X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Chyba dodałam ? Chyba ....;)
    Chyba nie :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piątkowo dziewczyny, ja wczoraj miałam USG genetyczne. Wszystko dobrze! 63mm zdrowego chłopca :) Kamień z serca! Byłam pewna, że będzie dziewczynka, a tu takie zaskoczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:14

Katy, Nikodemka, Makt, dory, kate2friend, syllwia91, Olalasz, amethyst, talku lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana niech ci da recepte na luteine, to tez pomaga na szyjke.

U mnie zimno i deszcz 😪

• Coleen Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kiedy zamierzacie pracować? Ja w pracy jeszcze nie powiedziałam, że jestem w ciąży, ale planuję w ciągu 2 najbliższych tygodni powiedzieć. Choć pracować chciałabym do końca roku.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przylaczam sie do grona lubiacych jesien :)
    Nie moge sie juz doczekac wieczorow pod kocem z drutami w rekach. A najfajniejsze jest to, ze bede teraz miala dla kogo zrobic kocyk.
    Sylwia - ja uzywam detektora raz w tygodniu i o dziwo nie kusi mnie, zeby sprawdzac czesciej.

Im blizej wtorkowego usg, tym mam w sobie coraz wieksze emocje. Chce juz byc po wszystkim.

dory, syllwia91 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:
    Do kiedy zamierzacie pracować? Ja w pracy jeszcze nie powiedziałam, że jestem w ciąży, ale planuję w ciągu 2 najbliższych tygodni powiedzieć. Choć pracować chciałabym do końca roku.
    Ja planuje do końca września, ogólnie już ciężko mi wysiedzieć i wracam do domu nieżywa. szefowej powiedziałam od razu, a teraz po prenatalnych już wszystkim mówię i nie chowam brzucha ;)

Coleen lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem po rozmowie z kierowniczką, ale ja jestem na wychowawczym i z niego przechodzę na L4 po najbliższej wizycie u lekarza :) powiem Wam, że nawet się zastanawiałam czy nie wrócić na trochę do pracy, bo brakuje mi kontaktu z dorosłymi ludźmi :P w tamtej ciąży pracowałam do 31 albo 32 tygodnia jakoś, później wymęczyły mnie dojazdy pociągiem. Ale w pracy powiedzieli, że dla nich lepiej jak nie będzie mnie ciągiem, niż jak wrócę na 3-4 miesiące. No to tak zrobię ;)

Coleen lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam szefowi w poniedziałek bo mam przedłużone zwolnienie. Mam mu dać znać czy będę jeszcze wracać. Ale poza tym się nie przejął tylko pogratulował :)

Coleen lubi tę wiadomość

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Sylwia, to jest normalne. Ja tez tak mam i mówię sobie, że wszystko jest ok, Dzidziutek rośnie, macica się rozciąga. Ciesz się ciążą, wszystkie wyniki badań masz super :)
    Dziękuję 😘😘😘😍❤️❤️❤️❤️

Olalasz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Sylwia ty miałeś jakieś przykre doświadczenia w poprzednich ciążach?
    Olalasz tylko muszę wykombinować jak to zrobić;)
    Mialam dwie ciążę pozamaciczne, druga skończona krwotokiem wew i usunięciem jajowodu więc w sumie poronic nie poronilam.

• Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam szefowej ze jak wszystko będzie ok to będę do końca stycznia pracować. W poprzedniej ciąży 3 tyg przed porodem poszłam na zwolnienie i nie żałuje. A wtedy była piękna wiosna i te ostatnie 3 tyg przesiedziałem na leżaku z lemoniada i książka... teraz w zimę, z córka w domu wcale mi się nie spieszy na zwolnienie. Chociaż powiem Wam ze nie umiem
    Zwolnić tempa i nieś tresować się praca. Dziś w nocy nie mogłam spać myślałam tylko o projektach które są dla mnie trudne i nie wiem jak sobie poradzić . A potem byłam zła na siebie ze to złe wpływa na dziecko... także nie wiem jak to zrobić żeby się mniej przejmować :(

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na prenatalne i wreszcie powiem. Nie mogę się doczekać :)
    A co dom pracy to zależy jak będę się czuła ale coś myślę że jakoś w październiku już pójdę na zwolnienie. Nie ukrywam że mi się już nie chce pracować + będzie robiło się zimno to nie będzie się chciało wstawać i wychodzić 😂

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham jesień ale najbardziej zimę i kupę śniegu, kominek, świece, koce potem grudzień 😍 no i w grudniu będziemy wchodzić w 3 trymestr i na świętach będziemy jeść cała blachę sernniczka bez wyrzutów sumienia i będziemy przy stole z wielkimi brzuchami więc czekam na te święta mocniej niż kiedykolwiek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 10:26

talku, Makt lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie pamietam kiedy u nas byla zima ze sniegiem 😀 Kraj alpejski ale sniegu w miescie nie mamy, ogolnie to dosc cieple miasto, w grudniu mielismy ok 10 stopni. Najgorsze deszcze i wiatry takze niezbyt przyjemnie. Ja pierwszy raz ciaza zima hmm no nie wiem te kurtki i w ogole, dzieci tona ubierania zaraz jakies katary kaszle szybko ciemno jednym slowem nie cierpie. Na swieta planujemy wyjazd, dzieci nie chca w tym roku choinki i tego calego cyrku wiec sie gdzies zmywamy do spa 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 10:40

• Elo Ekspertka

Wysłany: 6 września 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos stresu w pracy - bardzo silny i destrukcyjny stres jest szkodliwy, ale ten (który ja postrzegam jako podniesione emocje itp.) może być mobilizujący dla rozwoju dziecka.

Taki ciekawy artykuł ostatnio czytałam:
    https://www.newsweek.pl/wiedza/jaka-ciaza-takie-zycie/egft5xb

"Prof. DiPietro przeprowadziła badanie na 94 dzieciach i wykazała, że te, których matki w czasie ciąży odczuwały umiarkowany lęk i napięcie, w testach rozwojowych uzyskiwały wyniki lepsze, niż przeciętnie osiągają ich rówieśnicy.

Kolejne badania prof. DiPietro wykazały, że mózgi dwutygodniowych noworodków, których matki odczuwały w ciąży stres, wykazują większą dojrzałość. Prof. DiPietro mierzyła przewodnictwo nerwowe między neuronami za pomocą metody BEAP, w której stymuluje się mózg delikatnymi impulsami elektrycznymi wysyłanymi przez elektrody przymocowane do skóry głowy. U dzieci, których mózgi otrzymały w życiu płodowym umiarkowaną dawkę kortyzolu, komórki nerwowe komunikowały się ze sobą szybciej niż u maluchów, których mamy dbały o spokój przez całą ciążę.

Mówiąc o umiarkowanym poziomie stresu, badacze mają na myśli ten, który jest częścią naszej codzienności, towarzyszy pracy i kontaktom z innymi ludźmi. Bardzo silne przeżycia mogą być dla psychiki i umysłu dziecka degradujące. "

Dorjana lubi tę wiadomość

yN7Pp2.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Elo :O

No to ciekawe .... oby było prawdziwe ;)
    Choc ja w obu ciążach miałam jakiegoś stresa to faktycznie musze przyznać że dumna jestem z moich dzieci (synio ma 5 latek, już czyta, pisze, gra na organach, a teraz sie wkręcił w angielski - jako dziecko które urodziło się z wieloma utrudnieniami) ;P
    Ale która matka nie jest dumna ze swoich skarbów, każde potrafi codziennie zaskakiwać ??? ;P

Ja osobiście uważam że lepiej odpuścić sobie pracę chyba że zamierzasz wrócić zaraz po porodzie albo masz mniej wymagającą pracę. JA o swoją bardzo walczyłam i teraz wiem że nie było warto. W pierwszej ciąży pracowałam do dnia porodu (urodziłam w niedzielę)
    A i tak musieli znaleźć zastępstwo...

Wszystko zależy od pracy, warunków, współpracowników, atmosfery... itp, itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 10:57

Makt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak po wizycie?

Przyjechala do mnie kolezanka ze swoim detektorem sonoline b i probowalysmy znalezc. To nie wiem ale bardzo bardzo ciezko, tylko mnie to dodatkowo niepokoi teraz. Byl napewno dzwiek z lozyska i chyba przelyw w lozysku bo ok 120 i raz czy dwa na sekunde uslyszalysmy jakby bicie serduszka szybkie i tetno ok 140. Takze ja mam mieszane uczucia. Zostawi mi to poszukam pozniej. Jakie u was wartosci sa? Ile wam zajmuje szukanie?

syllwia91 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    I jak po wizycie?

Przyjechala do mnie kolezanka ze swoim detektorem sonoline b i probowalysmy znalezc. To nie wiem ale bardzo bardzo ciezko, tylko mnie to dodatkowo niepokoi teraz. Byl napewno dzwiek z lozyska i chyba przelyw w lozysku bo ok 120 i raz czy dwa na sekunde uslyszalysmy jakby bicie serduszka szybkie i tetno ok 140. Takze ja mam mieszane uczucia. Zostawi mi to poszukam pozniej. Jakie u was wartosci sa? Ile wam zajmuje szukanie?
    Ja nie mam z wartosciami, w ogole bez monitora. Nie wiem ile uderzen sle wyczuwalne szybsze bicie niz tetnica. Czesto szukam nawet ok 7 min. I czesto slysze jak robi fikolki, a tetno gdzies w oddali. Najczesciej po moim snie znajduje odrazu, po całym dniu, lub gdy sie narobie to trudniej znalezc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis znowu mdlalam w sklepie... boziu, zimny pot, zawroty glowy, mdłości-wszystko na raz. Dobrze ze juz po wcześniejszych mdleniach wiem kiedy przykucnac i przeczekać ...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesieni i zimy przede wszystkim nie lubię z powodu tego smrodu który jest wszędzie i przez to ograniczenie aktywności. bardzo lubię spacery długie na świeżym powietrzu w ciąży one są dla mnie szczególnie ważne no trudno mówić o świeżym powietrzu u mnie z zimą bądź jesienią. dodatkowo jeszcze wkurza mnie to co na ubrań wciskanie się w te wszystkie kurtki czapki rękawiczki. jeśli już miałaby być zima to chyba prawdę mówiąc wolę nawet żeby było trochę śniegu bo przynajmniej jest jaśniej A tak ciemno zimno śmierdzi: D .
    Olalasz Jak klikam na Ciebie to w ogóle nie mam takiej opcji żeby cię dodać już teraz bo chyba wczoraj to zrobiłam... Ale chyba coś spieprzyłem bo ty tego nie widzisz: D A mogłabyś dodać mnie?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ