Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Sylwia ale czemu sie tak dalej boisz? Jestes po prenatalnych, masz wyniki nifty i zdrowe dziecko. Teraz to juz z gorki.
-
nick nieaktualnysyllwia91 wrote:Mówisz? A ja sobie wkrecam teraz więcej jak przed prenatalnymi 🙄chyba przez te różne kłucia, bóle takie Inne niż dotychczas 🙄🙄🙄
Ja bym powiedziala ze dobrze ze cos sie dzieje znaczy rosnie dziecko i macicaZa jakies 2 tygodnie powinny te bole klucia sie zmiejszyc, przynajmniej u mnie tak jest ze najbardziej jakos na przelomie trymestrow czuc.
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Ja bym powiedziala ze dobrze ze cos sie dzieje znaczy rosnie dziecko i macica
Za jakies 2 tygodnie powinny te bole klucia sie zmiejszyc, przynajmniej u mnie tak jest ze najbardziej jakos na przelomie trymestrow czuc.
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorjana wrote:Ja chyba zeswiruje... Znów nie czuję mojego malusiego ludzika.
Straszne nerwy mam od 3 dni...
Kurcze niby się staram nad sobą panować ale te badania genetyczne strasznie nakrecaja 😭😭😭😭
Boję się że coś jest nie tak z moim maleństwem, wolałabym znów go poczuć. -
nick nieaktualnyDorjana ja tak samo nadal twierdze ze to nie dziecko czulas tylko jelita... Takze sie nie martw tym akurat bo ruchy jeszcze beda tylko pozniej. Czwarty raz jestem w ciazy i wiem ze czasami jest to do zludzenia podobne uczucie ale jednak fizycznie nie jest mozliwe bo te ruchy sa bardzo delikatne. Dziecko nawet miesni jeszcze nie ma 😏
-
nick nieaktualny
-
Wierzę wam że wy nie czujecie...
Wierze sobie że czujęa raczej czułam... (raczej tą cisze wi
nie zamierzam się tutaj zagłębiać w tym banale. Na grupie marcówek sporo mamuś już czuje ruchy i sporo jest takich które nie czują.
Tak niestety bywa... a trzecia ciąża czy czwarta to nie wielkie ma znaczenie.
Raczej budowa ciała, czy sam fakt że gdy wiesz gdzie szukać to znajdziesz
Fakt - pierworódki mogą mieć z tym problem.
JA w pierwszej ciązy czułam w 16tc
w drugiej w 14 tc (ale wtedy pracowałam więc nie mialam tyle wolnego czasu)
teraz poczułam szybciej raczej przez wzgląd na leżący tryb, wystarczy w odpowiednim miejscu położyć rękę i czuję myzianie, albo jak mnie po pęcherzu myzia.
Jelita to zupełni inna bajka.
Zdrówka wam życzę i powodzenia badaniach jutrzejszychWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 20:06
Makt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa poczulam z Emilia w 19 tc. Prawdziwe ruchy a nie perystaltyke jelit
No akurat pierworodka nie jestem wiec raczej wiem gdzie szukac 😀 Waze 47 kg wiec tez na tluszczyk nie mozna zrzucic ale ja tam jestem nadal #teamruchyniemozliweteraz ☺️
syllwia91, Elo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDolna granica jest chyba 14 tc chociaz wszystkie apki i wszystkie strony artykuly ksiazki ktore czytalam w trzech jezykach mowia ze najczesciej jest to 18-20 tc a czesto pozniej. U mnie na sierpniu nikt nie czul przed 17 tc a sporo dopiero po 22 tc...
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
W 13tc dziecko mierzy 8 cm wiec szczerze tez nie sadze zeby czuć ruchy tak ze gdy się polozy reke to czuc smyranie ale kłócić sie nie mam sily
mimo ze wiem ze dziecko jest blisko kosci miednicy po lewej stronie, na lini majtek to wszelakich bulgotan, smyran its nie wiaze z dzieckiem.
Tak, gdy łożysko jest na tylnej scianie to dziecko "wali" w brzuch, a gdy na przedniej to łożysko amortyzuje ruchy i mniej czucsyllwia91 lubi tę wiadomość
-
Makt wrote:I jak tam wrażenia?
bo ja za tydzień u nich robię
Baaardzo pozytywne. Super Pani doktor. Wszystko konkretnie, rzeczowo, odpowiedziała na wszystkie moje pytania.
A daj później znać u kogo robiłaś.
Już się na połówkowe zapisałam za 1.5 miesiącaMakt lubi tę wiadomość
-
talku wrote:Baaardzo pozytywne. Super Pani doktor. Wszystko konkretnie, rzeczowo, odpowiedziała na wszystkie moje pytania.
A daj później znać u kogo robiłaś.
Już się na połówkowe zapisałam za 1.5 miesiąca
Okna pewno się pochwale po badaniach
bo wierze ze wszystko będzie dobrze
A powiedz mi tak z ciekawości usg w 3D ci pokazywali tez czy tylko zwykle a o 3D trzeba poprosić?
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery: