❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubisia wrote:Mam zrobić w 16,28 i 36tc.Ja mam rh- a mąż rh+ to noze dlatego 3razy.
Bo to konflikt serologiczny.
Tez tak mam. W 2 i teraz 3 ciąży będzie zastrzyk przed porodem i po porodzie w szpitalu już .
Jeżeli to Twoja pierwsza ciąża to raczej nie będzie -
M-ka1990.. wrote:Mar.1 no właśnie tak myślałam ale jak to kobieta za dużo myśli;) to super ze na wizycie wszystko okej
Dzisiaj bylam na badaniach przed wizytą i tym razem mi dal skierowanie na cmv igg igm miałyście takie? -
Dziewczyny dziś robiłam badanie krwi. Po 6 tygodniach po zazywaniu euthyrox50 spadło mi z 3.95 na 2.11. Wiem, że to dalej jest trochę za dużo, ale już przynajmniej mieści się w normie. Dodatkowo oczywiście morfologia krwi w której współczynnik IG jest podwyższony. Mialyscie coś takiego? Standardowo leukocyty i neutrofile podwyższone, ale to ponoć urok ciąży.
-
M-ka1990.. wrote:Mar.1 no właśnie tak myślałam ale jak to kobieta za dużo myśli;) to super ze na wizycie wszystko okej
Dzisiaj bylam na badaniach przed wizytą i tym razem mi dal skierowanie na cmv igg igm miałyście takie? -
Cześć Dziewczyny,
Ja jestem po wizycie u mojej pani dr, Leon zdrowo rośnie, waży 225g (na 100% będzie syn już nie da się tego z niczym pomylić😂)
Ale co się nastresowalam na wizycie wczoraj i dziś do 13 to moje.
Opowiem na szybko bo może którejś z Was się przyda.
Jako, że mam już syna to na pierwszej wizycie dr zleciła mi zrobienie badań na cytomegalie (igg i igm). Wyniki wyszły takie jakbym właśnie zachorowała. Na następnej wizycie dr stwierdziła że być może są fałszywie dodatnie i kazała powtórzyć. Znowu wyszło igg ujemne igm dodatnie czyli to samo świeża cytomegalia. Dodatkowo kazała zrobić awidność wyszło 0, czyli potwierdzenie że świeża cytomegalia. Wczoraj na wizycie widziałam u niej już lekką niepewność więc oczywiście po przeczytaniu całego internetu (nie radzę tego robić) zaczęła się panika. Na szczęście dr kazała mi od razu jechać do szpitala zakaźnego na Wolska (z żelaznej rzut beretem) bo tam się zajmują takimi przypadkami i zrobią swoje badania. Pojechałam, przyjęli mnie z marszu ze skierowaniem. Dr wirusolog sprawdzając tylko moje stare wyniki od razu powiedziała, że to mało prawdopodobne żebym na to zachorowała, ale wysłała mnie od razu do nich na pobranie krwi, bo jak stwierdziła oni robią to lepiej (w końcu szpital zakaźny). Dziś miałam wizytę i od razu odbiór wyników (rownież z marszu). Igg i igm ujemne nigdy nie chorowałam na cytomegalie… Ufff od razu kamień z serca. Na koniec pani wirusolog powiedziała, że nie każde laboratorium powinno wykonywać takie badania.
Także taka moja szybka historia.
Co do połówkowych to ja będę mieć w 21+2tyg ☺️ -
Makija dobrze, że pozytywnie się skończyło. Tylko niepotrzebnie byłaś narażona na stres.
U mnie wyszły wyniki niejednoznaczne, ale badanie awidności potwierdziło, że nie mam świeżej cytomegalii.
Dzięki dziewczyny za info o połówkowym. Chyba się przepisze na późniejszy termin. -
Ja już po wizycie 🙂 dzieciątko ma prawie 11 cm i dalej jest o 6 dni starsze, wszystko ok
Co do płci, to dr stwierdził, że nie może potwierdzić chłopaka 🙈🙈 bo ma pępowinę między nogami i jeszcze się plecami obrócił, więc spróbujemy kolejnym razem
Mam kamień do usunięcia.
generalnie gin odradził usuwanie kamienia, bo powiedział, że jak to się ruszy to wszystkie bakterie dostaną się do krwiobiegu i sugeruje to po porodzie
Nie wiem co o tym myśleć, bo wszędzie słyszę, że powinno się tego pilnować i wogóle a tu, że lepiej nie robić 🥴
A Wy jakie macie doświadczenia w tym temacie?Bąblinka, Caro lubią tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
Dzieki dziewczyny za odpowiedź. Ja teraz raz robiłam i mam niepotwierdzony wynik, jakoś nie mogę znaleźć z pierwszej ciazy badania grupy krwi bo już bym miała spokój. Ale zobacze co mi lekarz teraz powie.2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
03.09.2016 podano 2 zarodki trzydniowe i został z nami 1 - Natalka.
Zostało 4 ❄❄❄❄ ( 2 trzydniowe i 2 blastki)
2020 powrót po rodzeństwo - badania i leczenie gronkowca
1.03.2021 criotransfer, podana blastka - nieudany.
31.03.2021 crotransfer - kolejna blastka - nieudany
Kwiecień- histeroskopia - wszystko ok
31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany
02.07.2021 criotranasfer blastki
07.07.2021 beta 22- 6 dpt.
08.07.2021 beta 42- 7 dpt
19.07.2021 beta 6842 - 17 dpt
-
Cześć dziewczyny... Czy Wy też macie tak dużo skierowań? Dziś byłam na patologi ciąży a tam skierowanie do poradni kardiologicznej, diabetologicznej, hepatologicznej... Do tego muszę brać cały czas zastrzyki... Brałam zastrzyki w brzuch w zeszłym roku przez 5 tygodniu i mój brzuch wyglądał jak... Siwy że szok... Przeraża mnie to wszystko...
-
marianka wrote:Cześć dziewczyny... Czy Wy też macie tak dużo skierowań? Dziś byłam na patologi ciąży a tam skierowanie do poradni kardiologicznej, diabetologicznej, hepatologicznej... Do tego muszę brać cały czas zastrzyki... Brałam zastrzyki w brzuch w zeszłym roku przez 5 tygodniu i mój brzuch wyglądał jak... Siwy że szok... Przeraża mnie to wszystko...
U mnie ciąża niezagrożona, więc tylko robię rutynowe badania i kontrole. No i biorę acard profilaktycznie na nadciśnienie. -
Hej Dziewczyny,
Ja po wczorajszej wizycie melduje, że wszystko jest ok. Sytuacja stabilna 🙂 Krwiaka nie widać, jest nadal po nim ślad. Nadal muszę na dobro dużo uważać, bez szaleństw. Podejrzewam, że już tak do końca ciąży. Ja było z Małą. Nawet nie mierzył Malucha, bo śmiał się że nie będzie dużej różnicy - byłam w zeszły poniedziałek 😅 Chciałam mieć tylko pewność, że wsio nadal jest ok i ze spokojem mogę jutro jechać na salę na urodziny Córki 🥰 Szyjka też ładnie trzyma. Dostałam zaświadczenie dla fizjo, więc mam nadzieję, że uda mi się szybko do Niej trafić, bo mój kręgosłup zaczyna się odzywać 🤦♀️
Kolejna wizyta 25.10 a potem 08.11. I tak sobie myślę, że jak zleci do tej kolejnej wizyty to zaraz zaczyna się listopad i grudzień, który też pensje zleci, bo świąteczny czas i aaaa styczeń 🤗 A ja obstawiam u Nas luty, więc zacznie być gorąco. Ohhh tak tak, niech ten czas leci ❤️
Moja Księżniczka kończy dzisiaj 4 latka ❤️ i powiem Wam, że nie wiem kiedy to zleciało..Maggy_88, Wojcinka lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Aga___ wrote:Dziewczyny dziś robiłam badanie krwi. Po 6 tygodniach po zazywaniu euthyrox50 spadło mi z 3.95 na 2.11. Wiem, że to dalej jest trochę za dużo, ale już przynajmniej mieści się w normie. Dodatkowo oczywiście morfologia krwi w której współczynnik IG jest podwyższony. Mialyscie coś takiego? Standardowo leukocyty i neutrofile podwyższone, ale to ponoć urok ciąży.
Powiem Ci jak u mnie było - na początku lipca miałam 4,2. A że w ciąży z Córką też wyszła niedoczynność to gin sam przepisał mi najmniejszą dawkę Letrox 37,5mg. Pod koniec lipca spadło do 1,9. Ciągle brałam dawkę 37,5. Robiłam znowu badanie we wrześniu i podskoczyło do 2,7. Gin stwierdził, że pewnie teraz będzie skakać, więc on już nie chce się mieszać w kompetencje endokrynologa i najlepiej będzie jak tam zadzwonię. No i endo podwyższyła mi dawkę na 75mg i kazała przyjść na wizytę 21.10. pewnie zrobi do je USG tarczycy. A z tego co pamiętam to im ciąża wyższa tym TSH bardziej skakało i endo podwyższała dawkę.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
marianka wrote:Cześć dziewczyny... Czy Wy też macie tak dużo skierowań? Dziś byłam na patologi ciąży a tam skierowanie do poradni kardiologicznej, diabetologicznej, hepatologicznej... Do tego muszę brać cały czas zastrzyki... Brałam zastrzyki w brzuch w zeszłym roku przez 5 tygodniu i mój brzuch wyglądał jak... Siwy że szok... Przeraża mnie to wszystko...
Wszystko zależy od przebiegu ciąży, czy jest ona obciążania wywiadem położniczym itp. Ja jestem pod opieką ginekologa, pulmonolog, endokrynologa i od niedawna kardiologa. Dochodzi jeszcze fizjoterapeuta i ortopeda 😅początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Bąblinka wrote:O rany, zazdroszczę 😍 ja wczoraj wieczorem szukałam stetoskopem, ale nici... Może jeszcze za wcześnie.
W którym miejscu było u Ciebie?Caro lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Wszystko zależy od przebiegu ciąży, czy jest ona obciążania wywiadem położniczym itp. Ja jestem pod opieką ginekologa, pulmonolog, endokrynologa i od niedawna kardiologa. Dochodzi jeszcze fizjoterapeuta i ortopeda 😅