❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga___ wrote:Oj dziewczyny chyba coś mnie zaczyna rozkładać. Najlepsze w tym wszytskim jest to, że nie mam na szczescie gorączki ani kaszlu i nawet kataru. Czuję jedynie takie jakby osłabienie i od czasu do czasu gula w gardle i zaczyna pobolewać głowa. Wczoraj na. Wieczór wjechał jeden apap. A poza tym to zrobiłam sobie syrop z cebuli i w ruch poszedl miód z cytryną i tabletki prenalen. Kurde człowiek tak się chciał uchronić od przeziębienia a tu dupa.Lekarz rodzinny we wtorek, więc do tego czasu sama się muszę jakoś kurować.
Oj dlaczego dopiero we wtorek wizyta u rodzinnego? -
Hej. Mam takie pytanie
W tamtym tygodniu 23 tydzień miałam mieć krzywą cukrową dwa dni przed wizyta u ginekologa .
Poszłam pobrali mi krew czekałam godzinę na wynik i wyszło ze z krwi mam podwyższone na 95 i pielęgniarki te nie podadza mi do picia dopiero po konsultacji z lekarzem.
Lekarza miałam dwa dni po, pokazałam wynik i znowu skierowała mnie na badanie glukozy.
Z krwi znowu wyszło 95 i odesłali mnie z tym samym.. czy ktoś miał podobnie??
W poprzedniej ciąży 2 lata temu chodziłam prywatnie i w luxmed robią tak ze pobierają krew, dają do picia i siedzieć czekać a tu jakieś inne dziwne zasady .. a kolejna wizytę teraz mam przed sylwestrem i co robić ? Dzwoniłam brak teleporad i wcześniejszych wizyt . -
3❤️Ciąża wrote:Hej. Mam takie pytanie
W tamtym tygodniu 23 tydzień miałam mieć krzywą cukrową dwa dni przed wizyta u ginekologa .
Poszłam pobrali mi krew czekałam godzinę na wynik i wyszło ze z krwi mam podwyższone na 95 i pielęgniarki te nie podadza mi do picia dopiero po konsultacji z lekarzem.
Lekarza miałam dwa dni po, pokazałam wynik i znowu skierowała mnie na badanie glukozy.
W poprzedniej ciąży 2 lata temu chodziłam prywatnie i w luxmed robią tak ze pobierają krew, dają do picia i siedzieć czekać a tu jakieś inne dziwne zasady .. a kolejna wizytę teraz mam przed sylwestrem i co robić ? Dzwoniłam brak teleporad i wcześniejszych wizyt . -
Właśnie pierwszy raz spotykam się z takim czymś i pytając po koleżankach tez pierwsze słyszą taki system wogole . Bo żeby sprawdzić trzeba wypić wiec nie wiem czego mnie stopujący po krwi odrazu i nie mam jednoznacznych wyników przez to bo teraz nie wiem czy jest cukrzyca czy jej nie ma.
-
Dobrze ze jest to forum bo ja nie mialam w ogole tego badania krzywej cukrowej jak bylam w ciazy z corka.. Teraz patrze na google ze jak ktos ma male ryzyko to lekarze tu nie robia.. Bede musiala sie zapytac na kolejnej wizycie zeby mnie zapisali bo to jest dziwne. Ile mialyscie wizyt do tej pory?
-
W poprzedniej ciąży 2 lata temu chodziłam prywatnie i w luxmed robią tak ze pobierają krew, dają do picia i siedzieć czekać a tu jakieś inne dziwne zasady .. a kolejna wizytę teraz mam przed sylwestrem i co robić ? Dzwoniłam brak teleporad i wcześniejszych wizyt .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 05:35
-
Dobra muszę naprostować to co napisałam bo zapomniałam na śmierć o tym że też razem z pierwszym pobraniem i przed podaniem mi glukozy zrobili mi badanie krwi z palca glukometrem 👍 Sorka na śmierć o tym zapomniałam... Facet który pobiera mi krew od razu powiedział mi po wyniku glukometru że wynik miesci się w normie i tyle.
Przepraszam za wprowadzenie wcześniej w błąd.
Przy tym też wydaje mi się że czekanie godzinę żeby się dowiedzieć że wynik pierwszego badania jest za wysoki i nie można kontynuować jest trochę głupie skoro właśnie można użyć glukometru. Rozumiem że w takim razie skoro glukozke podają dopiero po godzinie to całe badanie trwa az 3h? 😮 Ja już po 2h wychodziłam z labo. -
W poprzedniej ciąży 2 lata temu chodziłam prywatnie i w luxmed robią tak ze pobierają krew, dają do picia i siedzieć czekać a tu jakieś inne dziwne zasady .. a kolejna wizytę teraz mam przed sylwestrem i co robić ? Dzwoniłam brak teleporad i wcześniejszych wizyt .2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
03.09.2016 podano 2 zarodki trzydniowe i został z nami 1 - Natalka.
Zostało 4 ❄❄❄❄ ( 2 trzydniowe i 2 blastki)
2020 powrót po rodzeństwo - badania i leczenie gronkowca
1.03.2021 criotransfer, podana blastka - nieudany.
31.03.2021 crotransfer - kolejna blastka - nieudany
Kwiecień- histeroskopia - wszystko ok
31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany
02.07.2021 criotranasfer blastki
07.07.2021 beta 22- 6 dpt.
08.07.2021 beta 42- 7 dpt
19.07.2021 beta 6842 - 17 dpt
-
Jął cukier wyjdzie za wysoki to nie zrobią.2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany
-
Robaczek wrote:Jak cukier wyjdzie za wysoki to nie zrobią.2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
-
Dokładnie, tak jak pisze Robaczek, jak cukier na czczo z glukometru wyjdzie za wysoko, to nie podaje się glukozy, bo może to być niebezpieczne. Ja też miałam tak sprawdzane i ponoć teraz tak powinno się robić w każdym laboratorium.Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
U mnie w diagnostyce najpierw pobierają z palca i sprawdzają na glukometrze jaki wynik. Zaraz po tym pobierają z żyły i dają glukozę do wypicia. I później pobrania po 1h i po 2 h.
Miałam 95 na glukometrze, a z żylnej 87.podali mi glukozę do picia.
Przy najstarszym synu było tak, że pobierali od razu z żyły. Czekało się na wynik i dopiero podawali glukozę do picia i pobrania po 1h i po 2 h. -
Laboratorium jest połączone z przychodnia ginekologiczna na jednym pietrze wszystko mają, miałam skierowanie od doktor na glukozę i z tym wchodzę do ich laboratorium ale nie zrobili jak mówię . I co dalej teraz nie wiem robić ? Jeżeli z krwi 95, nie dała mi na to nawet papierka ze tak wyszło . Czekać na wizytę u ginekologa 29grudnia będzie 28tydz. Czy szukać diabetologa i on jakoś sprawdzi ? Nie mam pojęcia .. w poniedziałek bede miała tez glukometr żeby samej sprawdzić na czczo po jedzeniu i tak dalej czy coś dzieje się. Tylko czy jak nic z tym nie zrobię i będę czekała do wizyty to bez przypału u lekarza i w dokumentach?