Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie kurczę fajnie, jak facet nad sobą panuje, zwłaszcza jak naprawdę nie
nie ma powodu do wkurzania się. Ja dziś dwa razy usłyszałam "spier..." i teraz po prostu becze w poduszkę. Mówiłam mu, jak odpalił konsole, że trzeba się małym zająć, to powiedział, że "to się zajmij". Mówię, że cały dzień się nim zajmowałam, to usłyszałam tylko "no to parę godzin nie zrobi ci różnicy"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 19:43
talku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dostalam dzis od mojego biale roze
Ale zeby tak slodko nie bylo to wlasnie wyszedl na piwo 🤨 Juz go troche wychowalam bo w mojej poprzedniej ciazy zachowywal sie skandalicznie, nawet juz go z domu wywalilam i mialobyc rozstanie. Oczywiscie blagal o wybaczenie 😀 Ale wie ze mna nie wygra, jak podskakiwal to dostal kieliszkiem (przed ciaza jeszcze i nawet nie zdazylam sie tego szampana napic wiec byl pelny) a potem za kare sprzatal to szklo i smrod rozlanego szampana 🤣 Jakis taki grzeczny od tamtego czasu hahah
Mnie troche wkurza bo tak sie chelpi ze jaki to ma super kontakt z dzieckiem, ze mala taka grzeczna i w ogole o co mi chodzi ze buczy czy nie daje mi nic zrobic. Mhmm ale dobra niech tak uwaza to chociaz sie dobrze dzieckiem zajmie 😀
Katy mam tak samo z brzuchem 🤗Katy lubi tę wiadomość
-
Mój też jest nerwus ale staram się hamować te jego nerwy.
Dużo robimy razem w domu, dzielimy się obowiązkami. Ale tak było zawsze bo ja uważam że skoro obie pracujemy zawodowo to i oboje prowadzimy dom. Teraz M przejął troche więcej obowiązków w domu, myje łazienkę, odkurza, lubi gotować więc sporo gotuje. Często robi zakupy bo są ciężkie do dźwigania.
Ale też ma swoje humorki i bywa dla mnie nieuprzejmy 😉 tak jak i ja czasami dla niego choć jakoś bardzo humorzasta w tej ciąży nie jestem 😉 -
nick nieaktualnyAmethyst oj no bardzo nie fajnie sie zachowal...
No moj mi podobne teksty walil takze no musisz z nim jakos porozmawiac
U nas to moja ciaza jest normalnym stanem nie cackaja sie ze mna z tego tytulu. Sprzatam normalnie odkurzam, gotujemy na zmiane bo tez jemy co innego czesto, zakupy tez tak w sumie oboje robimy, pranie to nie mamy pralki w domu tylko mamy pralnie w bramie takze tam zanosimy pierzemy suszymy w suszarce, on swoje czasem moje, dziewczyny swoje. Tak jakos wspolnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 19:49
amethyst lubi tę wiadomość
-
amethyst wrote:No właśnie kurczę fajnie, jak facet nad sobą panuje, zwłaszcza jak naprawdę nie
nie ma powodu do wkurzania się. Ja dziś dwa razy usłyszałam "spier..." i teraz po prostu becze w poduszkę. Mówiłam mu, jak odpalił konsole, że trzeba się małym zająć, to powiedział, że "to się zajmij". Mówię, że cały dzień się nim zajmowałam, to usłyszałam tylko "no to parę godzin nie zrobi ci różnicy"...
Może miał zły dzień. Może coś do trapi.
Mój jak się tak nieuprzejmie zachowuje to biorę na rozmowę. Pytam co się dzieje,z czego wynika takie jego zachowanie.
Potem też mówię że sprawia mi tym przykrość, że ja się też zaczynam przez to denerwować.
W większości przypadków dochodzimy wtedy do porozumienia -
To u mnie prędzej ja bym mu jakieś głupoty nagadała niż on mi, albo czymś rzucała, ale my obydwoje z tych spokojnych. łazienkę to co z tymi płynami śmierdzącymi też myje, ale ja zamiatam, myję podłogę, tylko tak żeby wiadra nie dźwigać. Najmniej to mogę liczyć na gotowanie
-
nick nieaktualny
-
A moj nie każe mi sprzątać jedynie moge pewnie wywiesić na suszarkę i gotować a tak sam wszystko robi. Wystraszyłam sie wlasnie bo mi pies położył glowe na brzuchu i kichnął a ja az za brzuch sie chyba złapałam. Mam nadzieje ze nie wpłynęło to zle na dzidzie. Kurczę co ja mam zrobic na ten bol pleców nie idzie lezec wogole a co dopiero zlapac oddech na leżąco. W nocy wstaje co godzine i musze posiedziec bo tak bola. Myślicie ze lepiej napisac do ginki ze tak mnie bola i poprosic o wizyte?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Ja nie mam zadnych ulg prawie, jedynie dziecko wyjmuje on z wanny bo mi ciężko:p Ogolnie nie mam co narzekac jesli chodzi o sprzątanie, ale np dzieckiem moglby sie wiecej zajmowac :p Zakupy robimy wspolnie, dzwiga on, ja nosze dziecko to mi wystarczy
Gotuje ja, ale lubie to wiec mi nie przeszkadza xd Bardziej wybuchowa jestem ja wiec to jemu sie obrywa niestety, ale ogólnie rzadko sie klocimy na szczescie:)
Amethyst, wspolczuje, musicie chyba powaznie porozmawiac zeby sytuacja sie nie powtarzala -
Amethyst no zdecydowanie nie tak powinno to wyglądać
Może pogadaj z mężem na spokojnie? Wytłumacz, że potrzebujesz wsparcia?
PS. Poszłam dziś do sklepu w dopasowanej bluzce i po raz pierwszy zostałam przepuszczona w kolejce. Wygląda na to, że... it's officialamethyst, Elo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate moze jakies masaze albo joga basen? Zapytaj co mozesz zeby sobie ulzyc bo niestety im dalej tym bol plecow sie bedzie nasilal...
Ja umieram na katar a krople nie pomagaja 😵
Znacie jakis fajny horror thriller? Bo ostatnio same nudne znajduje juz brak mi pomyslow...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 20:38
-
Mój mąż fizycznie wspiera. Tzn jak jest w domu to on nosi synka, nosi ciężkie rzeczy, stara się pomóc. Natomiast psychicznie jest tak sobie. Nigdy nie zapyta jak się czuję a jak powiem że mnie coś boli to tylko oczami wywraca. Mówi że bie wie jak może mnie boleć głowa kilka dni z rzędu aż do mdłości czy jak można nie mieć ochoty nic zjeść i się zmuszać. Już przestałam mu mówić o swoich dolegliwościach bo i tak zero zrozumienia. Raz w kłótni stwierdził że wszyscy (ja i dzieci) tylko jęczeć potrafimy. Jakoś to znoszę choć bardziej by mi się przydało to psychiczne wsparcie niż fizyczne. Przelała się czara goryczy jak zaczął bardziej dbać o ciężarną siostrę niż żonę. Odwoził ją do domu (za miasto) bo deszcz i wiatr. A jak ja w taką samą pogodę z brzuchem musiałam wozić córkę na zajęcia to już mu szkoda nie było. I po tym jak straciliśmy córkę też taki troskliwy braciszek był. Oj wtedy to wyłam i mu wypomniałam. Może przesadzam ale jak już ma być nieczuły to dla wszystkich a nie tylko dla mnie.
Ale takie słowa jakie Ty amethyst usłyszałaś nigdy nie padły. Trochę się zagalopował chłop...amethyst lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Natalia kiedyś czytałam fajną książkę i na jej podstawie był film. Ale stary i ciężko mi było go znaleźć. Tytuł filmu to Evil words. Książka U progu. W sumie pamiętam tylko jedną scenę ale bardzo mi się podobało. A z takich lżejszych to kiedyś byłam w kinie na "pozwól mi wejść". Mało straszny chyba i o wampirach ale ja nie cierpię filmów o wampirach a był ładny. Tylko chyba wyłam na końcu 🤔 też już nie pamiętam fabuły, dawno to było a ja nie mam pamięci do filmów... Z klasyki to uwielbiam "lśnienie"Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
syllwia91 wrote:Chciałabym ale mój gin kazał powoli odstawić... Jak nie znajdę diabetologa lub endo który mnie poprowadzi to muszę odstawić przed krzywa cukrowa.... Robiłaś w trakcie jakieś badania?
Ja chodzę do dr Sztembis (endokrynolog) i bardzo polecam ale ostatnio jak dzwoniłam do profamilii to mówiła pani ze już do końca roku nie ma terminówale tez kazała dzwonić we wrześniu lub później bo mówiła ze coś może się zwolnić
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
nick nieaktualnyMakt wrote:Ja chodzę do dr Sztembis (endokrynolog) i bardzo polecam ale ostatnio jak dzwoniłam do profamilii to mówiła pani ze już do końca roku nie ma terminów
ale tez kazała dzwonić we wrześniu lub później bo mówiła ze coś może się zwolnić