Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Makt wrote:Ok
na pewno się pochwale po badaniach
bo wierze ze wszystko będzie dobrze
A powiedz mi tak z ciekawości usg w 3D ci pokazywali tez czy tylko zwykle a o 3D trzeba poprosić?
Pokazała w 4D. Na chwilę bo to jeszcze słabo widać, ale sama z siebie. Fajny widokkate2friend, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Kurcze, mam tak, ze z kazdym dniem coraz mniej czuje sie jak w ciazy... Lapie sie na tym, ze o tym zapominam. Przeszly mi prawie wszystkie objawy, mam duzo energii, od dwoch dni dzialam na pelnych obrotach. No i oczywiscie jak to ja, zaczynam sie tym martwic, a nie cieszyc. Wiem, ze drugi trymestr jest tym „złotym” ale przeciez jeszcze w niego nie weszlam 🙈
Korzystajmy z tego złotego okresu.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Olalasz mogłabym do ciebie napisać prywatną wiadomość? Chciałam dopytać o te pai u Ciebie .
Z tym znyranirm to nie wiem . Ja teraz czuję jakby gilgotki dzisiaj poczułam takie smyrniecia. Ale to tak 14+4-14+6 jestem . Ale nie wiem czy to nieodczucia naciagajacej się macicy .
Ogólnie to trasznie jestem wkurzona że idzie ta paskudna jesień -
iriiska wrote:Znalazłam takie zajęcia na basenie, któraś się wybiera?
https://aktywnawarszawa.waw.pl/pl/aktywna-mama-ze-szpitalem-inflancka-zapisy-terminy
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
syllwia91 wrote:Mówisz? A ja sobie wkrecam teraz więcej jak przed prenatalnymi 🙄chyba przez te różne kłucia, bóle takie Inne niż dotychczas 🙄🙄🙄
syllwia91 lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Auricomka wrote:Olalasz mogłabym do ciebie napisać prywatną wiadomość? Chciałam dopytać o te pai u Ciebie .
Z tym znyranirm to nie wiem . Ja teraz czuję jakby gilgotki dzisiaj poczułam takie smyrniecia. Ale to tak 14+4-14+6 jestem . Ale nie wiem czy to nieodczucia naciagajacej się macicy .
Ogólnie to trasznie jestem wkurzona że idzie ta paskudna jesień
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Auricomka wrote:Sylwia ty miałeś jakieś przykre doświadczenia w poprzednich ciążach?
Olalasz tylko muszę wykombinować jak to zrobić
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Olalasz wrote:Dzieki! Mnie się też bardzo marzy basen, a trochę się cykam. Inflancką mam pod nosem, wiec mogłabym chodzić. Idziemy?
Olalasz lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Natalia05 wrote:Ja poczulam z Emilia w 19 tc. Prawdziwe ruchy a nie perystaltyke jelit
No akurat pierworodka nie jestem wiec raczej wiem gdzie szukac 😀 Waze 47 kg wiec tez na tluszczyk nie mozna zrzucic ale ja tam jestem nadal #teamruchyniemozliweteraz ☺️
Jeżeli dla ciebie BUDOWA CIAŁA = WAGA to faktycznie nie mamy o czym mówić.
U mnie coś się jednak zadziało więcej. Zaczęła boleć mnie szyjka i wieczorem zaczęłam plamić. Więc ogólnie ja odpuszczam...
(Oczywiście zawistne osoby przyczepiły się tylko informacji o ruchach i skupiły się na możliwości ich odczuwania na tym etapie ciąży. A ja myślałam że to forum mamusiek które chcą się wspierać, wymieniać doświadczeniami i dobrą radą. No cóż człowiek uczy się całe życie.)
To się nazywa gimnastyka
Ruszyło mnie to zdjęcie na maxa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 05:35
-
nick nieaktualnyDorjana wybacz kochana ale chyba ponosza cie emocje! Nikt tu zawistny nie jest! Dziwczyny normalnie odpowiedzialy po prostu ze nie wierza w odczuwanie ruchow na tym etapie. Ja ci napisalam ze to jest za wczesnie na ruchy a w zwiazku z tym przestanie "ich" odczuwania nie traktowalabym jako zly omen. Gdybysmy byly w 25-30 tc i bys napisala ze nie czujesz dziecka to bym kazala jechac na ip. Serio nie wiem gdzie cos zlego napisalam.
Napewno zawisci w tym nie bylo, nie wiem czemu tak to odebralas.
(Budowa ciala to jest owszem sylwetka i waga, a nie? Wzrost waga? Bo organy to mamy wszystkie kobiety w tym samym miejscu czy sie myle? Znowu bedzie ze sie czepiam, wiec tak tylko pytam...)
Z plamieniami nie pomoge bo nie mam doswiadczenia, nigdy nie plamilam w ciazy. Ale tu dziewczyny caly czas plamia i jest ok. Jak masz jakies zle przeczucia to tylko lekarz natychmiast bo co my tu pomozemy? Ja tak zrobilam, jak dostalam paniki i lękow ze cos sie stalo to pojechalam w ten dzien do lekarza na usg.
My wszystkie tu przed prenatalnymi mamy obawy a nawet wrecz lęki ale mozemy tylko poczekac na badanie i miec nadzieje ze bedzie ok. Moze ten detektor kup jak tak sie martwisz, tez byla o tym mowa tutaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 05:57
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
BUDOWA CIAŁA KOBIETY
- NIE, to nie jeste tylko waga i wzrost to znacznie wiecej. Więc tak moim zdaniem myslisz się. Budowa ciała to także genetyka, rozkład tkanki tłuszczowej i rozbudowy mięśni.
źródło: https://www.google.com/search?q=budowa+cia%C5%82a+kobiet&sxsrf=ACYBGNTaAF6u6Q6HKZ9QWHp4sToBphbmqQ:1567765875468&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=x7lp_RAA26pk7M%253A%252CbjyyVjU_4fwJqM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRZeP8qOlthBPZrWBB7aiDcMOAuAQ&sa=X&ved=2ahUKEwiWquSA_7vkAhUdi8MKHX0CCIgQ9QEwAXoECAcQBg#imgrc=_&vet=1
https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNS52zhfv-sVVlNKZG8WRMldkm3ooQ%3A1567741825529&ei=gddxXdH7H4mimwXm66zwBA&q=budowa+cia%C5%82a+kobiet+&oq=budowa+cia%C5%82a+kobiet+&gs_l=psy-ab.3...24044128.24048136..24048240...0.1..0.94.1299.20......0....1..gws-wiz.......0i71j35i39j0j0i131j0i3.M94o3GO5ssI&ved=0ahUKEwiRwPC0pbvkAhUJ0aYKHeY1C04Q4dUDCAs&uact=5
Fakt - kazda z powyższych pan ma raczej te same organy wewnętrze ale czy budowa ich ciała jest taka sama ??? Ja jestem typowa klepsydrą, szeroki tyłek, szerokie barki, duży biust a brzucha zero... Tłuszcz w pierwszej kolejności idzie mi własnie w te szersze partie czyli tyłek i biust. Brzuch prawie wcale mi nie urósł w poprzednich ciązach.
Nie wiem ... może dlatego szybciej tam czuję cokolwiek???
Tak jak mówiłam wcześniej nie zamierzam się zagłebiać w ten temat.
A co do twojej wypowiedzi... nie napisałam że jesteś pierworódką ale że pierworódki często później czują ruchy. I nie wiedze w tym nic obraźliwego, sama tego doświadczyłam. Choć u jednej pierworódki późno może być w 22tc a u drugiej 15tc. To pojęcie względne zależne od wielu zmiennych.
Szanuje wasze zdanie, macie do niego prawo... wcale mnie to nie dziwi że dziewczyny które nie czują nie wierzą tym co czują. Nawet ostatnio jedna dziewczyna która wcześniej twierdzilą że to niemożliwe sama ruchy nagle poczuła i uwierzyła. Więc widać można
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 12:34
-
nick nieaktualnyAha o to ci chodzi. Dla mnie to sa typy sylwetki. Tylko ja mysle ze przy niskim bmi tzn kiedy osoba jest szczupla to nie ma to takiego znaczenia, bo nawet tych roznic tak nie widac. Ja mysle ze niskie kobiety maja wieksze brzuchy ciazowe bo gdzies to sie musi rozlozyc wiec albo po bokach rozleje albo do przodu. Ja mam ogromne zawsze i do przodu 😀 Ale to w 3 trymestrze dopiero. Wielkosc brzucha tez zalezy od ilosci wod plodowych, rozmiaru i wagi dziecka itd Moje corki urodzone w 38+1 z waga 3540 i 3435 gr takze malutkie nie byly. U mnie na watku dziewczyna mojego wzrostu urodzila syna przez cc z waga chyba 4400 takze sila rzeczy brzuch miala przeogromny.
Tylko znowu odbiegamy od sedna. Nalezaloby bardziej zwrocic uwage jak teraz wyglada nasze dziecko w tym tygodniu ciazy. Pierwsze ruchy juz byly, ruchy falowania ciala itd delikatne niezgrabne ruchy rak i nog przy czym wystarczy poczytac rozwoj dziecka by wiedziec ze nie ma miesni bo sie tworza dopiero, wiec nie majac miesni a majac 4 cm jakie te ruchy moga byc? Czy mozemy je czuc? Wszystkie zrodla twierdza ze nie. A to czy ktos cos czuje i co czuje to ciezko dyskutowac z czyims odczuciem. Czy ona jets autentyczne czy tylko wrazenie nie sprawdzimy. Sa kobiety ktore "czuja" moment zaplodnienia.
Iriiska ty masz blizniaki i macice juz jak w 19 tc, powiedz czujesz ruchy dzieci? -
serio nie macie co robić w sobotni poranek, tylko dywagować co ktoś czuje, a czego nie ? 😃
od 14tc możliwe jest odczuwanie ruchów. koniec tematu. basta.
Dorjana na Twoim miejscu wybrałbym się do lekarza, jeśli masz jakieś obawy, tylko wizyta może Cię uspokoić.
Wy narzekacie, a ja tam jesień kocham i się cieszę. nareszcie koniec z upałami, które w połączeniu z ciążą dały mi nieźle w kość 🙊🙈 teraz czas na zapachowe świeczki, swetry, zupę dyniową, ciepłą herbatkę. lubię tę nostalgiczną i leniwą porę roku. no i... co raz bliżej święta, co raz bliżej święta... 😂😂😂talku, Dorjana, Olalasz lubią tę wiadomość
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
dory wrote:serio nie macie co robić w sobotni poranek, tylko dywagować co ktoś czuje, a czego nie ? 😃
od 14tc możliwe jest odczuwanie ruchów. koniec tematu. basta.
Dorjana na Twoim miejscu wybrałbym się do lekarza, jeśli masz jakieś obawy, tylko wizyta może Cię uspokoić.
Wy narzekacie, a ja tam jesień kocham i się cieszę. nareszcie koniec z upałami, które w połączeniu z ciążą dały mi nieźle w kość 🙊🙈 teraz czas na zapachowe świeczki, swetry, zupę dyniową, ciepłą herbatkę. lubię tę nostalgiczną i leniwą porę roku. no i... co raz bliżej święta, co raz bliżej święta... 😂😂😂MartaMarta, Katy, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Myślę dziewczyny, że szkoda Waszych nerwów. Jeśli Dorjana twierdzi, że czuje to niech czuje. Ciężko z tym dyskutować bo nie jesteśmy w jej ciele. Ale jeśli reszta napisała, że nie czuję i wydaje im się to niemożliwe na tym etapie ciąży to mają prawo do własnego zdania i nie widzę powodów, żeby twierdzić że ktoś jest niemiły czy złośliwy.
Ja też lubię jesień. Bardzo!
Ale zawsze mocno czekałam na upalne dni, w tym roku chodząc całe lato w kołnierzu ortopedycznym a później z mega mdłościami skutecznie je znienawidziłam 😂
Kocyk, herbatka, świeczki, ciepłe słoneczko, kolorowe drzewa, taka jesień lubię. U nas jesień to będzie intensywny czas bo będziemy się przeprowadzać do Krakowa zatem od października intensywnie się pakujemy i przenosimy w listopadzie.dory, syllwia91 lubią tę wiadomość