X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek wrote:
    Hej, mogę do Was dołączyć. Termin mam n 20 marca. Czytalam, że pisalyscie o ruchach, ja też ich jeszcze nie czuje, ale łożysko mam na przedniej ścianie więc może to być powodem. Kupiłam sobie detektor tętna i w sumie dziś pierwy raz udało mi się usłyszeć serduszko.

Witamy 🙂 A z tymi ruchami różnie bywa. Jeszcze jest czas 🙂 Ja z Córką poczułam w 18+1, a teraz z Młodym w 17+3. Detektor to suuper sprawa, ale nie na moje nerwy 😄

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jagodzianka zapisali mi jednak lek, Betaloc, ordynator tłumaczył mi że jest bezpieczny dla dziecka w 2 trymestrze, ale ja już się stresuje.. czy Ty też przyjmujesz jakieś leki na serce w ciąży?
    Wyjątkowo w tej ciąży jeszcze nie 😄

Dobrze, że nic poważnego nie wyszło i w domku już jesteś 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 5 października 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch spory i piersi większe o 3 rozmiary. Mam 6 kg na plusie,ale startowałam z 48 kg.
    Kupiłam już sporo ubranek w H&M dla córeczki. Nie mogłam się oprzeć 😁

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie 😊 U Malutkiej wszystko dobrze i na tą chwilę jej wymiary odpowiadają idealnie jej wiekowi z OM. Waży całe 177 gramów, a jej serduszko bije miarowo 157 bpm. Gin zmierzyła jej główkę, brzuszek, kość udową, ale nie zmierzyła jej w całości, więc nie wiem jaka jest długa. Niestety nie dostałam też żadnego zdjęcia i gin nie sprawdzała płci. Przyjdzie mi czekać do polowkowych za 3 tygodnie 😉
    Najważniejsze, że wszystko dobrze 😍 a następna wizyta za 4 tygodnie 😊

Maggy_88, Caro, Norka01, Aga___, Kaś844, Hekate42, Patrycja3791, Lubisia, Robaczek lubią tę wiadomość

Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
    relgj44jjbw1fjks.png

Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
    l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro super wieści 😊 Dobrze, że Cię wypuścili.

Bąblinka cieszę się, że córeczka zdrowa i prawidłowo się rozwija.

Też byłam dzisiaj na wizycie. Potwierdziła się dziewczynka ☺️ Mamy w planach dwa imiona: Łucja albo Emilia. Bobas zdrowo rośnie, wszystkie parametry w normie. W końcu mogłam zobaczyć na monitorze jak się wierci. Godzinę byliśmy z mężem w gabinecie. W ogóle mężowi na koniec z wrażenia zrobiło się aż słabo. Wystraszył mnie, ale z drugiej strony to takie słodkie jak się przejmuje naszą ciążą. Dostałam też skierowanie na morfologię, TSH, glukozę i USG połówkowe.

Bąblinka, Caro, Patrycja3791, Lubisia, Robaczek lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że na wizytach u Was wszystko dobrze🤩 ja się umówiłam za 2 tygodnie na połówkowe, no cała wieczność 🙈 Ale pochwalę sie, że dzisiaj pierwszy raz poczułam ruchy dziecka🤩 nie za dużo ale ile radości 🥰
    Maggy, Łucja piękne imię i zdrobnienie- Lusia🥰

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]

Wysłany: 6 października 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    Caro super wieści 😊 Dobrze, że Cię wypuścili.

Bąblinka cieszę się, że córeczka zdrowa i prawidłowo się rozwija.

Też byłam dzisiaj na wizycie. Potwierdziła się dziewczynka ☺️ Mamy w planach dwa imiona: Łucja albo Emilia. Bobas zdrowo rośnie, wszystkie parametry w normie. W końcu mogłam zobaczyć na monitorze jak się wierci. Godzinę byliśmy z mężem w gabinecie. W ogóle mężowi na koniec z wrażenia zrobiło się aż słabo. Wystraszył mnie, ale z drugiej strony to takie słodkie jak się przejmuje naszą ciążą. Dostałam też skierowanie na morfologię, TSH, glukozę i USG połówkowe.

U nas będzie Łucja 🥰

Maggy_88, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 6 października 2021, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych bobasów w brzuchach 😊

Lubisia wspaniałe uczucie prawda? 😊 moja jak wcześniej delikatnie kopała, tak teraz każdego dnia coraz mocniej daje znać o sobie 😄

Maggy_88, Zielona koniczyna, Lubisia lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Dobrzeń czytać takie miłe relacje z wizyt :) super, że maluchy zdrowo rosną.
    Maggy Jagodzianka bardzo ładne imiona wybraliście :)
    my już jakiś czas znamy płeć, ale na razie nie mamy imienia. W sumie to się śmieje, że jeszcze nic nie mamy, ale teraz będę nadrabiać, bo dziś ostatni dzień w pracy. Z jednej strony się cieszę, z drugiej trochę mi smutno. Nie dogodzi się kobiecie ;)
    Bąblinka ja też po ostatniej wizycie nie wiem ile mały mierzy, lekarz podał mi tylko wagę, a ja zapomniałam zapytać. Teraz chyba im też trudniej dobrze maluszka zmierzyć.

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniły ruchu dziecka i śniło mi się że też czułam jej bicie serduszka przez brzuch 🙈😂 niestety to byl tylko piękny sen w w rzeczywistości nadal nic ale to nic nie czuje 😅🙈 po tym śnie jeszcze bardziej chce detektor 😂

W ogóle z mojego kiepskiego samopoczucia i wszystkich badań okazało się że oprócz odwodnienia (ból głowy) zatrulismy sie z mężem salmonellą 🤦‍♀️ na szczęście biegunka już na finiszu i obędzie się bez leków. Mężowi przeszło szybciej niż mi ale też się kiepsko kilk dni w pracy czuł tylko mi nic nie mówił 🤷‍♀️
    Z bólem głowy byłam na konsultacji u neurologa i mimo że on też powiedział że to raczej nic poważnego i że pewnie od odwodnienia (zwłaszcza że picie elektrolitow mi pomaga) to i tak skierował mnie na rezonans głowy "bo w ciąży to lepiej dmuchać na zimne" - w sumie się cieszę bo chętnie zobaczę co tam w mojej głowie siedzi 😂 (rezonans jest w pełni bezpieczny w ciąży tylko będę go miała robioneggo bez kontrastu)

No nic miłego dnia dziewczyny 💛

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mężowi się bardzo podoba Łucja, ale zdrobnienie Lusia już niekoniecznie. Chyba jednak będzie Emilka 😉 Zobaczymy czy przez te kilka miesięcy jeszcze inne imię nam się spodoba.

Dziewczyny w którym tygodniu ciąży (licząc skończone) będziecie miały wykonywane połówkowe?

zi13gov36gutrlme.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:
    Dziewczyny, jak Dobrzeń czytać takie miłe relacje z wizyt :) super, że maluchy zdrowo rosną.
    Maggy Jagodzianka bardzo ładne imiona wybraliście :)
    my już jakiś czas znamy płeć, ale na razie nie mamy imienia. W sumie to się śmieje, że jeszcze nic nie mamy, ale teraz będę nadrabiać, bo dziś ostatni dzień w pracy. Z jednej strony się cieszę, z drugiej trochę mi smutno. Nie dogodzi się kobiecie ;)
    Bąblinka ja też po ostatniej wizycie nie wiem ile mały mierzy, lekarz podał mi tylko wagę, a ja zapomniałam zapytać. Teraz chyba im też trudniej dobrze maluszka zmierzyć.
    Jestem dzisiaj pierwszy dzień na zwolnieniu i to dziwne uczucie...Na razie czuję się jak na urlopie. Zobaczymy co będzie po 2 tygodniach. Najbardziej będzie mi brakowało kontaktu z ludźmi.

Wojcinka dobrze, że już wiadomo co Wam jest i przechodzi. Trzymam kciuki żeby na rezonansie nic nie wyszło i okazało się, że te bóle to tylko odwodnienie.

zi13gov36gutrlme.png
  • Robaczek Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdy 88 ja jestem na l4 od 12 tygodnia i na początku dziwnie mi było, ale teraz jestem zadowolona. Ogólnie rzeczywiście trochę kontaktów z ludźmi brakuje, ale staram się spotykać że znajomymi, żeby jakoś ten czas mi leciał.

2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
    03.09.2016 podano 2 zarodki trzydniowe i został z nami 1 - Natalka.
    Zostało 4 ❄❄❄❄ ( 2 trzydniowe i 2 blastki)
    2020 powrót po rodzeństwo - badania i leczenie gronkowca
    1.03.2021 criotransfer, podana blastka - nieudany.
    31.03.2021 crotransfer - kolejna blastka - nieudany
    Kwiecień- histeroskopia - wszystko ok
    31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany
    02.07.2021 criotranasfer blastki
    07.07.2021 beta 22- 6 dpt.
    08.07.2021 beta 42- 7 dpt
    19.07.2021 beta 6842 - 17 dpt

7470rjjgfwkskiid.png
  • Kaś844 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mielibyśmy córeczkę to byłaby właśnie Emilka 🥰
    Będzie synuś więc chyba Jasiu choć Leon też nam się podoba 🙂
    Kopników nie czuję ale czasami jak się przekręca to czuję takie wypychanie od środka 🙂
    Na szczęście żadnych niemiłych objawów nie mam-no dobra, czasami zaparcia 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    Na L4 jestem od transferu także już przywykłam do domowej codzienności 🙂
    Jutro wyjeżdżamy na 4 dni więc dzisiaj muszę nas spakować i powiem Wam,że już przebieram nóżkami bo to jedyny nasz wyjazd w tym roku 😳
    I odważyłam się zrobić pierwsze zakupy ciuszkowe 🙊😎
    Miłego dnia Mamuśki 😘

Maggy_88 lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    U mnie mężowi się bardzo podoba Łucja, ale zdrobnienie Lusia już niekoniecznie. Chyba jednak będzie Emilka 😉 Zobaczymy czy przez te kilka miesięcy jeszcze inne imię nam się spodoba.

Dziewczyny w którym tygodniu ciąży (licząc skończone) będziecie miały wykonywane połówkowe?

Zdrobnienie Lusia zdecydowanie odpada

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 6 października 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka ale Wam się przyplątało paskudztwo. Dobrze, że już się lepiej czujecie☺

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:

U mnie to będzie za trzy tygidnie, czyli będzie już skończony 20tc.

Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
    relgj44jjbw1fjks.png

Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
    l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:

Ja będę miała w 20tc według zaleceń lekarki ale czytalam ze to nawet do 24tc mozna zrobić.

soprecious lubi tę wiadomość

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąblinka Maggy cudowne wieści po wizytach 🤗 Gratuluję Córeczek ❤️

Dziewczyny, Łucja piękne imię! U Nas od początku było pewne, że jak dziewczynka to Zosia Róża, ale Łucja też było na mojej liście.

mar.1 ostatni dzień w pracy dzisiaj? Ohoho no to trzeba poświętować 🙂 Teraz na spokojnie będziesz miała czas na kompletowanie wyprawki, odpoczynek, ładowanie baterii na późniejszy czas.

Lubisia cuudowne uczucie co nie? 🥰 A jeszcze chwilka, jeszcze troszeczkę jak się rozbujają i rozhulają to dopiero będzie! 🤗

Wojcinka łeee kurczę, a wiecie gdzie moglibyście się ewentualnie zarazić? Dobrze, że już się lepiej czujesz i biegunka mija 🤗 No i miło, że tak o Ciebie tam dbają i starają się jednak posprawdzać wszystko. Rezonans głowy pewnie jest do zrobienia na spokojnie w ciąży. Mi chcieli zrobić rezonans serca, no ale już trochę ciężej i że względu na ciążę zrezygnowali.

Magggy ja będę miała połówkowe w 20+6 🙂

Jutro wizyta i już standardowo tupie z niecierpliwości 🥰 Zapisałam się też do fizjo uro-gin, bo coś plecy zaczynają mi szwankować, a że mam tam dwie przepukliny to już pochucham na zimne w razie co.

Miłego Dnia Dziołszki 🙂

Maggy_88, Bąblinka, Aga___ lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubisia wrote:
    Ja będę miała w 20tc według zaleceń lekarki ale czytalam ze to nawet do 24tc mozna zrobić.
    Zapytałam, bo mi lekarka też mówiła żeby zrobić w 21 tygodniu, ale w tym samym tygodniu wypada mi wizyta kontrolna. Jakbym chciała wcześniej to jest termin na 19+6. No i chyba zadzwonię, żeby się zapisać na połówkowe po wizycie kontrolnej. Poczytałam trochę na mamaginekolog, że zaleca najwcześniej w 20+0, bo rozmiary dziecka są już większe i badanie jest lepsze, bo więcej widać.

zi13gov36gutrlme.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ