X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Sylwia ale czemu sie tak dalej boisz? Jestes po prenatalnych, masz wyniki nifty i zdrowe dziecko. Teraz to juz z gorki.
    Mówisz? A ja sobie wkrecam teraz więcej jak przed prenatalnymi 🙄chyba przez te różne kłucia, bóle takie Inne niż dotychczas 🙄🙄🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mówisz? A ja sobie wkrecam teraz więcej jak przed prenatalnymi 🙄chyba przez te różne kłucia, bóle takie Inne niż dotychczas 🙄🙄🙄

Ja bym powiedziala ze dobrze ze cos sie dzieje znaczy rosnie dziecko i macica :) Za jakies 2 tygodnie powinny te bole klucia sie zmiejszyc, przynajmniej u mnie tak jest ze najbardziej jakos na przelomie trymestrow czuc.

syllwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja bym powiedziala ze dobrze ze cos sie dzieje znaczy rosnie dziecko i macica :) Za jakies 2 tygodnie powinny te bole klucia sie zmiejszyc, przynajmniej u mnie tak jest ze najbardziej jakos na przelomie trymestrow czuc.
    Posłucham Cię! Musisz mieć rację w końcu to nie Twoja pierwsza ciąża 😘😊

Natalia05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ja chyba zeswiruje... Znów nie czuję mojego malusiego ludzika.
    Straszne nerwy mam od 3 dni...
    Kurcze niby się staram nad sobą panować ale te badania genetyczne strasznie nakrecaja 😭😭😭😭

Boję się że coś jest nie tak z moim maleństwem, wolałabym znów go poczuć.
    Przez pomyłkę polubiłam. Wiesz co naczytalam się, pytałam i nawet lekarza i nie wydaje mi się żeby czuć ruchy dziecka w 13 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja tak samo nadal twierdze ze to nie dziecko czulas tylko jelita... Takze sie nie martw tym akurat bo ruchy jeszcze beda tylko pozniej. Czwarty raz jestem w ciazy i wiem ze czasami jest to do zludzenia podobne uczucie ale jednak fizycznie nie jest mozliwe bo te ruchy sa bardzo delikatne. Dziecko nawet miesni jeszcze nie ma 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet na usg było widać jak dzidek kopie i się kręci a ja nie czułam wtedy nic więc nie wierzę w odczuwanie ruchów jeszcze.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana-tez nie wierze ze to ruchy, raczej jelita. Tez czasem mnie tak "kopnie" jelito ;)
    Sylwia91-ja uslyszalam tętno w 10+4 tc wiec Ty w 13 spokojnie znajdziesz:) ja się uspokajam slyszac tetno .

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę wam że wy nie czujecie...
    Wierze sobie że czuję ;) a raczej czułam... (raczej tą cisze wi
    nie zamierzam się tutaj zagłębiać w tym banale. Na grupie marcówek sporo mamuś już czuje ruchy i sporo jest takich które nie czują.
    Tak niestety bywa... a trzecia ciąża czy czwarta to nie wielkie ma znaczenie.
    Raczej budowa ciała, czy sam fakt że gdy wiesz gdzie szukać to znajdziesz ;)
    Fakt - pierworódki mogą mieć z tym problem.
    JA w pierwszej ciązy czułam w 16tc
    w drugiej w 14 tc (ale wtedy pracowałam więc nie mialam tyle wolnego czasu)
    teraz poczułam szybciej raczej przez wzgląd na leżący tryb, wystarczy w odpowiednim miejscu położyć rękę i czuję myzianie, albo jak mnie po pęcherzu myzia.
    Jelita to zupełni inna bajka.

12_tygodni.jpg

Zdrówka wam życzę i powodzenia badaniach jutrzejszych <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 20:06

Makt lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym juz chciala poczuc ruchy, wtedy bylabym spokojniejsza, ale pewnie jeszcze trochę poczekam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczulam z Emilia w 19 tc. Prawdziwe ruchy a nie perystaltyke jelit :) No akurat pierworodka nie jestem wiec raczej wiem gdzie szukac 😀 Waze 47 kg wiec tez na tluszczyk nie mozna zrzucic ale ja tam jestem nadal #teamruchyniemozliweteraz ☺️

syllwia91, Elo lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczulam w 18 tygodniu, ale teraz mam łożysko na przedniej scianie wiec moge czuc pozniej:p Zobaczymy:)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zależy od łożyska? Ja mam tylna ściana nisko

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marcowej grupie czują właśnie dziewczyny głównie pierwszy raz w ciąży i jak 13tc jest dla mnie jeszcze w miarę pojęty tak w 11 czy nawet 10 już w ogóle przecież dziecko ma wtedy 4 cm....

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak jest na tylnej scianie to wczesniej i wyrazniej czuc ruchy :p Bede miala porownanie bo tak mialam w pierwszej ciazy, a teraz na przedniej :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Podobno jak jest na tylnej scianie to wczesniej i wyrazniej czuc ruchy :p Bede miala porownanie bo tak mialam w pierwszej ciazy, a teraz na przedniej :p
    Dobrze wiedzieć 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolna granica jest chyba 14 tc chociaz wszystkie apki i wszystkie strony artykuly ksiazki ktore czytalam w trzech jezykach mowia ze najczesciej jest to 18-20 tc a czesto pozniej. U mnie na sierpniu nikt nie czul przed 17 tc a sporo dopiero po 22 tc...

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13tc dziecko mierzy 8 cm wiec szczerze tez nie sadze zeby czuć ruchy tak ze gdy się polozy reke to czuc smyranie ale kłócić sie nie mam sily :) mimo ze wiem ze dziecko jest blisko kosci miednicy po lewej stronie, na lini majtek to wszelakich bulgotan, smyran its nie wiaze z dzieckiem.
    Tak, gdy łożysko jest na tylnej scianie to dziecko "wali" w brzuch, a gdy na przedniej to łożysko amortyzuje ruchy i mniej czuc ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    I jak tam wrażenia? :) bo ja za tydzień u nich robię :)

Baaardzo pozytywne. Super Pani doktor. Wszystko konkretnie, rzeczowo, odpowiedziała na wszystkie moje pytania.
    A daj później znać u kogo robiłaś.
    Już się na połówkowe zapisałam za 1.5 miesiąca

Makt lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Baaardzo pozytywne. Super Pani doktor. Wszystko konkretnie, rzeczowo, odpowiedziała na wszystkie moje pytania.
    A daj później znać u kogo robiłaś.
    Już się na połówkowe zapisałam za 1.5 miesiąca

Ok :) na pewno się pochwale po badaniach :) bo wierze ze wszystko będzie dobrze ;)
    A powiedz mi tak z ciekawości usg w 3D ci pokazywali tez czy tylko zwykle a o 3D trzeba poprosić? :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko Ty codziennie teraz detektor przykładasz czy nie?

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ