❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam się, każda ciąża jest inna i nie możemy ich za bardzo porównywać. Wiele też zależy od sprzetu i w ogole.
Ja dziś wybrałam się na NFZ, serduszko bije 148 razy na minutę ❤️
Dla porównania pokaże Wam zdjęcia NFZ a prywatnie. 😊
Kajucha95, Maggy_88, MamaMagda89, Norka01, Aga__, Patrycja3791, Titanickova, Letty, K&K, Caro, Bąblinka lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Norko, ja rozumiem oczywiście wcześniejsze poronienia. Nie zrozum mnie źle, chodziło mi po prostu o to że jak jest ok i sama czujesz ze nic się nie dzieje to nie ma co nadużywać kasy ( choć nie twierdzę że pieniądze są ważniejsze). Jak lekarz zawsze mi mówił że wszystko ok I wizyta za 4tyg to nie upierałam się że ma być szybciej. Oczywiście końcówka ciąży wizyty są co 2tyg.
Księgowa, różnica kolosalna, ja nigdy nie byłam u gina na NFZ wiec widzę pierwszy raz ta różnice .Księgowa, Norka01 lubią tę wiadomość
-
Norka01 wrote:Letty super wieści 😘
6 tygodni trochę długo. Max miesiąc bym wytrzymała. Ja chodzę co dwa tygodnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia. W razie czego wole się dowiedzieć wcześniej że coś nie tak.
Palyna jak serduszko bije to nie ma co się martwić na zapas. 🙂Letty lubi tę wiadomość
palyna -
nick nieaktualnyAudrey jasne, każdy chodzi tyle ile sam uważa za słuszne 🙂 ja mówiłam tylko za siebie, a jestem teraz troche przewrażliwiona 🙃
Księgowa dobrze że u fasolki wszystko dobrze. Z tymi lekarzami na nfz trzeba naprawdę trafić. Moja ginekolog przyjmuje na nfz i ma tam naprawdę dobry sprzęt. Teraz chodzę do niej prywatnie, bo terminy na nfz są na trzy miesiące do przodu.Księgowa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja już dzisiaj po wizycie.
Wg usg wychodzi 6+2 czyli praktycznie żadna różnica względem OM no i co najważniejsze słyszeliśmy oboje z mężem jak serduszko pięknie bije 💗oboje się teoche na sekundę wzruszyliśmy 🥰
Lekarka od razu dała mi skierowanie na badania krwi i moczu i kolejna wizyta niby w 10tc ale myślę że umowie się na za max 2 tyg 😉Księgowa, Kajucha95, Norka01, Maggy_88, Titanickova, Letty, Audrey, K&K, Bąblinka, Caro lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, nie ma jeszcze zarodka z serduszkiem, dopiero za 3 tyg następna wizyta bo lekarz idzie na urlop. Mam nadzieję, że wtedy zobaczę...
Ale mam dobrą informację, że bratanek na świecie 🙈😍Kajucha95, Maggy_88, Patrycja3791, Norka01, Titanickova, Audrey, Bąblinka, Caro lubią tę wiadomość
-
Wojcinka gratulacje 😊 Usłyszeć serduszko to piękna chwila.
Malinowa98 trzymam kciuki, żebyś Ty też zobaczyła zarodek z serduszkiem.
A my dzisiaj z mężem jesteśmy ostatni dzień w Karpaczu, więc wybraliśmy się na spacer 13 km. Byłoby całkiem ok, gdyby nie to że co chwilę bolał mnie brzuch przez pęcherz. Na końcówce to już nie mogłam się doczekać toalety i byłam tak zła, że strach było podchodzić... Dzisiaj coś szczególnie mi dokuczał pęcherz i wzdęcia. Poleżałam, zdrzemnęłam się i jest trochę lepiej.Titanickova, Malinowa98, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Maggy_88 wrote:Wojcinka gratulacje 😊 Usłyszeć serduszko to piękna chwila.
Malinowa98 trzymam kciuki, żebyś Ty też zobaczyła zarodek z serduszkiem.
A my dzisiaj z mężem jesteśmy ostatni dzień w Karpaczu, więc wybraliśmy się na spacer 13 km. Byłoby całkiem ok, gdyby nie to że co chwilę bolał mnie brzuch przez pęcherz. Na końcówce to już nie mogłam się doczekać toalety i byłam tak zła, że strach było podchodzić... Dzisiaj coś szczególnie mi dokuczał pęcherz i wzdęcia. Poleżałam, zdrzemnęłam się i jest trochę lepiej. -
Przez ostatnie lata byłam aktywna, nawet biegałam po górach, więc może trochę mi łatwiej kondycyjnie. Ogólnie czuję się dobrze i mam nadzieję, że te spacery nie wpłyną źle na dziecko.
Zauważyłam, że włosy mi się mniej przetłuszczają. Też tak macie? -
palyna wrote:Tez mam taka nadzieje ze skoro dzieciątko rośnie i serduszko bije to pęcherzyk nadrobi… musi być dobrze!!
-
Norka01 wrote:Letty super wieści 😘
6 tygodni trochę długo. Max miesiąc bym wytrzymała. Ja chodzę co dwa tygodnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia. W razie czego wole się dowiedzieć wcześniej że coś nie tak.
Palyna jak serduszko bije to nie ma co się martwić na zapas. 🙂 -
Letty wrote:Dziewczyny jak dodajecie tu fotki??? Chciałam przesłać z dzisiejszego usg ale nie wiem jak bo nie widzę ikony żeby dodać 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Letty lubi tę wiadomość
-
Ja już po dzisiejszej wizycie. Na szczęście wszystko jest w porządku. Plamienie musiało być spowodowane zaaplikowaniem luteiny bo wszystko jest czyste. Okruszek ma się dobrze, serduszko bije, ma już 3,5 cm 😱. Miałam robioną cytologię. Następna wizyta za 3 tygodnie, a za dwa badania prenatalne.
A to co wczoraj przeszliśmy wracając z Krakowa to jakiś horror. Zepsuły nam się hamulce na środku skrzyżowania. Przeszukaliśmy pół Krakowa za mechanikiem, potem czekaliśmy 4 godziny czy będę części i czy zdążą nam to zrobić. 😭😭Księgowa, Kajucha95, Caro, Titanickova, Letty, Norka01, Patrycja3791, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny 🙂
I ja po wizycie - wszystko jest póki co dobrze🥳
Kropuś rośnie - całe 11 mm już mam😉
No i najwazniejsze - serduszko bije miarowo 134
Uderzenia na minutę 😍K&K, babydust1, Audrey, Kajucha95, Norka01, Bąblinka, Caro, Maggy_88, Titanickova, Księgowa, Wombi, Letty, Aga___, Patrycja3791 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate super wiadomości ❤️❤️
My dzisiaj jednak postanowiliśmy powiedzieć rodzicom, bo moja mama wiedziała o naszym problemie więc ciągle pytała kiedy mam jakieś wizyty w klinice i nie chcieliśmy wymyślać. Zrobiliśmy pudełko, w środku wata a na niej śliwka. Pod watą był smoczek i USG. Najbardziej wzruszył się mój brat, jest młodszy ode mnie o 16 lat i jesteśmy bardzo zżyci, bardzo przeżywał wiadomość o problemach, wypytywał o wszystko, chociaż ma 12 lat i starałam się go bardzo nie martwić tym widziałam jak się bardzo przejmował. Dzisiaj chyba z 10 min płakał jak zobaczył USG. Ja do tej pory mam łzy w oczach jak sobie przypomnę jego reakcje 🥺Caro, Maggy_88, Titanickova, Księgowa, Wojcinka, Wombi, Malinowa98, Letty, Patrycja3791 lubią tę wiadomość
-
K&K < Hekate
takie wiesci uwielbiamy bardzo sie ciesze
K&K sama mam llzy w oczach jak wyobrazilam sobie twojego brata reakcje
ja pop prenatalnych bede musiala dzieciom powiedziec ... starsza corka ma 16 lat .. mysle ze nie bedzie za bardzo zadowolona najmlodsza bedzie sie cieszyc bo juz ja wypytywalam syn .. jedna niewiadomo jemu bedzie chyba wszystko jedno bo ma etap na tumiwisizm ... na wszystko wzrusza ramionami
a reszcie .... dzieciaki pewnie wygadaja szybciej niz blyskawica przynajmneij nie bede slyszec glupich komentarzy ze zwariowalismy ze JAK TO CZWARTE W TYM WIEKUWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 20:41
K&K, Letty lubią tę wiadomość