X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wazne jest zeby wiedziec ze to np nie skracanie szyjki albo infekcja. Obie te rzeczy sa grozne i jesli bol wynika z tego to nie dobrze i trzeba dzialac. Wszystkie inne bole- odpoczywac, widocznie taka wasza uroda ze boli. Macica rosnie. Zdajcie sobie sprawe ze na prenatalnych dziecko ma 6 cm a na polowkowych w 20 tc juz 300-400 gram. To musi duzo urosnac, tak samo macica i lozysko tez zwieksza swoja objetosc i wage. Przede wszystkim na spokojnie.

Coleen lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofijka, mieszkanie z tesciami to zlo :p

Jeju ja mam chyba jakieś zapalenie spojówek albo cos, byłam wczoraj w aptece i babka mi kazala na razie przemywac sola fizjologiczna, a jak nie przejdzie to wrocic po cos mocniejszego...oczy mo puchna strasznie i swedza :/

Wspolczuje tych boli dziewczyny:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 13:27

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to malo pozytywne, ale uspokaja mnie, ze tez tak macie...
    Tylko skad wiedziec, ze to nie skracanie szyjki? Wkurza mnie, ze mam tu tak malo lekarzy, wlasciwie zadnego do ktorego moglabym dostac sie na juz, pozostaje mi jedynie IP, gdzie zostawia mnie na tydzien i jesli bedzie ok, to beda faszerowac nospa, juz to przerobilam.
    Dzis wyjatkowo mocno sie martwie...
    dziewczyny, ktore maja bole - boli Was caly czas? Czy to sa krotkie bole z przerwami?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolalo caly tydzien prawie non stop. Pewnie ta pukncja tez dolozyla swoje do tego. Ale w poprzedniej tez mnie bolal brzuch. Jak sie bardzo martwisz to pojedz na ip i powiedz ze masz mocne bole brzucha, sprawdza i bedziesz spokojniejsza. Nikt cie chyba nie zatrzyma tam bez krwawieni plamienia i jesli bedzie wszystko ok.

• dory Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tylko, że skracanie szyjki nie zawsze czuć.

A później, no cóż... Będzie tylko gorzej 😉

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • talku Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, moja pierwsza myśl to właśnie "skąd mam wiedzieć co to boli". Dzisiaj mnie kłuje w szyjce, tak w środku, jakby mi ktoś prądy tam przykładał. Bolało o 10, potem o 12, teraz znowu zakłuło parę razy. A brzuch to boli różnie, rozciąganie, napinanie w środku czuje. Czasami 10-15 minut czasami dłużej i mija na kilka godzin a potem wraca albo już w ogóle nie wraca.
    No spy nie biorę. Ale magnez 2x3 tabletki

relgi09kukfprg92.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Kazio a to nie jest tak jak przy krzywej cukrowej? 92/180/153? Na czczo/po godzinie/po dwóch?
    A w ogóle chciałam Was zapytać na jakiej zasadzie dostaje się glukometr w aptece? Musi być jakaś recepta od diabetologa czy mogę pójść jeszcze przed wizytą, żeby już zacząć sobie mierzyć cukier?
    Ja dostałam glukometr tam gdzie prowadzę ciążę. Jak tylko lekarz zdiagnozował cc.

White Innocent lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie do rana jakies bole, napiecie w podbrzuszu... piekny dzien :((
    U mnie to samo :( Kłucia z lewej strony. Pierwszy raz takie mam.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Tak na świeżo... właśnie wstałam... i widzę że mąż ostro buszował w kuchni.
    A prosiłam drania aby sprzątał wieczorem bo jak ja rano wstaję to lubię mieć porządek. A nie taki syf ... grrrr....
    Istny sajgon w domu a mogę się założyć że siedział na kompie cały wieczór a dzieci oglądały bajki. To jest jego sposób na wychowywanie ;)

Szlag mnie trafia jak taki syf widze. Barszczyk nie schowany do lodówki. Brudne talerze nawet nie opłukane, wszystko pozasychane... Aż się sama sobie dziwię że za takiego brudasa wyszłam :(

No cóż.. zapodam sobie serial na netflixie, ubiorę słuchawki bezprzewodowe, rękawy podwinę i biorę się za robotę. Będę się trzaskać na potęgę co by za dobrze się im nie spało ;) Mój mąż wie że jak wieczorem nie posprząta to spoko ja to z rana zrobię ale jego kosztem.

Ps. Dziś mam w planach zakupy - wypłata przyszła czas se jakieś szmatki na jesień kupić ;) co by sobie troszkę humor poprawić ;)
    Boziu, mam identycznie. Dziewczyny, dziś akcja Stylowe Zakupy, kupujcie Show albo Twój Styl i leccie na zakupy z rabatami. :)

db91f7f0a3.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów zmęczona jakbym maraton strzeliła. Brzuch boli pipka ciągnie ach życie.... Ale buty kupione i córce i sobie, lodówka pełną także opłacało się 😜
    Dziewczyny zawsze można podjechać na IP lepiej 10 razy wyjść na matkę przewrażliwiona wariatkę i być pewną że to normalne ( niestety boleć będzie) niż raz za pozno.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - niestety u nas tak nie ma. Zgloszenie sie na IP jest rownoznaczne z polozeniem na oddzial na obserwacje. Jesli do poniedzialku bede miala takie obawy jak dzis, to albo pojade, albo znajde kogos na juz w innym miescie.
    Zdaje sobie sprawe, ze nie bedzie tak, ze nic nie bedzie bolalo, tylko chcialabym wiedziec jaki ból jest normalny, a jaki nie, ale raczej nikt mi tego dokladnie nie powie, tym bardziej moj lekarz. Pomijajac juz to, co facet moze wiedziec na temat bólu macicy :D
    Mam dzis tez problem z wyproznieniem sie, wiec moze tez stad te napiecie w podbrzuszu... Chyba czas na moj srodek przeczyszczajacy, czyli suszone morele ;)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy: możesz mi dopisać na pierwszej stronie: chłopiec, Lublin :)

byłam dzisiaj na badaniach, obie ręce mi kuła, bo jakoś z lewej nie chciało lecieć, dziwne, z prawej już ok...
    mam wyniki, trochę za niski hematokryt i hemoglobina w normie, ale bardzo blisko dolnej granicy, myślałam, że będzie lepiej, bo biorę ten Pranatal z żelazem i dość normalnie jem... może coś dietą pomóc?

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Natalia - niestety u nas tak nie ma. Zgloszenie sie na IP jest rownoznaczne z polozeniem na oddzial na obserwacje. Jesli do poniedzialku bede miala takie obawy jak dzis, to albo pojade, albo znajde kogos na juz w innym miescie.
    Zdaje sobie sprawe, ze nie bedzie tak, ze nic nie bedzie bolalo, tylko chcialabym wiedziec jaki ból jest normalny, a jaki nie, ale raczej nikt mi tego dokladnie nie powie, tym bardziej moj lekarz. Pomijajac juz to, co facet moze wiedziec na temat bólu macicy :D
    Mam dzis tez problem z wyproznieniem sie, wiec moze tez stad te napiecie w podbrzuszu... Chyba czas na moj srodek przeczyszczajacy, czyli suszone morele ;)
    Ja dzisiaj tez się nad tym zastanawiam. Raz na jakiś czas coś mnie mocniej zakuwa w lewym dole. Nigdy tak nie miałam, ale nie jest to mega intensywne, wiec zakładam, że nic złego się nie dzieje. Ale niepokoi mnie to :(

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • talku Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słony karmel, kolejna Lublinianka. Jak na takie niezbyt duże miasto to sporo nas tutaj z Lublina. Fajnie :) choć ja tylko jedną nogą.
    Na pewno buraki i wątróbka, szpinak na poprawę wyników krwi.

Nikodemko, mnie też boli bardziej jak mam problem z wypróżnieniem

relgi09kukfprg92.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku, no sporo właśnie, chyba porównywalnie do Wawy :)

dziewczyny, ale jak Was boli? tak mocno, że np musicie się zgiąć/zmienić pozycję?

mnie od jakiegoś tygodnia tak jakoś czasem kuje od spodu jakby w szyjce, a czasem bardziej z tyłu... sama nie wiem, podejrzewam, że to od długiego siedzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątróbki chyba w ciąży nie można?

Mnie to teraz plecy bolą bo ogarnęłam w końcu szafę na dole w pokoju gdzie przenosi się brat i masę rzeczy nie jego tylko takich pierdół, albumów itd i leżę a w sumie jeszcze bym coś porobila i chciałam malować balustrady ale nie miał mi kto pomoc z farba więc się popłakałam i godzinę płakałam tak że aż się zachodzilam i na koniec poszłam do piwnicy podniosłam glowe a tam wielki pająk na wprost mnie... Zaczęłam krzyczeć płakać jeszcze głośniej i jak moja mama wróciła to była w szoku jak ja wyglądam w sumie kot z psem też nie ogarniali o co chodzi 🤣 ale to układanie mnie uspokoiło a ile rzeczy poszło w kosz! Leciało aż miło. Jeszcze trochę zostało do przeniesienia ale tym sposobem trochę mi się zwolni garderoba i cały ogromny pokój gdzie urządze syneczka. Tylko trzeba generalny remont i mebelki nowe

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonykarmel - mnie nie boli na tyle mocno, ze mnie zgina, ale to ciagly bol. Trwa np godzine albo i dluzej, w tym czasie leze i zazwyczaj przechodzi. Bardziej opisalabym to jak takie napiecie i uczucie pelnosci w podbrzuszu, jak przed okresem.
    Teraz sie zdrzemnelam i boli mnie lewa noga... obawiam sie rwy kulszowej :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko mowisz o IP w szpitalu w twoim miescie tak? No byc moze tak tam funkcjonuje, slyszalam ze czasami tak dzialaja ze bo usg maja tylko na oddziale no i musza przyjac. Ostatecznie zawsze mozna sie wypisac na wlasne zadanie! Nikt przeciez sila nie bedzie nikogo trzymal. Wiem ze na sierpniu dziewczyny jezdzily na ip i nie koniecznie od razu do przyjecia, wiele razy po prostu sie wyczekaly godzinami na badanie poczym wracaly do domu (jedna nawet po omdleniu)...

Ciezko okreslic jakie bole sa "normalne" bo nikt nie jest w skorze drugiej osoby. Moze byc tez ze to jelita, zwykle kluja w lewym boku wlasnie. Z tych boli ktore ja mam/mialam to kilka razy byly jelita (minelo od razu po toalecie) a reszta to takie jak opisujesz, jak na okres, rozpieranie rozciaganie takie cmienie nawet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 17:59

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    talku, no sporo właśnie, chyba porównywalnie do Wawy :)

dziewczyny, ale jak Was boli? tak mocno, że np musicie się zgiąć/zmienić pozycję?

mnie od jakiegoś tygodnia tak jakoś czasem kuje od spodu jakby w szyjce, a czasem bardziej z tyłu... sama nie wiem, podejrzewam, że to od długiego siedzenia
    Nie, nie mocno. Raczej umiarkowanie, a regularnie :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to ja nie mam bólu tylko odczucie jak na okres, czasem coś zakluje z prawej z lewej albo bok alno dół ale to sporadycznie. Jedynie nieraz właśnie zakluje

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ