X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie słychać nic... Jakoś szum morza w jednym miejscu i niby pokazuje 140 ale to nie serce.... Miałam provlem znaleźć swoje tętno ale się udało a na dole nic.... Już oczywiście mam atak paniki

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ja wstępnie mam dziewczynkę. tylko nie wiadomo jak to będzie na następnej wizycie następną wizytę mam za 10 dni i podobno to już powinien być moment kiedy w miarę można się pokusić o płeć;)

Makt, Nikodemka, Olalasz lubią tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zagadam Was, bo jesteście na świeżo, a ja mam się umawiać na prenatalne. PAPPA - warto, nie warto? Robiłyście od razu z prenatalnymi?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Dziewczyny, zagadam Was, bo jesteście na świeżo, a ja mam się umawiać na prenatalne. PAPPA - warto, nie warto? Robiłyście od razu z prenatalnymi?
    jeżeli nie jesteś w grupie ryzyka moim zdaniem zdecydowanie nie warto.
    Nawet za darmo.
    Poczytaj sobie wątek w dziale "problemy i komplikacje" ile dziewczyn (w tym ja) przez to umierało ze strachu! A jeśli USG jest ok, to na prawdę moim zdaniem nie ma sensu:)

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa zadzwoniłam do gin bo wiem że dzisiaj przyjmuje i poprosiłam o przeniesienie wizyty na dzisiaj ze względu na duże bóle brzucha bo przecież nie powiem że kupiłam detektor i nie słyszę tętna... O 21 mam być i dostanę chyba jebla......

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie czy w ciąży może być jakaś zwiększona podatność na tworzenie się siniaków?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia jak jest z siniakami w ciazy :p

Doszedł mi nie fajny objaw- ciagle mi sie chce siku :/ Najgorzej jest na spacerze z synkiem bo nie mam gdzie skorzystać:(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no widzisz, to masz tak jak ja. Te szumy w rytmie tetna to chyba tetno pepowiny j lozyska, z tego co wyczytalam w necie.
    Daj koniecznie znac po wizycie. Ja chyba poczekam do prenatalnych ale no tez jestem zmartwiona 😢

Katy a moze infekcja moczowa? Lepiej sprawdzic.

Nowa ja bede robic pappe razem z usg prenatalnym. W kazdej ciazy robilam, ale ze swiadomoscia ze jak wyjdzie zle nie wpadac od razu w obled. Mimo mojego wieku (w tym roku 35) zawsze wychodzilo dobrze, zobacze jak tym razem. Zalezy tez od lekarza czy wpieze odpowiednio wszystkie parametry bo jak pominie to wychodza potem takie glupoty. Fajne to o tyle ze ocenia stan lozyska i ryzyko stanu przedrzucawkowego. Chociaz jesli masz finanse to mozesz zamiast tego Nifty :)

• Jejku Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można jeszcze do Was dołączyć? ;)
    Melduję się z terminem z OM na 1 marca :)

nowa na dzielni - moim zdaniem PAPPA to więcej kłopotów, niż pożytku i jeśli masz możliwość finansową i chcesz być spokojna, to zrób NIPT. Ja zrobiłam PAPPA, wyszło źle, przepłakałam kilka dni, a potem się okazało (po teście SANCO), że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:58

MartaMarta, nowa na dzielni, Katy, Leśny_stworek lubią tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Sylwia no widzisz, to masz tak jak ja. Te szumy w rytmie tetna to chyba tetno pepowiny j lozyska, z tego co wyczytalam w necie.
    Daj koniecznie znac po wizycie. Ja chyba poczekam do prenatalnych ale no tez jestem zmartwiona 😢

Katy a moze infekcja moczowa? Lepiej sprawdzic.

Nowa ja bede robic pappe razem z usg prenatalnym. W kazdej ciazy robilam, ale ze swiadomoscia ze jak wyjdzie zle nie wpadac od razu w obled. Mimo mojego wieku (w tym roku 35) zawsze wychodzilo dobrze, zobacze jak tym razem. Zalezy tez od lekarza czy wpieze odpowiednio wszystkie parametry bo jak pominie to wychodza potem takie glupoty. Fajne to o tyle ze ocenia stan lozyska i ryzyko stanu przedrzucawkowego. Chociaz jesli masz finanse to mozesz zamiast tego Nifty :)
    Mam nadzieję że z dzidzia wszysrko jest ok. Jezu gdzie tu do 21.....

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miś je chcę siku. Co pół godziny :D. I jeszcze mam dziwne smaki : na ruvole kapustę kiszoną buraki i sezamki:D. Dziewczyny to trzymam kciuki. ja nie mam doświadczenia ale koleżanka mówiła mi że czasami jest ciężko znaleźć tobie cię serduszko dziecka bo to zależy gdzie jest łożysko

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas ogolnie ok ale dzidek sie uoarl nie wspolpracowac,usg bylo i dopochwowe i przez brzuch,lekarz ruszal i uciskal ale nie chcial sie przekrecic ;( oois mam taki

26e690372b96.jpg

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    528cfa1895ec.jpg

Katy, Gratka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam plci ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zmierzyl NT? Tak to widze ze jest opisane chyba wszystko, mierzyl cos? Obwod glowy itd?

• PannaB Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia

ae6cbb4c82ee.jpg

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

Wiem ze wiele osób nie robi na zasadzie ze oszczędza sobie stresu jeśli usg jest ok. My zdecydowaliśmy się zrobić komplet bo wolimy wiedzieć ale tez mam z tylu głowy myśl, ze ten test tak działa ze wyolbrzymia ryzyka, wiec jeśli coś wyjdzie, to warto zrobić dodatkowa weryfikacje. No i myśle ze właśnie jednym z pytań jest co zrobisz z ta wiedza jeśli coś by wyszło nie tak. Moja koleżanka nie zdecydowała się na pappa argumentując właśnie to tym, ze na kolejne badania ja nie stać a nawet jakby coś wyszło, to ciąże by donosiła. Dlatego myśle ze bez względu na to co my tu możemy myśleć to musi być i tak wasza świadoma decyzja :)

Dorjana, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Natalia

ae6cbb4c82ee.jpg

Wyglada ze wszystko jest ok :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Wyglada ze wszystko jest ok :)

Wlasnie rozczytuje ze ok ;* dzieki za 7 dni wynik z krwi

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja z własnej woli bym nie robiła. Teraz wyjątkowo zrobię bo zapisałam się do luxmedu a tam robią z automatu. Ale gdzieś mam ten wynik bo mam nadzieję że już będę mieć wyniki Sanco. A pappa uwzględnia przeszłość tzn poprzednie ciąże? Bo jeśli tak to w ogóle tam cuda u mnie wyjdą :P

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ