X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Coccinea Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem w 17 tyg, dziecko na przedniej ścianie i choćbym się doszukiwała na siłę ruchów maleństwa, to niestety jeszcze za wcześnie i kompletnie nie wiem o czym piszecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 07:46

xrotrjjg30hx8js7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze sie odezwalas Dorjana, prosze tak nie znikac :P Wspolczuje bardzo wizji operacji dziecka, ja sobie nawet tego nie potrafie wyobrazic. Jak w 6 tz mloda wzieli do szpitala (bo miala goraczke i zadnych objawow) i zakladaly jej wenflon przez kilka minut (!) a ona sie darla to myslalam ze je pozabijam! Prawie tam sama zemdlalam...

Co do cyckow to ja juz podjelam decyzje ze naprawiam po tym ostatnim maluchu. U mnie po pierwszym kp byla tragedia. Duzo zalezy od ilosci pokarmu, jak ktos ma mleczarnie to niestety ale bedzie to mialo wplyw na wyglad i jedrnosc. Jak bym wiedziala wtedy zanim zaczelam to pierwsze kp to by byly wszystkie mm.

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana super, że się odezwałaś. Cieszę się, że wszystko w porządku i was
    Natalia o której masz wizyte? Trzymam kciuki

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Rano dzwoniłam do swojego gina. Dostałam antybiotyk, syrop wykrztuśny i normalny spray do nosa. Także mam nadzieję, se teraz mi przejdzie. Oczywiście teraz się boje czy antybiotyk nie zaszkodzi dziecku... Ja pi.... Zwariuje w tej ciąży. Lekarz powiedział, że to bezpieczne i gorsze jest to jak tak kaszle bo wszystko w środku ,, pracuje,,. Tak źle tak nie dobrze

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • talku Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, dużo zdrowia. Bardzo Ci współczuję że tak Cię rozłożyło. Ale po antybiotyku powinno być lada moment lepiej a lekarz zapewne umie dobrać odpowiednie leki.

Natalia, trzymam kciuki za wizytę u kardiologa ✊

Ja dzisiaj pracuje w domu. Pogoda kanapowa, z herbatką i pod kocykiem.
    Tak zamierzam częściowo spędzić ten dzień

Agulkowa lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Dorjana super, że się odezwałaś. Cieszę się, że wszystko w porządku i was
    Natalia o której masz wizyte? Trzymam kciuki

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Rano dzwoniłam do swojego gina. Dostałam antybiotyk, syrop wykrztuśny i normalny spray do nosa. Także mam nadzieję, se teraz mi przejdzie. Oczywiście teraz się boje czy antybiotyk nie zaszkodzi dziecku... Ja pi.... Zwariuje w tej ciąży. Lekarz powiedział, że to bezpieczne i gorsze jest to jak tak kaszle bo wszystko w środku ,, pracuje,,. Tak źle tak nie dobrze
    Agulkowa, zrób sobie badanie CRP. Jeśli będzie ok 100, to infekcja jest bakteryjna i antybiotyk zasadny.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen TU niestety nie ma tak że idziesz prywatnie i ci robią... Musi lekarz zlecic. Takie badanie a ani internista ani ginekolog nie zlecil... Dziś 3 razy go dopytywałam czy na pewno bezpieczny jest ten antybiotyk. Już i internet przejrzalam. Wszystko wychodzi, że to jeden z najczęściej podawanych antybiotyków w ciąży... Zwariuje

Dostałam jeszcze muvosolvan i kuźwa teraz czytam że nie jest wskazany w ciąży jakiekolwiek jego branie trzeba skonsultować z lekarzem no ok konsultowałam i on mi to zapisał ale jak jest nie wskazany to w końcu można brać czy nie...No ja pierdole już sama nie wiem co robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 10:00

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

Co do cyckow to ja juz podjelam decyzje ze naprawiam po tym ostatnim maluchu. U mnie po pierwszym kp byla tragedia. Duzo zalezy od ilosci pokarmu, jak ktos ma mleczarnie to niestety ale bedzie to mialo wplyw na wyglad i jedrnosc. Jak bym wiedziala wtedy zanim zaczelam to pierwsze kp to by byly wszystkie mm.

Ja też naprawiam :) teraz mam na prawdę mega piersi, ale po pierwszej ciąży, siłowni i dietach zmalały i zupełnie mi się nie podobały. Co zabawne, mój mąż twierdzi, że nie było większej różnicy. W każdym razie planuję je wymodelować i wypełnić tłuszczem :>

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Coleen TU niestety nie ma tak że idziesz prywatnie i ci robią... Musi lekarz zlecic. Takie badanie a ani internista ani ginekolog nie zlecil... Dziś 3 razy go dopytywałam czy na pewno bezpieczny jest ten antybiotyk. Już i internet przejrzalam. Wszystko wychodzi, że to jeden z najczęściej podawanych antybiotyków w ciąży... Zwariuje

Dostałam jeszcze muvosolvan i kuźwa teraz czytam że nie jest wskazany w ciąży jakiekolwiek jego branie trzeba skonsultować z lekarzem no ok konsultowałam i on mi to zapisał ale jak jest nie wskazany to w końcu można brać czy nie...No ja pierdole już sama nie wiem co robic
    A jakie masz objawy? Sorrki, ale przeoczyłam, takie przeziębieniowe, czy czujesz, że to więcej niż przeziębienie?

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszel bardzo suchy aż dusi od którego wszystko już boli, mówię bardzo po męsku a czasami i już mówić nie mogę, smarcze jak cholera typowo bakteryjnie, no i temperaturę mam tak do max 38 st

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To weź te leki i nie męcz się. Na większości leków napisane jest żeby nie brać w ciąży, bo nie prowadzi się na ciężarnych badań, ale lekarze maja doświadczenie w tego typu kuracjach. Na pewno nie przepisałby Ci czegoś co zaszkodzi dziecku. Zdrówka!!

Agulkowa lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen dziękuję.
    W międzyczasie zadzwoniłam do położnej. To samo mi powiedziała. Mowi, że w ulotkach tak piszą żeby samemu tego nie brać i często nawet interniści nie wiedzą co mogą brać kobiety w ciąży... Dlatego ona też mi doradzała żeby iść do ginekologa. Mowi, że oni wiedza, które leki mogą zaszkodzić a które nie i że te spokojnie mogę brać bo często są przypisywane nawet małym dzieciom. Kamień z serca normalnie.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0255 wrote:
    Czy któraś z was ma łożysko na przedniej ścianie macicy? Słyszałam, że przy takim ułożeniu słabiej czuje się ruchy dzidzi. Nie wiem ile w tym prawdy.

Ja też, tak mam na razie nic a nic nie czuje. Nie nastawiam się na ruchy wcześniej niż pomiędzy 20-22 tyg.

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Non stop w moczu dość liczne bakterie a posiewy ok i słyszałam że to dobre nie tylko na pęcherz

Syllwia, a gdzie Ty wyczytałaś o tej heparynie z żurawiną ?
    Ja normalnie brałam przy infekcji żuravit forte i bardzo szybko mi pomógł.
    Farmaceutka nawet mi mowiła, że dobrze od czasu do czasu robić sobie takie kuracje z żurawiny, bo ogolnie kobiety w ciaży sa bardzo podatne na infekcje ukl. moczowego.
    Moja dr też mi nic o tym nie mówiła, a przecież wie, ze biore heparyne bo mi recepty pisze.

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wizyte mam 13.30 ale chyba dolacze ci potowarzyszyc w chorobie :/ Ledwo zyje, nos zatkany gardlo boli a musze sie z lozka zwlec omg 🤦‍♀️ Jakies krople do nosa dostalas? Chyba szybko wstapie do apteki po tantum verde spray ten do gardla chyba mozna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 11:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    To też zapytaj o to lekarza. Dużo musisz pic. Rób sobie też herbate rumiankowa ( sprawdź tylko czy możesz przy heparynie).
    Kurcze tylko infekcje to byś czuła raczej.
    A żurawiny w ogóle nie możesz czy tylko soku? Bo jeśli tylko soku to ta suszona może spróbuj.
    On uważa zr jeśli nie ma w posiewie nic to jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Syllwia, a gdzie Ty wyczytałaś o tej heparynie z żurawiną ?
    Ja normalnie brałam przy infekcji żuravit forte i bardzo szybko mi pomógł.
    Farmaceutka nawet mi mowiła, że dobrze od czasu do czasu robić sobie takie kuracje z żurawiny, bo ogolnie kobiety w ciaży sa bardzo podatne na infekcje ukl. moczowego.
    Moja dr też mi nic o tym nie mówiła, a przecież wie, ze biore heparyne bo mi recepty pisze.
    Na internecie.

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam od lekarza. Córcia ma już 9 cm 😍😍😍
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a300bbdc3cbc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/4d141bd4f3a1.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:23

Nikodemka, Agulkowa, White Innocent, Gratka, kate2friend, amethyst, syllwia91 lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze mowili Wam na ostatnich wizytach o tym jak jest ulozone lozysko itd?
    Moj oczywiscie nic o nim nie wspomnial.
    Marze juz o wizycie z prawdziwego zdarzenia.
    Dorjana - gratuluje dobrych wiesci :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lekarze mowili Wam na ostatnich wizytach o tym jak jest ulozone lozysko itd?
    Moj oczywiscie nic o nim nie wspomnial.
    Marze juz o wizycie z prawdziwego zdarzenia.
    Dorjana - gratuluje dobrych wiesci :)

Mnie mówił lekarz na usg prenatalnym, na początku września moja Pani doktor jeszcze nic nie widziała / nie wspominała.

yN7Pp2.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Agulkowa wizyte mam 13.30 ale chyba dolacze ci potowarzyszyc w chorobie :/ Ledwo zyje, nos zatkany gardlo boli a musze sie z lozka zwlec omg 🤦‍♀️ Jakies krople do nosa dostalas? Chyba szybko wstapie do apteki po tantum verde spray ten do gardla chyba mozna?
    Natalia Tantum Verde spray do gardła można . Tabletek nie można. Do nosa dostałam dziś Nasic. Mam jeszcze z wtorku sól fizjologiczna i od wczoraj jakieś homeopatyczne sole. Po nasicu zasnęłam bo po raz pierwszy poczułam ulgę w nosie... Współczuję ci choroby. Oby nie rozwaliło cię tak jak mnie. Trzam kciuki za wizytę ale mam cały czas dobre przeczucia.

Nikodemka mi gin ani teraz ani w pierwszej ciąży nie mówił gdzie mam łożysko...
    Mia już 9 cm? Kawał baby. Gratulacje ☺️ te zdjęcie 3d wypas 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:43

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ