X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Sylwia ale czemu sie tak dalej boisz? Jestes po prenatalnych, masz wyniki nifty i zdrowe dziecko. Teraz to juz z gorki.
    Mówisz? A ja sobie wkrecam teraz więcej jak przed prenatalnymi 🙄chyba przez te różne kłucia, bóle takie Inne niż dotychczas 🙄🙄🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mówisz? A ja sobie wkrecam teraz więcej jak przed prenatalnymi 🙄chyba przez te różne kłucia, bóle takie Inne niż dotychczas 🙄🙄🙄

Ja bym powiedziala ze dobrze ze cos sie dzieje znaczy rosnie dziecko i macica :) Za jakies 2 tygodnie powinny te bole klucia sie zmiejszyc, przynajmniej u mnie tak jest ze najbardziej jakos na przelomie trymestrow czuc.

syllwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja bym powiedziala ze dobrze ze cos sie dzieje znaczy rosnie dziecko i macica :) Za jakies 2 tygodnie powinny te bole klucia sie zmiejszyc, przynajmniej u mnie tak jest ze najbardziej jakos na przelomie trymestrow czuc.
    Posłucham Cię! Musisz mieć rację w końcu to nie Twoja pierwsza ciąża 😘😊

Natalia05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ja chyba zeswiruje... Znów nie czuję mojego malusiego ludzika.
    Straszne nerwy mam od 3 dni...
    Kurcze niby się staram nad sobą panować ale te badania genetyczne strasznie nakrecaja 😭😭😭😭

Boję się że coś jest nie tak z moim maleństwem, wolałabym znów go poczuć.
    Przez pomyłkę polubiłam. Wiesz co naczytalam się, pytałam i nawet lekarza i nie wydaje mi się żeby czuć ruchy dziecka w 13 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja tak samo nadal twierdze ze to nie dziecko czulas tylko jelita... Takze sie nie martw tym akurat bo ruchy jeszcze beda tylko pozniej. Czwarty raz jestem w ciazy i wiem ze czasami jest to do zludzenia podobne uczucie ale jednak fizycznie nie jest mozliwe bo te ruchy sa bardzo delikatne. Dziecko nawet miesni jeszcze nie ma 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet na usg było widać jak dzidek kopie i się kręci a ja nie czułam wtedy nic więc nie wierzę w odczuwanie ruchów jeszcze.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana-tez nie wierze ze to ruchy, raczej jelita. Tez czasem mnie tak "kopnie" jelito ;)
    Sylwia91-ja uslyszalam tętno w 10+4 tc wiec Ty w 13 spokojnie znajdziesz:) ja się uspokajam slyszac tetno .

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę wam że wy nie czujecie...
    Wierze sobie że czuję ;) a raczej czułam... (raczej tą cisze wi
    nie zamierzam się tutaj zagłębiać w tym banale. Na grupie marcówek sporo mamuś już czuje ruchy i sporo jest takich które nie czują.
    Tak niestety bywa... a trzecia ciąża czy czwarta to nie wielkie ma znaczenie.
    Raczej budowa ciała, czy sam fakt że gdy wiesz gdzie szukać to znajdziesz ;)
    Fakt - pierworódki mogą mieć z tym problem.
    JA w pierwszej ciązy czułam w 16tc
    w drugiej w 14 tc (ale wtedy pracowałam więc nie mialam tyle wolnego czasu)
    teraz poczułam szybciej raczej przez wzgląd na leżący tryb, wystarczy w odpowiednim miejscu położyć rękę i czuję myzianie, albo jak mnie po pęcherzu myzia.
    Jelita to zupełni inna bajka.

12_tygodni.jpg

Zdrówka wam życzę i powodzenia badaniach jutrzejszych <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 20:06

Makt lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym juz chciala poczuc ruchy, wtedy bylabym spokojniejsza, ale pewnie jeszcze trochę poczekam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczulam z Emilia w 19 tc. Prawdziwe ruchy a nie perystaltyke jelit :) No akurat pierworodka nie jestem wiec raczej wiem gdzie szukac 😀 Waze 47 kg wiec tez na tluszczyk nie mozna zrzucic ale ja tam jestem nadal #teamruchyniemozliweteraz ☺️

syllwia91, Elo lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczulam w 18 tygodniu, ale teraz mam łożysko na przedniej scianie wiec moge czuc pozniej:p Zobaczymy:)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zależy od łożyska? Ja mam tylna ściana nisko

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marcowej grupie czują właśnie dziewczyny głównie pierwszy raz w ciąży i jak 13tc jest dla mnie jeszcze w miarę pojęty tak w 11 czy nawet 10 już w ogóle przecież dziecko ma wtedy 4 cm....

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak jest na tylnej scianie to wczesniej i wyrazniej czuc ruchy :p Bede miala porownanie bo tak mialam w pierwszej ciazy, a teraz na przedniej :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Podobno jak jest na tylnej scianie to wczesniej i wyrazniej czuc ruchy :p Bede miala porownanie bo tak mialam w pierwszej ciazy, a teraz na przedniej :p
    Dobrze wiedzieć 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolna granica jest chyba 14 tc chociaz wszystkie apki i wszystkie strony artykuly ksiazki ktore czytalam w trzech jezykach mowia ze najczesciej jest to 18-20 tc a czesto pozniej. U mnie na sierpniu nikt nie czul przed 17 tc a sporo dopiero po 22 tc...

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13tc dziecko mierzy 8 cm wiec szczerze tez nie sadze zeby czuć ruchy tak ze gdy się polozy reke to czuc smyranie ale kłócić sie nie mam sily :) mimo ze wiem ze dziecko jest blisko kosci miednicy po lewej stronie, na lini majtek to wszelakich bulgotan, smyran its nie wiaze z dzieckiem.
    Tak, gdy łożysko jest na tylnej scianie to dziecko "wali" w brzuch, a gdy na przedniej to łożysko amortyzuje ruchy i mniej czuc ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    I jak tam wrażenia? :) bo ja za tydzień u nich robię :)

Baaardzo pozytywne. Super Pani doktor. Wszystko konkretnie, rzeczowo, odpowiedziała na wszystkie moje pytania.
    A daj później znać u kogo robiłaś.
    Już się na połówkowe zapisałam za 1.5 miesiąca

Makt lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Baaardzo pozytywne. Super Pani doktor. Wszystko konkretnie, rzeczowo, odpowiedziała na wszystkie moje pytania.
    A daj później znać u kogo robiłaś.
    Już się na połówkowe zapisałam za 1.5 miesiąca

Ok :) na pewno się pochwale po badaniach :) bo wierze ze wszystko będzie dobrze ;)
    A powiedz mi tak z ciekawości usg w 3D ci pokazywali tez czy tylko zwykle a o 3D trzeba poprosić? :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko Ty codziennie teraz detektor przykładasz czy nie?

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ