X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikonemka dobrze, że pojechałas to sprawdzić! Trzymaj się dzielnie.

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - podobno nie zagraza ciazy, ale jest przeszkoda dla naturalnego porodu. Wiedzialam o tym juz wczesniej, tylko teraz troche sie martwie, ze wchodzi na szyjke i moze sie z nia cos pozniej dziac, ale tego nikt mi w tej chwili nie powie...
    Konsultowalam sprawe z miesniakiem z kilkoma lekarzami, dostalam zielone swiatlo na zajscie w ciaze, ale ze swiadomoscia cc.
    No i niestety jest tak umiejscowiony, ze wyciecie go podczas cesarki nie wchodzi w gre, bedzie to musiala byc osobna operacja.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nikodemko współczuję przeżyć ale przynajmniej będziesz spokojniejsza i pod opieką!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko cesarka to pikus, no tylko zeby z ta szyjka bylo ok. Ale franca z tego miesniaka, moze bedziesz musiala duzo lezec? Trzymaj sie tam.

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, najwazniejsza ta szyjka... I moglby sie troche uspokoic z rosnieciem, bo to tez niedobrze.
    Czuje sie spokojna, ze to nie skurcz, co niestety nie zmienia faktu, ze brzuch boli mnie cholernie. Obstawiam, ze to jelita i jakies mega ostre wzdecie i zaparcie, no bo co innego. Marze, zeby jutro obudzic sie bez tego bolu.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka trzymaj się tam 😘 dobrze że sprawdziłaś.
    Co do wyprawki to ja chciałam dla synka kupić samą gondolę bo po córce miałam różową i jakoś tak mi nie pasowała. Ale był na allegro może jeden model bez spacerówki... Więc wtedy kupiliśmy od producenta nową gondolę do wpięcia w stary stelaż po córce. Był po naprawie gearancyjnej jak nowy i byłam zadowolona z tego rozwiązania. Spacerówka od niego to była taka porażka że żal wspominać. Tamten wózek oddaliśmy znajomym bo i tak nikt go nie chciał kupić. To był Babyactive Shell. Małemu kupiliśmy spacerówkę i teraz dokupię do niej gondolę . O ile spacerówka wygląda jak dla mnie super (a z wad funkcjonalnych tylko to że słychać go na kostce, w sumie piankowe koła więc nie oczekujmy cudów) tak gondole do tego modelu są trochę nie w moim guście ale jakoś przecierpię te kilka miesięcy ;) mamy Graco Evo Avant. (Dość wcześnie przesadzałam małego z gondoli i chciałam z obracanym siedziskiem). Pod koniec będę polować na używaną dostawkę dla średniego. Bo na razie spacery pieszo nie powalają ;)
    Jeśli chodzi o fotelik to nie mamy. Moje dzieci niestety jeździły w tych od wózków 3w1. Teraz marzy mi się Avionaut Pixel ale nie wiem czy do naszego trudnego pod tym względem auta będzie pasował. Pewnie nie... Isofixu nie mamy więc i tak musi być na pas. W sumie nawet jakby był isofix to z tyłu mamy tak mało miejsca że bie weszłyby 3 foteliki. Jeśli i tak nie wejdą (pan w 8* przy zakupie synka fotela twierdził że powinno się upchnąć) to najstarsza wyląduje z przodu.
    Laktator miałam ręczny avent przy córce i yo skrzypienie doprowadzało mnie do szału. Przy synku podczas wygaszania laktacji miałam pożyczony elektryczny z Canpolu i był super. Teraz może odkupię go od bratowej jeżeli uznam że będzie mi potrzebny.
    Łóżeczko marzy mi się małe, gdzieś widziałam takie 90x40. Pasowałoby wymoarem do sypialni bo 120x60 wejdzie ale bez regaliku który byłby przydatny. Potem jakieś większe już w swoim (wspólnym z bratem) pokoju będzie miała. Też pewnie poszukam używanego.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję Was, ale nie wiem kiedy Wy to wszystko piszecie.
    Nikodemka to dobrze że pojechałaś na IP, teraz Cię dobrze przepadają i może znajdą powód Twojego bólu.
    Mnie na szczęście nic nie boli, czuje się dobrze, współczuję Wam dziewczyny tych bólu. Ja za to mam potworną zgagę. Często miewałam zgagę, w pierwszej ciąży również, ale wydaje mi się że to było trochę później. Teraz mam tak straszną zgagę nie raz nie daję już rady. Nie pomagają migdały, mleko. Jutro mam wizytę i podpytam doktora co mogę brać. Już wolałam te mdłości... ehh
    Kto w tym tygodniu wizytuje. Ja mam nadzieję że zobaczę co się u nas ukrywa 😀

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek mam po starszej Mutsy i byłam z niego mega zadowolona, co do fotelika też się muszę rozejrzeć, chyba że znajdę do starego isofix, nie wyobrażam sobie to zapisać pasami, tym bardziej że będę musiała Olka zawozic do przedszkola więc będę co chwilę to używała. Łóżeczko mamy. Napewno będę chciała kupić stelaż do wanienki no i kołyskę, w grudniu będziemy się przeprowadzać do domku piętrowego, więc łóżeczko będzie na górze A kolyska na dole na pierwsze miesiące

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj mieliśmy dziwny dzień, takie były plany a prawie nic nie wyszło... pojechaliśmy do Ikei po jakieś rzeczy do kuchni, najpierw poszliśmy na ciuchy. Udało mi się kupić w hm leginsy i dzinsy ciążowe, oczywiście kolejki do przymierzalni, do kasy, ale byłam zdeterminowana, że muszę coś kupić :) chcieliśmy pójść na hot dogi, ze 3 razy patrzyliśmy czy jest może mniejsza kolejka, ale daliśmy sobie spokój, do samej Ikei nawet nie weszliśmy, byliśmy głodni i mieliśmy dość. Wróciliśmy do nas, zrobiliśmy zakupy spożywcze, byliśmy tak głodni, że kupiliśmy po kebabie z budki, jestem zła na siebie-nie tak miałam się odżywiać, ale może nie zaszkodzi, nie zjadłam całego...
    mówię, że trzeba na tygodniu pojechać na zakupy a T, że na tygodniu to na budowie trzeba sprzątać... kurcze, jakoś czas nam ucieka na niczym, nie wiem co to będzie przy dziecku, mieliśmy już się przeprowadzić, mam nadzieję, że w październiku się uda :)

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 29 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyprawka to dla mnie czarna magia, najbardziej wózek :) do szpitala czytałam na stronie co trzeba. Podobno dla dziecka wszystko jest a rzeczy dla mnie mają się zmieścić w szafkę przy łóżku... w razie czego przygotuję takie torby rezerwowe, albo ułożę w domu w jednym miejscu, żeby mi dowiózł w razie czego

• Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakiś koszmar. Córka od piątku chora, ma bostonke, najpierw gorączka teraz ja krosty męczą. Od dwóch dni w ogóle nie spi, chodzimy z mężem jak zombi a jeszcze dziś mąż wyjechał do wtorku i zostałyśmy same... nie wiem jak to przetrwam :( w dzień jest Ok ale brak snu w nocy mnie zabija

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 21:36

meetme lubi tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka06 wrote:
    U mnie jakiś koszmar. Córka od piątku chora, ma bostonke, najpierw gorączka teraz ja krosty męczą. Od dwóch dni w ogóle nie spi, chodzimy z mężem jak zombi a jeszcze dziś mąż wyjechał do wtorku i zostałyśmy same... nie wiem jak to przetrwam :( w dzień jest Ok ale brak snu w nocy mnie zabija

Przez przypadek polubiłam. Współczuje, moja córa tez od wtorku angina i gorączka co 4 godziny ( teraz po antybiotyku lepiej). Ale mój mąż tez wyjechał we wtorek i generalnie to taki standard, ze jak on wyjeżdża to córka ma gorączkę i jakieś choróbsko 😂 dasz radę to przetrwać, bo jak nie kto jak mama 😊 dużo zdrowia dla córeczki 😊

laijp2.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, Rusalka - trzymajcie się, dziewuszki. :) Oby kłopoty szybko minęły. U mnie zabkowanie w toku, ale tak dziwnie, małego niby nic nie boli, ale w miejscu dolnej czwórki ma taki jakby twardszy pęcherz, wypełniony jakby krwią, siny. Okropnie to wygląda. Nie wiem, czy to normalne, czy nie, ma to co najmniej od czwartku. Chyba jutro czeka nas polowanie na wizytę u pediatry, bo trochę się martwię. :(

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę na badania rano, tarczyca i sprawdzić te próby +kwasy... Jak nie zmalaly to chociaż żeby nie było ich więcej 😔 w końcu to Allo przeciwciala zrobię bo jewaxze nie robiłam😲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 22:57

Natalia05 lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, trzymam kciuki zeby ten miesniak nie zrobil zadnych szkod szyjce i juz nie rosl 😘

Wspolczuje chorob dzieci, dla mnie to najgorsze co moze byc :/ U nas teraz trójki idą i tez srednio w nocy spi...A dzisiejsza noc to w ogole dla mnie była koszmarna bo spac nie moglam, co zasnelam to mnie cos budziło...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • dory Ekspertka

Wysłany: 30 września 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znad owsianki z prażonym jabłkiem i cynamonem ❤

Dzisiaj po południu, po 8 tygodniach sprawdzimy co tam u Małej. Zleciało całkiem szybko, chociaż sama zastanawiam się jak z moją mikrocierpliwością dałam radę 🙊🙈

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dory po 8 tygodniach?! Jesteś dla mnie guru cierpliwości!! Ja tydzień nie daje rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będzie widoczny brzuszek😔mam może trochę większy ale jak leżę to niezbyt...wieczorem jest duży a tak to nie 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżę to też brzuszek niewidoczny ale jak stoję to już widać zaokrąglenie 😁 I nie ważna pora dnia, rano i wieczorem brzusio widoczny.

syllwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam plasko jak leze. Jak stoje w zaleznosci od pory dnia, od plaskiego do takiego na 5 miesiac 😀 Mi zostalo jeszcze 23 tygodnie (w najleszym wypadku)

syllwia91 lubi tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ