Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niestety słyszałam. I kurde to niedaleko mnie bo tylko 30 km.... Ogromna tragedia. Ponoć jeszcze jedna kobieta zażyła ta substancje. Jest w szpitalu ale nie podali jaki jest jej stan...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 18:52
-
Kupiła glukozę w aptece aby zrobić to obciążenie. Niestety zmarła na skutek niewydolności organów. Zrobili jej cesarskie cięcie ale dziecko też zmarło w skutek niewydolności wewnątrznarzadowej. Okazało się, że w glukozie była trutka.
-
syllwia91 wrote:A kiedy odstawilas lek? Czy bralas essentiale i glucophage razem?
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ktoś pisał że trzymali w jednym pudełku glukozę i lidokainę czy jakoś tak. Tragedia straszna, nikt się nie spodziewał czegoś takiego...
Natalia ja z kolei nie lubię pytań która ciąża bo zawsze muszę się tłumaczyć z tej drugiej. I te dywagacje czy to poronienie czy poród przedwczesny 🙄Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
My po wizycie dzidzia 14 cm wzzystko ok luteine mam calkiem odstawic,nadrobila dzidzia bo sie zgadza z okresem,lekarz próbował plec spr bardzo sie starał ale nic z tego nogi zacisniete,na ten moment by mówił ze dziewczynka ale to takie zgadywanie bo ewidentnie zacisniete
juz drugi raz tak robi
Natalia05, Jejku, Agulkowa, syllwia91, Olalasz, Makt lubią tę wiadomość
-
Natalia, gratuluje kolejnej coreczki, dobrze, ze lekarz nie wykryl zadnej wady
Amethyst, super, ze sie udala parka :p
PannaB, masz wstydnisia/sie14cm to juz kawal dziecka:D
Ja zjadlam dwa kawalki pizzy i dzidzia w brzuchu daje mocniej o sobie znac
Jeju, straszne z ta glukozaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 21:49
-
No właśnie, mi też lekarz powiedział, że mam brać do 20 tygodnia, ale mój suplement "ciążowy" zawiera kwas foliowy. Czy to znaczy, że mam w ogóle odstawić witaminy? Czy szukacie takich bez kwasu foliowego?
Ja też na wczorajszej wizycie zaglądałam co słychać na USG. Mała ma już 13 cm 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 22:29
Agulkowa, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvanilia120 wrote:Nie odstawiłam, brałam i to i to. W tej ciazy natomiast nie biorę glucophage, miałam co do tego obawy ale jest ok.
-
syllwia91 wrote:Chciałabym ale mój gin kazał powoli odstawić... Jak nie znajdę diabetologa lub endo który mnie poprowadzi to muszę odstawić przed krzywa cukrowa.... Robiłaś w trakcie jakieś badania?
-
Dorjana, to dobre informacje
możesz być spokojna i do porodu cieszyć się maluchami w domu bez stresu i operacji synka
Ja kwas foliowy będę brała do samego końca. Podczas karmienia piersią też jest wskazany z tego co słyszałam, a na pewno nie szkodzi.
Ja wybrałam któreś witaminy polecane przez Pana Tabletkę i tam jest kwas foliowy w składzie -
Ja dzisiaj zaczynam się rozglądać za szkołą rodzenia i położną do porodu.
Jak Iriiska napisała, że w Wawie są takie późne terminy to w Krakowie pewnie podobnie. A zależy mi na szpitalu który wybrałam. Nawet się zastanawiam czy nie zapisać się do ordynatora ginekologii i położnictwa na prywatną wizytę. Albo nawet jak się przeprowadzę to u niego prowadzić ciążę do końca