X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Coccinea Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem w 17 tyg, dziecko na przedniej ścianie i choćbym się doszukiwała na siłę ruchów maleństwa, to niestety jeszcze za wcześnie i kompletnie nie wiem o czym piszecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 07:46

xrotrjjg30hx8js7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze sie odezwalas Dorjana, prosze tak nie znikac :P Wspolczuje bardzo wizji operacji dziecka, ja sobie nawet tego nie potrafie wyobrazic. Jak w 6 tz mloda wzieli do szpitala (bo miala goraczke i zadnych objawow) i zakladaly jej wenflon przez kilka minut (!) a ona sie darla to myslalam ze je pozabijam! Prawie tam sama zemdlalam...

Co do cyckow to ja juz podjelam decyzje ze naprawiam po tym ostatnim maluchu. U mnie po pierwszym kp byla tragedia. Duzo zalezy od ilosci pokarmu, jak ktos ma mleczarnie to niestety ale bedzie to mialo wplyw na wyglad i jedrnosc. Jak bym wiedziala wtedy zanim zaczelam to pierwsze kp to by byly wszystkie mm.

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana super, że się odezwałaś. Cieszę się, że wszystko w porządku i was
    Natalia o której masz wizyte? Trzymam kciuki

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Rano dzwoniłam do swojego gina. Dostałam antybiotyk, syrop wykrztuśny i normalny spray do nosa. Także mam nadzieję, se teraz mi przejdzie. Oczywiście teraz się boje czy antybiotyk nie zaszkodzi dziecku... Ja pi.... Zwariuje w tej ciąży. Lekarz powiedział, że to bezpieczne i gorsze jest to jak tak kaszle bo wszystko w środku ,, pracuje,,. Tak źle tak nie dobrze

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • talku Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, dużo zdrowia. Bardzo Ci współczuję że tak Cię rozłożyło. Ale po antybiotyku powinno być lada moment lepiej a lekarz zapewne umie dobrać odpowiednie leki.

Natalia, trzymam kciuki za wizytę u kardiologa ✊

Ja dzisiaj pracuje w domu. Pogoda kanapowa, z herbatką i pod kocykiem.
    Tak zamierzam częściowo spędzić ten dzień

Agulkowa lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Dorjana super, że się odezwałaś. Cieszę się, że wszystko w porządku i was
    Natalia o której masz wizyte? Trzymam kciuki

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Rano dzwoniłam do swojego gina. Dostałam antybiotyk, syrop wykrztuśny i normalny spray do nosa. Także mam nadzieję, se teraz mi przejdzie. Oczywiście teraz się boje czy antybiotyk nie zaszkodzi dziecku... Ja pi.... Zwariuje w tej ciąży. Lekarz powiedział, że to bezpieczne i gorsze jest to jak tak kaszle bo wszystko w środku ,, pracuje,,. Tak źle tak nie dobrze
    Agulkowa, zrób sobie badanie CRP. Jeśli będzie ok 100, to infekcja jest bakteryjna i antybiotyk zasadny.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen TU niestety nie ma tak że idziesz prywatnie i ci robią... Musi lekarz zlecic. Takie badanie a ani internista ani ginekolog nie zlecil... Dziś 3 razy go dopytywałam czy na pewno bezpieczny jest ten antybiotyk. Już i internet przejrzalam. Wszystko wychodzi, że to jeden z najczęściej podawanych antybiotyków w ciąży... Zwariuje

Dostałam jeszcze muvosolvan i kuźwa teraz czytam że nie jest wskazany w ciąży jakiekolwiek jego branie trzeba skonsultować z lekarzem no ok konsultowałam i on mi to zapisał ale jak jest nie wskazany to w końcu można brać czy nie...No ja pierdole już sama nie wiem co robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 10:00

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

Co do cyckow to ja juz podjelam decyzje ze naprawiam po tym ostatnim maluchu. U mnie po pierwszym kp byla tragedia. Duzo zalezy od ilosci pokarmu, jak ktos ma mleczarnie to niestety ale bedzie to mialo wplyw na wyglad i jedrnosc. Jak bym wiedziala wtedy zanim zaczelam to pierwsze kp to by byly wszystkie mm.

Ja też naprawiam :) teraz mam na prawdę mega piersi, ale po pierwszej ciąży, siłowni i dietach zmalały i zupełnie mi się nie podobały. Co zabawne, mój mąż twierdzi, że nie było większej różnicy. W każdym razie planuję je wymodelować i wypełnić tłuszczem :>

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Coleen TU niestety nie ma tak że idziesz prywatnie i ci robią... Musi lekarz zlecic. Takie badanie a ani internista ani ginekolog nie zlecil... Dziś 3 razy go dopytywałam czy na pewno bezpieczny jest ten antybiotyk. Już i internet przejrzalam. Wszystko wychodzi, że to jeden z najczęściej podawanych antybiotyków w ciąży... Zwariuje

Dostałam jeszcze muvosolvan i kuźwa teraz czytam że nie jest wskazany w ciąży jakiekolwiek jego branie trzeba skonsultować z lekarzem no ok konsultowałam i on mi to zapisał ale jak jest nie wskazany to w końcu można brać czy nie...No ja pierdole już sama nie wiem co robic
    A jakie masz objawy? Sorrki, ale przeoczyłam, takie przeziębieniowe, czy czujesz, że to więcej niż przeziębienie?

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszel bardzo suchy aż dusi od którego wszystko już boli, mówię bardzo po męsku a czasami i już mówić nie mogę, smarcze jak cholera typowo bakteryjnie, no i temperaturę mam tak do max 38 st

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To weź te leki i nie męcz się. Na większości leków napisane jest żeby nie brać w ciąży, bo nie prowadzi się na ciężarnych badań, ale lekarze maja doświadczenie w tego typu kuracjach. Na pewno nie przepisałby Ci czegoś co zaszkodzi dziecku. Zdrówka!!

Agulkowa lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen dziękuję.
    W międzyczasie zadzwoniłam do położnej. To samo mi powiedziała. Mowi, że w ulotkach tak piszą żeby samemu tego nie brać i często nawet interniści nie wiedzą co mogą brać kobiety w ciąży... Dlatego ona też mi doradzała żeby iść do ginekologa. Mowi, że oni wiedza, które leki mogą zaszkodzić a które nie i że te spokojnie mogę brać bo często są przypisywane nawet małym dzieciom. Kamień z serca normalnie.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0255 wrote:
    Czy któraś z was ma łożysko na przedniej ścianie macicy? Słyszałam, że przy takim ułożeniu słabiej czuje się ruchy dzidzi. Nie wiem ile w tym prawdy.

Ja też, tak mam na razie nic a nic nie czuje. Nie nastawiam się na ruchy wcześniej niż pomiędzy 20-22 tyg.

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Non stop w moczu dość liczne bakterie a posiewy ok i słyszałam że to dobre nie tylko na pęcherz

Syllwia, a gdzie Ty wyczytałaś o tej heparynie z żurawiną ?
    Ja normalnie brałam przy infekcji żuravit forte i bardzo szybko mi pomógł.
    Farmaceutka nawet mi mowiła, że dobrze od czasu do czasu robić sobie takie kuracje z żurawiny, bo ogolnie kobiety w ciaży sa bardzo podatne na infekcje ukl. moczowego.
    Moja dr też mi nic o tym nie mówiła, a przecież wie, ze biore heparyne bo mi recepty pisze.

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wizyte mam 13.30 ale chyba dolacze ci potowarzyszyc w chorobie :/ Ledwo zyje, nos zatkany gardlo boli a musze sie z lozka zwlec omg 🤦‍♀️ Jakies krople do nosa dostalas? Chyba szybko wstapie do apteki po tantum verde spray ten do gardla chyba mozna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 11:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    To też zapytaj o to lekarza. Dużo musisz pic. Rób sobie też herbate rumiankowa ( sprawdź tylko czy możesz przy heparynie).
    Kurcze tylko infekcje to byś czuła raczej.
    A żurawiny w ogóle nie możesz czy tylko soku? Bo jeśli tylko soku to ta suszona może spróbuj.
    On uważa zr jeśli nie ma w posiewie nic to jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Syllwia, a gdzie Ty wyczytałaś o tej heparynie z żurawiną ?
    Ja normalnie brałam przy infekcji żuravit forte i bardzo szybko mi pomógł.
    Farmaceutka nawet mi mowiła, że dobrze od czasu do czasu robić sobie takie kuracje z żurawiny, bo ogolnie kobiety w ciaży sa bardzo podatne na infekcje ukl. moczowego.
    Moja dr też mi nic o tym nie mówiła, a przecież wie, ze biore heparyne bo mi recepty pisze.
    Na internecie.

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam od lekarza. Córcia ma już 9 cm 😍😍😍
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a300bbdc3cbc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/4d141bd4f3a1.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:23

Nikodemka, Agulkowa, White Innocent, Gratka, kate2friend, amethyst, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze mowili Wam na ostatnich wizytach o tym jak jest ulozone lozysko itd?
    Moj oczywiscie nic o nim nie wspomnial.
    Marze juz o wizycie z prawdziwego zdarzenia.
    Dorjana - gratuluje dobrych wiesci :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lekarze mowili Wam na ostatnich wizytach o tym jak jest ulozone lozysko itd?
    Moj oczywiscie nic o nim nie wspomnial.
    Marze juz o wizycie z prawdziwego zdarzenia.
    Dorjana - gratuluje dobrych wiesci :)

Mnie mówił lekarz na usg prenatalnym, na początku września moja Pani doktor jeszcze nic nie widziała / nie wspominała.

yN7Pp2.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Agulkowa wizyte mam 13.30 ale chyba dolacze ci potowarzyszyc w chorobie :/ Ledwo zyje, nos zatkany gardlo boli a musze sie z lozka zwlec omg 🤦‍♀️ Jakies krople do nosa dostalas? Chyba szybko wstapie do apteki po tantum verde spray ten do gardla chyba mozna?
    Natalia Tantum Verde spray do gardła można . Tabletek nie można. Do nosa dostałam dziś Nasic. Mam jeszcze z wtorku sól fizjologiczna i od wczoraj jakieś homeopatyczne sole. Po nasicu zasnęłam bo po raz pierwszy poczułam ulgę w nosie... Współczuję ci choroby. Oby nie rozwaliło cię tak jak mnie. Trzam kciuki za wizytę ale mam cały czas dobre przeczucia.

Nikodemka mi gin ani teraz ani w pierwszej ciąży nie mówił gdzie mam łożysko...
    Mia już 9 cm? Kawał baby. Gratulacje ☺️ te zdjęcie 3d wypas 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:43

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ