w 17+3. Detektor to suuper sprawa, ale nie na moje nerwy 😄

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jagodzianka zapisali mi jednak lek, Betaloc, ordynator tłumaczył mi że jest bezpieczny dla dziecka w 2 trymestrze, ale ja już się stresuje.. czy Ty też przyjmujesz jakieś leki na serce w ciąży?
    Wyjątkowo w tej ciąży jeszcze nie 😄

Dobrze, że nic poważnego nie wyszło i w domku już jesteś 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 5 października 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch spory i piersi większe o 3 rozmiary. Mam 6 kg na plusie,ale startowałam z 48 kg.
    Kupiłam już sporo ubranek w H&M dla córeczki. Nie mogłam się oprzeć 😁

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie 😊 U Malutkiej wszystko dobrze i na tą chwilę jej wymiary odpowiadają idealnie jej wiekowi z OM. Waży całe 177 gramów, a jej serduszko bije miarowo 157 bpm. Gin zmierzyła jej główkę, brzuszek, kość udową, ale nie zmierzyła jej w całości, więc nie wiem jaka jest długa. Niestety nie dostałam też żadnego zdjęcia i gin nie sprawdzała płci. Przyjdzie mi czekać do polowkowych za 3 tygodnie 😉
    Najważniejsze, że wszystko dobrze 😍 a następna wizyta za 4 tygodnie 😊

Maggy_88, Caro, Norka01, Aga___, Kaś844, Hekate42, Patrycja3791, Lubisia, Robaczek lubią tę wiadomość

Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
    relgj44jjbw1fjks.png

Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
    l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro super wieści 😊 Dobrze, że Cię wypuścili.

Bąblinka cieszę się, że córeczka zdrowa i prawidłowo się rozwija.

Też byłam dzisiaj na wizycie. Potwierdziła się dziewczynka ☺️ Mamy w planach dwa imiona: Łucja albo Emilia. Bobas zdrowo rośnie, wszystkie parametry w normie. W końcu mogłam zobaczyć na monitorze jak się wierci. Godzinę byliśmy z mężem w gabinecie. W ogóle mężowi na koniec z wrażenia zrobiło się aż słabo. Wystraszył mnie, ale z drugiej strony to takie słodkie jak się przejmuje naszą ciążą. Dostałam też skierowanie na morfologię, TSH, glukozę i USG połówkowe.

Bąblinka, Caro, Patrycja3791, Lubisia, Robaczek lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że na wizytach u Was wszystko dobrze🤩 ja się umówiłam za 2 tygodnie na połówkowe, no cała wieczność 🙈 Ale pochwalę sie, że dzisiaj pierwszy raz poczułam ruchy dziecka🤩 nie za dużo ale ile radości 🥰
    Maggy, Łucja piękne imię i zdrobnienie- Lusia🥰

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]

Wysłany: 6 października 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    Caro super wieści 😊 Dobrze, że Cię wypuścili.

Bąblinka cieszę się, że córeczka zdrowa i prawidłowo się rozwija.

Też byłam dzisiaj na wizycie. Potwierdziła się dziewczynka ☺️ Mamy w planach dwa imiona: Łucja albo Emilia. Bobas zdrowo rośnie, wszystkie parametry w normie. W końcu mogłam zobaczyć na monitorze jak się wierci. Godzinę byliśmy z mężem w gabinecie. W ogóle mężowi na koniec z wrażenia zrobiło się aż słabo. Wystraszył mnie, ale z drugiej strony to takie słodkie jak się przejmuje naszą ciążą. Dostałam też skierowanie na morfologię, TSH, glukozę i USG połówkowe.

U nas będzie Łucja 🥰

Maggy_88, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 6 października 2021, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych bobasów w brzuchach 😊

Lubisia wspaniałe uczucie prawda? 😊 moja jak wcześniej delikatnie kopała, tak teraz każdego dnia coraz mocniej daje znać o sobie 😄

Maggy_88, Zielona koniczyna, Lubisia lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Dobrzeń czytać takie miłe relacje z wizyt :) super, że maluchy zdrowo rosną.
    Maggy Jagodzianka bardzo ładne imiona wybraliście :)
    my już jakiś czas znamy płeć, ale na razie nie mamy imienia. W sumie to się śmieje, że jeszcze nic nie mamy, ale teraz będę nadrabiać, bo dziś ostatni dzień w pracy. Z jednej strony się cieszę, z drugiej trochę mi smutno. Nie dogodzi się kobiecie ;)
    Bąblinka ja też po ostatniej wizycie nie wiem ile mały mierzy, lekarz podał mi tylko wagę, a ja zapomniałam zapytać. Teraz chyba im też trudniej dobrze maluszka zmierzyć.

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniły ruchu dziecka i śniło mi się że też czułam jej bicie serduszka przez brzuch 🙈😂 niestety to byl tylko piękny sen w w rzeczywistości nadal nic ale to nic nie czuje 😅🙈 po tym śnie jeszcze bardziej chce detektor 😂

W ogóle z mojego kiepskiego samopoczucia i wszystkich badań okazało się że oprócz odwodnienia (ból głowy) zatrulismy sie z mężem salmonellą 🤦‍♀️ na szczęście biegunka już na finiszu i obędzie się bez leków. Mężowi przeszło szybciej niż mi ale też się kiepsko kilk dni w pracy czuł tylko mi nic nie mówił 🤷‍♀️
    Z bólem głowy byłam na konsultacji u neurologa i mimo że on też powiedział że to raczej nic poważnego i że pewnie od odwodnienia (zwłaszcza że picie elektrolitow mi pomaga) to i tak skierował mnie na rezonans głowy "bo w ciąży to lepiej dmuchać na zimne" - w sumie się cieszę bo chętnie zobaczę co tam w mojej głowie siedzi 😂 (rezonans jest w pełni bezpieczny w ciąży tylko będę go miała robioneggo bez kontrastu)

No nic miłego dnia dziewczyny 💛

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mężowi się bardzo podoba Łucja, ale zdrobnienie Lusia już niekoniecznie. Chyba jednak będzie Emilka 😉 Zobaczymy czy przez te kilka miesięcy jeszcze inne imię nam się spodoba.

Dziewczyny w którym tygodniu ciąży (licząc skończone) będziecie miały wykonywane połówkowe?

zi13gov36gutrlme.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:
    Dziewczyny, jak Dobrzeń czytać takie miłe relacje z wizyt :) super, że maluchy zdrowo rosną.
    Maggy Jagodzianka bardzo ładne imiona wybraliście :)
    my już jakiś czas znamy płeć, ale na razie nie mamy imienia. W sumie to się śmieje, że jeszcze nic nie mamy, ale teraz będę nadrabiać, bo dziś ostatni dzień w pracy. Z jednej strony się cieszę, z drugiej trochę mi smutno. Nie dogodzi się kobiecie ;)
    Bąblinka ja też po ostatniej wizycie nie wiem ile mały mierzy, lekarz podał mi tylko wagę, a ja zapomniałam zapytać. Teraz chyba im też trudniej dobrze maluszka zmierzyć.
    Jestem dzisiaj pierwszy dzień na zwolnieniu i to dziwne uczucie...Na razie czuję się jak na urlopie. Zobaczymy co będzie po 2 tygodniach. Najbardziej będzie mi brakowało kontaktu z ludźmi.

Wojcinka dobrze, że już wiadomo co Wam jest i przechodzi. Trzymam kciuki żeby na rezonansie nic nie wyszło i okazało się, że te bóle to tylko odwodnienie.

zi13gov36gutrlme.png
  • Robaczek Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdy 88 ja jestem na l4 od 12 tygodnia i na początku dziwnie mi było, ale teraz jestem zadowolona. Ogólnie rzeczywiście trochę kontaktów z ludźmi brakuje, ale staram się spotykać że znajomymi, żeby jakoś ten czas mi leciał.

2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
    03.09.2016 podano 2 zarodki trzydniowe i został z nami 1 - Natalka.
    Zostało 4 ❄❄❄❄ ( 2 trzydniowe i 2 blastki)
    2020 powrót po rodzeństwo - badania i leczenie gronkowca
    1.03.2021 criotransfer, podana blastka - nieudany.
    31.03.2021 crotransfer - kolejna blastka - nieudany
    Kwiecień- histeroskopia - wszystko ok
    31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany
    02.07.2021 criotranasfer blastki
    07.07.2021 beta 22- 6 dpt.
    08.07.2021 beta 42- 7 dpt
    19.07.2021 beta 6842 - 17 dpt

7470rjjgfwkskiid.png
  • Kaś844 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mielibyśmy córeczkę to byłaby właśnie Emilka 🥰
    Będzie synuś więc chyba Jasiu choć Leon też nam się podoba 🙂
    Kopników nie czuję ale czasami jak się przekręca to czuję takie wypychanie od środka 🙂
    Na szczęście żadnych niemiłych objawów nie mam-no dobra, czasami zaparcia 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    Na L4 jestem od transferu także już przywykłam do domowej codzienności 🙂
    Jutro wyjeżdżamy na 4 dni więc dzisiaj muszę nas spakować i powiem Wam,że już przebieram nóżkami bo to jedyny nasz wyjazd w tym roku 😳
    I odważyłam się zrobić pierwsze zakupy ciuszkowe 🙊😎
    Miłego dnia Mamuśki 😘

Maggy_88 lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    U mnie mężowi się bardzo podoba Łucja, ale zdrobnienie Lusia już niekoniecznie. Chyba jednak będzie Emilka 😉 Zobaczymy czy przez te kilka miesięcy jeszcze inne imię nam się spodoba.

Dziewczyny w którym tygodniu ciąży (licząc skończone) będziecie miały wykonywane połówkowe?

Zdrobnienie Lusia zdecydowanie odpada

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 6 października 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka ale Wam się przyplątało paskudztwo. Dobrze, że już się lepiej czujecie☺

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:

U mnie to będzie za trzy tygidnie, czyli będzie już skończony 20tc.

Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
    relgj44jjbw1fjks.png

Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
    l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:

Ja będę miała w 20tc według zaleceń lekarki ale czytalam ze to nawet do 24tc mozna zrobić.

soprecious lubi tę wiadomość

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąblinka Maggy cudowne wieści po wizytach 🤗 Gratuluję Córeczek ❤️

Dziewczyny, Łucja piękne imię! U Nas od początku było pewne, że jak dziewczynka to Zosia Róża, ale Łucja też było na mojej liście.

mar.1 ostatni dzień w pracy dzisiaj? Ohoho no to trzeba poświętować 🙂 Teraz na spokojnie będziesz miała czas na kompletowanie wyprawki, odpoczynek, ładowanie baterii na późniejszy czas.

Lubisia cuudowne uczucie co nie? 🥰 A jeszcze chwilka, jeszcze troszeczkę jak się rozbujają i rozhulają to dopiero będzie! 🤗

Wojcinka łeee kurczę, a wiecie gdzie moglibyście się ewentualnie zarazić? Dobrze, że już się lepiej czujesz i biegunka mija 🤗 No i miło, że tak o Ciebie tam dbają i starają się jednak posprawdzać wszystko. Rezonans głowy pewnie jest do zrobienia na spokojnie w ciąży. Mi chcieli zrobić rezonans serca, no ale już trochę ciężej i że względu na ciążę zrezygnowali.

Magggy ja będę miała połówkowe w 20+6 🙂

Jutro wizyta i już standardowo tupie z niecierpliwości 🥰 Zapisałam się też do fizjo uro-gin, bo coś plecy zaczynają mi szwankować, a że mam tam dwie przepukliny to już pochucham na zimne w razie co.

Miłego Dnia Dziołszki 🙂

Maggy_88, Bąblinka, Aga___ lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubisia wrote:
    Ja będę miała w 20tc według zaleceń lekarki ale czytalam ze to nawet do 24tc mozna zrobić.
    Zapytałam, bo mi lekarka też mówiła żeby zrobić w 21 tygodniu, ale w tym samym tygodniu wypada mi wizyta kontrolna. Jakbym chciała wcześniej to jest termin na 19+6. No i chyba zadzwonię, żeby się zapisać na połówkowe po wizycie kontrolnej. Poczytałam trochę na mamaginekolog, że zaleca najwcześniej w 20+0, bo rozmiary dziecka są już większe i badanie jest lepsze, bo więcej widać.

zi13gov36gutrlme.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ