Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa robilam mamie zastrzyki z heparyny to rzadko miala siniaki. Pielegniarka mowila zeby zlapac skore w dwa palce, wbic igle, puscic fald skory i dopiero powoli wskrzyknac. A mi w szpitalu zawsze to trzymali ten fald i wstrzykiwali, siniak jak ta lala i bolalo.
I powietrze tez wypuszczalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 21:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zawsze puszczalam przed bo tak mnie nauczyla pielegniarka
A wiem ze oficjalnie kaza trzymac. Tu sa sprzeczne opinie tak samo jak do tego ze po pobraniu krwi cisna mocno na to miejsce pobrania i kaza zgiac reke, natomiast w zupelnosci wystarczy lekko przytrzymac.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tak tylko ze ty bierzesz heparyne zeby rozrzedzic krew a oni wszystkim kaza trzymac mocno a zupelnie nie trzeba przy normalnej krzepliwosci. Ja tylko przytrzymuje jednym palcem, po co mam sobie zyle miazdzyc? 🤣 Jak by tak scisnac mojej mamie czy innym pacjentom po onkologicznych historiach to beda miec siniaka na polowe reki przez miesiac. Duzo jest niedouczonych pomocy medycznych niestety, takie moje zdanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 23:02
-
nick nieaktualnyNatalia no rację masz jasne! Samo to jak odmienna wiedze maja... To tak jak z tą meta.... Część lekarzy mówi tak a cześć inaczej, za granicą są raczej za a w Polsce różnie i też część mówi że później szkodzi na płód a inni że nie absolutnie! I jak wierzyć im skoro oni sami między sobą nie wiedzą jak mówić
-
Tak się tutaj wczoraj naczytałam o tych brzuchach, że w nocy obudził mnie mega silny skurcz. Przez sen się masowałam po brzuchu. I teraz rano nie wiem czy mi się to śniło czy było naprawdę... Zaczynam panikować co się u mnie nie zdarza.
A w ogóle to śnią mi się takie głupoty w tej ciąży. Całą noc kłóciłam się ze swoją najlepszą przyjaciółką, darłam się na nią z płakałam ehh. Skąd się to bierze. Wcześniej rzadko pamiętałam swoje sny -
Talku takie porąbane sny w ciazy to niestety normalka, mi sie snilo pod koniec tamtej, ze mi mama dziecko porwala ze szpitala 😂 Najgorsze, ze te sny takie realne sie wydaja...
Może ten bol brzucha to tez jednak sen :p
Mi dzisiaj synek nacisnal na brzuch reka dosyc mocno, tak sie oparl calym ciezarem w sumie i tez mnie od tego brzuch rozbolal -
Hej. A jak się zdenerwujecie to spina Wam później brzuch? Ja się wczoraj zdenerwowałam na mojego i nawet się poplakalam i później bolał mnie dół brzucha. A poszło o to że byliśmy u znajomych i po północy chciałam wracać do domu a on się dobrze bawił i chciał jeszcze posiedzieć i mówi że jestem przewrazliwiona i się uzalam nad sobą i zachowuje jakbym była 9 miesiacu a nie w czwartym. Zrobilo mi sie przykro. Nie moglam zasnąć, rano wcześnie wstałam jestem mega nie wyspana, zła, głowa mnie boli. Muszę odchorowac wczorajsze wyjście.
Jeszcze znajomi wiedzą że jestem w ciąży, po poronieniu a tu rozmowa zaszła na temat strat- a bo taka znajoma urodziła w 6m i dziecko zmarło, a inna że musiała urodzić martwe dziecko... no masakra. Wiem ze wszystko może się wydarzyć nie muszą mi o tym jeszcze przypominać. Zero wyczucia. I jak mam nie być przewrazliwiona!!
A miałam wczoraj tu na forum męża pochwalić bo wysprzatal całe mieszkanie... -
Hej dziewczyny.
Ja również dołączam do tych co boli. Od wczoraj mnie boli podbrzusze. Chyba przesadziłam z chodzeniem po dłuższej przerwie a organizm jeszcze osłabiony.
Gratka nerwy nie są wskazane w ciąży. Mąż przesadził. Powinien być wdzięczny, że chociaż tyle dałaś radę usiedzieć w dodatku gdzie nie było to dla ciebie łatwe że względu na tematy... Ja jak się zdenerwuje to też brzuch się spina.
Talku te realne sny to tak jak Katy pisze norma w ciąży. Ja w poprzedniej ciazyteż się budziłam i nie wiedziałam czy to był sen czy jawa. A w 3 trymestrze jeszcze erotyczne sny miałam.... 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 10:19
-
nick nieaktualnyJa zawsze mialam dziwne sny ale w ciazy to juz calkowity psychiatryk 🤣
Gratka mi tez tak moj powiedzial w mojej poprzedniej ciazy, ze jak to ja leze i zle sie czuje w 9 tygodniu jestem a nie 9miesiacu. A ja sie akurat gorzej czuje na poczatku niz na koncu. Potem byl w szoku jak sobie w 9 miesiacu pojechalam sama z dziecmi nad morze do polski, wnosilam sama walizke na 3 pietro i chodzilam na dlugie spacery a nawet sie kapalam w morzu. Od tamtej pory nic juz nie komentuje 🤣 Bal sie ze urodze w kołobrzegu hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 10:35
Gratka lubi tę wiadomość
-
Nie zrozumcie mnie źle, ale to, że napiszecie tu, że boli, nic nie zmieni. Tylko nakręcacie się nawzajem. Jeśli coś Was niepokoi to idźcie do lekarza, odpocznijcie, nie bierzcie żadnych leków bez konsultacji i to co jednej pomoże, niekoniecznie zadziała u innej. I tak spirala się nakręca...
Pumka lubi tę wiadomość
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
nick nieaktualny