Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana to przeciz jeszcze z dwójkę dasz radę 36 lat to ty młoda d... jeszcze jesteś
Sylwia mnie nigdy USG przez brzuch nie bolało. Dziwny ten Twój lekarz. Taki trochę niepoważny bo straszy a nie do końca się na tym zna... Poczekaj do srody. Zobaczysz będzie wszystko dobrze. -
nick nieaktualnyTak mnie tez bolalo usg przez brzuch, no moze nie jakis wielki bol ale bardzo nieprzyjemne. I na prenatalnych tez mialam przez brzuch i dopochwowo.
Sylwia strasznie dziwny ten twoj lekarz, ja bym wyszla zdezorientowana i zmartwiona. Jak tak mozna straszyc poroniem po amnio skoro to sa naprawde bardzo rzadkie przypadki... I jak to nie namawia do amnio przy zlym pappa i usg a co innego dla potwierdzenia lub zaorzeczenia? Nifty? To w sumie statystyka a nie badanie gdzie ma ske dowod 100 proc. No taki specyficzny lekarz ci sie trafił... -
nick nieaktualnyBardzo specyficzny! Ja na amniopunkcjie też bym się nie zdecydowała więc tu sie akurat z nim zgadzam. Ale fakt lubi postraszyc... Chociaż akurat mnie dzisiaj pocieszyl że przyziernosc lepiej wygląda😉
Kawy nie pije a wiem że pomaga właśnie 😔 zażylam apap mimo że się broniłam przed tym i pije cole 😂
Słabo przyjemny ten ból przy usg właśnie a dlaczego niektóre dziewczyny mają a inne nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 15:14
-
syllwia91 wrote:Bardzo specyficzny! Ja na amniopunkcjie też bym się nie zdecydowała więc tu sie akurat z nim zgadzam. Ale fakt lubi postraszyc... Chociaż akurat mnie dzisiaj pocieszyl że przyziernosc lepiej wygląda😉
Kawy nie pije a wiem że pomaga właśnie 😔 zażylam apap mimo że się broniłam przed tym i pije cole 😂 -
nick nieaktualnyAuricomka wrote:Nie lubisz kawy? Bolą też pomaga !
-
Ojej to faktycznie . A po coli nie masz objawów? Ja jestem kawoszka . W ciąży ograniczam . Mam nadzieję że Twój ból przejdzie szybko. A lekarz hm wiecie ja myślę że powinni informować też o ryzyku i wczesnych i późnych powikłań tyle że to trzeba z empatia zrobić
Sylwia a ból może związany z napięciem brzucha itdWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 15:39
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
usg przez brzuch może boleć na początku, bo dziecko jest bardzo małe i lekarz musi się 'wciskać', żeby wszystko pomierzyć. późnej już nie ma takiej potrzeby.
co do tętna obok pępka - to Twoja tętnica najprawdopodobniej 😉
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
Nikodemko, jeśli dziś nie znajdziesz tętna to spróbuj sobie jutro z samego rana. We wczesnej ciąży po południu jakoś nie mogę znaleźć tętna, pewnie dlatego że brzuch bardziej wzdęty. Z ranna nigdy nie mam problemów. No i tak jak dziewczyny piszą, szukaj dużo niżej. U mnie do tej pory jest to bardzo nisko, tuż nad wzgórkiem łonowym.
Dorjana, Auricomka, Nikodemka lubią tę wiadomość
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
Lesny Stworek - niestety bardzo nisko nic nie slysze oprocz nadal swojego tetna Ale wlasnie taki mam plan, zeby sprobowac jeszcze rano, bo dzis mialam mega wzdecie i mocno sie najadlam. Nie przejmuje sie, moze byc po prostu za wczesnie.
Leśny_stworek, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAuricomka wrote:Ojej to faktycznie . A po coli nie masz objawów? Ja jestem kawoszka . W ciąży ograniczam . Mam nadzieję że Twój ból przejdzie szybko. A lekarz hm wiecie ja myślę że powinni informować też o ryzyku i wczesnych i późnych powikłań tyle że to trzeba z empatia zrobić
Sylwia a ból może związany z napięciem brzucha itd -
nick nieaktualnyNooo ja jak mi robił usg to tak nisko właśnie zaraz przy majtkach więc dzidek tak nisko jest faktycznie a ja bym pewnie też szukała wysoko go 😄 ja będę miała detektor w następnym tygodniu ale wkrecam sobie ze po prenatalnych i 2 trymrstr to już ryzyko dużo mniejsze! W ogóle 2 trymestr od kiedy się zaczyna? Od 13+0?
-
Ja tez kawy nie pije, coli tym bardziej :p Tylko woda, albo piwo bezalkoholowe 😂
Jeju to ja juz w drugim trymestrze 😮
Usg mnie raczej nigdy nie bolalo xd
Edit. Mi aplikacja mowi, ze pierwszy trymestr konczy sie w 13+6 :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 19:22
-
nick nieaktualny