X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A vo do migreny miałam taką hardcore 11-12tc moja gin mówiła że to.normapne bo rusza lixyskomi cała krew jest tam.pompowana a głowa zaniedbywana;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Agulkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to przeciz jeszcze z dwójkę dasz radę :) 36 lat to ty młoda d... jeszcze jesteś :D
    Sylwia mnie nigdy USG przez brzuch nie bolało. Dziwny ten Twój lekarz. Taki trochę niepoważny bo straszy a nie do końca się na tym zna... Poczekaj do srody. Zobaczysz będzie wszystko dobrze.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie tez bolalo usg przez brzuch, no moze nie jakis wielki bol ale bardzo nieprzyjemne. I na prenatalnych tez mialam przez brzuch i dopochwowo.

Sylwia strasznie dziwny ten twoj lekarz, ja bym wyszla zdezorientowana i zmartwiona. Jak tak mozna straszyc poroniem po amnio skoro to sa naprawde bardzo rzadkie przypadki... I jak to nie namawia do amnio przy zlym pappa i usg a co innego dla potwierdzenia lub zaorzeczenia? Nifty? To w sumie statystyka a nie badanie gdzie ma ske dowod 100 proc. No taki specyficzny lekarz ci sie trafił...

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi ten ból głowy łagodziła kawa trochę i woda z solą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 14:49

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo specyficzny! Ja na amniopunkcjie też bym się nie zdecydowała więc tu sie akurat z nim zgadzam. Ale fakt lubi postraszyc... Chociaż akurat mnie dzisiaj pocieszyl że przyziernosc lepiej wygląda😉

Kawy nie pije a wiem że pomaga właśnie 😔 zażylam apap mimo że się broniłam przed tym i pije cole 😂

Słabo przyjemny ten ból przy usg właśnie a dlaczego niektóre dziewczyny mają a inne nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 15:14

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Bardzo specyficzny! Ja na amniopunkcjie też bym się nie zdecydowała więc tu sie akurat z nim zgadzam. Ale fakt lubi postraszyc... Chociaż akurat mnie dzisiaj pocieszyl że przyziernosc lepiej wygląda😉

Kawy nie pije a wiem że pomaga właśnie 😔 zażylam apap mimo że się broniłam przed tym i pije cole 😂
    Nie lubisz kawy? Bolą też pomaga ;)!

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Nie lubisz kawy? Bolą też pomaga ;)!
    Kawę jak pije to raz na pół roku jak idę gdzieś do kawiarni jak mam smaka i to wtedy jest latte słodka smakowa z bita śmietana lub lodami 😂 po kawie nawet mini albo 3w1 albo z łyżeczki małej z połową kubka mleka mam drgawki 😂

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to faktycznie . A po coli nie masz objawów? Ja jestem kawoszka . W ciąży ograniczam . Mam nadzieję że Twój ból przejdzie szybko. A lekarz hm wiecie ja myślę że powinni informować też o ryzyku i wczesnych i późnych powikłań tyle że to trzeba z empatia zrobić ;)
    Sylwia a ból może związany z napięciem brzucha itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 15:39

syllwia91 lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • dory Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg przez brzuch może boleć na początku, bo dziecko jest bardzo małe i lekarz musi się 'wciskać', żeby wszystko pomierzyć. późnej już nie ma takiej potrzeby.

co do tętna obok pępka - to Twoja tętnica najprawdopodobniej 😉

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Leśny_stworek Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, jeśli dziś nie znajdziesz tętna to spróbuj sobie jutro z samego rana. We wczesnej ciąży po południu jakoś nie mogę znaleźć tętna, pewnie dlatego że brzuch bardziej wzdęty. Z ranna nigdy nie mam problemów. No i tak jak dziewczyny piszą, szukaj dużo niżej. U mnie do tej pory jest to bardzo nisko, tuż nad wzgórkiem łonowym.

Dorjana, Auricomka, Nikodemka lubią tę wiadomość

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml
    27dpo (5+5) - jest serduszko! <3

zem3j44jy69rx3nz.png

23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg.
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lesny Stworek - niestety bardzo nisko nic nie slysze oprocz nadal swojego tetna :) Ale wlasnie taki mam plan, zeby sprobowac jeszcze rano, bo dzis mialam mega wzdecie i mocno sie najadlam. Nie przejmuje sie, moze byc po prostu za wczesnie.

Leśny_stworek, talku lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ojej to faktycznie . A po coli nie masz objawów? Ja jestem kawoszka . W ciąży ograniczam . Mam nadzieję że Twój ból przejdzie szybko. A lekarz hm wiecie ja myślę że powinni informować też o ryzyku i wczesnych i późnych powikłań tyle że to trzeba z empatia zrobić ;)
    Sylwia a ból może związany z napięciem brzucha itd
    Przeszło! Nie po coli właśnie ok!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja jak mi robił usg to tak nisko właśnie zaraz przy majtkach więc dzidek tak nisko jest faktycznie a ja bym pewnie też szukała wysoko go 😄 ja będę miała detektor w następnym tygodniu ale wkrecam sobie ze po prenatalnych i 2 trymrstr to już ryzyko dużo mniejsze! W ogóle 2 trymestr od kiedy się zaczyna? Od 13+0?

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz lepiej. To chyba ta pogoda. Na szczęście teraz u nas pada, w końcu jest czym oddychać
    ☺️

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr skończony 13t czyli 13+0. My od wczoraj jesteśmy w II trymestrze

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kawy nie pije, coli tym bardziej :p Tylko woda, albo piwo bezalkoholowe 😂

Jeju to ja juz w drugim trymestrze 😮

Usg mnie raczej nigdy nie bolalo xd

Edit. Mi aplikacja mowi, ze pierwszy trymestr konczy sie w 13+6 :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 19:22

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr chyba od skonczonego 14 czyli 14+0.

Ja kawe pije i rzeczywiscie mi pomoglo na te migreny bo mam codziennie.

• Potrojnamama Nowa

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mdłości ? Czy tylko mi nie dają żyć?

talku lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrojnamama wrote:
    Dziewczyny jak mdłości ? Czy tylko mi nie dają żyć?
    Mnie tez po poludniu dopadaja i snuje sie z kata w kat i wymiotuje...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci i wymioty:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ