X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dory wrote:
    Powiem szczerze, że cieszę się, że to moje drugie dziecko. Przy pierwszej wyprawce zupełnie nie wiedziałam co z czym i jak, a wybór wózka i fotelika to była katorga 🙊🙈
    To prawda. Ja np miałam dużo rzeczy kupionych które okazały się totalnie zbędne lub po prostu było tego za dużo.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz trzy razy kupowalam od zera wyprawke 😀 Teraz kupie tylko wozek podwojny a reszte mam. Gondole mialam adamex barletta, jako gondola super ale spacerowki nie uzywalam. Wolalam wozek kubelkowy i mam baby joggera super sie sprawdza.

• dory Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    To prawda. Ja np miałam dużo rzeczy kupionych które okazały się totalnie zbędne lub po prostu było tego za dużo.

O to to ! I to samo z torbą do szpitala. A raczej niepotrzebnymi tobołami 🙊🙈

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dory wrote:
    O to to ! I to samo z torbą do szpitala. A raczej niepotrzebnymi tobołami 🙊🙈
    Wiesz co ja jak poszłam do szpitala i zapytałam co mam ze sobą wziąć to położna na mnie oczy i tekst a co ty chcesz brać. Weź kartę ciąży, kartę ubezpieczeniowa i jakieś ciuchy dla ciebie... Tu wszystko daja. Nawet ubrania dla dziecka, także trochę w szoku byłam bo na forum dziewczyny z torbami podróżni do szpitala jechały 🙈

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • talku Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można kupić samą gondole?
    Fotelik już mam. Dostałam od cioci, która używała go dwa razy bo ukradli im samochód a później już młody wyrósł 😬😬 Maxi Cosi Pebble Plus więc chyba niezły i wezmę.
    I do tego chciałabym jakaś samą gondole i żeby w ten stelaż można było wpiąć fotelik.
    Da się tak? :):):)

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda widzę inny wózek proponuję🤣

• dory Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    A można kupić samą gondole?
    Fotelik już mam. Dostałam od cioci, która używała go dwa razy bo ukradli im samochód a później już młody wyrósł 😬😬 Maxi Cosi Pebble Plus więc chyba niezły i wezmę.
    I do tego chciałabym jakaś samą gondole i żeby w ten stelaż można było wpiąć fotelik.
    Da się tak? :):):)

Jasne! Spokojnie kupisz sam stelaż z gondolą. A do fotelika pamiętaj o adapterach 😉

Agulkowa - zazdroszczę ! W szpitalu, w którym przyszła na świat moja córka, teoretycznie miało wszystko być. Ostrzegła mnie położna na szkole rodzenia, że z tym niesety bywa różnie i się nie pomyliła. W konsekwencji spanikowałam i wzięłam o wiele za dużo...

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam liste ze szpitala co mam wziac, czyli dokumenty, tee ladowarka woda jakies przekaski i przekąski dla meza 😀 I sobie i dziecku ciuszki na wyjscie i wszystko. Ja tym razem wezme butelke, mleko i podgrzewacz bo nie zamierzam sie prosic o mleko i dostac znowu w strzykawce.

W sumie to ja nie mialam nie trafionych zakupow poza fotelikiem i chusta z ktorej moje dziecko nie chcialo korzystac. Nawet nie kupowalam gadzetow typu monitory oddechu, aspiratory elek, otulacze itd wiedzialam ze nie bede korzystac.

• dory Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niewypałem okazała się już wspomniana spacerówka z wózka 2w1 i poduszka ciążowa, która miałaby też do kp.

Za to z gadżetów, które nas uratowały to WhisBird i dobry laktator elektryczny ( mała nie chciała ssać i skończyłam jako mama kpi ).

Chusta i otulanie sprawdziło się poprzednio, ciekawe jak będzie teraz, bo to było dla mnie duże ułatwienie 😌

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • dory Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 - słusznie ! Leżałam na sali z dziewczyną, która nie chciała kp i cały czas wszyscy ją zbywali. Dopiero 2 w 2 dobie po cc, kiedy zaczynał jej się nawał i płakała z bólu piersi, lekarz raczył ją poinformować, że to szpital przyjazny dziecku i ona ma kp, a jak nie to niech sobie sama radzi z zatrzymaniem laktacji...

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja dostalam liste ze szpitala co mam wziac, czyli dokumenty, tee ladowarka woda jakies przekaski i przekąski dla meza 😀 I sobie i dziecku ciuszki na wyjscie i wszystko. Ja tym razem wezme butelke, mleko i podgrzewacz bo nie zamierzam sie prosic o mleko i dostac znowu w strzykawce.

W sumie to ja nie mialam nie trafionych zakupow poza fotelikiem i chusta z ktorej moje dziecko nie chcialo korzystac. Nawet nie kupowalam gadzetow typu monitory oddechu, aspiratory elek, otulacze itd wiedzialam ze nie bede korzystac.
    Ja też tego nie kupowałam. Chusta u nas też się trafiła najbardziej nie trafionym zakupem bo dziecko szału w niej dostawało... Jeszcze lezaczek- bujacZek był zbyt nudny....
    Tu wszystko dawali jeśli chodzi o jedzenie. Śniadanie było na wypasie że jeszcze do kolacji coś mi zostawało. Obiad był 3 daniowy więc jeszcze mąż i mój brat się łapali 😂 kolacja też wypas. Jeszcze babka przychodziła z tabletem i robiła zamówienie codziennie typu jakie pieczywo czy szynkę wolę, czy z czegoś chce zrezygnować lub dają za mało... Także hotel w szpitalu.
    Teraz zmienię szpital więc zobaczę jak będzie.. . No i na pewno nie wpisze że chce karmić zostawię ta rubrykę pusta... Oczywiście będę ale beda musieli mi dać butle w razie braku pokarmu.😎

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie Dory a jaki laktator elektryczny mialas? Bo moje dzieci niecyckowe a chociaz te pierwsze miesiace chcialabym zeby moje mleko dostawal nawet jesli mialoby byc mieszane karmienie.

• dory Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Ja też tego nie kupowałam. Chusta u nas też się trafiła najbardziej nie trafionym zakupem bo dziecko szału w niej dostawało... Jeszcze lezaczek- bujacZek był zbyt nudny....
    Tu wszystko dawali jeśli chodzi o jedzenie. Śniadanie było na wypasie że jeszcze do kolacji coś mi zostawało. Obiad był 3 daniowy więc jeszcze mąż i mój brat się łapali 😂 kolacja też wypas. Jeszcze babka przychodziła z tabletem i robiła zamówienie codziennie typu jakie pieczywo czy szynkę wolę, czy z czegoś chce zrezygnować lub dają za mało... Także hotel w szpitalu.
    Teraz zmienię szpital więc zobaczę jak będzie.. . No i na pewno nie wpisze że chce karmić zostawię ta rubrykę pusta... Oczywiście będę ale beda musieli mi dać butle w razie braku pokarmu.😎

Prawdziwy luksus ! Mi 24h po cc dopiero pozwolili napić się wody, a pierwszy posiłek po 24 h to... suchary i zimna herbata. Jak zapytałam czy mogę napić się mleka to dostałam opiernicz z góry na dół, że nie bo wzdyma... Po czym tego samego dnia na obiad był gotowany kalafior i brokuły a na kolację 'zupa' mleczna 🙊🙈

Tym razem zadbam o prowiant 😎

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ręczny więc też chętnie się dowiem jaki polecacie w razie czego.... Ogólnie ja to tak się śmiałam przy tym samodojeniu że szok... Kuźwa to jest widok normalnie 😂😂😂😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • dory Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    O wlasnie Dory a jaki laktator elektryczny mialas? Bo moje dzieci niecyckowe a chociaz te pierwsze miesiace chcialabym zeby moje mleko dostawal nawet jesli mialoby byc mieszane karmienie.

Lansinoh Affinity Pro ❤

Agulkowa, Natalia05 lubią tę wiadomość

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • dory Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Ja miałam ręczny więc też chętnie się dowiem jaki polecacie w razie czego.... Ogólnie ja to tak się śmiałam przy tym samodojeniu że szok... Kuźwa to jest widok normalnie 😂😂😂😂

Najpierw było śmiesznie. Później było męczące, a potem przywykłam. Rok kpi 😎

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dory wrote:
    Prawdziwy luksus ! Mi 24h po cc dopiero pozwolili napić się wody, a pierwszy posiłek po 24 h to... suchary i zimna herbata. Jak zapytałam czy mogę napić się mleka to dostałam opiernicz z góry na dół, że nie bo wzdyma... Po czym tego samego dnia na obiad był gotowany kalafior i brokuły a na kolację 'zupa' mleczna 🙊🙈

Tym razem zadbam o prowiant 😎
    TU właśnie podchodzą w ten sposób, że matka musi dobrze jeść aby był pokarm pełnowartościowy. Jeśli faktycznie dziecku coś nie podpasuje to wtedy to eliminują. A pełny posiłek dostałam bardzo szybko bo 3 h po cesarce.
    Z resztą tu nawet kawa, herbata, woda gazowana lub niegazowana stoi bezpłatnie dla gości w korytarzu. Byłam w szoku jak to widziałam bo przecież w pl jest całkiem inaczej...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wow to takiego wypasu kulinarnego ja nie mialam😀 Tez mialam do wyboru do sniadania pieczywo a do obiadu i kolacji 3 rozne menu, obiad mial zupe i drugie oraz deserek, kolacja z reguly na cieplo byla. Ale mi to bylo za malo 🤣 Moj M mi przynosil banany soki buleczki slodkie 🤣 Ja tylko wyjechalam z sali operacyjnej juz pytalam kiedy jakies jedzenie hahah
    Wode pozwolili od razu pic, lekko podniesli oparcie lozka. Po godzinie bylam juz w swoim pokoju i potem dostalam sniadanie i obiad :) Cc mialam o 8 rano a wstalam jakos po 16, od razu wyjeli cewnik i poszlam pod prysznic. I jedzonko 😀 Jak tak mozna glodzic kobiety w pl to nie rozumiem!

Agulkowa, syllwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam reczny aventu i mnie to bolala reka od tego 😀 Przy pierwszym dziecku to sie lalo raz nacislam i cala butla w 5 sekund. Przy emilce tak juz nie bylo, musialam sie namachac.

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tu po prostu zgłaszasz że jest ci za mało i dodają co chcesz. Także naprawdę wypas. Ciekawi mnie jak ten drugi szpital będzie karmił bo ten postawił bardzo wysoko poprzeczkę. Choć ponoć tutaj to standard... Zobaczymy

Dory dzięki już go wrzuciłam w zakładki w razie czego. Fakt uciążliwe to dojenie ale jak dziś to sobie przypomnę to od razu mi się śmiać chce z tego widoku 😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ