❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sumie nigdy nie miałam problemów z cerą, jeden, góra dwa wypryski przed okresem to było maks. Teraz też nic nie mam, ale w sumie nie wiem mam wrażenie że jakoś wyładniała mi twarz 😅 nie wiem czemu ale jak na siebie patrzę to jakoś tak mi się podoba 😅
Co do płci, w sumie zawsze marzyłam o bliźniakach, najlepiej od razu parka 😁 -
U mnie cera super jak przed ciąża ale paznokcie mi się kompletnie posypały rozdwajają się kompletnie a miałam takie ładne...
Do tego dzisiaj w pracy prowadziłam szkolnie i normalnie zadyszkę łapałam podczas mówienia na stojąco 🤦♀️ a to dopiero początek 😂🙈 -
Dziewczyny, tez mi się zaczęły mega wzdęcia. Szczególnie wieczorem po posiłku wydaje mi się ze mój brzuch jest mega duży.
Staram się nie przesadzać z jedzeniem słodyczy bo w 2 ciąży miałam cukrzyce i 3 miesiące byłam na diecie. Liczę ze może jeśli będę się lepiej pilnować to tym razem uniknę.
Co do cery to moja jest ogólnie dość problematyczna - tłusta i gruba skóra z wypryskami. Teraz mam pare na brodzie, wiec raczej mój standard 😁
Również towarzyszy mi strach o maleństwo. Pierwsza wizyta dopiero w poniedziałek o 15. Teraz mam ostatnie dni urlopu wiec relaksuje się jak mogę i staram sie nie nakręcać negatywnie.
Na l4 chciałabym pójść w listopadzie jakoś po połowie, jak tylko przekaże moje obowiązki.Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰 -
Patrycja o której masz wizytę w poniedziałek?
Pocieszę Cię ze w moich poprzednich ciążach - mam córkę i syna nie miałam totalnie żadnych objawow do mniej więcej 4-5 miesiąca. Potem zaczęło mi wszystko rosnąć. Jeszcze się doczekaszMama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰 -
nick nieaktualny
-
Paulinka1995 wrote:Umówiłam się do swojego lekarza w sobotę prywatnie to będzie z ostatniej @ 6+2 tydzień to oby było widać już
Trzymam mocno kciuki żebyś zobaczyła już ♥️🤞Paulinka1995 lubi tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję za podpowiedzi:*Wziełam leki z serii Preaalen, miód, mleko, czosnek i syrop z cebuli🤣🤣Żaden wampir do mnie nie podejdzie 🤣🤣 Czekam na wynik drugiej bety jak na szpilkach.... Dwa dni temu 6113, 6t...
Rok temu gdy poroniłam przyrost drugiej bety był słaby... Trzymajcie proszę kciuki💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 15:05
-
Wojcinka wrote:U mnie cera super jak przed ciąża ale paznokcie mi się kompletnie posypały rozdwajają się kompletnie a miałam takie ładne...
Do tego dzisiaj w pracy prowadziłam szkolnie i normalnie zadyszkę łapałam podczas mówienia na stojąco 🤦♀️ a to dopiero początek 😂🙈
Tak, ja też łapie zadyszkę jak się rozgadam. Ostatnio się na tym złapałam że pierwszy raz miałam problem z wejściem po schodach, a mieszkam na parterze 🤣czytałam, że to normalne. -
Wojcinka wrote:Daj koniecznie znać jak będziesz po wizycie. Też jestem umówiona na 6+2 ale dopiero we wtorek.
Trzymam mocno kciuki żebyś zobaczyła już ♥️🤞
Ja w 6+2 zobaczyłam tylko pęcherzyk żółtkowy z zarysem zarodka. Moja ciąża była początkowo młodsza o 2 tygodnie, ale wdl ostatniego usg dzidzi nadrobiloWojcinka lubi tę wiadomość
-
Co do papa ja nie robie. Tzn jeśli lekarz zleci to tak. Rok temu z córką mój gin wytłumaczył mi co to jest, powiedział że według niego wszystko z dzieckiem jest ok i będzie to zbędne badanie, ze gdyby coś było nie tak to by mnie skierował. Wiec ufam lekarzowi.
Co do pryszczy to ja mam jakis rój, syf na syfie. Nie miałam nigdy nieskazitelnej cery no ale nie aż tak . W ciąży z córką nigdy tak nie miałam. W zasadzie juz w 3 miesiącu ciążą byla widoczna tak mnie wywaliło, a zaznaczę że nie byłam gruba. A latem było tak że poszłam do ccc po buty, nie zmieściłam się w swoje 36, ale nie zmieściłam się tez w 39, popłakiwałam sobie cicho na fotelu🙈
Soprecious, lepiej idz do gina z ta infekcją.
Ja rok temu na pierwszej wizycie byłam w 7+1 i bylo widać zarodek, główkę, ogonek, serduszko❤ modle się żeby teraz tez było wszystko w porządku 🙇♀️
-
Co do cery, to dużo porów i tłusta cera mi się zrobiła
W głębi duszy marzę o dziewczynce, mąż mówi, że będzie chłopiec. Rodzice i teściowa, że dziewczynka.
A dzidzia niech sama tam w brzusiu zdecyduje o niech będzie zdrowa 💗13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
My oboje z mężem marzymy o dziewczynce ale też oboje sądzimy ze będzie chłopiec 😂
Imiona też mamy już wybraneWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 16:52
Titanickova, Kajucha95 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Też dołączam do grona marcowych mam. Co prawda pierwsza wizyta dopiero przede mną bo 04.08, a z wyliczeń wynika ze jestem w 7+6tyg z terminem na 12go marca.
Z objawów tragiczne mdłości i wymioty na które nie pomaga nic, ale jest to moja druga ciąża i w pierwszej trzymało mnie tak do 16tyg.
Wizyta tak późno bo moja gin jest na 3 tygodniowym urlopie 🤣 do luxmedu nie chciałam iść po przeczytaniu złych opinii o lekarzach którzy akurat przyjmowali, bety nie robiłam ani w pierwszej ciąży ani teraz. Cierpliwie czekam ☺️Titanickova, K&K lubią tę wiadomość
-
Jestem dziewczynki, dziękuję za wsparcie. Wszystko jest w porządku, maluszek rośnie, bije mu serduszko.
Wita się z ciociami :
https://naforum.zapodaj.net/ef38df4c886e.jpg.htmlPatrycja3791, Maggy_88, Norka01, Titanickova, MamaMagda89, Caro, K&K, Kajucha95, Bąblinka, Audrey, Wombi, Wojcinka lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Titanickova wrote:Patrycja o której masz wizytę w poniedziałek?
Pocieszę Cię ze w moich poprzednich ciążach - mam córkę i syna nie miałam totalnie żadnych objawow do mniej więcej 4-5 miesiąca. Potem zaczęło mi wszystko rosnąć. Jeszcze się doczekasz
Mam przyjść przed 15 i wbić na USG przed kolejka 😅 bo potem idzie lekarka na urlop i nie chciała mnie zostawiać do 23.08Titanickova lubi tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Jestem dziewczynki, dziękuję za wsparcie. Wszystko jest w porządku, maluszek rośnie, bije mu serduszko.
Wita się z ciociami :
https://naforum.zapodaj.net/ef38df4c886e.jpg.htmlKsięgowa lubi tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Jestem dziewczynki, dziękuję za wsparcie. Wszystko jest w porządku, maluszek rośnie, bije mu serduszko.
Wita się z ciociami :
https://naforum.zapodaj.net/ef38df4c886e.jpg.html
Ja zaczęłam lekko plamić - brązowe smugi i się boję😢„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hej 😊 Ja jestem na urlopie i się relaksuje. Na szczęście dobrze się czuję, bez mdłości. Nawet dzisiaj wjechaliśmy kolejką na Kopę a na Śnieżkę weszłam sama. Oczywiście żółwim tempem. U mnie cera się poprawiła w ciąży, ale raz w miesiącu nadal staram się chodzić do kosmetyczki na zabieg. Poza tym zachcianki mam raczej ku ostrym, słonym i kwaśnym potrawom. Warzywa i mięsko...to jest to 😉
Wyprawki jeszcze nie kompletuje. Poczekam na koniec 2 trymestru. Teraz nie ma problemu z dostępnością produktów, więc się nie spieszę.Fotelikiem do samochodu i wózkiem to już mąż się zajmuje 😂
Na zwolnienie planuję iść z początkiem 5 miesiąca.
U mnie już królują spodnie z gumką w pasie. W innych mi niewygodnie.
Hekate trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Czytałam że plamienia się zdarzają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 18:44
-
nick nieaktualny
-
Hekate, masz cały czas czy jednorazowo? Wierze ze to nic poważnego. Trzymam kciuki!
Pewnie chcesz to sprawdzić z lekarzem? Daj znaćMama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰