Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki. Mi rozwala głowę od wczoraj..... Nie wiem kim jestem ale wykapalam się i jadę na 12 do mojego gin bo musi mi wypisać kolejne zaświadczenie do pracy ponieważ w sobotę kończy mi się umowa i żeby mnie nie wyrzucili bo w środę będzie 84 dni ciąży... I mam nadzieję że zgodzi się na sekundę podglądnac dzidka...
Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie tez przed nifty trzyma tylko cena. I ja bym brala to podstawowe bo te wszystkie mikrodeecje to chyba dosc rzadkie sa a tez jakos za duzo informacji... Wiecie moze czy te mikrodelecje to sa jakies powazne wady, co one oznaczaja? Ew jakis link moze bo ja nie moge znalezc dokladnego opisu czy to sa choroby itd
-
Natalia05 wrote:Mnie tez przed nifty trzyma tylko cena. I ja bym brala to podstawowe bo te wszystkie mikrodeecje to chyba dosc rzadkie sa a tez jakos za duzo informacji... Wiecie moze czy te mikrodelecje to sa jakies powazne wady, co one oznaczaja? Ew jakis link moze bo ja nie moge znalezc dokladnego opisu czy to sa choroby itd
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Macie racje, zanim tu weszlam to sama do tego doszlam W emocjach myslalam, ze go znalazlam tak wysoko, ale przeciez to naprawde niemozliwe. Wroce do domu i sprawdze jeszcze raz o wiele nizej. Tylko musze sie nastawic, ze nie bede panikowac jesli go nie znajde
Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Ja nie mam pojęcia. Zapytam o to lekarza po USG.
Znalazlam takie cos, chyba o tych najczesciej spotykanych. Kurcze to wszystko zespoly i ciezkie przypadki:
http://www.kzgm.ump.edu.pl/files/download.php?file=mikrodelecje_33o334.pdf
Nikodemka probuj od lewej do prawej strony i na srodku, poszukaj grafiki sa na necie. -
Nikodemka wrote:Macie racje, zanim tu weszlam to sama do tego doszlam W emocjach myslalam, ze go znalazlam tak wysoko, ale przeciez to naprawde niemozliwe. Wroce do domu i sprawdze jeszcze raz o wiele nizej. Tylko musze sie nastawic, ze nie bede panikowac jesli go nie znajde
Nikodemko, spokojnie go poszukaj na dole. Ale może się zdarzyć, że nie znajdziesz bo to naprawdę jest dość wczesny etap ciąży i nasze dzidziusie są maleńkie.
Tydzień temu lekarz miał spory problem go znaleźć głowicą taki leżał gdzieś nisko schowany, nawet sam do siebie mówił "gdzie jesteś mały człowieku" ☺️Makt lubi tę wiadomość
-
Nikodemka mozesz przeslac link do detektora?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Dziewczyny w jakiej części macicy macie swoje dzidzie? Ja mam wpisane ze na przedniej ściance macicy czy to dobrze?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Gkate2friend wrote:Dziewczyny w jakiej części macicy macie swoje dzidzie? Ja mam wpisane ze na przedniej ściance macicy czy to dobrze?
To chyba nie ma jakiegoś większego znaczenia, tak myśle. W 1 ciąży miałam na przedniej i lekarz mi tylko powiedział, że mogę trochę później czuć ruchy w tej cięży jeszcze nie wiem. Jutro na prenatalnych się okaże.
Jak u Was dziś samopoczucie? Bo u mnie masakra. Prawie zemdlałam dziś na schodach, jak wracałam z córa z placu zabaw -
Cześć dziewczyny. Ja dziś ledwo zyje. W pracy było mi słabo i ciemno w oczach..ciśnienie mam 100/56 także wiadomo czemu... Choć u mnie niskie ciśnienie to standard...
A tak poza tym to przestały mnie boleć cycuchy i już zaczynam schizowac. Ja oszaleje do następnej środy...
Olalasz super wieści. Trzymam kciuki teraz za prenatalne
Dorjana ile masz lat jeśli mogę spytać, że już na czwarte dziecko mowisz, że za późno? Podziwiam rodziców takich gromadek sama jednak na drugim skończęOlalasz lubi tę wiadomość
-
No i nie znalazlam... Mam nadzieje, ze faktycznie jest jeszcze za wczesnie. Dziwi mnie, ze moje tetno slysze nawet bardzo nisko, chyba odbija sie jakims echem.
Ja mam AngelSounds. -
A widziałaś te filmiki co wrzuciłam wyżej???
Też zamierzam kupić Angelsounds ale czytałam że chyba jest od 12tc.
Więc faktycznie może jeszcze za wczesnie
Mam 36lat 🙈🙉🙊
Wiem wiem że później też rodzą ale ja tego nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 14:21
Agulkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja po wizycie. Głowa mi rozwala i kupiłam apap myślałam że umrę jadąc i czekając tam... Oczywiście powiedziałam że muszę mieć usg no i zrobił przez brzuch! Kuźwa jak bolało! Robił bardzo nisko na środku i widział dzidzie i dzidzia wygląda jak dzidzia już taka prawdziwa😲 zdjęcia nie dostałam a szkoda i słabo widziałam ekran ale... Ale gość sam do mnie ja nie mówiłam nic że ostatnio przyziernosc wyszła na granicy a dziś wygląda dużo lepiej a ja ze ile? Czy możne obliczyć a on ze nie da się tak ułożona i potem robił dopochwowo i znowu przez brzuch i nie dało się bo był dziwnie ułożony ale że wygląda lepiej a JA ze dobra dowiem się na prenatalnych i on do mnie ze on nie chce mnie straszyć als musi mówić co widzi i co go niepokoi dlatego mi mówił o tym nt... I że jego kolega ostatnio narobił sobie zmartwień bo pacjentka jego miała słabe usg i test pappa źle wyszło i namówił ja na amniopunkcje no i zrobiła i dziecko okazało się zdrowe a ona poronila i że on nie namawia nigdy a wręcz odradza bo ciężko pogodzić się z czymś takim... Teraz mogr spokojniej trochę czekać do środy ale az boję się tego usg przez brzuch 😲
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 14:21
-
Ja też czytałam, że detektorem tętna przed 12-13 tygodniem ciężko jest złapać. I się wcale temu nie dziwię bo jak widziałam jak lekarz szukał tętna ostatnio...
Ja mam całą ciążę bardzo niskie ciśnienie właśnie około 100/60. Teraz jeszcze są upały do tego dzisiaj od rana mdłości, jedzenie mi rośnie w buzi.
Ja już nie wiem jak sobie pomóc, ulżyć. Jestem wykończona psychicznie -
Nikodemko słuchaj ja myślę.ze może wcześnie jest jeszcze ?
Sylwia kurcze nie do końca zrozumiałam czy dobrze czy nie dobrze bardzo zawiła wiadomość.
Ja jestem na początku 14tc i też wydaje mi się że jak sobie rękę położę na brzuchu czuję takie bąbelki dleikatne lżejsze.niz te z jelit. Ale może mi się wydaje:).Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAuricomka wrote:Nikodemko słuchaj ja myślę.ze może wcześnie jest jeszcze ?
Sylwia kurcze nie do końca zrozumiałam czy dobrze czy nie dobrze bardzo zawiła wiadomość.
Ja jestem na początku 14tc i też wydaje mi się że jak sobie rękę położę na brzuchu czuję takie bąbelki dleikatne lżejsze.niz te z jelit. Ale może mi się wydaje:).Makt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Przez migrene nie umiem mówić. No generalnie lepiej wyglądało dzisiaj to nt ale dowiem się w środę dokładnie ale dla mnie wielkim szokiem jest ze z takiej krewetki nagle zrobił się prawdziwy dzidek
-
Sylwia - ja wczoraj się załatwilam nad jeziorem z dziećmi. Niby leżałam w cieniu, książkę czytałam i ciągle jadłam jakieś owoce i piłam wodę. A jednak się odbiło.
Też mnie boli głowa. Niedobrze mi było z rana ale to ewidentnie od bólu.
Wypiłam 1,5l wody, zjsdal pół arbuza i 3 nektarynki... Niby jest lepiej ale głowa jeszcze troszkę boli. Najgorzej że z tego bólu ciężko mi jeść.
☹️