X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj no to faktycznie. To kiedy bedzie decyzja o szwie? A pessar bedzie za malo?

Kurcze serio lekarz nie znalazl? A to teraz wiem czemu tak lekarze nie polecaja tego stosowac, kurka wodna no moglam sie przy swoim zdaniu trzymac co mnie podkusilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 21:11

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "wyrok" za 3 tygodnie na następnej wizycie. Jeśli chodzi o detektor to może Wy macie nowe/nowoczesne. Nie wiem jaki ma lekarz ale nie znalazł. Ale u mnie 12tygodni dzisiaj a wg usg jeszcze 5 czy 6 dni mniej. No i tłuszczyku trochę mam to może przeszkadzał. Albo może lepiej z wypełnionym pęcherzem tak jak do usg przez brzuch? Tym akurat się nie stresuję. W czwartek było ok więc wierzę że nic się nie zmieniło :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ciężko jest znalezc. Tak jak pisalam- najczęściej rano, po nocy szybko znajduje. I rez parę sekund i ucieka, ale wyraznie slysze fikolki. I owulacje miałam z lewego jajnika, i dziecko jest po lewej stronie. Niemalże pod linia majtek i nawet przy kosci biodrowej.
    Ja luteine biore 2x2

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaq wrote:
    Cześć Dziewczyny jestem z kwietniówek. Szukam u Was pocieszenia jako, że w większości macie już pewnie najgorsze mdłości dawno za sobą. Powiedzcie mi proszę w którym tygodniu to minie i czy w ogóle? Jestem załamana,od kilku dni nie wstaje z łóżka, nie wymiotuje ale też nie mogę nic jeść. Wydaje mi się że to się nigdy nie skończy. W pierwszej ciąży nie miałam aż tak silnych mdłości. Z góry dzieki za rady i wszystkim życzę spokojnycj ciaz i zdrowych maluchów. :)

Cześć :) gratulacje!
    Ja nie pocieszę, bo mdłości mam do tej pory...

relgi09kukfprg92.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaq wrote:
    Cześć Dziewczyny jestem z kwietniówek. Szukam u Was pocieszenia jako, że w większości macie już pewnie najgorsze mdłości dawno za sobą. Powiedzcie mi proszę w którym tygodniu to minie i czy w ogóle? Jestem załamana,od kilku dni nie wstaje z łóżka, nie wymiotuje ale też nie mogę nic jeść. Wydaje mi się że to się nigdy nie skończy. W pierwszej ciąży nie miałam aż tak silnych mdłości. Z góry dzieki za rady i wszystkim życzę spokojnycj ciaz i zdrowych maluchów. :)

Ja jestem w 15 tygodniu i dopiero zaczynają przechodzić... W sensie nie mdli mnie już całe dnie, tylko z raz-dwa razy dziennie i jak zjem to przechodzi ;) ale i tak jestem zadowolona, bo też byłam załamana i myślałam, że nigdy nie przejdzie :p także cierpliwości, kiedyś się to skończy ;)

Myszaq lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zgage pierwszy raz w tej ciazy:/ Masakra...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Mi pani doktor powiedziała ze do 14 tc metformine brać :)
    Kochana ja nie zamierzam przestac brać, na pewno nie do 3 trymestru dlatego że mam bardzo duża IO i wiem że szkodzi dziecku nawet w późniejszej ciąży a nie wpływa na płód więc będę brała. Idę w tym tyg na krzywa cukrowa i zobaczę jak się ma. Z innego forum są dziewczyny z połowę mniejszym wskaźnikiem hpma i biorą większą dawkę aż do porodu także jak trzeba będzie to pojadę do Krakowa do diabetolog polrcanego przez nie 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie próbuje już. Będę próbowała później w ciąży narazie szkoda moich nerwów a może faktycznie dzidzia ucieka od tego?

Skoro lekarz ma provlem to ja ani tyle nie znajdę.

Natalia wszystko jest ok zobaczysz już w wtorek 😍❤️❤️❤️
    Jak ty widzisz ze dzidzia jest głębiej?

Kazio trzymam kciuki! Jeśli będzie trzeba zrobią co mają zrobić i szyjka potem będzie grzecznie czekać na poród zamknięta szczelnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 22:58

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem że łatwo mówić natomiast z tym detektorem podobna jest też tak że dziecko go Uniqa czyli ustawia się dalej od niego dlatego może być wam trudno znaleźć ten dziecka bo dziecko ma jeszcze swobodę ruchu i sobie przepływa tam gdzie go nie przekładacie. To może.byc powód problemów. Bo dziecko podobno słyszy te fale w wodach płodowych jako hałas.
    Jak tam wasze samopoczucie?
    Słuchajcie czy któraś z was w poprzedniej albo w tej ciąży miała kurzajki? Fujjj i nie wiem czy to dziecku nie szkodzi a zrobiła mi się na stopie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam że już pisaliście że ucieka :D ale mam refleks :D. Ale naprawdę o tym czytałam w jakimś artykule na pub med że dzidziuś dopuki może to sie chowa potem już nie ma opcji bo za duży i za mało miejsca. Czy jest tu jakaś mama której brzuszek niezbyt rośnie ? Zaczynam się martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 23:46

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka mi w pierwszej ciazy zaczal dopiero w 20tc rosnac wiec raczej nie ma sie czym martwić, a raczej cieszyc :p

Mialam tak beznadziejna noc, ze jestem nieprzytomna...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor mówił ogólnie o USG, że podgrzewa malucha, im krótsze tym lepsze. Te detektory to samo, też grzeją i maluch to czuję i ucieka. Zwróćcie uwagę teraz przy USG, nam się wydaje że lekarz przykłada głowice o widzimy malca, tymczasem on cały czas lekko manewruje, dociska i go ściga :) jak mierzy tętno to znajduje, robi pauzę i wtedy jest odsłuch, nie ma szans żeby te kilka seknund trzymal głowice dokładnie na serduszku. Detektorem jest jeszcze trudniej.

syllwia91 lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na weselu, wytrwałam do 22 hehe, później byłam prawie trup ;)
    Brzuch jak w 7 miesiącu, jeszcze pojadlam i się toczyłam już do pokoju ;)

Edit: zaczęłam drugi trymestr 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 06:33

talku, kate2friend, Makt, Olalasz lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień ide na wesele, ale max o 20 chce byc w domu bo z dzieckiem idziemy i w sumie nie specjalnie mi sie chce isc, no, ale wypada xd

iriiska lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka, ja nie mam brzucha. Znaczy mam swój ten zwykły z tłuszczykiem 😂 ale brzucha ciążowego jeszcze nie widać. Wieczorem jest większy i robi się miejscami twardy ale wiem, że jestem wtedy najedzona. Rano płaski. Ale nie martwię się. Cieszę się, że mogę nosić swoje ubrania 😀

relgi09kukfprg92.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam fajne spodnie w Reserved. W sumie nie typowo ciążowe, wiecie takie z gumą na brzuch ale bardzo rozciągliwe. Z przodu normalnie na guzik ale za to gumkę mają wszytą z tyłu i spokojnie du zy brzuch się zmieści:)
    Ja już zauważyłam u siebie brzuszek no i linea nigra się pomału pojawia. :P dziś czuje się jak flak... W nocy źle spałam... meczyly mnie wzdęcia i jelita bolały... kręgosłup też A jeszcze dziś mamy gości....

Iriiska ja też zaczęłam dzisiaj 2 trymestr :)

kate2friend, iriiska lubią tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam swoj tluszczowy. Wieczorem tylko jest wzdety. W jeansy sie mieszcze ale sa opiete ;/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tylko tłuszcz na brzuchu. Może bardziej go widać bo macica od dołu go chyba wypycha. Ale nadal wyglądam bardziej na grubą niż ciężarną :P

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    U mnie też tylko tłuszcz na brzuchu. Może bardziej go widać bo macica od dołu go chyba wypycha. Ale nadal wyglądam bardziej na grubą niż ciężarną :P

Hahaha lepiej bym tego nie ujęła 😂
    Właśnie o to mi chodziło

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz mam taki wypchany spuchniety a raz plaski. Tez zalezy czy trzymam na wciagnieciu jak zawsze czy puszczam luzem, jak luzem to jak stoje jakbym w piatym juz byla hahah

Sylwia no takie mam obserwacje ze teraz mam macice jakby bardziej w srodku i jest miekka niewypukla a z Emilka mialam twarda wypukla kulke. Dziwne ze takie roznice moga byc.

Do mnie wczoraj przyszlo zamowienie z c&a takie fajne jegginsy wlasnie z gumka pod brzuch i rozm 34 okazal sie za duzy! Masakra, to juz kolejne spodnie ktore sa duze, to nie wiem jakie mam sobie kupic w rozkiarze dla dzieci? 🤣 Z Emilia juz wazylam 51 kg a teraz stoje albo chudne. Ale nie wmusze w siebie jedzenia. Macie apetyt? Przytylyscie cos?

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ