X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cukrzycowe mierzycie ketony? U mnie zawsze byly w normie a tej nocy kosmos duza ilosc i sie zmartwilam ;( do tego znow bakterie w moczu i ginekolog mowi ze chyba konieczny antybiotyk ;(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Dorjana macie juz wybrane imiona?

Talku a ciebie nie bylo wiadomo ze na 100 proc chlopczyk? ;)

Kwas foliowy mam w witaminach i bede brac do konca kp (jesli bede kp). Tego dodatkowego juz nie biore.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB mierzę. Do niedawna miałam prawie codziennie co najmniej 20. Odkąd zaczęłam i kontynuuję dietę od dietetyka, nie mam wcale. U mnie wynikały ze zbyt małej ilości zjadanych węglowodanów w ciągu dnia.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • talku Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Dzien dobry :) Dorjana macie juz wybrane imiona?

Talku a ciebie nie bylo wiadomo ze na 100 proc chlopczyk? ;)

Kwas foliowy mam w witaminach i bede brac do konca kp (jesli bede kp). Tego dodatkowego juz nie biore.

Nam się tak wydaje od początku że chłopczyk i moja mama czeka na pierwszego wnuka lub wnuczkę więc zaczęła gadać do brzucha "Stasiu" 😂😂
    I tak zostało, tak mówimy, ale nikt tego tak naprawdę nie potwierdził.
    Na USG genetycznym Pani doktor powiedziała "prędzej chłopak niż dziewczynka" a na ostatniej wizycie jak zapytałam o płeć to nic nie było widać.
    Także ten chłopak to taki z gwiazd i fusów trochę wywróżony 😀
    Nadal mamy nadzieję na dziewczynkę 😛😛🤔

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio a to kazdy tak ma z tymi ketonami ze jak za malo weglowodanow to sa? A sa szkodliwe? A jak wyliczyc ile sie powinno tych wegli przyjmowac? Ja mysle ze skoro malo jem to moze za malo hmm

Talku aaa rozumiem, a kiedy masz jeszcze usg? Jak nie bylo widac to moze rzeczywiscie dziewczynka, sie okaze! 😀 A juz macie terminy na polowkowe?

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, tez wczoraj chcialam zeby narzeczony poczul dzidzie, ale nic nie czuł chociaz ja czulam juz mocno :p

Jeju synek mi zafundowal taka noc, ze jestem nieprzytomna :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Kazio a to kazdy tak ma z tymi ketonami ze jak za malo weglowodanow to sa? A sa szkodliwe? A jak wyliczyc ile sie powinno tych wegli przyjmowac? Ja mysle ze skoro malo jem to moze za malo hmm

Talku aaa rozumiem, a kiedy masz jeszcze usg? Jak nie bylo widac to moze rzeczywiscie dziewczynka, sie okaze! 😀 A juz macie terminy na polowkowe?

No Już teraz połówkowe. 24.10 muszę wytrzymać jeszcze ten miesiąc ale jest szansa że będzie to już bardziej pewna informacja. Będziemy robić znowu w Volumedzie w Krakowie na dobrym sprzęcie. Bo tutaj w Lublinie to ani ten mój gin nie jest rozmowny ani dobrego sprzętu nie ma.

Ale wyprawkę już kupujemy chłopięcą 😂 choć staram się wybierać uniwersalne wzory i kolory to gdzieś się autko i niebieski pojawiły ale to tak pomalutku na razie ☺️

Wczoraj kupiłam używany (ponoć tylko uprany) śpiworek/otulacz Sleepe. Ale to jest malutkie i piękne. Ciekawe czy dziecko da się tak otulić bo ponoć nie wszystkie lubią być ściśnięte

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe umówione na 31.10. Wieczność jeśli chodzi o czekanie ;) Na prenatalnych doktorek nam powiedział, że u nas raczej obstawia dziewczynkę 😊 Nad imieniem długo myśleliśmy, ogólnie dla dziewczynki strasznie ciężko nam było coś wybrać. Ostatecznie zdecydowaliśmy, że jak faktycznie będzie dziewczynka to u nas będzie Weronika, Weroniczka 😁 Rodzice i reszta rodzinki wieści po prenatalnych uznała za 100% pewniaka choć uprzedzaliśmy ich, że to wczesna ciąża i mógł doktorek pomylić się co do płci.

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe dopiero 5 listopada, oswieje.
    I wykoncze sie psychicznie przez ten bol brzucha... Moge sobie tlumaczyc, ze to normalne, ale zawsze jak tak dlugo mnie boli, to mam w glowie najgorsze mysli. Moze gdyby nie bylo tej sytuacji ze skurczem albo chociaz zobaczylabym na ostatnim usg dziecko byloby mi latwiej. Az sprawdzilam tetno detektorem i na szczescie jest, chyba 153.

Jesli u nas mialaby sie zmienic teraz plec na dziewczynke to byloby jakies szalenstwo :D Uosabiamy dzidziusia z Kacperkiem, nawet kupilam mezowi zawieszke do samochodu z literka K., mimo, ze mialam sie jeszcze nie nastawiac 🙈

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziewczyny cukrzycowe mierzycie ketony? U mnie zawsze byly w normie a tej nocy kosmos duza ilosc i sie zmartwilam ;( do tego znow bakterie w moczu i ginekolog mowi ze chyba konieczny antybiotyk ;(
    Ja nie mierzę. Na razie nikt mi o tym nie mówił.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    W sensie jakie badania? Jak bralam ten lek w ciazy i przyszlo do badabia krzywej to moj ginekolog nie kazal mi tego odstawiac na czas badania bo to sie ponoc mija z celem.
    Właśnie o to mi chodzi i bralas do samego porodu? Ja nie wiem jeśli żaden lekarz nie będzie za tym to muszę powoli schodzić bo może też to powoduje te problemy z wątroba. A nie będę brała mimo zakazu wszystkich... Trudno będę powoli schodzić stopniowo i skończę pewnie ok 25 tc brać i zrobię krzywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dosyć późno polowkowe... I tez chyba zacznę szaleć mimo że niedługo mam wizytę.... A w tym tyg to tyle wizyt mam że hoho. Pół nocy czytałam o odstawieniu metforminy i skutkach, znalazłam parę dziewczyn na grupach na fb pytałam ludzi no i jest różnie, niektóre po 1 trym odstawily, inne do końca 2 brały jeszcze inne zaraz po teście a kilka do końca ciąży ale znalazłam że faktycznie może w niektórych przypadkach powodować podwyższone próby wątrobowe... Zdecydowałam że jeśli nie zgodzi się ta endo do której idę w środę ponoć świetns która studiowała w Hiszpanii mnie prowadzić ani diabetolog żaden no to powoli będę schodziła stopniowo i pewnie ok 25 tc skończę brać. Akurat koniec 2 trym i na krzywa pójdę już nie biorąc. Szukałam wpisów dziewczyn które skończyły brać w 2 trym i poronily ale nie ma takich. Czytałam też że przy pcos jest gorzej i faktycznie wtedy bardziej zalecają brać do końca a ja nie mam pcos. Nie wiem kurde pojebane to jak lato z radiem, weźcie powiedzcie co myślicie 😔😔😔😔😔

• Qastera Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Ja dzisiaj zaczynam się rozglądać za szkołą rodzenia i położną do porodu.
    Jak Iriiska napisała, że w Wawie są takie późne terminy to w Krakowie pewnie podobnie. A zależy mi na szpitalu który wybrałam. Nawet się zastanawiam czy nie zapisać się do ordynatora ginekologii i położnictwa na prywatną wizytę. Albo nawet jak się przeprowadzę to u niego prowadzić ciążę do końca

Gdzie rodzic będziesz w Krakowie :) ?

wniddf9h3z94xhvt.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraton połówkowych to chyba ja będę znów zamykać :P jeszcze nie jestem zapisana nawet, ale wg moich wyliczeń to będzie albo 15 albo 22 listopada :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na połówkowe zapisałam się 7 listopada to będzie 20+3 tc. 😊

laijp2.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent, ja jakoś koło 15.11. będę miała polowkowe, więc cholercia nie jesteś sama. 😂 Rany, do tego marca, a wręcz jego końcówki w moim przypadku, to ja oszaleje. 😂

White Innocent lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja mam polowkowe dopiero 5 listopada, oswieje.
    I wykoncze sie psychicznie przez ten bol brzucha... Moge sobie tlumaczyc, ze to normalne, ale zawsze jak tak dlugo mnie boli, to mam w glowie najgorsze mysli. Moze gdyby nie bylo tej sytuacji ze skurczem albo chociaz zobaczylabym na ostatnim usg dziecko byloby mi latwiej. Az sprawdzilam tetno detektorem i na szczescie jest, chyba 153.

Jesli u nas mialaby sie zmienic teraz plec na dziewczynke to byloby jakies szalenstwo :D Uosabiamy dzidziusia z Kacperkiem, nawet kupilam mezowi zawieszke do samochodu z literka K., mimo, ze mialam sie jeszcze nie nastawiac 🙈

Dobrze, że masz detektor. Możesz być spokojniejsza.
    Ale ja też mam ciągły stres. Boli mnie ten brzuch, biorę magnez, staram się odpoczywać. Ale w pracy to nie będę miała na to szans. A ja lubię w ciągu dnia poleżeć.

Ciąża to taki stresujący czas. Zaraz jak poczuję ruchy to będę schizować, że za mało czuję 😂

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Gdzie rodzic będziesz w Krakowie :) ?

W szpitalu Rydygiera.
    Ma mnóstwo pozytywnych opinii.
    Szczególnie położne są bardzo bardzo chwalone.

Zapisaliśmy się do szkoły rodzenia u nich na listopad. Aaaa to już się dzieje naprawdę 😀
    Trochę czuję ekscytację z tego powodu.
    A M przerażenie, bo jak nas zapisałam to stwierdził że ma już nie dużo czasu na przeczytanie tych wszystkich książek o dzieciach i ciąży bo zaraz w szkole rodzenia go odpytują a on tak mało jeszcze wie 😂😂
    Także myśli, że jak w nazwie jest szkoła to będzie u odpowiedzi i klasówkę pisał 😂 uśmiałam się dzisiaj z niego.

A Ty już któryś szpital wybrałaś?

syllwia91 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku hqhqhah padlam🤣🤣🤣🤣 mój dzisiaj też mi wspomniał czy nas zapisałam już gdzieś i mnie zaskoczył że chce iść. Muszę mu wkręcić że tam dużo pytają 🤣

talku lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha talku, przynajmniej bedzie przygotowany 😂

Ja polowkowe bede miec kolo polowy pazdziernika tylko muszę sie jeszcze na nie zapisać:p

talku lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ