Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratka wrote:To w skrócie
Wszystko w porządku. Parametry w normie. Dzidziuś zasnął i źle się ułożył. Dr musiała szturchac głowicą po brzuchu. Pomógł dopiero spacer i słodycze. Na płeć za wcześnie. Ale było takie jedno ujęcie (niestety nie wydrukowala) że coś między nogami mignelo. Mąż też zauważył.
U mnie nie kazali spacerowac a szkoda,szturchal go tylko ciagle i probowal ale uparty czy uparta -
nick nieaktualny
-
U mnie badali czy wszystkie organy się wykształciły, przepływy, rozmiar itp.
Teraz kolejne bardziej dokładne badanie to połówkowe. Choć tutaj to całą ciążę tylko krew, mocz badają i USG. Podwozia nie badają całą ciążę. Na koniec wymaz gbs tylko pobieraja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 22:41
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My dziś kupiliśmy pierwsza rzecz dla maleństwa. Córka bardzo chciała to kupiliśmy pozytywkę pluszaka i codziennie wieczorem będziemy przykładać do brzuszka...
W ogóle to po prenatalnych chyba dopiero zaczęłam się ,,zżywać,, z ta ciąża i dopiero chyba organizm dopuszcza ta myśl. Zaczęłam od środy wymiotowac, śpię kiedy tylko mogę, boli mnie wszystko możliwe...
Jakoś tak do tych badań było inaczej. Wiedzialam, że jestem w ciąży ale nie wierzyłam w to do końca... Nawet nie wiem jak to opisaćsyllwia91, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia ale to na pranatalnych nie mowili ze przodujace? To duzo lezec musisz odpoczywac.
Wasnie mi moj gin w pl wszystko bardzo dokladnie sprawdzal, a tu sie zastanawiam jak bedzie. No zobacze nie mam wyjscia, najwyżej bede dopytywac sama i wyjdę na najbardziej upierdliwą pacjentke, trudno 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 22:56
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMówił że tylna ściana nisko a ten dzisiaj ze gorzej jest! Ale że łożysko się podniesie może i że na polowkowych się sprawdzi.... Powiem Wam że tak mnie on wkurwia.... Zawsze coś dowali! To kark zły to teraz szyjka piękna, łożysko słabo ale da się przeżyć ale te bóle jak na okres to zło najgorsze! Ich trzeba się bać, mam brać znowu luteine nospe w razie mocnych i leżeć i badania moczu i posiew i krew.... I za 3 tyg wizyta
-
Natalia05 wrote:A powiedzcie sprawdzali wam mozgi dzieci ich budowe? Moj lekarz w pl sprawdzal a czy ten tu to sprawdzi to nie wiem, cholera boje sie ze wyjde z badania wkurzona i pojade do pl.
W opisie nic nie mam,ale sprawdzal cos patrzyl,ogolnie ten moj lekarz gburowaty i ciezko bylo cis dopytac ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 05:28
-
Natalia05 wrote:A powiedzcie sprawdzali wam mozgi dzieci ich budowe? Moj lekarz w pl sprawdzal a czy ten tu to sprawdzi to nie wiem, cholera boje sie ze wyjde z badania wkurzona i pojade do pl.
Mój badał bardzo dokładnie mózg, jakąś przezierność w mózgu i jeszcze jeden parametr. -
syllwia91 wrote:Mówił że tylna ściana nisko a ten dzisiaj ze gorzej jest! Ale że łożysko się podniesie może i że na polowkowych się sprawdzi.... Powiem Wam że tak mnie on wkurwia.... Zawsze coś dowali! To kark zły to teraz szyjka piękna, łożysko słabo ale da się przeżyć ale te bóle jak na okres to zło najgorsze! Ich trzeba się bać, mam brać znowu luteine nospe w razie mocnych i leżeć i badania moczu i posiew i krew.... I za 3 tyg wizyta
Odnoszę wrażenie, że niepotrzebnie Cię nakręca ten lekarzmoże powinnaś zmienić na kogoś, kto ma więcej empatii? Faktem jest, że na tym etapie ryzyko poronienia maleje do kilku procent.
A,.że boli brzuch to normalne, macica rośnie, wszystko się rozciąga, będziemy to czuły nie ma innej możliwości. Będzie dobrze kochanasyllwia91 lubi tę wiadomość