X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, każda ciąża jest inna i nie możemy ich za bardzo porównywać. Wiele też zależy od sprzetu i w ogole.

Ja dziś wybrałam się na NFZ, serduszko bije 148 razy na minutę ❤️

Dla porównania pokaże Wam zdjęcia NFZ a prywatnie. 😊

7b369b07dc54.jpg

Kajucha95, Maggy_88, MamaMagda89, Norka01, Aga__, Patrycja3791, Titanickova, Letty, K&K, Caro, Bąblinka lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norko, ja rozumiem oczywiście wcześniejsze poronienia. Nie zrozum mnie źle, chodziło mi po prostu o to że jak jest ok i sama czujesz ze nic się nie dzieje to nie ma co nadużywać kasy ( choć nie twierdzę że pieniądze są ważniejsze). Jak lekarz zawsze mi mówił że wszystko ok I wizyta za 4tyg to nie upierałam się że ma być szybciej. Oczywiście końcówka ciąży wizyty są co 2tyg.

Księgowa, różnica kolosalna, ja nigdy nie byłam u gina na NFZ wiec widzę pierwszy raz ta różnice .

Księgowa, Norka01 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Letty super wieści 😘

6 tygodni trochę długo. Max miesiąc bym wytrzymała. Ja chodzę co dwa tygodnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia. W razie czego wole się dowiedzieć wcześniej że coś nie tak.

Palyna jak serduszko bije to nie ma co się martwić na zapas. 🙂
    Tez mam taka nadzieje ze skoro dzieciątko rośnie i serduszko bije to pęcherzyk nadrobi… musi być dobrze!!

Letty lubi tę wiadomość

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey jasne, każdy chodzi tyle ile sam uważa za słuszne 🙂 ja mówiłam tylko za siebie, a jestem teraz troche przewrażliwiona 🙃
    Księgowa dobrze że u fasolki wszystko dobrze. Z tymi lekarzami na nfz trzeba naprawdę trafić. Moja ginekolog przyjmuje na nfz i ma tam naprawdę dobry sprzęt. Teraz chodzę do niej prywatnie, bo terminy na nfz są na trzy miesiące do przodu.

Księgowa lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już dzisiaj po wizycie.
    Wg usg wychodzi 6+2 czyli praktycznie żadna różnica względem OM no i co najważniejsze słyszeliśmy oboje z mężem jak serduszko pięknie bije 💗oboje się teoche na sekundę wzruszyliśmy 🥰

Lekarka od razu dała mi skierowanie na badania krwi i moczu i kolejna wizyta niby w 10tc ale myślę że umowie się na za max 2 tyg 😉

Księgowa, Kajucha95, Norka01, Maggy_88, Titanickova, Letty, Audrey, K&K, Bąblinka, Caro lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    10/06 [33+3] - 1970g - serduszko i przyrosty do dalszej obserwacji
    25/06 - kolejna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Malinowa98 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, nie ma jeszcze zarodka z serduszkiem, dopiero za 3 tyg następna wizyta bo lekarz idzie na urlop. Mam nadzieję, że wtedy zobaczę...
    Ale mam dobrą informację, że bratanek na świecie 🙈😍

Kajucha95, Maggy_88, Patrycja3791, Norka01, Titanickova, Audrey, Bąblinka, Caro lubią tę wiadomość

oar83e3ka7i98wyh.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka gratulacje 😊 Usłyszeć serduszko to piękna chwila.

Malinowa98 trzymam kciuki, żebyś Ty też zobaczyła zarodek z serduszkiem.

A my dzisiaj z mężem jesteśmy ostatni dzień w Karpaczu, więc wybraliśmy się na spacer 13 km. Byłoby całkiem ok, gdyby nie to że co chwilę bolał mnie brzuch przez pęcherz. Na końcówce to już nie mogłam się doczekać toalety i byłam tak zła, że strach było podchodzić... Dzisiaj coś szczególnie mi dokuczał pęcherz i wzdęcia. Poleżałam, zdrzemnęłam się i jest trochę lepiej.

Titanickova, Malinowa98, Wojcinka lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    Wojcinka gratulacje 😊 Usłyszeć serduszko to piękna chwila.

Malinowa98 trzymam kciuki, żebyś Ty też zobaczyła zarodek z serduszkiem.

A my dzisiaj z mężem jesteśmy ostatni dzień w Karpaczu, więc wybraliśmy się na spacer 13 km. Byłoby całkiem ok, gdyby nie to że co chwilę bolał mnie brzuch przez pęcherz. Na końcówce to już nie mogłam się doczekać toalety i byłam tak zła, że strach było podchodzić... Dzisiaj coś szczególnie mi dokuczał pęcherz i wzdęcia. Poleżałam, zdrzemnęłam się i jest trochę lepiej.
    Wow, podziwiam Cię za taki spacer! U mnie wyjście do biedronki, która jest 5minut od domu i powrót z niej równa się z uczuciem wchodzenia w góry 🤷‍♀️

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatnie lata byłam aktywna, nawet biegałam po górach, więc może trochę mi łatwiej kondycyjnie. Ogólnie czuję się dobrze i mam nadzieję, że te spacery nie wpłyną źle na dziecko.
    Zauważyłam, że włosy mi się mniej przetłuszczają. Też tak macie?

zi13gov36gutrlme.png
  • Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy zaczęły żyć swoim życiem ☹

06.04.22r. 👶 Syn 💙

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0

preg.png
  • Letty Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Cudnie 😍
    Ja mam termin 24.03, jutro weryfikacja...
    Super ciekawe czy termin nam się sprawdzi 😊

• Letty Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Tez mam taka nadzieje ze skoro dzieciątko rośnie i serduszko bije to pęcherzyk nadrobi… musi być dobrze!!
    Mocno trzymam kciuki ✊✊✊ napewno będzie dobrze i mam nadzieję że wszystkie doczekamy szczęśliwego rozwiązania 🥰🥰🥰 też nie mogę doczekać się kolejnej wizyty ale będę w PL pod koniec sierpnia i zastanawiam się czy nie zapisać się prywatnie na taką kontrolną wizytę 😁

• Letty Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Letty super wieści 😘

6 tygodni trochę długo. Max miesiąc bym wytrzymała. Ja chodzę co dwa tygodnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia. W razie czego wole się dowiedzieć wcześniej że coś nie tak.

Palyna jak serduszko bije to nie ma co się martwić na zapas. 🙂
    Też nie mogę się doczekać kolejnej wizyty ale moja Ginekolog powiedziała że wszystko jest w porządku i wyznaczyła termin na 14 września plus do tego czasu mam zrobić badania w laboratorium 😉 na następnej wizycie będą badania prenatalne

• Letty Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodajecie tu fotki??? Chciałam przesłać z dzisiejszego usg ale nie wiem jak bo nie widzę ikony żeby dodać 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

• Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty wrote:
    Dziewczyny jak dodajecie tu fotki??? Chciałam przesłać z dzisiejszego usg ale nie wiem jak bo nie widzę ikony żeby dodać 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    https://naforum.zapodaj.net/ 🙂

Letty lubi tę wiadomość

06.04.22r. 👶 Syn 💙

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0

preg.png
  • K&K Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dzisiejszej wizycie. Na szczęście wszystko jest w porządku. Plamienie musiało być spowodowane zaaplikowaniem luteiny bo wszystko jest czyste. Okruszek ma się dobrze, serduszko bije, ma już 3,5 cm 😱. Miałam robioną cytologię. Następna wizyta za 3 tygodnie, a za dwa badania prenatalne.

A to co wczoraj przeszliśmy wracając z Krakowa to jakiś horror. Zepsuły nam się hamulce na środku skrzyżowania. Przeszukaliśmy pół Krakowa za mechanikiem, potem czekaliśmy 4 godziny czy będę części i czy zdążą nam to zrobić. 😭😭

Księgowa, Kajucha95, Caro, Titanickova, Letty, Norka01, Patrycja3791, Bąblinka lubią tę wiadomość

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K super, że z Okruszkiem wszystko dobrze. 😊 3,5 cm to już nie taki Okruszek 😉

K&K lubi tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂
    I ja po wizycie - wszystko jest póki co dobrze🥳
    Kropuś rośnie - całe 11 mm już mam😉
    No i najwazniejsze - serduszko bije miarowo 134
    Uderzenia na minutę 😍

K&K, babydust1, Audrey, Kajucha95, Norka01, Bąblinka, Caro, Maggy_88, Titanickova, Księgowa, Wombi, Letty, Aga___, Patrycja3791 lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • K&K Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate super wiadomości ❤️❤️

My dzisiaj jednak postanowiliśmy powiedzieć rodzicom, bo moja mama wiedziała o naszym problemie więc ciągle pytała kiedy mam jakieś wizyty w klinice i nie chcieliśmy wymyślać. Zrobiliśmy pudełko, w środku wata a na niej śliwka. Pod watą był smoczek i USG. Najbardziej wzruszył się mój brat, jest młodszy ode mnie o 16 lat i jesteśmy bardzo zżyci, bardzo przeżywał wiadomość o problemach, wypytywał o wszystko, chociaż ma 12 lat i starałam się go bardzo nie martwić tym widziałam jak się bardzo przejmował. Dzisiaj chyba z 10 min płakał jak zobaczył USG. Ja do tej pory mam łzy w oczach jak sobie przypomnę jego reakcje 🥺

Caro, Maggy_88, Titanickova, Księgowa, Wojcinka, Wombi, Malinowa98, Letty, Patrycja3791 lubią tę wiadomość

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K < Hekate
    takie wiesci uwielbiamy :) bardzo sie ciesze :)

K&K sama mam llzy w oczach jak wyobrazilam sobie twojego brata reakcje :)

ja pop prenatalnych bede musiala dzieciom powiedziec ... starsza corka ma 16 lat .. mysle ze nie bedzie za bardzo zadowolona :( najmlodsza bedzie sie cieszyc bo juz ja wypytywalam :P syn .. jedna niewiadomo jemu bedzie chyba wszystko jedno bo ma etap na tumiwisizm ... na wszystko wzrusza ramionami
    a reszcie .... dzieciaki pewnie wygadaja szybciej niz blyskawica :P przynajmneij nie bede slyszec glupich komentarzy ze zwariowalismy ze JAK TO CZWARTE :O :O W TYM WIEKU :O :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 20:41

K&K, Letty lubią tę wiadomość

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ