X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Nikodemko mowisz o IP w szpitalu w twoim miescie tak? No byc moze tak tam funkcjonuje, slyszalam ze czasami tak dzialaja ze bo usg maja tylko na oddziale no i musza przyjac. Ostatecznie zawsze mozna sie wypisac na wlasne zadanie! Nikt przeciez sila nie bedzie nikogo trzymal. Wiem ze na sierpniu dziewczyny jezdzily na ip i nie koniecznie od razu do przyjecia, wiele razy po prostu sie wyczekaly godzinami na badanie poczym wracaly do domu (jedna nawet po omdleniu)...

Ciezko okreslic jakie bole sa "normalne" bo nikt nie jest w skorze drugiej osoby. Moze byc tez ze to jelita, zwykle kluja w lewym boku wlasnie. Z tych boli ktore ja mam/mialam to kilka razy byly jelita (minelo od razu po toalecie) a reszta to takie jak opisujesz, jak na okres, rozpieranie rozciaganie takie cmienie nawet.
    Możliwe, że to jelitka :) Mój mąż powiedział, że gdyby mnie bolało bardzo, to bym to wiedziała, bo by mnie zginęło w pół, czy coś :) Staram się o tym nie myśleć.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91, no właśnie chyba wątróbka nie bardzo, a w jednym artykule pisali, żeby jeść przy anemii, tak samo jak owoce morza...

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mam bóle w podbrzuszu ale.to przez to ze posprzatalam łazienkę, ogarnęłam pranie i nic więcej nie dałam juz zrobić bo mnie twk brzufh rozbolal. Mąż poodkurzal dwa piętra, wszystkie pokoje i umyl podłogi sam z siebie. Jeszcze pościel przebral u nas w sypialni i teraz zajmuje sie synkiem a ja leze i odpoczywam. Prosilam go tylko żeby poodkurzal a tu takie miłe zaskoczenie.

Dziewczyny dopiszcie mnie na listę że termin mam na 16 marca i prawdopodobnie będzie Zosia. Czy są tu jakieś mamusie którym w poprzedniej ciazy szybko skracala się szyjka?

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - tak, mowie o moim szpitalu. Od razu po podejsciu „do okienka” Pani informuje, ze zgloszenie sie na Izbe Przyjec wiaze sie z przyjeciem na oddzial, wiec jedyne co wchodziloby pozniej w gre to tak jak mowisz wypis na zadanie. Dla mnie ten szpital to ostatecznosc. Nie ma tam ani dobrych specjalistow, ani dobrego sprzetu, juz nie mowiac o warunkach. Dlatego tez nie zamierzam w nim rodzic.
    Mam nadzieje, ze jednak to wszystko jest normalne, staram sie nie panikowac...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Zdaje sobie sprawe, ze nie bedzie tak, ze nic nie bedzie bolalo, tylko chcialabym wiedziec jaki ból jest normalny, a jaki nie, ale raczej nikt mi tego dokladnie nie powie, tym bardziej moj lekarz. Pomijajac juz to, co facet moze wiedziec na temat bólu macicy :D
    Mam dzis tez problem z wyproznieniem sie, wiec moze tez stad te napiecie w podbrzuszu... Chyba czas na moj srodek przeczyszczajacy, czyli suszone morele ;)
    Nikodemko nikt Ci nie powie tak na 100% jaki ból jest ok, a jaki nie. Na pewno ostry, tępy i długotrwały, że skurczami to sygnał żeby jechać na IP. Na bóle które opisujesz proponuję magnez. Ja np. zwykle nie mam bólu brzucha, ale zdarza się, że boli mnie i trwa to dłużej niż godzinę, wczoraj mieliśmy imprezę i po kilku h siedzenia, brzuch mi się spinał i bolał bardziej niż zwykle.
    Użyj detektora, mnie to zawsze uspokaja w chwilach stresu.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 01:02

17u93e5eksatl8vo.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    byłam dzisiaj na badaniach, obie ręce mi kuła, bo jakoś z lewej nie chciało lecieć, dziwne, z prawej już ok...
    mam wyniki, trochę za niski hematokryt i hemoglobina w normie, ale bardzo blisko dolnej granicy, myślałam, że będzie lepiej, bo biorę ten Pranatal z żelazem i dość normalnie jem... może coś dietą pomóc?

Właśnie też miałam dziś badania i kilka parametrów wyszło mi poniżej normy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 09:55

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Juz jestem pewna że dobrze wybrałam, przyjmuje też w medyku i na litewskiej ponoć. Zapytam jej gdzie najlepiej chodzić. Ile za wizytę płacisz bo w lux med 170zl. Mam nadzieję że mi pomoże i pocieszy i będzie prowadziła wszystko

Ja chodzę do profamilii teraz, wcześniej do lux medu. W profamilii bez usg chyba 150 zł jeśli dobrze pamietam :) tylko ze tak przyjmuje tylko w soboty przez to długie kolejki ;)

syllwia91 lubi tę wiadomość

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Natalia - tak, mowie o moim szpitalu. Od razu po podejsciu „do okienka” Pani informuje, ze zgloszenie sie na Izbe Przyjec wiaze sie z przyjeciem na oddzial, wiec jedyne co wchodziloby pozniej w gre to tak jak mowisz wypis na zadanie. Dla mnie ten szpital to ostatecznosc. Nie ma tam ani dobrych specjalistow, ani dobrego sprzetu, juz nie mowiac o warunkach. Dlatego tez nie zamierzam w nim rodzic.
    Mam nadzieje, ze jednak to wszystko jest normalne, staram sie nie panikowac...

To w takim razie ja bym tam nie jechala. A zmienilas w efekcie tego swojego lekarza? Dopiero co chyba w poniedzialek mialas wizyte z usg takze powinnas byc chyba juz spokojna... Szkoda ze tak cie jakos dziwnie ten lekarz nastawia ze potem sie martwisz, a pewnie jest wszystko idealnie, dzidzia zdrowa pieknie rosnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 19:33

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biore :)
    Moje ostatnie przyjecie na ip wspominam koszmarnie. Siedzialam z krwia w gaciach i lzami w oczach, a polozna smiala sie z mojego nazwiska, wypleniajac formularz. Pozniej wlasciwie nikt sie mna nie interesowal, przynosili tylko nospe w kosmicznych ilosciach i wypisali do domu. Porazka.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Właśnie też miałam dziś badania i kilka parametrów wyszło mi poniżej normy :/
    Erytrocyty hematokryt, gran. kwasochłonne % (co to w ogóle jest?) i bazofile. Hemoglobina przy dolnej granicy. Ktoś miał podobne wyniki? Nie wiem, czy się z takim wynikiem umawiać do lekarza, czy czekać do kolejnej wizyty za miesiąc...
    Czekaj do wizyty, odchylenia w morfologii w ciąży,to norma, nawet hemoglobina w dolnej granicy. Warto dietę wzbogacić w produkty bogate w żelazo.

17u93e5eksatl8vo.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    dziewczyny, ktore maja bole - boli Was caly czas? Czy to sa krotkie bole z przerwami?

Ja mam dzisiaj takie skurcze jak na okres. A tak normalnie to kłucia nagłe raz z prawej raz z lewej.

laijp2.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje takich niemilych sytuacji na ip :/ co za ludzie...

Ja w poprzedniej ciazy bylam dwa razy i dobrze mnie traktowali, moze dlatego, ze tam same ciężarne bo szpital ginekologiczno-polozniczy :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko w poniedziałek i Ty i ja wiedziałysmy dzidzie! Żyją! Spokojnie. 😘😘😘

Ja dzisiaj zamierzam pierwszy raz zrobię sobie zastrzyk...... Ciekawe jak to wyjdzie ale już mam stres.... Robicie same?

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dzisiaj po wizycie. Wieści optymistyczne bo cukry ok, genetyka ok i nawet ten szew w ramach profilaktyki na razie nie potrzebny. Ta część szyjki która nie jest porozrywana jest na tyle długa że nie ma takiej potrzeby. Ale co ja dzisiaj na tym fotelu przeżyłam 😅 dokonanie oględzin i pobranie wymazu z szyjki wymagało założenia większego wziernika i sam lekarz jak już skończył powiedział "koniec tortur" :P no nie było fajnie. Na szczęście to jeden jedyny raz gdy była taka potrzeba i mam nadzieję że już takiej nie będzie. Następna wizyta 23.10.

talku, Natalia05, meetme, Katy, amethyst, Olalasz lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • dory Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 - ja robię sama. Na początku robił mi mąż, ale jakoś mnie to drażniło i miałam wrażenie, że boli bardziej. Na początku było dziwnie, ale teraz cyk i po problemie. Pamiętaj o wypuszczeniu powietrza ze strzykawki 😉

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 01:03

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 01:04

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałem mówić że się nie wypuszcza heheh. Mi do tej pory mąż robił ale muszę być dzielna i sama to robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie mogę tak jak jest w instrukcji że obok pępka alno niżej tylko najlepiej bok i nisko, najmniej boli.

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ