X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Czytam was, kibicuje ale troche sie zdystansowalam. To czekanie jest najgorsze wolalabym juz wiedzieć. Podobno maja we wtorek tez robic usg, licze na to ze sie czegos wiecej dowiem, albo dadza nadzieje albo powiedza zeby sie szykowac psychicznie. Mam troje zdrowych dzieci, za to jestem wdzieczna losowi. Nie wiem jak kobiety których to pierwsza ciaza przechodza przez taki koszmar 😢

Dorjana mam wlasnie taki biustonosz do karmienia super sa ❤️
    Wierzę że będzie dobrze, mam dobre przeczucia i trzymam kciuki mocno! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Czekam na wieści!

Natalia05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Natalia05 - nie puszczam za Was kciukow i nadal wierze, ze bedziesz miala czworo zdrowych dzieci.
    Dziewczyny, czujecie czasem takie silne, ale krotkotrwale kłucia w lewym boku, w podbrzuszu? Wczoraj caly wieczor je mialam, az troche sie przestraszylam, nie wiem czy tak ma byc...
    Mam czasem i to tek jeden raz potem jeszcze drugi z tej jednej strony i aż mi ciarki przechodzą....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 11:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Te badani się wiele nie różnią, ja wybrałam NIFTY PRO, bo jest ubezpieczony od fałszywie pozytywnego wyniku(płaca za badania i amnio), a gdyby był fałszywie negatywny i dziecko urodziloby się chore, to wypłacają około 200 tys zł odszkodowania. Inne testy nie maja odszkodowania i to skłoniło mnie do podjęcia takiej decyzji.
    Ja też dlatego wybrałam nifty pro

• Gratka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiiia u mnie trwało 30min albo nawet więcej. Dziecko nie chciało się ułożyć dobrze. Dr bardzo cierpliwa. Na 2x było badanie

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wesela, potanczylam troche z 10 kilogramowym obciazeniem troche bez, pojadlam, popilam wody i sie zmęczyłam 😂

Kurcze ja sie az tak nie zaglebiam w tematy prenatalnych badan, skoro usg wyszlo ok to nie robilam dalszej diagnostyki..Moje badanie trwalo max.15 minut, ale dzidzius spal wiec bylo latwo go pomierzyc xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 20:23

talku, Auricomka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja też dlatego wybrałam nifty pro
    Ile czasu czekałaś na wynik?

Natalia - nie wiem czy pocieszy Cię to co Ci napiszę, ale u mojej koleżanki wykryto też, zw dziecko ma serce po prawej stronie i straszyli ja strasznie, ze dziecko będzie chore. Urodziła zdrowa córeczkę. Serce po prawej stronie nie wpłynęło na jej zdrowie, wszystkie narządy ma na odwrót, jak w lustrzanym odbiciu. Nie wiem jak zaawansowana sytuacja jest u Ciebie, ale kibicuje Ci bardzo i współczuje Ci tego, co przezywasz.

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • klaudia_t Znajoma

Wysłany: 15 września 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy jakaś mama przeszła pęknięcie krwiaka? Niestety wczoraj wieczorem trafiłam do szpitala. Dosłownie lało się ze mnie ale z dzieckiem jest ok, lekarka powiedziała tylko tyle że dziecko żyje i jest kilka krwiaków. Bardzo się martwię bo jeszcze plamie.

talku lubi tę wiadomość

w4sq3e3krb2t6xte.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_t wrote:
    Hej. Czy jakaś mama przeszła pęknięcie krwiaka? Niestety wczoraj wieczorem trafiłam do szpitala. Dosłownie lało się ze mnie ale z dzieckiem jest ok, lekarka powiedziała tylko tyle że dziecko żyje i jest kilka krwiaków. Bardzo się martwię bo jeszcze plamie.

Klaudia, dużo dziewczyn jest tutaj z krwiakami i dzieci mają się dobrze.
    Bądź spokojna, leż dużo, pij dużo i jak najmniej stresu choć wiem, że to trudne.
    Myślami jesteśmy z Tobą 😘

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj już nie miałam kiedy napisać. Na usg wszystko ok. Dzidzia nadal 5 dni młodsza, kość nosowa jest, nt 1,3.
    Co do badań NIPT mój prowadzący polecał nam Sanco lub Harmony. Nifty robiłam w poprzedniej ciąży a teraz powiedział że są lepsze. Nifty już nie wykonuje Genomed i dla niego straciło na wiarygodności. Ja mu ufam ale każdy ma swoje zdanie wiadomo. Ja za podstawowy Sanco płaciłam 2100. Rozszerzony był za 2600
    Natalia kciuki za Was niezmiennie. Myślę o Was i bardzo rozumiem Waszą decyzję. Oby jednak nie była konieczna. Tak jak dziewczyny piszą często takie wady jeśli są izolowane to ci ludzie żyją normalnie. Wiadomo wszystko zależy od genetyki i teraz za to największe kciuki 😘

Makt lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis jakoś 7 dni

• Jejku Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka też poleciła robić Sanco albo Harmony.
    Klaudia T, będzie dobrze!

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to inna opinia 😂
    Nasz twierdzi że najlepsza jest panorama gdyż ją najlepiej przestudiowal i ją właśnie poleca 😁

1usavcqgr9stsdyk.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_t wrote:

Hej, ja mam dwa krwiaki. Dwa razy mi pękły, raz się ze mnie lało, ale ma tyle ze sama z mężem pojechałam do szpitala. A drugi raz już miałam taki krwotok, ze musiała mnie zabrać karetka. W szpitalu leżałam 10 dni. Krwawiłam/ plamilam jeszcze ponad 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala. Teraz już jest dobrze, ale nadal biorę luteinę i duphaston. Najważniejsze ze z dzieckiem jest w porządku, mi lekarka mówiła ze nie miała pacjentki u której „źle”się skończyła ciąża z krwiakiem. Teraz musisz się oszczędzać i nie dźwigać. Będzie dobrze 😊

laijp2.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 15 września 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jak radzicie sobie z ubraniami? ja ostatnio stwierdziłam, że zostałam z niczym :) staniki nie pasują, w spodniach nie mogę chodzić, tak to chodziłam w sukienkach, ale zrobiło się chłodno i pasuje założyć jakieś zabudowane buty i rajstopy, ale te cisną mnie w brzuch... trochę się boję żeby nie zaszkodzić dziecku, jutro idę bez rajstop, ale jak będzie chłodniej to nie wiem.. co polecacie? jakieś leginsy, spodnie ciążowe? a stanik? kupię i za miesiąc będzie za mały... może jakieś sportowe, które się rozciągają?

• amethyst Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    dziewczyny, jak radzicie sobie z ubraniami? ja ostatnio stwierdziłam, że zostałam z niczym :) staniki nie pasują, w spodniach nie mogę chodzić, tak to chodziłam w sukienkach, ale zrobiło się chłodno i pasuje założyć jakieś zabudowane buty i rajstopy, ale te cisną mnie w brzuch... trochę się boję żeby nie zaszkodzić dziecku, jutro idę bez rajstop, ale jak będzie chłodniej to nie wiem.. co polecacie? jakieś leginsy, spodnie ciążowe? a stanik? kupię i za miesiąc będzie za mały... może jakieś sportowe, które się rozciągają?
    Są takie specjalne rajstopy ciążowe i ja je sobie bardzo chwaliłam, bo jestem sukienkowa zdecydowanie. Nawet w Lidlu swego czasu były, fajne, miękkie bawełniane. Stanik miałam z Gatty, niby do karmienia, ale fajny, mięciutki. No i często nosiłam luźne, długie sweterki i ciążowe legginsy, za to nigdy dżinsów. :)

db91f7f0a3.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam rajstopy ciążowe Merlin (są w Rossmannie). Nosze je do sukienek i maja spory zapas na brzuch wiec jeszcze z nich długo będę korzystać. Spodni ciążowych albo legginsów konkretnie nie polecę bo mam z poprzedniej ciąży i nie pamietam gdzie kupiłam. Staniki nosze normalne bo mi jakoś bardzo piersi nie urosły.

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przerzuciłam chwilowo na staniki sportowe, bo w zwykłych mi ciasno ;) no i spodnie ciążowe już od jakiegoś czasu, bo brzuch zaczynam mieć widoczny. Kupiłam jedne w LC Waikiki i są super! Mają na samej górze tego kołnierza taki ściągacz, więc można fajnie dopasować też do mniejszego brzucha, a potem poluźnić jak urośnie ;)

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem sukienkowa dziewczyna, wiec mam kilka bardzo elastycznych kiecek.. te co maja guziki to porażka bo wszystkie mi sie na cyckach odpinaja. Rajstopy ciażowe kupiłam na allegro, jest spory wybór, rożne grubości...jeszcze nie testowałam bo jest za ciepło ale wydaje mi sie, że będę zadowolona. Stanik zamówiłam teraz z Gai...bo wydawał się super wygodny, ale leży tragicznie...przy biuście 75h...wygłada jak dwa sterczące namioty...chyba spróbuje z allesami ktore polecają dziewczyny 😉

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nosze rajstopy ciazowe z Gatty i sa naprawde mega. Tez jestem sukienkowa, mam jedna pare spodni w szafie na czarna godzine. Musze sie obkupic w luzne kiecki i juz :) Najbardziej przeraza mnie kupno ciazowej kurtki zimowej, brrr.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ