Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOjoj no to faktycznie. To kiedy bedzie decyzja o szwie? A pessar bedzie za malo?
Kurcze serio lekarz nie znalazl? A to teraz wiem czemu tak lekarze nie polecaja tego stosowac, kurka wodna no moglam sie przy swoim zdaniu trzymac co mnie podkusilo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 21:11
-
"wyrok" za 3 tygodnie na następnej wizycie. Jeśli chodzi o detektor to może Wy macie nowe/nowoczesne. Nie wiem jaki ma lekarz ale nie znalazł. Ale u mnie 12tygodni dzisiaj a wg usg jeszcze 5 czy 6 dni mniej. No i tłuszczyku trochę mam to może przeszkadzał. Albo może lepiej z wypełnionym pęcherzem tak jak do usg przez brzuch? Tym akurat się nie stresuję. W czwartek było ok więc wierzę że nic się nie zmieniłoTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Tak, ciężko jest znalezc. Tak jak pisalam- najczęściej rano, po nocy szybko znajduje. I rez parę sekund i ucieka, ale wyraznie slysze fikolki. I owulacje miałam z lewego jajnika, i dziecko jest po lewej stronie. Niemalże pod linia majtek i nawet przy kosci biodrowej.
Ja luteine biore 2x2
-
Myszaq wrote:Cześć Dziewczyny jestem z kwietniówek. Szukam u Was pocieszenia jako, że w większości macie już pewnie najgorsze mdłości dawno za sobą. Powiedzcie mi proszę w którym tygodniu to minie i czy w ogóle? Jestem załamana,od kilku dni nie wstaje z łóżka, nie wymiotuje ale też nie mogę nic jeść. Wydaje mi się że to się nigdy nie skończy. W pierwszej ciąży nie miałam aż tak silnych mdłości. Z góry dzieki za rady i wszystkim życzę spokojnycj ciaz i zdrowych maluchów.
Cześćgratulacje!
Ja nie pocieszę, bo mdłości mam do tej pory...
-
Myszaq wrote:Cześć Dziewczyny jestem z kwietniówek. Szukam u Was pocieszenia jako, że w większości macie już pewnie najgorsze mdłości dawno za sobą. Powiedzcie mi proszę w którym tygodniu to minie i czy w ogóle? Jestem załamana,od kilku dni nie wstaje z łóżka, nie wymiotuje ale też nie mogę nic jeść. Wydaje mi się że to się nigdy nie skończy. W pierwszej ciąży nie miałam aż tak silnych mdłości. Z góry dzieki za rady i wszystkim życzę spokojnycj ciaz i zdrowych maluchów.
Ja jestem w 15 tygodniu i dopiero zaczynają przechodzić... W sensie nie mdli mnie już całe dnie, tylko z raz-dwa razy dziennie i jak zjem to przechodziale i tak jestem zadowolona, bo też byłam załamana i myślałam, że nigdy nie przejdzie :p także cierpliwości, kiedyś się to skończy
Myszaq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakt wrote:Mi pani doktor powiedziała ze do 14 tc metformine brać
-
nick nieaktualnyNatalia nie próbuje już. Będę próbowała później w ciąży narazie szkoda moich nerwów a może faktycznie dzidzia ucieka od tego?
Skoro lekarz ma provlem to ja ani tyle nie znajdę.
Natalia wszystko jest ok zobaczysz już w wtorek 😍❤️❤️❤️
Jak ty widzisz ze dzidzia jest głębiej?
Kazio trzymam kciuki! Jeśli będzie trzeba zrobią co mają zrobić i szyjka potem będzie grzecznie czekać na poród zamknięta szczelnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 22:58
-
dziewczyny wiem że łatwo mówić natomiast z tym detektorem podobna jest też tak że dziecko go Uniqa czyli ustawia się dalej od niego dlatego może być wam trudno znaleźć ten dziecka bo dziecko ma jeszcze swobodę ruchu i sobie przepływa tam gdzie go nie przekładacie. To może.byc powód problemów. Bo dziecko podobno słyszy te fale w wodach płodowych jako hałas.
Jak tam wasze samopoczucie?
Słuchajcie czy któraś z was w poprzedniej albo w tej ciąży miała kurzajki? Fujjj i nie wiem czy to dziecku nie szkodzi a zrobiła mi się na stopie -
Teraz doczytałam że już pisaliście że ucieka
ale mam refleks
. Ale naprawdę o tym czytałam w jakimś artykule na pub med że dzidziuś dopuki może to sie chowa potem już nie ma opcji bo za duży i za mało miejsca. Czy jest tu jakaś mama której brzuszek niezbyt rośnie ? Zaczynam się martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 23:46
-
Mi doktor mówił ogólnie o USG, że podgrzewa malucha, im krótsze tym lepsze. Te detektory to samo, też grzeją i maluch to czuję i ucieka. Zwróćcie uwagę teraz przy USG, nam się wydaje że lekarz przykłada głowice o widzimy malca, tymczasem on cały czas lekko manewruje, dociska i go ściga
jak mierzy tętno to znajduje, robi pauzę i wtedy jest odsłuch, nie ma szans żeby te kilka seknund trzymal głowice dokładnie na serduszku. Detektorem jest jeszcze trudniej.
syllwia91 lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Ja byłam wczoraj na weselu, wytrwałam do 22 hehe, później byłam prawie trup
Brzuch jak w 7 miesiącu, jeszcze pojadlam i się toczyłam już do pokoju
Edit: zaczęłam drugi trymestr 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 06:33
talku, kate2friend, Makt, Olalasz lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Auricomka, ja nie mam brzucha. Znaczy mam swój ten zwykły z tłuszczykiem 😂 ale brzucha ciążowego jeszcze nie widać. Wieczorem jest większy i robi się miejscami twardy ale wiem, że jestem wtedy najedzona. Rano płaski. Ale nie martwię się. Cieszę się, że mogę nosić swoje ubrania 😀
-
Ja wczoraj kupiłam fajne spodnie w Reserved. W sumie nie typowo ciążowe, wiecie takie z gumą na brzuch ale bardzo rozciągliwe. Z przodu normalnie na guzik ale za to gumkę mają wszytą z tyłu i spokojnie du zy brzuch się zmieści:)
Ja już zauważyłam u siebie brzuszek no i linea nigra się pomału pojawia.dziś czuje się jak flak... W nocy źle spałam... meczyly mnie wzdęcia i jelita bolały... kręgosłup też A jeszcze dziś mamy gości....
Iriiska ja też zaczęłam dzisiaj 2 trymestrkate2friend, iriiska lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
U mnie też tylko tłuszcz na brzuchu. Może bardziej go widać bo macica od dołu go chyba wypycha. Ale nadal wyglądam bardziej na grubą niż ciężarną
Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyJa raz mam taki wypchany spuchniety a raz plaski. Tez zalezy czy trzymam na wciagnieciu jak zawsze czy puszczam luzem, jak luzem to jak stoje jakbym w piatym juz byla hahah
Sylwia no takie mam obserwacje ze teraz mam macice jakby bardziej w srodku i jest miekka niewypukla a z Emilka mialam twarda wypukla kulke. Dziwne ze takie roznice moga byc.
Do mnie wczoraj przyszlo zamowienie z c&a takie fajne jegginsy wlasnie z gumka pod brzuch i rozm 34 okazal sie za duzy! Masakra, to juz kolejne spodnie ktore sa duze, to nie wiem jakie mam sobie kupic w rozkiarze dla dzieci? 🤣 Z Emilia juz wazylam 51 kg a teraz stoje albo chudne. Ale nie wmusze w siebie jedzenia. Macie apetyt? Przytylyscie cos?