❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jak u Was że snami? Ja na początku ciąży miałam mega intensywne, potem to jakoś przeszło, a teraz mam od kilku dni znów bardzo realistyczne, niestety koszmary, budzę się popłakania w nocy, dziś się obudziłam taka przestraszona ze aż zasnąć nie mogłam da się coś z tym zrobić?
-
Kobobo u mnie zdarzają się dziwne, ale realistyczne sny od początku ciąży. Tylko nieregularnie. Czasami wiem, że coś mi się śniło, ale nie pamiętam. Podobno kobiety w ciąży tak mają, więc nie wiem czy da się jakoś im zapobiec. To na pewno wpływa na gorszą jakość snu lub bezsenność. A wierzysz sypialnie przed snem? Masz odpowiednią (niższą) temperaturę? Bo ja lepiej zaczęłam sypiać odkąd zaczęliśmy używać nawilżacza powietrza, mamy wyłączony grzejnik, więc w pokoju jest chłodniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 13:49
-
Mea wrote:Wojcinka super. Śliczna waga małej 🤩
No ja jestem z tych co nie lubią tego badania. Dla mnie to tortury .. przez cały dzień mnie mdli 🥴 siedząc tam w przychodni te 2 h ani czytać ani przeglądać bzdur na necie..bo w oczach się mieni i niedobrze mi. Ja idę w poniedziałek 🥴
Co do snow to mi też się zdążają popaprane sny, ale na szczęście nie wpływają one na moje samopoczucie po przebudzebiu. Ostatnio mi się śniło że urodziłam martwe dziecko i mimo że sen był delikatnie mówiąc... słaby😓 to jakoś po przebudzebiu się wszystko było ok -
Coś chyba w tych snach jest. Ja w ciąży o wiele częściej śnię niż przed ciążą i te sny są przedziwne. Na szczęście jakieś koszmary trafią się stosunkowo rzadko, więc chociaż tyle
Maggy, u mnie też się sprawdza niska temperatura w sypialni, o wiele lepiej mi się śpi -
Boże, sny.. ja mam czasem tak dziwne, przerażające, że sama się dziwie co w tej głowie się dzieje 🤦♀️🤦♀️ Czasem się budzę i jest mi tak strasznie smutno, mimo że to był sen. Czasem się obudzę taka zdenerwowana. A czasem nie śni mi się nic tylko przerzucam się z kąta w kąt i nie mogę spać 😅początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja snów nie miewam, za to ostatnimi czasy problemy ze snem.
Dziś krzywa cukrowa🤦♀️„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate42 wrote:Ja snów nie miewam, za to ostatnimi czasy problemy ze snem.
Dziś krzywa cukrowa🤦♀️
Ohoho, to trzymam mocno kciuki za dobre wyniki ✊🤗początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Ja mam fajne sny, duzo lepsze niz przed ciaza, duzo tez pamietam po przebudzeniu, ale dzisiaj mialam fatalna noc. I syn tez. I mielismy chyba 2h przerwe w spaniu, trudnosci z ponownym zasnieciem, szkoda gadac…. Wiec dzis raczej nie pamietam co mi sie snilo, za to jestem rozbita i skołowana.
-
Cześć dziewczyny!
Pierwszy raz do Was zaglądam.
Termin mam na 14 marca 2022.
Mam pytanie - czy szczepiłyście się 3 dawką na covid, lub czy planujecie w najbliższym czasie? u mnie pół roku od drugiej dawki minie na początku stycznia, planuję się zaszczepić, ale chciałabym się dowiedzieć jak z samopoczuciem po tej 3 dawcei ogólnie jak to widzicie.
Pozdrawiam -
Hej,
co do spania, to faktycznie wietrzymy, obniżyliśmy temperature i też mamy nawilżacz i to bardzo korzystnie wpływa na warunki do snu. U mnie szalonych snów ciag dalszy, ale dziś mi się śniło, że Krzysiu Zalewski się we mnie zakochał 🙈, więc ogólnie spoko
Co do szczepienia - ja miałam w piątek dawkę przypomninającą (Pfeizer) i zupełnie nic mi nie było. Troszkę bolała mnie ręka, ale minimalnie. Normalnie na niej spałam i był luz, choć jak rozmawiałam z ciężarnymi koleżankami, to niektóre (zwłaszcza jeśli bardzo bolała je ręka przy tych pierwszych dawkach) to prosiły o zastrzyk w prawą, żeby właśnie móc spokojnie spać na lewym boku.Agaata, Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Hej Agata - przybijam pięć ten sam termin 😊 i tez 3 dziecko 🤪
Byłam na tej krzywej, nie cierpię tego świństwa cudem nie zwymiotowalam ale cały dzień ból głowy, mdłości..na słodkie nie spojrzę chyba długo. Cieszę że to już za mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 12:14
Agaata lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczny! Dzięki za odpowiedzi
Kobobo - dobrze słyszeć, że nie miałaś żadnych sensacji po dawce przypominającej. Ja po 2 dawce Moderny ogólnie słabo się czułam i nienajlepiej to wspominam, dlatego teraz się denerwuję trochę.
Mea - ja też wczoraj robiłam krzywą cukrową. Też nieznoszę tego badania. Ogólnie podczas samego badania w przychodni czułam się dobrze, ale wieczorem miałam potworny ból głowy, myślałam, że padnę, musiałam się wspomóc paracetamolem. Na szczęście wyniki w porządku. -
Agaata wrote:Kobobo - dobrze słyszeć, że nie miałaś żadnych sensacji po dawce przypominającej. Ja po 2 dawce Moderny ogólnie słabo się czułam i nienajlepiej to wspominam, dlatego teraz się denerwuję trochę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 12:43
Agaata lubi tę wiadomość
-
Ja idę w sobotę na 3 dawkę - Pfizer. Dwie pierwsze przeszłam kiepsko. Liczę, że teraz będzie lepiej 🤭
Kobobo, Agaata, Maggia lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Maggy tak wyniki cukru idealne ale anemia, lipna ferrytyna ale to u mnie standard ciążowy niestety 🤷 aczkolwiek teraz mam 37 lat i lepsze wyniki krwii niż przy pierwszej ciąży 10 lat temu. A pomyśleć by można że im młodszy organizm to lepsze parametry powinny być ...
-
Caro wrote:Ohoho, to trzymam mocno kciuki za dobre wyniki ✊🤗
Glukoza na czczo: 75,5
Po 1h 96,2
Po 2h 82,2
Aż dziwne🤔Kobobo, Maggy_88, Caro, Maggia lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️