Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiesze sie ze sie odezwalas Dorjana, prosze tak nie znikac
Wspolczuje bardzo wizji operacji dziecka, ja sobie nawet tego nie potrafie wyobrazic. Jak w 6 tz mloda wzieli do szpitala (bo miala goraczke i zadnych objawow) i zakladaly jej wenflon przez kilka minut (!) a ona sie darla to myslalam ze je pozabijam! Prawie tam sama zemdlalam...
Co do cyckow to ja juz podjelam decyzje ze naprawiam po tym ostatnim maluchu. U mnie po pierwszym kp byla tragedia. Duzo zalezy od ilosci pokarmu, jak ktos ma mleczarnie to niestety ale bedzie to mialo wplyw na wyglad i jedrnosc. Jak bym wiedziala wtedy zanim zaczelam to pierwsze kp to by byly wszystkie mm. -
Dorjana super, że się odezwałaś. Cieszę się, że wszystko w porządku i was
Natalia o której masz wizyte? Trzymam kciuki
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Rano dzwoniłam do swojego gina. Dostałam antybiotyk, syrop wykrztuśny i normalny spray do nosa. Także mam nadzieję, se teraz mi przejdzie. Oczywiście teraz się boje czy antybiotyk nie zaszkodzi dziecku... Ja pi.... Zwariuje w tej ciąży. Lekarz powiedział, że to bezpieczne i gorsze jest to jak tak kaszle bo wszystko w środku ,, pracuje,,. Tak źle tak nie dobrze -
Agulkowa, dużo zdrowia. Bardzo Ci współczuję że tak Cię rozłożyło. Ale po antybiotyku powinno być lada moment lepiej a lekarz zapewne umie dobrać odpowiednie leki.
Natalia, trzymam kciuki za wizytę u kardiologa ✊
Ja dzisiaj pracuje w domu. Pogoda kanapowa, z herbatką i pod kocykiem.
Tak zamierzam częściowo spędzić ten dzieńAgulkowa lubi tę wiadomość
-
Agulkowa wrote:Dorjana super, że się odezwałaś. Cieszę się, że wszystko w porządku i was
Natalia o której masz wizyte? Trzymam kciuki
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Rano dzwoniłam do swojego gina. Dostałam antybiotyk, syrop wykrztuśny i normalny spray do nosa. Także mam nadzieję, se teraz mi przejdzie. Oczywiście teraz się boje czy antybiotyk nie zaszkodzi dziecku... Ja pi.... Zwariuje w tej ciąży. Lekarz powiedział, że to bezpieczne i gorsze jest to jak tak kaszle bo wszystko w środku ,, pracuje,,. Tak źle tak nie dobrze -
Coleen TU niestety nie ma tak że idziesz prywatnie i ci robią... Musi lekarz zlecic. Takie badanie a ani internista ani ginekolog nie zlecil... Dziś 3 razy go dopytywałam czy na pewno bezpieczny jest ten antybiotyk. Już i internet przejrzalam. Wszystko wychodzi, że to jeden z najczęściej podawanych antybiotyków w ciąży... Zwariuje
Dostałam jeszcze muvosolvan i kuźwa teraz czytam że nie jest wskazany w ciąży jakiekolwiek jego branie trzeba skonsultować z lekarzem no ok konsultowałam i on mi to zapisał ale jak jest nie wskazany to w końcu można brać czy nie...No ja pierdole już sama nie wiem co robicWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 10:00
-
Natalia05 wrote:
Co do cyckow to ja juz podjelam decyzje ze naprawiam po tym ostatnim maluchu. U mnie po pierwszym kp byla tragedia. Duzo zalezy od ilosci pokarmu, jak ktos ma mleczarnie to niestety ale bedzie to mialo wplyw na wyglad i jedrnosc. Jak bym wiedziala wtedy zanim zaczelam to pierwsze kp to by byly wszystkie mm.
Ja też naprawiamteraz mam na prawdę mega piersi, ale po pierwszej ciąży, siłowni i dietach zmalały i zupełnie mi się nie podobały. Co zabawne, mój mąż twierdzi, że nie było większej różnicy. W każdym razie planuję je wymodelować i wypełnić tłuszczem :>
-
Agulkowa wrote:Coleen TU niestety nie ma tak że idziesz prywatnie i ci robią... Musi lekarz zlecic. Takie badanie a ani internista ani ginekolog nie zlecil... Dziś 3 razy go dopytywałam czy na pewno bezpieczny jest ten antybiotyk. Już i internet przejrzalam. Wszystko wychodzi, że to jeden z najczęściej podawanych antybiotyków w ciąży... Zwariuje
Dostałam jeszcze muvosolvan i kuźwa teraz czytam że nie jest wskazany w ciąży jakiekolwiek jego branie trzeba skonsultować z lekarzem no ok konsultowałam i on mi to zapisał ale jak jest nie wskazany to w końcu można brać czy nie...No ja pierdole już sama nie wiem co robic
-
To weź te leki i nie męcz się. Na większości leków napisane jest żeby nie brać w ciąży, bo nie prowadzi się na ciężarnych badań, ale lekarze maja doświadczenie w tego typu kuracjach. Na pewno nie przepisałby Ci czegoś co zaszkodzi dziecku. Zdrówka!!
Agulkowa lubi tę wiadomość
-
Coleen dziękuję.
W międzyczasie zadzwoniłam do położnej. To samo mi powiedziała. Mowi, że w ulotkach tak piszą żeby samemu tego nie brać i często nawet interniści nie wiedzą co mogą brać kobiety w ciąży... Dlatego ona też mi doradzała żeby iść do ginekologa. Mowi, że oni wiedza, które leki mogą zaszkodzić a które nie i że te spokojnie mogę brać bo często są przypisywane nawet małym dzieciom. Kamień z serca normalnie. -
Karola0255 wrote:Czy któraś z was ma łożysko na przedniej ścianie macicy? Słyszałam, że przy takim ułożeniu słabiej czuje się ruchy dzidzi. Nie wiem ile w tym prawdy.
Ja też, tak mam na razie nic a nic nie czuje. Nie nastawiam się na ruchy wcześniej niż pomiędzy 20-22 tyg.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
syllwia91 wrote:Non stop w moczu dość liczne bakterie a posiewy ok i słyszałam że to dobre nie tylko na pęcherz
Syllwia, a gdzie Ty wyczytałaś o tej heparynie z żurawiną ?
Ja normalnie brałam przy infekcji żuravit forte i bardzo szybko mi pomógł.
Farmaceutka nawet mi mowiła, że dobrze od czasu do czasu robić sobie takie kuracje z żurawiny, bo ogolnie kobiety w ciaży sa bardzo podatne na infekcje ukl. moczowego.
Moja dr też mi nic o tym nie mówiła, a przecież wie, ze biore heparyne bo mi recepty pisze.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
nick nieaktualnyAgulkowa wizyte mam 13.30 ale chyba dolacze ci potowarzyszyc w chorobie
Ledwo zyje, nos zatkany gardlo boli a musze sie z lozka zwlec omg 🤦♀️ Jakies krople do nosa dostalas? Chyba szybko wstapie do apteki po tantum verde spray ten do gardla chyba mozna?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 11:26
-
nick nieaktualnyAgulkowa wrote:To też zapytaj o to lekarza. Dużo musisz pic. Rób sobie też herbate rumiankowa ( sprawdź tylko czy możesz przy heparynie).
Kurcze tylko infekcje to byś czuła raczej.
A żurawiny w ogóle nie możesz czy tylko soku? Bo jeśli tylko soku to ta suszona może spróbuj. -
nick nieaktualnysucharek85 wrote:Syllwia, a gdzie Ty wyczytałaś o tej heparynie z żurawiną ?
Ja normalnie brałam przy infekcji żuravit forte i bardzo szybko mi pomógł.
Farmaceutka nawet mi mowiła, że dobrze od czasu do czasu robić sobie takie kuracje z żurawiny, bo ogolnie kobiety w ciaży sa bardzo podatne na infekcje ukl. moczowego.
Moja dr też mi nic o tym nie mówiła, a przecież wie, ze biore heparyne bo mi recepty pisze. -
Właśnie wracam od lekarza. Córcia ma już 9 cm 😍😍😍
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a300bbdc3cbc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/4d141bd4f3a1.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:23
Nikodemka, Agulkowa, White Innocent, Gratka, kate2friend, amethyst, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Lekarze mowili Wam na ostatnich wizytach o tym jak jest ulozone lozysko itd?
Moj oczywiscie nic o nim nie wspomnial.
Marze juz o wizycie z prawdziwego zdarzenia.
Dorjana - gratuluje dobrych wiesci -
Nikodemka wrote:Lekarze mowili Wam na ostatnich wizytach o tym jak jest ulozone lozysko itd?
Moj oczywiscie nic o nim nie wspomnial.
Marze juz o wizycie z prawdziwego zdarzenia.
Dorjana - gratuluje dobrych wiesci
Mnie mówił lekarz na usg prenatalnym, na początku września moja Pani doktor jeszcze nic nie widziała / nie wspominała.
-
Natalia05 wrote:Agulkowa wizyte mam 13.30 ale chyba dolacze ci potowarzyszyc w chorobie
Ledwo zyje, nos zatkany gardlo boli a musze sie z lozka zwlec omg 🤦♀️ Jakies krople do nosa dostalas? Chyba szybko wstapie do apteki po tantum verde spray ten do gardla chyba mozna?
Nikodemka mi gin ani teraz ani w pierwszej ciąży nie mówił gdzie mam łożysko...
Mia już 9 cm? Kawał baby. Gratulacje ☺️ te zdjęcie 3d wypas 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:43
Mia ❤️ lubi tę wiadomość