Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, zagadam Was, bo jesteście na świeżo, a ja mam się umawiać na prenatalne. PAPPA - warto, nie warto? Robiłyście od razu z prenatalnymi?2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:Dziewczyny, zagadam Was, bo jesteście na świeżo, a ja mam się umawiać na prenatalne. PAPPA - warto, nie warto? Robiłyście od razu z prenatalnymi?
Nawet za darmo.
Poczytaj sobie wątek w dziale "problemy i komplikacje" ile dziewczyn (w tym ja) przez to umierało ze strachu! A jeśli USG jest ok, to na prawdę moim zdaniem nie ma sensu:)
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia no widzisz, to masz tak jak ja. Te szumy w rytmie tetna to chyba tetno pepowiny j lozyska, z tego co wyczytalam w necie.
Daj koniecznie znac po wizycie. Ja chyba poczekam do prenatalnych ale no tez jestem zmartwiona 😢
Katy a moze infekcja moczowa? Lepiej sprawdzic.
Nowa ja bede robic pappe razem z usg prenatalnym. W kazdej ciazy robilam, ale ze swiadomoscia ze jak wyjdzie zle nie wpadac od razu w obled. Mimo mojego wieku (w tym roku 35) zawsze wychodzilo dobrze, zobacze jak tym razem. Zalezy tez od lekarza czy wpieze odpowiednio wszystkie parametry bo jak pominie to wychodza potem takie glupoty. Fajne to o tyle ze ocenia stan lozyska i ryzyko stanu przedrzucawkowego. Chociaz jesli masz finanse to mozesz zamiast tego Niftynowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Cześć, można jeszcze do Was dołączyć?
Melduję się z terminem z OM na 1 marca
nowa na dzielni - moim zdaniem PAPPA to więcej kłopotów, niż pożytku i jeśli masz możliwość finansową i chcesz być spokojna, to zrób NIPT. Ja zrobiłam PAPPA, wyszło źle, przepłakałam kilka dni, a potem się okazało (po teście SANCO), że wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:58
MartaMarta, nowa na dzielni, Katy, Leśny_stworek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Sylwia no widzisz, to masz tak jak ja. Te szumy w rytmie tetna to chyba tetno pepowiny j lozyska, z tego co wyczytalam w necie.
Daj koniecznie znac po wizycie. Ja chyba poczekam do prenatalnych ale no tez jestem zmartwiona 😢
Katy a moze infekcja moczowa? Lepiej sprawdzic.
Nowa ja bede robic pappe razem z usg prenatalnym. W kazdej ciazy robilam, ale ze swiadomoscia ze jak wyjdzie zle nie wpadac od razu w obled. Mimo mojego wieku (w tym roku 35) zawsze wychodzilo dobrze, zobacze jak tym razem. Zalezy tez od lekarza czy wpieze odpowiednio wszystkie parametry bo jak pominie to wychodza potem takie glupoty. Fajne to o tyle ze ocenia stan lozyska i ryzyko stanu przedrzucawkowego. Chociaz jesli masz finanse to mozesz zamiast tego Nifty -
Też miś je chcę siku. Co pół godziny
. I jeszcze mam dziwne smaki : na ruvole kapustę kiszoną buraki i sezamki:D. Dziewczyny to trzymam kciuki. ja nie mam doświadczenia ale koleżanka mówiła mi że czasami jest ciężko znaleźć tobie cię serduszko dziecka bo to zależy gdzie jest łożysko
-
nick nieaktualny
-
nowa na dzielni wrote:Dziewczyny, zagadam Was, bo jesteście na świeżo, a ja mam się umawiać na prenatalne. PAPPA - warto, nie warto? Robiłyście od razu z prenatalnymi?
Wiem ze wiele osób nie robi na zasadzie ze oszczędza sobie stresu jeśli usg jest ok. My zdecydowaliśmy się zrobić komplet bo wolimy wiedzieć ale tez mam z tylu głowy myśl, ze ten test tak działa ze wyolbrzymia ryzyka, wiec jeśli coś wyjdzie, to warto zrobić dodatkowa weryfikacje. No i myśle ze właśnie jednym z pytań jest co zrobisz z ta wiedza jeśli coś by wyszło nie tak. Moja koleżanka nie zdecydowała się na pappa argumentując właśnie to tym, ze na kolejne badania ja nie stać a nawet jakby coś wyszło, to ciąże by donosiła. Dlatego myśle ze bez względu na to co my tu możemy myśleć to musi być i tak wasza świadoma decyzjaDorjana, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
nick nieaktualny
-
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka