X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj no to faktycznie. To kiedy bedzie decyzja o szwie? A pessar bedzie za malo?

Kurcze serio lekarz nie znalazl? A to teraz wiem czemu tak lekarze nie polecaja tego stosowac, kurka wodna no moglam sie przy swoim zdaniu trzymac co mnie podkusilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 21:11

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "wyrok" za 3 tygodnie na następnej wizycie. Jeśli chodzi o detektor to może Wy macie nowe/nowoczesne. Nie wiem jaki ma lekarz ale nie znalazł. Ale u mnie 12tygodni dzisiaj a wg usg jeszcze 5 czy 6 dni mniej. No i tłuszczyku trochę mam to może przeszkadzał. Albo może lepiej z wypełnionym pęcherzem tak jak do usg przez brzuch? Tym akurat się nie stresuję. W czwartek było ok więc wierzę że nic się nie zmieniło :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ciężko jest znalezc. Tak jak pisalam- najczęściej rano, po nocy szybko znajduje. I rez parę sekund i ucieka, ale wyraznie slysze fikolki. I owulacje miałam z lewego jajnika, i dziecko jest po lewej stronie. Niemalże pod linia majtek i nawet przy kosci biodrowej.
    Ja luteine biore 2x2

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaq wrote:
    Cześć Dziewczyny jestem z kwietniówek. Szukam u Was pocieszenia jako, że w większości macie już pewnie najgorsze mdłości dawno za sobą. Powiedzcie mi proszę w którym tygodniu to minie i czy w ogóle? Jestem załamana,od kilku dni nie wstaje z łóżka, nie wymiotuje ale też nie mogę nic jeść. Wydaje mi się że to się nigdy nie skończy. W pierwszej ciąży nie miałam aż tak silnych mdłości. Z góry dzieki za rady i wszystkim życzę spokojnycj ciaz i zdrowych maluchów. :)

Cześć :) gratulacje!
    Ja nie pocieszę, bo mdłości mam do tej pory...

relgi09kukfprg92.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaq wrote:
    Cześć Dziewczyny jestem z kwietniówek. Szukam u Was pocieszenia jako, że w większości macie już pewnie najgorsze mdłości dawno za sobą. Powiedzcie mi proszę w którym tygodniu to minie i czy w ogóle? Jestem załamana,od kilku dni nie wstaje z łóżka, nie wymiotuje ale też nie mogę nic jeść. Wydaje mi się że to się nigdy nie skończy. W pierwszej ciąży nie miałam aż tak silnych mdłości. Z góry dzieki za rady i wszystkim życzę spokojnycj ciaz i zdrowych maluchów. :)

Ja jestem w 15 tygodniu i dopiero zaczynają przechodzić... W sensie nie mdli mnie już całe dnie, tylko z raz-dwa razy dziennie i jak zjem to przechodzi ;) ale i tak jestem zadowolona, bo też byłam załamana i myślałam, że nigdy nie przejdzie :p także cierpliwości, kiedyś się to skończy ;)

Myszaq lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zgage pierwszy raz w tej ciazy:/ Masakra...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Mi pani doktor powiedziała ze do 14 tc metformine brać :)
    Kochana ja nie zamierzam przestac brać, na pewno nie do 3 trymestru dlatego że mam bardzo duża IO i wiem że szkodzi dziecku nawet w późniejszej ciąży a nie wpływa na płód więc będę brała. Idę w tym tyg na krzywa cukrowa i zobaczę jak się ma. Z innego forum są dziewczyny z połowę mniejszym wskaźnikiem hpma i biorą większą dawkę aż do porodu także jak trzeba będzie to pojadę do Krakowa do diabetolog polrcanego przez nie 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie próbuje już. Będę próbowała później w ciąży narazie szkoda moich nerwów a może faktycznie dzidzia ucieka od tego?

Skoro lekarz ma provlem to ja ani tyle nie znajdę.

Natalia wszystko jest ok zobaczysz już w wtorek 😍❤️❤️❤️
    Jak ty widzisz ze dzidzia jest głębiej?

Kazio trzymam kciuki! Jeśli będzie trzeba zrobią co mają zrobić i szyjka potem będzie grzecznie czekać na poród zamknięta szczelnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 22:58

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem że łatwo mówić natomiast z tym detektorem podobna jest też tak że dziecko go Uniqa czyli ustawia się dalej od niego dlatego może być wam trudno znaleźć ten dziecka bo dziecko ma jeszcze swobodę ruchu i sobie przepływa tam gdzie go nie przekładacie. To może.byc powód problemów. Bo dziecko podobno słyszy te fale w wodach płodowych jako hałas.
    Jak tam wasze samopoczucie?
    Słuchajcie czy któraś z was w poprzedniej albo w tej ciąży miała kurzajki? Fujjj i nie wiem czy to dziecku nie szkodzi a zrobiła mi się na stopie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam że już pisaliście że ucieka :D ale mam refleks :D. Ale naprawdę o tym czytałam w jakimś artykule na pub med że dzidziuś dopuki może to sie chowa potem już nie ma opcji bo za duży i za mało miejsca. Czy jest tu jakaś mama której brzuszek niezbyt rośnie ? Zaczynam się martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 23:46

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka mi w pierwszej ciazy zaczal dopiero w 20tc rosnac wiec raczej nie ma sie czym martwić, a raczej cieszyc :p

Mialam tak beznadziejna noc, ze jestem nieprzytomna...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor mówił ogólnie o USG, że podgrzewa malucha, im krótsze tym lepsze. Te detektory to samo, też grzeją i maluch to czuję i ucieka. Zwróćcie uwagę teraz przy USG, nam się wydaje że lekarz przykłada głowice o widzimy malca, tymczasem on cały czas lekko manewruje, dociska i go ściga :) jak mierzy tętno to znajduje, robi pauzę i wtedy jest odsłuch, nie ma szans żeby te kilka seknund trzymal głowice dokładnie na serduszku. Detektorem jest jeszcze trudniej.

syllwia91 lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na weselu, wytrwałam do 22 hehe, później byłam prawie trup ;)
    Brzuch jak w 7 miesiącu, jeszcze pojadlam i się toczyłam już do pokoju ;)

Edit: zaczęłam drugi trymestr 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 06:33

talku, kate2friend, Makt, Olalasz lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień ide na wesele, ale max o 20 chce byc w domu bo z dzieckiem idziemy i w sumie nie specjalnie mi sie chce isc, no, ale wypada xd

iriiska lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka, ja nie mam brzucha. Znaczy mam swój ten zwykły z tłuszczykiem 😂 ale brzucha ciążowego jeszcze nie widać. Wieczorem jest większy i robi się miejscami twardy ale wiem, że jestem wtedy najedzona. Rano płaski. Ale nie martwię się. Cieszę się, że mogę nosić swoje ubrania 😀

relgi09kukfprg92.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam fajne spodnie w Reserved. W sumie nie typowo ciążowe, wiecie takie z gumą na brzuch ale bardzo rozciągliwe. Z przodu normalnie na guzik ale za to gumkę mają wszytą z tyłu i spokojnie du zy brzuch się zmieści:)
    Ja już zauważyłam u siebie brzuszek no i linea nigra się pomału pojawia. :P dziś czuje się jak flak... W nocy źle spałam... meczyly mnie wzdęcia i jelita bolały... kręgosłup też A jeszcze dziś mamy gości....

Iriiska ja też zaczęłam dzisiaj 2 trymestr :)

kate2friend, iriiska lubią tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam swoj tluszczowy. Wieczorem tylko jest wzdety. W jeansy sie mieszcze ale sa opiete ;/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tylko tłuszcz na brzuchu. Może bardziej go widać bo macica od dołu go chyba wypycha. Ale nadal wyglądam bardziej na grubą niż ciężarną :P

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    U mnie też tylko tłuszcz na brzuchu. Może bardziej go widać bo macica od dołu go chyba wypycha. Ale nadal wyglądam bardziej na grubą niż ciężarną :P

Hahaha lepiej bym tego nie ujęła 😂
    Właśnie o to mi chodziło

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz mam taki wypchany spuchniety a raz plaski. Tez zalezy czy trzymam na wciagnieciu jak zawsze czy puszczam luzem, jak luzem to jak stoje jakbym w piatym juz byla hahah

Sylwia no takie mam obserwacje ze teraz mam macice jakby bardziej w srodku i jest miekka niewypukla a z Emilka mialam twarda wypukla kulke. Dziwne ze takie roznice moga byc.

Do mnie wczoraj przyszlo zamowienie z c&a takie fajne jegginsy wlasnie z gumka pod brzuch i rozm 34 okazal sie za duzy! Masakra, to juz kolejne spodnie ktore sa duze, to nie wiem jakie mam sobie kupic w rozkiarze dla dzieci? 🤣 Z Emilia juz wazylam 51 kg a teraz stoje albo chudne. Ale nie wmusze w siebie jedzenia. Macie apetyt? Przytylyscie cos?

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ