❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga___ wrote:Dziewczyny, ale dziś złapałam dola.w przyszłym tygodniu mam mieć wizytę i do tego czasu miałam zrobić badania krwi więc je dziś zrobiłam. Okazało się, że tsh jest powyżej normy czyli 3,95, wyszło, że toxo igg jest pozytywne. Na dodatek jeszcze monocyty są obniżone. Już się boję co to będzie... Jak napisałam do swojego dr to chciał, żeby fotki tych wyników podesłać...
-
Aga___ wrote:Wlasnie chodzi o to, że nigdy nic na to nie brałam i 12 tygodni, tym wysokim tsh jestem i boję się, że to mogło zaszkodzić.
-
Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo za informacje i wyrozumiałość 😘. Teraz najpierw w pon prenatalne, a w czwartek wizyta i dam Wam znać czy mi coś na to TSH poradził. Powiem Wam, że ja to serio się wszytskiego boje, każdego wyniku każdej dolegliwosci. Chyba tak przez tą ciążę będzie mi towarzyszyc ten niepokój.
Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Cudowne wieści!! ❤️❤️ Dobrze, że ten krwiak jest w bezpiecznym miejscu. A zmniejszył się? Pewnie na prenatalnych dokładnie pomierzą. Fajnie tak wizyta i za chwilę kolejna 🙂
Caro lubi tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
nick nieaktualnyHej byłam u lekarza ciąża potwierdzona, sam lekarz był w szoku.Bo nikt nam nie Dawał szans. Dalej to do mnie nie dochodzi. Mam dużo badań wykonać ale dostałam odraz skierowanie gdzie zaznaczone jest "stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badań usg lub badań biochemicznych wskazujących na zwiększenie ryzyka aberracji"
Lekarz mówił nam żeby myśleć pozytywnie tu że trzeba być przygotowanym na różne rzeczy za chwilę żeby cieszyć się po cichu...I am waiting for a miracle, Norka01, Titanickova, Malweczka, Caro, Aga___, Malinowa98, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
Aga, spokojnie TSH skacze w ciąży, ja na początku miałam na granicy normy 2,45 a teraz samo, bez żadnych leków spadło do 1,19. Więc to nie musi być, tak że całe 12tyg miałaś takie wysokie.
Marianka, super informacje, na pewno wszystko będzie dobrze 🙏
Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze. Chociaż z cytologii wyszło jakieś zapalenie i dostałam globulki. Lekarka się dziwiła bo jak oglądała szyjkę to nie wyglądało żeby był jakiś stan zapalny, ja też nie mam żadnych objawów więc mam nadzieję, że to nic poważnego i globulki pomogą.
Kolejną wizytę mam dopiero 1 października jak ja to wytrzymam nie mam zielonego pojęcia 😱 okazało się, że moja Gin też jest w ciąży i to dość zaawansowanej (jak ja tego wcześniej nie zauważyłam to nie wiem) cały wrzesień jej nie będzie więc podejrzewam, że może poród ma w tym terminie.
Sprawdziła płeć i tak na 80% mamy małą Calineczkę ❤️🧚♀️ wierzgała nogami i się wyginała jak akrobatka 😅 ma 8 cm i waży 85g 🥺 ogólnie z większości pomiarów wychodzi 14t1d, czyli 5 dni do przodu niż z OM 😱 ja nie wiem czy to te sprzęty czy jak bo tydzień temu na prenatalnym było tylko 1 dzień do przodu.
babydust1, Patrycja3791, I am waiting for a miracle, Norka01, Hekate42, Maggia, Titanickova, Jagodzianka19, Malweczka, Caro, Kaś844, Malinowa98, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
O dziewczyny, jak pięknie, że wizyty się udają i jest wszystko ok 🙂 Ja idę na USG prenatalne 14.09 i już nie mogę się doczekać...Ehhh. Nawet myślę czy w między czasie jeszcze gdzieś nie iść 🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 20:35
I am waiting for a miracle lubi tę wiadomość
-
K&K wrote:Aga, spokojnie TSH skacze w ciąży, ja na początku miałam na granicy normy 2,45 a teraz samo, bez żadnych leków spadło do 1,19. Więc to nie musi być, tak że całe 12tyg miałaś takie wysokie.
Marianka, super informacje, na pewno wszystko będzie dobrze 🙏
Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze. Chociaż z cytologii wyszło jakieś zapalenie i dostałam globulki. Lekarka się dziwiła bo jak oglądała szyjkę to nie wyglądało żeby był jakiś stan zapalny, ja też nie mam żadnych objawów więc mam nadzieję, że to nic poważnego i globulki pomogą.
Kolejną wizytę mam dopiero 1 października jak ja to wytrzymam nie mam zielonego pojęcia 😱 okazało się, że moja Gin też jest w ciąży i to dość zaawansowanej (jak ja tego wcześniej nie zauważyłam to nie wiem) cały wrzesień jej nie będzie więc podejrzewam, że może poród ma w tym terminie.
Sprawdziła płeć i tak na 80% mamy małą Calineczkę ❤️🧚♀️ wierzgała nogami i się wyginała jak akrobatka 😅 ma 8 cm i waży 85g 🥺 ogólnie z większości pomiarów wychodzi 14t1d, czyli 5 dni do przodu niż z OM 😱 ja nie wiem czy to te sprzęty czy jak bo tydzień temu na prenatalnym było tylko 1 dzień do przodu.
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Paulinka bardzo ale to bardzo współczuję też przez to samo przechodziłam 5 lat temu... Płacz jeśli potrzebujesz, możesz nawet w szpitalu poprosić o rozmowę z psychologiem.
Nie wiem jak to w różnych szpitalach wygląda ale w poznaniu gdzie ja byłam zostałam przyjęta jednego dnia, cały dzień siedziałam i czekałam, po południu podali mi leki, w nocy zaczęłam mieć skurcze i krwawić a następnego dnia rano zrobiono mi i tak zabieg i tego samego dnia wyszłam do domu.
Bądź dzielna, zaraz będzie po wszystkim a nim się obejrzysz będziesz w kolejnej zdrowej ciąży 💗
Ps. Co do badań genetycznych zarodka to dziewczyny dobrze piszą, ja poprosiłam w szpitalu o pobranie materiału na .badanie, w prawdzie musiałam zrobić je prywatnie ale dowiedziałam się że dzieciątko miało zespół patau co przyniosło duża ulgę bo raz że znałam powód straty, a dwa że przy tym zespole lepiej że ciąża się wcześnie sama poroniła. -
Miracle skoro jest mały i bezpiecznie to super. Można lekko odetchnąć. A pozwolił Ci na to by więcej chodzić czy kazał jeszcze polegiwać?
Marianka no to są świetne wieści 🙂 Powoli możesz się cieszyć swoim Malutkim szczęściem i wierzę, że będzie ok. Gin napewno wszystko robi na zapas, ale to dobrze.
K&K ❤️❤️ Dziewczynka? O rajciu ❤️ Gratulacje! I super wieści! Twoje Maleństwo po prostu zdrowo rośnie i tak nadgania 🙂 Rewelacja! A do 1.10 faktycznie jeszczega dużo czasu, ale jak nic się nie dzieje i wsio jest ok to tylko się cieszyć 🙂
Aga ale nie ma problemu 🙂 Jak masz jakieś wątpliwości to po tu razem jesteśmy, żeby się wspierać, razem cieszyć i pomagać jak tylko umiemy 🙂
Malweczka współczuje tych mdłości. Ja wcześniej miałam częściej, ale bez wymiotów. Teraz jest jakby mniej. Czasem wieczorem przed snem, ale zapije woda i jest ok.Malinowa98 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Myślę, że będzie ok. Dostaniesz pewnie od gina leki i skierowanie do endokrynologa. Dobra dawka i szybko zejdzie. Ja też miałam wysokie TSH na początku i w miesiąc zeszło na najmniejszej dawce 🙂
-
nick nieaktualnyNo teraz to już nic nie wiem był lekarz i beta nie spada jest wszystko w normie a usg jeszcze dziś nie będą robić tylko czekają mówi że trzeba czekać że możliwe że dziecko żyje i ja już nie wiem nic to czemu mi teraz usg nie zrobią
Mówi do mnie że przepływy muszą albo być albo nie a u mnie były ale słabe nic więcej mi lekarz wczoraj nie powiedział ja zwariuje proszę dajcie mi siły..Malinowa98 lubi tę wiadomość
-
Paulinka kurczę no niepoważni.. jeden mowi jedno, drugi drugie. Kochana Ty weź na nich wymuś USG, poproś, że to zbyt wiele dla Ciebie, bo takie czekanie wykończy Cię psychicznie.. jak tak można..
Malinowa98 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Aga___ wrote:Jeszce wczoraj mój lekarz po moim smsie z wynikami przepisal mi euthyrox 50.w czwartek mam wizytę u niego więc pewnie czegoś więcej się dowiem. Teraz zaczynam. Się zastanowiac czy ja mogę brać ten femibion 2.miby to tylko suplement, ale już sama nie wiem i muszę się póki co ratować femibion em 1.
Ooo, widzisz to super. Masz lek to możesz być już spokojniejsza. Co do suplementu to w sumie nie wiem, ja biorę na niedoczynność Letrox i z supli Pregna Plus i dodatkowo kwasy DHA z omegaMed. Ale ja jem bardzo mało ryb. W sumie nie jem wcale 🤦 nie lubię.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Paulinka1995 wrote:No teraz to już nic nie wiem był lekarz i beta nie spada jest wszystko w normie a usg jeszcze dziś nie będą robić tylko czekają mówi że trzeba czekać że możliwe że dziecko żyje i ja już nie wiem nic to czemu mi teraz usg nie zrobią
Mówi do mnie że przepływy muszą albo być albo nie a u mnie były ale słabe nic więcej mi lekarz wczoraj nie powiedział ja zwariuje proszę dajcie mi siły..
A powiedz w którym tyg ciąży miałaś poprzednie usg robione i czy wtedy rozmiar zarodka zgadzał się z datą ost miesiączki? -
nick nieaktualny9 sierpnia w 7+4tc był widoczny zarodek z bijącym ładnie serduszkiem wszystko się zgadzało, ostatnia wizyta była w czwartek w 10tc, ale to z om były daty, lekarz zobaczył dziecko zmierzył i stwierdził że wygląda na 8 tydzień nie wiem czy równo 8 czy 8+ tak naprawdę było. Przepływy były ale słabe ale były i nic więcej nie sprawdził
-
Paulinka1995 wrote:No teraz to już nic nie wiem był lekarz i beta nie spada jest wszystko w normie a usg jeszcze dziś nie będą robić tylko czekają mówi że trzeba czekać że możliwe że dziecko żyje i ja już nie wiem nic to czemu mi teraz usg nie zrobią
Mówi do mnie że przepływy muszą albo być albo nie a u mnie były ale słabe nic więcej mi lekarz wczoraj nie powiedział ja zwariuje proszę dajcie mi siły..
Ja bym nie wytrzymała nerwowo... Trzymam kciuki żeby wszystko było jednak dobrze ❤️