Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemka wrote:Lekarze mowili Wam na ostatnich wizytach o tym jak jest ulozone lozysko itd?
Moj oczywiscie nic o nim nie wspomnial.
Marze juz o wizycie z prawdziwego zdarzenia.
Dorjana - gratuluje dobrych wiesci -
Nikodemka wrote:Lekarze mowili Wam na ostatnich wizytach o tym jak jest ulozone lozysko itd?
Moj oczywiscie nic o nim nie wspomnial.
Marze juz o wizycie z prawdziwego zdarzenia.
Dorjana - gratuluje dobrych wiesci
Mój przejął energie od Twojego Nikodemko i ani nie był zbyt przyjemny, ani niezbyt zadowolony że M chciał posłuchać serduszka i zobaczyć malucha, ani nic nie zadbał, nie sprawdził, nie powiedział nic o szyjce o łożysku.
Także nie wiem nic.
Kiedyś mi mówił że położone "głęboko w macicy na tylniej ścianie" ale to było jakoś w 8tc. Nie wiem czy położenia łożyska z takiej pozycji może się zmienić na jakąś inną? Macie doświadczenie?
I oczywiście ja nic nie czuję. Żadnego smyrania, kopania, żabek, pływaczków. Nic. Zatem czekam. A tu już skończony 16tc -
Ja sobie nie wyobrazam, zeby nie dostac zdjec z usg... Place za to i wkurza mnie, ze lekarz cos sobie postanawia i koniec. Ostatnio tez nie dostalam, ale juz nawet nie mysle o tym lekarzu jako o moim.
Podobno ten do ktorego sie przenosze dokladnie wszystko sprawdza, lacznie z szyjka, a usg nagrywa na plyte za free za kazdym razem kiedy sie chce. Dla mnie to sa piekne pamiatki. Tyle na ta ciaze czekalam, ze jak pomysle, ze kazda wizyta mnie stresowala zamiast cieszyc, to sama jestem na siebie zla, ze uciekam od niego dopiero terazMia ❤️, Auricomka, talku, meetme lubią tę wiadomość
-
Mia piękne zdjatka na pamiątkę 😊 spora juz Twoja córcia. Prawie 10cm mozna powiedziec a czujesz juz jakies bulgotki?
Mia ❤️ lubi tę wiadomość
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Bo ja jak cos zjem to czuje chwile a tak to albo jak leze lub siedze to takie gilanie w jednym miejscu. Ale ciekawa jestem czy to rzeczywiscie juz moga byc ruchy
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
talku wrote:Kiedyś mi mówił że położone "głęboko w macicy na tylniej ścianie" ale to było jakoś w 8tc. Nie wiem czy położenia łożyska z takiej pozycji może się zmienić na jakąś inną? Macie doświadczenie?
I oczywiście ja nic nie czuję. Żadnego smyrania, kopania, żabek, pływaczków. Nic. Zatem czekam. A tu już skończony 16tc
Z tego co mi wiadomo to może się zmienić położenie ale raczej się podnosi. Czyli np jak macica rośnie to łożysko jeśli jest nisko ułożone to może troszkę się podnieśc, bez jakich drastycznych zmian.
Oczywiście może być też tak że lekarz się pomyli przy określaniu położenia łożyska. I wtedy wychodzą niespodzianki typu było na tylnej ścianie a jest przedniej
Trzymam kciuki za dobre wieści Natalia!!!!
Co do zdjęć to ja chodzę do dwóch lekarzy, jeden mi pstryka co chce i filmiki robi w 3d a u drugiego to mi obojętne bo ma słabszy sprzęt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 14:18
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikodemko mój też nie sprawdza. Raz sprawdził, teraz na kolejnej wizycie będę mu kazała wszysrko pokazać omówić i zadam milion pytań jak szyjka łożysko itd jak nie odpowie ładnie to je ne mu drzwiami i wyjdę! Zresztą postanowiłam będę babkrutem ale będę chodziła raz w miesiącu na wizytę do innego gin. Będę zmieniać alno zostanę przy jednym jak mi się spodoba. Powiedziałam mojemu mezowi że to moja ostatnia ciąża a on biedny że przy kolejnej już będzie dużo lepoej na pewno i że musimy myśleć nad rodzeństwem dla Boryska 🤣
-
nick nieaktualnybyłam dzisiaj u rodzinnej.... Ludzie w poczekalni mało mnie nie obrzucili zgnitymi jajkami.... Siedziałam u niej z 30 minut, powiedziała że ja strasznie zmaetwilam co mnie w ogóle nie pocieszylo, mówiła że fakt lekarz gin mógł zlac temat skoro się nie zna i skoro nie jest to problem gin położniczy bo morfologia, mocz, crp ob żelazo hcb hbs kwasy i próby wszystkie oprócz aspat alat mam ok a to już plus! Jej zdaniem albo taka moja ciążowa przypadłość, albo dziecko macica gdzieś tam nachodzi albo którys lek.... Jedynie stawia na metformine, przeczytała że jeśli aspat i alat wyszedł ponad normę to meta może potegowac ten wynik zły i przez to może rosnąć mówiła że ona by zmniejszyła dawkę albo calkiek odstawila ( mój gin kazał na ostatniej wizycie powoli odstawić ale ja się boję). Dała skierowanie do hepatologa (umówiłam się na środę na razie prywatnie do jakiegoś ponoć super i jedynego w okolicy) no i zobaczymy co dalej. Mówiła że są przypadki że ludzie mają podwyższone aspat alat a przyczyny brak ale przynajmniej żeby nie rosły mi wyżej. O i tak...... Wiem że nic nie wiem....
-
Sylwia czasami brak informacji to dobre informacje. Bo jeśli ona by widziała duży problem to sama by cię do szpitala zaprowadziła. Dobrze, że termin do hepatologa masz szybko więc już niedługo będzie wszystko jasne. Trzymam kciuki.
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie. Kardiolog mowi ze wg niego z tego co widzi wszystko jest prawidlowo, tylko to polozenie prawostronne. I chyba dziewczynka bedzie 😀 Ktos zaskoczony? 🤣🤣🤣 Jeszcze mowila ze przyjdzie tego 16 pazdz dokladnie obejrzec bo juz tez bedzie lepiej widoczne. Jeszcze powiedziala ze beda pewnie robic rezonans magnetyczny, ale kurde nie dopytalam kiedy? W ciazy? Dziecku po urodzeniu? Kurde no
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 15:06
Agulkowa, White Innocent, kate2friend, amethyst, Katy, meetme, Gratka, KolendrA, Nikodemka, Jejku, Rusałka06, Elo, Olalasz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgulkowa wrote:Sylwia czasami brak informacji to dobre informacje. Bo jeśli ona by widziała duży problem to sama by cię do szpitala zaprowadziła. Dobrze, że termin do hepatologa masz szybko więc już niedługo będzie wszystko jasne. Trzymam kciuki.
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Ja juz po wizycie. Kardiolog mowi ze wg niego z tego co widzi wszystko jest prawidlowo, tylko to polozenie prawostronne. I chyba dziewczynka bedzie 😀 Ktos zaskoczony? 🤣🤣🤣 Jeszcze mowila ze przyjdzie tego 16 pazdz dokladnie obejrzec bo juz tez bedzie lepiej widoczne. Jeszcze powiedziala ze beda pewnie robic rezonans magnetyczny, ale kurde nie dopytalam kiedy? W ciazy? Dziecku po urodzeniu? Kurde no
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
Natalia wszystko się układa
no i dziewczyny są silne, Malutka świetnie da sobie radę! A może jeszcze siusiak urośnie
ale najważniejsze że jest dobrze!
Ja o łożysku dowiedziałam się na usg prenatalnym. Zdjęcia mam tylko z tych głównych usg bo na wizycie nie mam. Może nie jestem sentymentalna ale tyle mi wystarczyNatalia05 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
syllwia91 wrote:Tak właśnie też tak uważam że wysłałaby mnie i tak samo mógłby hepatolog już po rozmowie telefonicznej zrobić. A może większość z nas tak ma i nikt tego poprostu nie bada?
Natalia ale super wieści. Bardzo mnie to cieszy. No i gratuluję córeczki 😍Natalia05, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny
Tak mam same córki 😀 Nie narzekam ale troche zabawne to 🤣 Musze zabijac wszystkie meskie plemniki bo to az niemożliwe 🤣
Sylwia ja nigdy nie mialam tego badanego w ciazy! Nikt tu tego nie bada bez objawow takze jest bardzo mozliwe ze tak juz jest ze jest podwyzszone. A z ta metformina to jest obawa prawda z odstawieniem? Czytalam wlasnie ze tu sprzeczne zdania ale jak sie boisz to nie odstawiaj bo cukier i wahania sa bardzo szkodliwe.amethyst, syllwia91 lubią tę wiadomość