X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Chyba dodałam ? Chyba ....;)
    Chyba nie :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piątkowo dziewczyny, ja wczoraj miałam USG genetyczne. Wszystko dobrze! 63mm zdrowego chłopca :) Kamień z serca! Byłam pewna, że będzie dziewczynka, a tu takie zaskoczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:14

Katy, Nikodemka, Makt, dory, kate2friend, syllwia91, Olalasz, amethyst, talku lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana niech ci da recepte na luteine, to tez pomaga na szyjke.

U mnie zimno i deszcz 😪

• Coleen Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kiedy zamierzacie pracować? Ja w pracy jeszcze nie powiedziałam, że jestem w ciąży, ale planuję w ciągu 2 najbliższych tygodni powiedzieć. Choć pracować chciałabym do końca roku.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przylaczam sie do grona lubiacych jesien :)
    Nie moge sie juz doczekac wieczorow pod kocem z drutami w rekach. A najfajniejsze jest to, ze bede teraz miala dla kogo zrobic kocyk.
    Sylwia - ja uzywam detektora raz w tygodniu i o dziwo nie kusi mnie, zeby sprawdzac czesciej.

Im blizej wtorkowego usg, tym mam w sobie coraz wieksze emocje. Chce juz byc po wszystkim.

dory, syllwia91 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:
    Do kiedy zamierzacie pracować? Ja w pracy jeszcze nie powiedziałam, że jestem w ciąży, ale planuję w ciągu 2 najbliższych tygodni powiedzieć. Choć pracować chciałabym do końca roku.
    Ja planuje do końca września, ogólnie już ciężko mi wysiedzieć i wracam do domu nieżywa. szefowej powiedziałam od razu, a teraz po prenatalnych już wszystkim mówię i nie chowam brzucha ;)

Coleen lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem po rozmowie z kierowniczką, ale ja jestem na wychowawczym i z niego przechodzę na L4 po najbliższej wizycie u lekarza :) powiem Wam, że nawet się zastanawiałam czy nie wrócić na trochę do pracy, bo brakuje mi kontaktu z dorosłymi ludźmi :P w tamtej ciąży pracowałam do 31 albo 32 tygodnia jakoś, później wymęczyły mnie dojazdy pociągiem. Ale w pracy powiedzieli, że dla nich lepiej jak nie będzie mnie ciągiem, niż jak wrócę na 3-4 miesiące. No to tak zrobię ;)

Coleen lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam szefowi w poniedziałek bo mam przedłużone zwolnienie. Mam mu dać znać czy będę jeszcze wracać. Ale poza tym się nie przejął tylko pogratulował :)

Coleen lubi tę wiadomość

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Sylwia, to jest normalne. Ja tez tak mam i mówię sobie, że wszystko jest ok, Dzidziutek rośnie, macica się rozciąga. Ciesz się ciążą, wszystkie wyniki badań masz super :)
    Dziękuję 😘😘😘😍❤️❤️❤️❤️

Olalasz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Sylwia ty miałeś jakieś przykre doświadczenia w poprzednich ciążach?
    Olalasz tylko muszę wykombinować jak to zrobić;)
    Mialam dwie ciążę pozamaciczne, druga skończona krwotokiem wew i usunięciem jajowodu więc w sumie poronic nie poronilam.

• Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam szefowej ze jak wszystko będzie ok to będę do końca stycznia pracować. W poprzedniej ciąży 3 tyg przed porodem poszłam na zwolnienie i nie żałuje. A wtedy była piękna wiosna i te ostatnie 3 tyg przesiedziałem na leżaku z lemoniada i książka... teraz w zimę, z córka w domu wcale mi się nie spieszy na zwolnienie. Chociaż powiem Wam ze nie umiem
    Zwolnić tempa i nieś tresować się praca. Dziś w nocy nie mogłam spać myślałam tylko o projektach które są dla mnie trudne i nie wiem jak sobie poradzić . A potem byłam zła na siebie ze to złe wpływa na dziecko... także nie wiem jak to zrobić żeby się mniej przejmować :(

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na prenatalne i wreszcie powiem. Nie mogę się doczekać :)
    A co dom pracy to zależy jak będę się czuła ale coś myślę że jakoś w październiku już pójdę na zwolnienie. Nie ukrywam że mi się już nie chce pracować + będzie robiło się zimno to nie będzie się chciało wstawać i wychodzić 😂

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham jesień ale najbardziej zimę i kupę śniegu, kominek, świece, koce potem grudzień 😍 no i w grudniu będziemy wchodzić w 3 trymestr i na świętach będziemy jeść cała blachę sernniczka bez wyrzutów sumienia i będziemy przy stole z wielkimi brzuchami więc czekam na te święta mocniej niż kiedykolwiek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 10:26

talku, Makt lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie pamietam kiedy u nas byla zima ze sniegiem 😀 Kraj alpejski ale sniegu w miescie nie mamy, ogolnie to dosc cieple miasto, w grudniu mielismy ok 10 stopni. Najgorsze deszcze i wiatry takze niezbyt przyjemnie. Ja pierwszy raz ciaza zima hmm no nie wiem te kurtki i w ogole, dzieci tona ubierania zaraz jakies katary kaszle szybko ciemno jednym slowem nie cierpie. Na swieta planujemy wyjazd, dzieci nie chca w tym roku choinki i tego calego cyrku wiec sie gdzies zmywamy do spa 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 10:40

• Elo Ekspertka

Wysłany: 6 września 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos stresu w pracy - bardzo silny i destrukcyjny stres jest szkodliwy, ale ten (który ja postrzegam jako podniesione emocje itp.) może być mobilizujący dla rozwoju dziecka.

Taki ciekawy artykuł ostatnio czytałam:
    https://www.newsweek.pl/wiedza/jaka-ciaza-takie-zycie/egft5xb

"Prof. DiPietro przeprowadziła badanie na 94 dzieciach i wykazała, że te, których matki w czasie ciąży odczuwały umiarkowany lęk i napięcie, w testach rozwojowych uzyskiwały wyniki lepsze, niż przeciętnie osiągają ich rówieśnicy.

Kolejne badania prof. DiPietro wykazały, że mózgi dwutygodniowych noworodków, których matki odczuwały w ciąży stres, wykazują większą dojrzałość. Prof. DiPietro mierzyła przewodnictwo nerwowe między neuronami za pomocą metody BEAP, w której stymuluje się mózg delikatnymi impulsami elektrycznymi wysyłanymi przez elektrody przymocowane do skóry głowy. U dzieci, których mózgi otrzymały w życiu płodowym umiarkowaną dawkę kortyzolu, komórki nerwowe komunikowały się ze sobą szybciej niż u maluchów, których mamy dbały o spokój przez całą ciążę.

Mówiąc o umiarkowanym poziomie stresu, badacze mają na myśli ten, który jest częścią naszej codzienności, towarzyszy pracy i kontaktom z innymi ludźmi. Bardzo silne przeżycia mogą być dla psychiki i umysłu dziecka degradujące. "

Dorjana lubi tę wiadomość

yN7Pp2.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Elo :O

No to ciekawe .... oby było prawdziwe ;)
    Choc ja w obu ciążach miałam jakiegoś stresa to faktycznie musze przyznać że dumna jestem z moich dzieci (synio ma 5 latek, już czyta, pisze, gra na organach, a teraz sie wkręcił w angielski - jako dziecko które urodziło się z wieloma utrudnieniami) ;P
    Ale która matka nie jest dumna ze swoich skarbów, każde potrafi codziennie zaskakiwać ??? ;P

Ja osobiście uważam że lepiej odpuścić sobie pracę chyba że zamierzasz wrócić zaraz po porodzie albo masz mniej wymagającą pracę. JA o swoją bardzo walczyłam i teraz wiem że nie było warto. W pierwszej ciąży pracowałam do dnia porodu (urodziłam w niedzielę)
    A i tak musieli znaleźć zastępstwo...

Wszystko zależy od pracy, warunków, współpracowników, atmosfery... itp, itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 10:57

Makt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak po wizycie?

Przyjechala do mnie kolezanka ze swoim detektorem sonoline b i probowalysmy znalezc. To nie wiem ale bardzo bardzo ciezko, tylko mnie to dodatkowo niepokoi teraz. Byl napewno dzwiek z lozyska i chyba przelyw w lozysku bo ok 120 i raz czy dwa na sekunde uslyszalysmy jakby bicie serduszka szybkie i tetno ok 140. Takze ja mam mieszane uczucia. Zostawi mi to poszukam pozniej. Jakie u was wartosci sa? Ile wam zajmuje szukanie?

syllwia91 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    I jak po wizycie?

Przyjechala do mnie kolezanka ze swoim detektorem sonoline b i probowalysmy znalezc. To nie wiem ale bardzo bardzo ciezko, tylko mnie to dodatkowo niepokoi teraz. Byl napewno dzwiek z lozyska i chyba przelyw w lozysku bo ok 120 i raz czy dwa na sekunde uslyszalysmy jakby bicie serduszka szybkie i tetno ok 140. Takze ja mam mieszane uczucia. Zostawi mi to poszukam pozniej. Jakie u was wartosci sa? Ile wam zajmuje szukanie?
    Ja nie mam z wartosciami, w ogole bez monitora. Nie wiem ile uderzen sle wyczuwalne szybsze bicie niz tetnica. Czesto szukam nawet ok 7 min. I czesto slysze jak robi fikolki, a tetno gdzies w oddali. Najczesciej po moim snie znajduje odrazu, po całym dniu, lub gdy sie narobie to trudniej znalezc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis znowu mdlalam w sklepie... boziu, zimny pot, zawroty glowy, mdłości-wszystko na raz. Dobrze ze juz po wcześniejszych mdleniach wiem kiedy przykucnac i przeczekać ...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesieni i zimy przede wszystkim nie lubię z powodu tego smrodu który jest wszędzie i przez to ograniczenie aktywności. bardzo lubię spacery długie na świeżym powietrzu w ciąży one są dla mnie szczególnie ważne no trudno mówić o świeżym powietrzu u mnie z zimą bądź jesienią. dodatkowo jeszcze wkurza mnie to co na ubrań wciskanie się w te wszystkie kurtki czapki rękawiczki. jeśli już miałaby być zima to chyba prawdę mówiąc wolę nawet żeby było trochę śniegu bo przynajmniej jest jaśniej A tak ciemno zimno śmierdzi: D .
    Olalasz Jak klikam na Ciebie to w ogóle nie mam takiej opcji żeby cię dodać już teraz bo chyba wczoraj to zrobiłam... Ale chyba coś spieprzyłem bo ty tego nie widzisz: D A mogłabyś dodać mnie?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ