❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, chyba dołączę mam nadzieje na dłużej. Jestem 16 dpt.
Beta 8 dpt 56 iu/l
Beta 11 dpt 140 iu/l
beta 15 dpt 1560 iu/l
Oby cud trwał jak najdłuzej
USG mam ustalone na 09,08 ponieważ lekarz jest na urlopie.Maggy_88, Wojcinka, Norka01, Bąblinka, Patrycja3791, Księgowa, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
5 lat starań
Endoemtrioza, Brak kirów, niedoczynność tarczycy
-
Cześć Dziewczyny:) I ja się nieśmiało przywitam, 5t3d☺ W zeszłym roku w lipcu poroniłam w 8t.Lekarze nie zlecili badań, miałam toxo:(Beta zaczęła spadać i nic się już nie dało zarobić Teraz się martwię i świruję czy wszystko będzie dobrze... Jestem już po komplecie badań i tylko TSH się podwyższyło,dostałam Leutrox 50, wczoraj robiłam bete i jest 6113. Jutro powtarzam I modlę się o dobry przyrost eh. Czy taka beta jest ok czy za mała? Pozdrawiam ciepło☺
Bąblinka, Księgowa, I am waiting for a miracle, Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś wizyta i pierwsze USG w koncuuu bo wczoraj zapisałam się na USG prenatalne i test Pappa do fajnej kliniki, a z racji tego że jestem po 35 roku życia to mam je na NFZ za friko 😉 ale najlepsze że kobietka pyta czy ciąża mnoga czy pojedyncza a ja nie wiem przecież 🙃 badania krwii u mnie na tę chwilę prima sort ale pewnie żelazo , erytrocyty poleca w dół.
Wojcinka, Bąblinka, Księgowa, Caro, Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe mamy ❤️
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞 i nieśmiało proszę też za moją 🥺
Dromedka a jakie wyszło Ci TSH? Ja miałam pierwsze przy górnej granicy, Gin nie zlecił leków, tylko powtórzyć po 4 tyg.Iskra444 lubi tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Kurcze.. Ja jestem 6+3, beta 34170 i serducha nie było, zarodka też nie 😭 mam nadzieję, że to beznadziejny sprzęt NFZ.
2tyg potem wrocila do gin prywatnie a serduszko biło…. To były najgorsze 2tygodnie jakie przeszlaWojcinka lubi tę wiadomość
-
Kolorowa witaj i gratulacje! Zawsze serce się raduje jak po tak długich staraniach jak i Ciebie w końcu się udaje trzymam mocno kciuki za spokojny i nudny przebieg ciąży
Dromedka, skoro miałaś wtedy toxo to pewnie niestety przez to straciłaś poprzednia ciążę. Teraz na pewno wszystko będzie dobrze toxo teraz na pewno nie masz więc tym się stresować już nie musisz
Mea - w ktorym tc jestes? powodzenia na usg! Daj znać po wizycie jak poszło
U mnie dziewczyny dzisiaj 5t4d i kurde czuje się na maska zmęczona, niby się wyspałam a jednak obudziłam się z uczuciem jak na kacu... zmęczona, ból głowy i mega susza w ustach - wody pije na prawdę dużo. Teraz się muszę zmusić żeby iść na basen zrobić trening, może to mnie troche pobudzi . Jak u was - trenujecie coś w ciąży? -
Iskra444 wrote:Słuchaj, moja kuzynka była w 6+4 u gin prywatnie i widział serduszko, pokazał jej, a dzień pozniej gin na NFZ stwierdził zatrzymanie serca i chciał ja wyslac na zabieg.
2tyg potem wrocila do gin prywatnie a serduszko biło…. To były najgorsze 2tygodnie jakie przeszla -
Wojcinka wrote:Kolorowa witaj i gratulacje! Zawsze serce się raduje jak po tak długich staraniach jak i Ciebie w końcu się udaje trzymam mocno kciuki za spokojny i nudny przebieg ciąży
Dromedka, skoro miałaś wtedy toxo to pewnie niestety przez to straciłaś poprzednia ciążę. Teraz na pewno wszystko będzie dobrze toxo teraz na pewno nie masz więc tym się stresować już nie musisz
Mea - w ktorym tc jestes? powodzenia na usg! Daj znać po wizycie jak poszło
U mnie dziewczyny dzisiaj 5t4d i kurde czuje się na maska zmęczona, niby się wyspałam a jednak obudziłam się z uczuciem jak na kacu... zmęczona, ból głowy i mega susza w ustach - wody pije na prawdę dużo. Teraz się muszę zmusić żeby iść na basen zrobić trening, może to mnie troche pobudzi . Jak u was - trenujecie coś w ciąży?
Ja to właśnie jestem nieregularna w treningach i jak zaczęliśmy się starać to aktywność była na niskim poziomie i teraz się boję, że jakiś trening będzie zbyt dużym szokiem dla organizmu. Sporo spaceruje, ale to wszystko. basen to wydaje mi się, że jest bardzo polecany dla kobiet w ciąż. Jedynie trzeba unikać pływania na plecach.
Liczę na to, że dużo nie przytyje w tej ciąży, bo niestety mam małą nadwagę już teraz 🙈 -
nick nieaktualny
-
K&K wrote:Witam wszystkie nowe mamy ❤️
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞 i nieśmiało proszę też za moją 🥺
Dromedka a jakie wyszło Ci TSH? Ja miałam pierwsze przy górnej granicy, Gin nie zlecił leków, tylko powtórzyć po 4 tyg.
Moje wyszło 2,9 i lekarka przepusała mi Leutrox 50, pół tabletki godzinę przed śniadaniem. Za 4 tygodnie mam powtórzyć TSH.
Dziewczyny dziękuję za powitanie I wszystkie ciepłe słowa, ogromnie się denerwuje jutrzejsza betą. Jakbym miała de javu z zeszłego roku🤦♀️
-
MamaMagda89 wrote:Ja to właśnie jestem nieregularna w treningach i jak zaczęliśmy się starać to aktywność była na niskim poziomie i teraz się boję, że jakiś trening będzie zbyt dużym szokiem dla organizmu. Sporo spaceruje, ale to wszystko. basen to wydaje mi się, że jest bardzo polecany dla kobiet w ciąż. Jedynie trzeba unikać pływania na plecach.
Liczę na to, że dużo nie przytyje w tej ciąży, bo niestety mam małą nadwagę już teraz 🙈
myśle ze jeśli nie ćwiczyłaś przed ciążą to na pewno nie powinnaś teraz zaczynać z jakimiś mocnymi treningami ale jakieś dłuższe spacery , joga, pilates, basen czy coś w tym stylu na pewno nie zaszkodzą -
Norka01 wrote:Ja narazie mam zakaz treningów ale codziennie dużo spaceruje. Jak dojdę do 2 trym to będę ćwiczyć z Lewandowska, widziałam że ma treningi z mini band dla ciężarnych i jogę 😊
Norka01, MamaMagda89 lubią tę wiadomość
-
Wojcinka -
Czuje się podobnie i tygodniowo idziemy podobnie 🙂 u mnie dziś 5+3 i właśnie dziś mam taki konkretny zjazd sił. Pije też dużo jak na kacu,ale to już od samego początku 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 10:44
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
A czemu ue wolno pływać na plecach w ciąży?🤔
Z tym tsh jest różnie, najważniejsze są ft3 ift4. Ja miałam tsh w pierwszej ciąży na początku 3,6. Znam kobietę która miała 50 i dzidzia jest zdrowa jak ryba.
Ja to mam nadzieje ze nie przytyje w tej ciąży dużo bo w zeszłym roku z córką walnęło mi 20kg. Xostalo mu 3 ale i tak to co juz nie jest fajne, pełno rozstępów na brzuchu 😪
Ch9dze dużo bo na spacery z córką bedzie na pewno 8kg dziennie.
Czy tylko ja pierwsza wizytę mam tak późno czyli 7+1?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 10:48
-
Dzięki dziewczyny 🤗 oczywiście staram się myśleć dobrze i nie zakładam inaczej, ale wiecie jak jest - człowiek ma głupie myśli.
Nie będę robić przyrostu, bo beta jest na takim poziomie, że może to wyjść już niemiarodajne.
Musze przetrwać dzisiejszy dzień i jutro wszystko będzie już wiadomo.
Nie plamie, czuję się dobrze - to chyba znaki, że nic złego się nie dzieje?
Z jednej strony cieszę się, że mój gin się tak przejął i kazał chodzić częściej, a z drugiej się przez to bardzo stresuje. Zdaje sobie sprawę, że na NFZ jest kijowy sprzęt, więc tak to tłumaczę, ale myśli robią swoje 🙈
Nawet się smialam wczoraj, że prywatnie obraz USG był czarno-biały a na NFZ szaro-szary 😅Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Audrey wrote:A czemu ue wolno pływać na plecach w ciąży?🤔
Z tym tsh jest różnie, najważniejsze są ft3 ift4. Ja miałam tsh w pierwszej ciąży na początku 3,6. Znam kobietę która miała 50 i dzidzia jest zdrowa jak ryba.
Ja to mam nadzieje ze nie przytyje w tej ciąży dużo bo w zeszłym roku z córką walnęło mi 20kg. Xostalo mu 3 ale i tak to co juz nie jest fajne, pełno rozstępów na brzuchu 😪
Ch9dze dużo bo na spacery z córką bedzie na pewno 8kg dziennie.
Czy tylko ja pierwsza wizytę mam tak późno czyli 7+1?
Z tym pływaniem na plecach to powiedział mi tak ginekolog w pierwszej ciąży, ale teraz czytam w internecie, że w ostatnim trymestrze to właśnie na plecach hest najbardziej polecane 🤔
Ja mam pierwsze usg 5.08, będzie to początek 7 tygodnia 🙂 -
Patrycja3791 wrote:Wojcinka -
Czuje się podobnie i tygodniowo idziemy podobnie 🙂 u mnie dziś 5+3 i właśnie dziś mam taki konkretny zjazd sił. Pije też dużo jak na kacu,ale to już od samego początku 😅 -
Księgowa na bank wina jest sprzęt. Nie od dzisiaj wiadomo, że znaleźć dobry sprzęt na NFZ to cud. Także napewno jest wszystko ok i jutro się o tym przekonasz 🙂
K&K trzymam kciuki za wizytę 🙂
Wojcinka kiedyś byłam bardzo aktywna, teraz walczę o przetrwanie 😅 Miałam podejście do ogarnięcia się, ale pandemia zamknęła mi siłownie. Próbowałam się zmobilizować w domu i miałam kilka podejść, ale nie wychodziło. Uwielbiam za to jeździć na rowerze. To moja wielka miłość, które jest wierna niezmiennie od wielu lat 🙂 Teraz aktywność jest na poziomie 0 🤦
Witam Wszystke Nowe Marcówki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 12:09
Księgowa, K&K lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)